pa vidis za razliku od vas klosara normalne cure i izadju na kafu sa respom
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- za udaje
#45252 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trebao je i po forumu podijeliti one svoje zalihe.
Mnogo nervoze, polemike oko: kvazi nafuranog, "perspektivnog" i "uglednog" mangupčića.
Takvi su da kopaju kanale, grobove, pa da vide kako riljane zemlje je lako, taman da ispušu sav svoj bijes i bijedu kojom se okolo hvale, a ne pumpaju se kao Badžo Olivin, mozak se sveo na nularicu, ne znaju i dalje šta će od sebe.
Jedan u klin, drugi u ploču.
Mnogo nervoze, polemike oko: kvazi nafuranog, "perspektivnog" i "uglednog" mangupčića.
Takvi su da kopaju kanale, grobove, pa da vide kako riljane zemlje je lako, taman da ispušu sav svoj bijes i bijedu kojom se okolo hvale, a ne pumpaju se kao Badžo Olivin, mozak se sveo na nularicu, ne znaju i dalje šta će od sebe.
Jedan u klin, drugi u ploču.
-
90minut
#45253 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne tumacimo, al' ti nemaš kliker da shvatiš šta je napisano i u kojem kontekstu.BadBoy wrote: ↑22/04/2021 13:37A znači ko se više puta pobio u životu taj je "vrjedniji" jer se dokazao? To tako tumačimo?90minut wrote: ↑22/04/2021 10:28![]()
Znamo se stvarno baš dugo od tinejdzerskih dana smo se mimoilazili i na raznoraznim stvarima bili prisutni siguran sam da i ti imaš isto nekog takvog u raji koji se kasnije okrenuo ozbiljnijem kriminalu, a ti naravno otisao drugim putem jer nemaš potrebu da se upuštaš u takvu avanturu.
Samo razumijem ja ljude koji komentarišu ovdje jer znam kakav profil ljudi komentariše oni koji su se pobili u životu da se na prste jedne ruke može nabrojati i to polovina toga u osnovnoj i oni koji spuštaju glave kad im se likovi poput njega obrate.
Pa kad se pojavi neko poput mene koji eto poznaje takav profil likova bar iz viđenja odma ispadne da sam i ja u tim poslovima i da branim nekog.
Jarane, odrasti. Pravi mangupi su ljudi koji se nisu ni jednom u životu potukli a imaju moć.
- drug_profi
#45254 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kontam ja njega sta hoce reci, mislim bar.
I ja sam se zadnji put pomariso nekad sa 17-18 godina.
Uglavnom to "dokazati" u moj vakat je znacilo pokazati svom okruzenju da ne das na sebe. Da se nije problem potuci ni sa jacim, ni dobiti batine, ali da neces spustiti glavu samo tako.
Ali u moj vakat je najgore sto je moglo biti - lanac ili drvena palica. Uglavnom niko nikog nije ubio. Na sake najcesce, bez pravila. I nije se gazao onaj koji padne. jednom dvaput ga sutnut to je moglo proci. A bio sam i na zemlji, a bio sam i iznad. Fer plej neki je bio, makar mali. Jer se u biti znalo da ce taj dole i dalje da zivi kraj tebe i zasluzuje neki respekt. Milost je privilegija jačeg. Zna to i poraženi.
Nakon tih "dokazivanja" ulazis u godine kad si odgovoran za sebe pred zakonom, pa niko nema namjeru lako ulaziti u "dokazivanja".
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#45255 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tucem se samo sa slabijima i to u omjeru 10 na 1 
-
90minut
#45256 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jasno kao dan, al' nisam ni htio da ulazim u ovu pricu bez potrebe vec sam se samo nadovezao na pricu da doticni ima muda samo u grupi što nije istina i bez grupe ce raditi iste stvari što i s njom.drug_profi wrote: ↑22/04/2021 15:04Kontam ja njega sta hoce reci, mislim bar.
Uglavnom to "dokazati" u moj vakat je znacilo pokazati svom okruzenju da ne das na sebe. Da se nije problem potuci ni sa jacim, ni dobiti batine, ali da neces spustiti glavu samo tako.
Ali u moj vakat je najgore sto je moglo biti - lanac ili drvena palica. Uglavnom niko nikog nije ubio. Na sake najcesce, bez pravila. I nije se gazao onaj koji padne. jednom dvaput ga sutnut to je moglo proci. A bio sam i na zemlji, a bio sam i iznad. Fer plej neki je bio, makar mali. Jer se u biti znalo da ce taj dole i dalje da zivi kraj tebe i zasluzuje neki respekt. Milost je privilegija jačeg. Zna to i poraženi.
Nakon tih "dokazivanja" ulazis u godine kad si odgovoran za sebe pred zakonom, pa niko nema namjeru lako ulaziti u "dokazivanja".
Taj fer plej dok je na podu živi među navijacima itekako i dan danas evo Olovo ti je pravi primjer kad je decko iz Hordi pao u naletu manijaka i ovi se derali da ga se ne dira.
Malo guglaj naci ces klip vrlo lagano.
Ili kad Red Army nije dirao Ultrase koji su po podu bili..
-
BadBoy
#45257 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Apsolutno sam ga i ja skontao šta on hoće reći. Ali kao što ti kažeš to je faza života koju bi trebao završiti u adolescenciji. Ko je koga istukao i ko je jači je fakat "furka" za osnovnu, eventualno drugi srednje.drug_profi wrote: ↑22/04/2021 15:04Kontam ja njega sta hoce reci, mislim bar.
Nakon toga, "dokazuješ" na potpuno drugom igralištu.
-
90minut
#45258 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moje se odnosilo na likove koji pišu o meni kao da sam dio njegovog života samo jer ga znam poenta je da likova poput Panjete ima mnogo u gradu i da se svi znaju između sebe od onih koji su visokog obrazovanja do njih.BadBoy wrote: ↑22/04/2021 15:16Apsolutno sam ga i ja skontao šta on hoće reći. Ali kao što ti kažeš to je faza života koju bi trebao završiti u adolescenciji. Ko je koga istukao i ko je jači je fakat "furka" za osnovnu, eventualno drugi srednje.drug_profi wrote: ↑22/04/2021 15:04Kontam ja njega sta hoce reci, mislim bar.
Nakon toga, "dokazuješ" na potpuno drugom igralištu.
Po ovoj temi ispada da je u Sarajevu sve gospoda realnost je drugacija i surovija.
-
foxlife
#45259 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
daleko od toga da je sarajevo sve gospoda i sl
samo predstavljanje ovih opasnih se previse uzdize
po fejsu i sl sarajevo ima bar 50000 zajebanih likova a u stvarnosti se to svodi na mozda nekih maksimalno 50ak
i oni u najveci broj slucajeva nisu ti koji padaju na kilogramu spida
samo predstavljanje ovih opasnih se previse uzdize
po fejsu i sl sarajevo ima bar 50000 zajebanih likova a u stvarnosti se to svodi na mozda nekih maksimalno 50ak
i oni u najveci broj slucajeva nisu ti koji padaju na kilogramu spida
- drug_profi
#45260 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svi smo mi zajebani.
Zajebo nas ko je htio.
Zajebo nas ko je htio.
-
90minut
#45261 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zadnji put ti pišem u vezi njega Respo.
Dakle POD BROJ 1 Njega niko nije predstavio kao nekog ko je među najvecim mangupima Sarajeva to prvo.
Drugo ti si napisao da je on jak u grupi ja i drugi ti se javili da nije samo u grupi pokazao da ima muda vec i izvan nje.
I to je sva prica ti si buncao pricao o kasetofonima Jocama i slicno.
Dosta tema je tema drži se nje.
Dakle POD BROJ 1 Njega niko nije predstavio kao nekog ko je među najvecim mangupima Sarajeva to prvo.
Drugo ti si napisao da je on jak u grupi ja i drugi ti se javili da nije samo u grupi pokazao da ima muda vec i izvan nje.
I to je sva prica ti si buncao pricao o kasetofonima Jocama i slicno.
Dosta tema je tema drži se nje.
-
foxlife
#45262 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja ti i dalje govorim da je on jak u grupi
to sto ti ne mozes pojmiti da je dokazivanjem u grupi jaci sam medju pripadnicima grupe nije do mene
to sto ti smatras da smo svi ovdje neki streberi koji se nismo potukli je opet do tebe
to sto ti smatras da je broj tuca nesto s cim se treba hvaliti a ne stiditi je opet do tebe
na kraju opet ne kontas jer ocito da razmisljas samo u krugu grupe tako da sve van nje ti ne mozes shvatiti izgleda
to sto ti ne mozes pojmiti da je dokazivanjem u grupi jaci sam medju pripadnicima grupe nije do mene
to sto ti smatras da smo svi ovdje neki streberi koji se nismo potukli je opet do tebe
to sto ti smatras da je broj tuca nesto s cim se treba hvaliti a ne stiditi je opet do tebe
na kraju opet ne kontas jer ocito da razmisljas samo u krugu grupe tako da sve van nje ti ne mozes shvatiti izgleda
- O'zone
- Globalni moderator
#45263 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Smarate. Već tri strane vratite jednu te istu priču.
-
90minut
#45264 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bolan izvan grupe znaci izvan grupe kad se napiše izvan to znaci da nema veze s navijacima i sa mnom da li ti je sad jasnije?foxlife wrote: ↑22/04/2021 16:03 ja ti i dalje govorim da je on jak u grupi
-
90minut
-
foxlife
#45266 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
je li tebi jasno da i u grupi i van grupe su isti profil drustva takvih90minut wrote: ↑22/04/2021 16:16Bolan izvan grupe znaci izvan grupe kad se napiše izvan to znaci da nema veze s navijacima i sa mnom da li ti je sad jasnije?foxlife wrote: ↑22/04/2021 16:03 ja ti i dalje govorim da je on jak u grupi
na kraju opet ne kontas jer ocito da razmisljas samo u krugu grupe tako da sve van nje ti ne mozes shvatiti izgleda![]()
idi malo izadji i hvali se koliko puta si se potukao vidim da ti to dize ego
-
blues 11
#45268 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
T.P.C. kukavica sam, kukavica i u grupi samo kad mu zube pokazes. Jedan od glavnih krivaca klosarsko/kriminalnog sjevera. Mogao se unormaliti, raditi normalne poslove, pokusali mu pomoci al mu nije izgleda to furka bila. Furka mu je vazda losa vazda bila, sjecam ga se tamo od 2005. cak.
Svaka mjesna zajednica ima jednog ovakvog, samo sto nisu htjeli biti vidjeni i nije ih interesirala tribina.
Najgori oblik klosara, klosar nafuran na tribinu koji zbog toga misli da je bitan i bitnim sam sebe predstavlja. Na srecu su mu pokazali da je ustvari nebitan i sad je daleko od navijaca.
Koliko je inteligentan govori i cinjenica da mu je "bunker" bio u strogom centru i da je mislio da ce moci ordinirati bez ometanja.
Obicni klosarcic koji zove ljude na razgovor i docekuje ih s oruzjem na stolu, jer ko neko bi ga se trebao bojati ili imati neko strahopostovanje prema njemu.
Plus jos cinjenica da je sa svojih skoro 30 godina u zelji za dokazivanjem skoro ostao bez prsta.
Chipe neka tebe iza resetaka, bolje tebi, bolje gradu.
Svaka mjesna zajednica ima jednog ovakvog, samo sto nisu htjeli biti vidjeni i nije ih interesirala tribina.
Najgori oblik klosara, klosar nafuran na tribinu koji zbog toga misli da je bitan i bitnim sam sebe predstavlja. Na srecu su mu pokazali da je ustvari nebitan i sad je daleko od navijaca.
Koliko je inteligentan govori i cinjenica da mu je "bunker" bio u strogom centru i da je mislio da ce moci ordinirati bez ometanja.
Obicni klosarcic koji zove ljude na razgovor i docekuje ih s oruzjem na stolu, jer ko neko bi ga se trebao bojati ili imati neko strahopostovanje prema njemu.
Plus jos cinjenica da je sa svojih skoro 30 godina u zelji za dokazivanjem skoro ostao bez prsta.
Chipe neka tebe iza resetaka, bolje tebi, bolje gradu.
- gdesi bre
#45269 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakvo je ovo bilo rokanje u Hrasnom,kod naranđastih nebodera?Murija hitna....
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /210422162
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /210422162
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#45270 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve sto ne valja u tom naselju se nalazi u jednoj obliznoj kahvani 
-
90minut
#45271 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Oplakao sam na ovaj komentar od lika " dosta dobar komentar ". 
-
Giancarlo
#45272 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kojoj ako mozemo znati? Ako ne tacno ime, onda ako moze malo preciznije nesto, u kojem smjeru je ta kafana? Prema Selexu i Bosmalu il ina drugu stranu prema onoj Akademiji negdje
Samo da ne budu opet neke starlete i klosari koji posjecuju tu taj jedan frizerski salon, ako to bude treba ga zapaliti jos veceras i problem rijesen...
-
meridiyan
#45273 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Policija Kantona Sarajevo je oko 19.50 sati obaviještena da je od strane NN lica došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Azize Šaćirbegović, područje općine Novo Sarajevo kojom prilikom su dva lica povrijeđena i prevezena su na ukazivanje ljekarske pomoći u UKC Sarajevo
-
Giancarlo
#45274 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima lobanja itekakve veze, kao i kompletan fizicki izgled. Ucio sam to na faxu, bila je citava jedna nauka posvecena tome, ali se to pocelo odbacivati sa vremenom, dolaskom ovih "otvorenijih" i "liberalnijih" vremena. Ali cesto se na kraju svede na onu nardonu "ma ja, vidi mu se po glavi da je to i to..." A ljudi nisu ni svjesni koliko zapravo istine ima u tome i da to nije bas uvijek i 100% tek puka slucajnost
Ako ga poznajes kako si vec pisao i proveo sa njim vremena dosta u busevima i na gostovanjima, onda bi trebao znati da je i on takav obicni klosarcic i kleptoman koji je krao poput kakvog cigana kad bi gostovali po Njemackoj, Ceskoj i slicno. Ili se to ne pika posto je bilo u inostranstvu? Ne kazem da je krao iz prodavnica u ovo neko zadnje vrijeme, ali da se bavio i takvim najnizim oblikom "kriminala" jeste. Tako da on nije puno "bolji" od najobicnijih jajara i klosarcica, umislio mozda da moze biti uspjesan diler, a glup ko ona stvar i sad ce imati kad o tome razmisljati do nekog narednog izlaska iz zatvora.
Last edited by Giancarlo on 22/04/2021 20:56, edited 1 time in total.
- drunken tiger
#45275 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Frenologija se zove. Na osnovu oblika lobanje zaključuje o mentalnim sposobnostima i karakternim osobinama.Giancarlo wrote: ↑22/04/2021 20:38Ima lobanja itekakve veze, kao i kompleta fizicki izgled. Ucio sam to na faxu, bila je citava jedna nauka posvecena tome, ali se to pocelo odbacivati sa vremenom, dolaskom ovih "otvorenijih2 i "liberalnijih" vremena. Ali cesto se na kraju svede na onu nardonu "ma ja, vidi mu se poglavi da je to i to..." A ljudi nisu ni svjesni koliko zapravo istine ima u tome i da to nije bas uvijek i 100% tek puka slucajnost![]()
Ako ga poznajes kako si vec pisao i proveo sa njim vremena dosta u busevima i na gostovanjima, onda bi trebao znati da je i on takav obicni klosarcic i kleptoman koji je krao poput kakavog cigana kad bi gostovali po Njemackoj, Ceskoj i slicno. Ili se to ne pika posto je bilo u inostranstvu? Ne kazem da je krao iz prodavnica u ovo neko zadnje vrijeme, ali da se bavio i takvim najnizim oblikom "kriminala" jeste. Tako da on nije puno "bolji" od najobicnijih jajara i klosarcica, umislio mozda da moze biti uspjesan diler, a glup ko ona stvar i sad ce imati kad o tome razmisljati do nekog narednog izlaska iz zatvora.