Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote:Tí samo potvrdio ono sto mi vec spomenusmo ranije.
Ja mislim da nije bas isto. Vi govorite da Apple kupuje komponente od Samsunga, sto bi znacilo da Samsung ima neki svoj display koji prodaje po odredjenoj cijeni i dodje Apple i kupi taj display da ugradi u iPhone. Medjutim nije tako, nego Apple unajmi Samsunga da mu napravi nesto sto Apple zeli i kako zeli a ne nesto sto je Samsung osmislio ili sto vec ima. I poenta je da Samsung ne smije to koristiti u svojim uredjajim, niti napraviti nesto sto narusava patente u Apple-ovom dizajnu.
Ja mislim da nije bas isto. Vi govorite da Apple kupuje komponente od Samsunga, sto bi znacilo da Samsung ima neki svoj display koji prodaje po odredjenoj cijeni i dodje Apple i kupi taj display da ugradi u iPhone. Medjutim nije tako, nego Apple unajmi Samsunga da mu napravi nesto sto Apple zeli i kako zeli a ne nesto sto je Samsung osmislio ili sto vec ima. I poenta je da Samsung ne smije to koristiti u svojim uredjajim, niti napraviti nesto sto narusava patente u Apple-ovom dizajnu.
Jel moguce da si to napisao?
Apple sto unajmi Samsunga
Šta je tačno pogrešno napisao? Da li Apple kupuje neki od displeja koje Samsung proizvodi a isti su već ugrađeni ili će biti ugrađeni u neki Samsungov ili model nekog trećeg i ugradi u svoj proizvod ili naruči displej na osnovu svog dizajna i ugradi u svoj uređaj i pritom Samsung taj displej ne može ni prodati trecem licu niti ugraditi u neki svoj model... zar se ne radi o klasičnom najmu za njihove potrebe?
Mega Man X wrote:Znači Apple je taj koji je prvi "izmislio" OLED displej, a Samsung ne smije koristiti svoj OLED displej na svojim telefonima.
TESLA_EDISON wrote:
Mega Man X wrote:Znači Apple je taj koji je prvi "izmislio" OLED displej, a Samsung ne smije koristiti svoj OLED displej na svojim telefonima.
Kao sto sam i pretpostavio, nemate pojma o cemu pricate. Znaci onda je i LG-ev OLED 'izmislio' odnosno proizvodi Samsung? Djeco draga procitajte malo prije nego sto nesto lupite. Samsung-ov OLED u Galaxy mobitelima nije isti kao Samsungov OLED u iPhone-u, ako znate koristiti Google vrlo lako je naci. Da ti ponovim, niti je Samsung izmislio OLED niti Apple, i da ponovim i ovo Samsung ne smije koristiti istu tehnologiju OLED display-a u svojim telefonima kao sto je u iPhone-u zato sto je to Apple-ov dizajn OLED-a na koji Apple ima patente. Nadam se da je jasno.
Last edited by Sid the sloth on 07/11/2017 16:11, edited 1 time in total.
Jel moguce da si to napisao?
Apple sto unajmi Samsunga
Sta nije jasno? Upravo tako, Apple unajmi Samsunga, dakle Samsung ti za Apple dodje nesto ko oni Kinezi koji prave dijelove za iPhone. Pijun koji vise zaradi od Apple-a nego od vlastitih telefona.
Mega Man X wrote:Kako će Apple imati svoj patent za Samsungov OLED displej kada Apple krade sve moguće patente?
Jesil to sad smislio ili imas u steku vec neko vrijeme? Ili ne znas koristiti Google? Cuj Apple krade patente, jesi li svjestan sta si upravo izjavio (znam da nisi, retoricki pitam). Patent se ne moze ukrasti, mozes praviti po necijem patentu ilegalno i placati kazne ili mozes placati koristenje tudjeg patenta.
I nije to patent za Samsungov OLED, to je Apple-ov OLED koji mu pravi Samsung, isto sto TSMC pravi Apple-ove procesore.
Za cijenu iPhone X mogu uzeti nov televizor, frižider ili eventualno ozidati čitavu kuću.
A to da budeš "maloumnik" ako dadneš 100.000 za stan je vidiš normalno jer nećeš spavati napolju ko beskućnik. Stan i auto su stvari koje ti trebaju. Telefon od 3000 - 4000 maraka ti ne treba vala.
Nekad su flagship mobiteli bili do 6 stoja, i tad sam se znao pocastiti, ali sad za tu lovu idu mid range a o pravim fs da ne govorim. Meni licno, davati tolike pare je besmislica.
konektovan wrote:Nekad su flagship mobiteli bili do 6 stoja, i tad sam se znao pocastiti, ali sad za tu lovu idu mid range a o pravim fs da ne govorim. Meni licno, davati tolike pare je besmislica.
I da je covijek spreman dati tolike pare za telefon, moja licna odluka ne bi bila apple ili samsung.
Ili ima i ona druga opcija: Sačekati da padne cijena.
Davati više od 1000 maraka na telefon je suludo. I ne, ne može se porediti telefon sa autom ili stanom. Ponavljam, auto i stan su neophodni u današnje vrijeme, a telefon nije.
Sve što "inovativni" (čitaj: ukradeno od ostalih) iPhone može, može isto i telefon od 400-600 maraka. Samo znaš ipak je to precijenjeni iPhone. Važno je da otvara Instagram/Facebook jednu stotinku brže.
Smartphone je itekako potreban u danasnje vrijeme, elementarna potreba svakome normalnom. Zato sam uporedio sa stanom i autom, jer telefon kosta 1500KM a stan 100 puta toliko, auto 30 puta toliko.
Ko vozi auto od 2000 ne bi trebao dati 1500 na telefon, a onaj ko vozi auto od 30.000, njemu je ‘nista’ tih 1500KM a vjerujem da itekako koristi smartphone u 21 stoljecu i da je prijeko potreban
Kome nije potreban smartphone sa zadnjom tehnologijom, AR/VR kamerama, telefoto senzorima u kamerama, procesorom koji obradjuje operacije brzo kao laptop, nek nosi Xiaomi od 500KM.
Mega Man X wrote:Ili ima i ona druga opcija: Sačekati da padne cijena.
Davati više od 1000 maraka na telefon je suludo. I ne, ne može se porediti telefon sa autom ili stanom. Ponavljam, auto i stan su neophodni u današnje vrijeme, a telefon nije.
Sve što "inovativni" (čitaj: ukradeno od ostalih) iPhone može, može isto i telefon od 400-600 maraka. Samo znaš ipak je to precijenjeni iPhone. Važno je da otvara Instagram/Facebook jednu stotinku brže.
Kad ih mama i tata ne daju nije suludo. Vidjet ćeš kad narastes.
Svako ima svoje veselje.
Da mogu,kupio bih stan u sred Monte Carla i vozio auto od milion.
Za telefon ne dam vise od 500 KM taman mi kita narasla 5cm.
Postujem i drugi rezon i izbor.
Svako za svoju lovu i svoje potrebe uzima sta hoce. Ja kao ljubitelj tehnologije i telefona da mogu nosao bi i note8 i ipx odjednom. Nego ja bi neki midrange ili kineski stan ako se vec tako poredi .
spree wrote:Svako za svoju lovu i svoje potrebe uzima sta hoce. Ja kao ljubitelj tehnologije i telefona da mogu nosao bi i note8 i ipx odjednom. Nego ja bi neki midrange ili kineski stan ako se vec tako poredi .
Imas u Svrakinom, 1100KM po m2 ako ti se ne placa 100.000KM za 50 m2. Tu je negdje komparacija