Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Optimist
#4526 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti da si nekad prosao preko onog celicnog lezeceg na Ilidzi kod hotela Holyvood shvatio bi zasto raja ubacuje u prvu. 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#4527 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iz Zenice sam tako da ne znam taj ležeći, u nas su manje više svi betonski i normalno su uzdignuti, nijedan nije baš toliko visok da se toliko štedi i pegla kad se prelazi...
-
Naslovnica
#4528 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
potpisBlack swan wrote:sve se manje i manje poštuje zakon...po dva tri auta prođu kroz crveno
ne daje se žmigavac
sijeku se krivine na štetu onog što dolazi u susret
ulazi se u jednosmjerne bez treptaja
parkira svuda
ma ne znam... indijska škola???
azijska?
afrička?
treba kazne pooštriti
-
condy
#4529 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad već spominješ škole...bio ovih dana u Njemačkoj, njihova kultura u saobraćaju je za nas naučna fantastika. Na par mjesta u gradu su mi dali pravo prvenstva gdje ga nisam imao jer su vidjeli da su u pitanju strane table i da ne poznajem grad. Niko nije stao na sirenu, niko nije mahao glavom i rukama. Na autoputu sa četri trake, kiša pada, sporije se vozi, i svi voze krajnjom desnom trakom. Tri preostale trake kojim se vozi brže, potpuno prazne. To je dovoljno i ništa drugo ti ne treba.Black swan wrote:sve se manje i manje poštuje zakon...po dva tri auta prođu kroz crveno
ne daje se žmigavac
sijeku se krivine na štetu onog što dolazi u susret
ulazi se u jednosmjerne bez treptaja
parkira svuda
ma ne znam... indijska škola???
azijska?
afrička?
treba kazne pooštriti
-
hizo ramidovic
#4530 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja mislim dase kazne neterbaju ostrit jos jer su iovako ostre to sto neko skrece brez migavca more bit damu on neradi il je sialica crkla ako neko vozi kroz jedno smjernu pa mozda muje tako blize paje i logicno da skrati a sto parkiraju svadze pa takoje i u drugim gradovima sirom evrope jer nema dovoljno parkinga ljudi se moraju nekako snalazit ja skoro parkiro golfa na travu kaze policajac dzes tuj parkiro ja reko pa dze cu jarane kaze on haj dobro al ne moj dugo ostat a ja osto dva sata i otiso besproblema znaci samo ljepa rjec i bude sve dobro
-
Naslovnica
#4531 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ko je bio u Njemačkoj i učestvavao u saobraćaju, bilo kao vozač ili kao pješak, zna šta je saobraćajna kultura i koliko smo mi zaostali u odnosu na njih.
Izgleda da mi više težimo arapskom svijetu.
Najsmiješnije mi je (normalno da se žmigavac kod arapa ne koristi), kada vozač ispruži ruku kroz prozor i pokaže da skreće lijevo ili desno. Kakav žmigavac, kakvi qrtzi-palci, rukama se to pokazuje, k'o na biciklu.

Najsmiješnije mi je (normalno da se žmigavac kod arapa ne koristi), kada vozač ispruži ruku kroz prozor i pokaže da skreće lijevo ili desno. Kakav žmigavac, kakvi qrtzi-palci, rukama se to pokazuje, k'o na biciklu.
-
Naslovnica
#4532 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A što se uzoritog hize ramidovica tiče, svaka mu je na mjestu.hizo ramidovic wrote:ja mislim dase kazne neterbaju ostrit jos jer su iovako ostre to sto neko skrece brez migavca more bit damu on neradi il je sialica crkla ako neko vozi kroz jedno smjernu pa mozda muje tako blize paje i logicno da skrati a sto parkiraju svadze pa takoje i u drugim gradovima sirom evrope jer nema dovoljno parkinga ljudi se moraju nekako snalazit ja skoro parkiro golfa na travu kaze policajac dzes tuj parkiro ja reko pa dze cu jarane kaze on haj dobro al ne moj dugo ostat a ja osto dva sata i otiso besproblema znaci samo ljepa rjec i bude sve dobro
- muha_sa
#4533 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
potpis ko kucahizo ramidovic wrote:ja mislim dase kazne neterbaju ostrit jos jer su iovako ostre to sto neko skrece brez migavca more bit damu on neradi il je sialica crkla ako neko vozi kroz jedno smjernu pa mozda muje tako blize paje i logicno da skrati a sto parkiraju svadze pa takoje i u drugim gradovima sirom evrope jer nema dovoljno parkinga ljudi se moraju nekako snalazit ja skoro parkiro golfa na travu kaze policajac dzes tuj parkiro ja reko pa dze cu jarane kaze on haj dobro al ne moj dugo ostat a ja osto dva sata i otiso besproblema znaci samo ljepa rjec i bude sve dobro
možda nije do sijalice vec mu više goriva jal struje troši ako da migavac
- muha_sa
#4534 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naslovnica wrote:Ko je bio u Njemačkoj i učestvavao u saobraćaju, bilo kao vozač ili kao pješak, zna šta je saobraćajna kultura i koliko smo mi zaostali u odnosu na njih.
Najsmiješnije mi je (normalno da se žmigavac kod arapa ne koristi), kada vozač ispruži ruku kroz prozor i pokaže da skreće lijevo ili desno. Kakav žmigavac, kakvi qrtzi-palci, rukama se to pokazuje, k'o na biciklu.![]()
vecina auta ga i nema jer su polomljeni
poredit nas i Njemačku
al---sve se da fino u red dovest--samo po džepu al da nema privilegovaTIh---prije ce nokat na kiti narast neg ovo kod nas neko u red dovede
- Bloody
#4535 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nepotrebno preticanje i gasanje u sred jutarnje guzve.Stalozena sam i tesko gubim zivce ali ovo me izudjuje. A najgore mi je kada sustignem mahnitova koji pretice,kad me vec nervira onda neka bar ima neki rezultat. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4536 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
imali smo nešto... ako ništa manja su auta bila i donekle se sporije vozilo
sad smo dobili mašine sa zapada a suviše se približavamo aziji...
imali smo nešto sad to svakim danom gubimo
brzo se kultura gubi a sporo vraća
bojim se da će proći čitava generacija dok se ne vrati na neki normalni nivo ...ne trebamo biti austrijanci
ali brate prestiće nas i albanci
sad smo dobili mašine sa zapada a suviše se približavamo aziji...
imali smo nešto sad to svakim danom gubimo
brzo se kultura gubi a sporo vraća
bojim se da će proći čitava generacija dok se ne vrati na neki normalni nivo ...ne trebamo biti austrijanci
ali brate prestiće nas i albanci
-
hizo ramidovic
#4537 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ono him je dobro sto imaju auta civilna alu stvari policia bas ne davno ja ga razigro 80 nasat dze je ograniceno na 40 reko daga malo propusem al vidim nema guzve pa reko koga jebe moze kad neko izamene mi blicka ja jos pogasu kontam sporo vozim kad malo kasnie me pre stigose i upalise onu rotaciu i svrnuseme kad izadzose iz auta u uniformama policia saobracajna kazu dze si pozurio ja reko vimi blickate ja mislijo da sporo vozim i reko nema guzve i napisase mi nesta u nekaku teku sad stace bit neznam jos ni sta jel me zapiso nako od zajebancie il ce bit neka kazna
- Bloody
#4539 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hizo ramidovic wrote:ono him je dobro sto imaju auta civilna alu stvari policia bas ne davno ja ga razigro 80 nasat dze je ograniceno na 40 reko daga malo propusem al vidim nema guzve pa reko koga jebe moze kad neko izamene mi blicka ja jos pogasu kontam sporo vozim kad malo kasnie me pre stigose i upalise onu rotaciu i svrnuseme kad izadzose iz auta u uniformama policia saobracajna kazu dze si pozurio ja reko vimi blickate ja mislijo da sporo vozim i reko nema guzve i napisase mi nesta u nekaku teku sad stace bit neznam jos ni sta jel me zapiso nako od zajebancie il ce bit neka kazna
-
hizo ramidovic
#4540 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
eto vidis kaki smo mi ljudi kad covijek nedaje migavac onda je problem i svi pljuju a kadga dadne ope problemshandrprcSA wrote:
neznam kobi pojedincima ugodijo
- muha_sa
#4541 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vala baš--nije se rodio ko bi nama ugodijo, cojk fino ušo u kontra smjer, dao migavac i sad ga ko mi trebamo prozivathizo ramidovic wrote:eto vidis kaki smo mi ljudi kad covijek nedaje migavac onda je problem i svi pljuju a kadga dadne ope problemshandrprcSA wrote:
- holowey
#4542 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sinoc me jedan delegat pretice preko pune, i daje zmigavacmuha_sa wrote:vala baš--nije se rodio ko bi nama ugodijo, cojk fino ušo u kontra smjer, dao migavac i sad ga ko mi trebamo prozivathizo ramidovic wrote:eto vidis kaki smo mi ljudi kad covijek nedaje migavac onda je problem i svi pljuju a kadga dadne ope problemshandrprcSA wrote:
kad vec pravis neki prekrsaj, jeli manja greska ako das zmigavac?
- Optimist
#4543 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema dana a da nisam svjedok raznoraznim majstorijama nasih vrlih vozaca po gradu.
@sandrprcSa koju kameru koristis, te koju preporucujes da kupim, ali po mogucnosti da je sto kompaktnijih dimenzija da je ne moram skidati prilikom svakog zaustavljanja?
Pitanje se odnosi na sve vas koji koristite ili imate nekog iskustva sa kamerama.
@sandrprcSa koju kameru koristis, te koju preporucujes da kupim, ali po mogucnosti da je sto kompaktnijih dimenzija da je ne moram skidati prilikom svakog zaustavljanja?
Pitanje se odnosi na sve vas koji koristite ili imate nekog iskustva sa kamerama.
-
mirza_15
#4544 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas izlazim sa parkinga i guzva. Nema sanse da se uvalim. Nisam smotan, vozim svaki dan i da je i jednog trenutka postojala sansa da se uvalim bez rizika od sudara, uvalio bih se. Nervozna krava iza mene legla na sirenu. Ja dignem ruke i pokazujem kravi da nema sanse da izadjem na cestu, a da nekog ne pokupim. Ona opet na sirenu. Kako sam je socno poslao gdje treba. I cula me je. Otvoren prozor i meni i njoj 
- Hemera
#4545 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
naravno da nijeholowey wrote: sinoc me jedan delegat pretice preko pune, i daje zmigavac![]()
- Sodom1
- insomnia78
#4547 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da jesteHemera wrote:naravno da nijeholowey wrote: sinoc me jedan delegat pretice preko pune, i daje zmigavac![]()
-
hizo ramidovic
#4548 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mene naj vise nervira kad mi neko svira kad ja preticem kolonu evo bas prije godinu dvije ja i umenemi hanuma bili ugradu malo na kahfi malo nacevapima i vracamose kuci i hoce mo skrenut prema dobrinji kad vidim ja kolona uonoj traki stose skrece i ja normalno ko i svak sto radi polahko produzim do navrh kolone i obadzem hin sviju i dadnem migavac i uvalimse na celo kolone odma ispod semafora kad pocese svirat okrenemse da vidim kometo sviraju kad ono meni nista mi ni je bilo jasno i pocnem him ija svirat eto to mene nervira znaci jasam sve uradijo po propisima polahko proso dao migavac al dzaba ope oni na svirenu i haj sto sviraju oni zboljim autima vec se naso neki jado uonom sexo citrojenu dami svira a umene golf dvica td novi model sa senon svijetlima i sreca pasam ija pritisko svirenu pa oni malo ohanuse kadsu vidijeli da samnom ne ma zajebancije eto nek malo mozda i mup skrene paznju ovim sto bespotrebe sviraju
- Hemera
#4549 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tako je rizo tebra,samo udri po svireni,ipak su najzajebatiji u g2 ko ti sta može osim da ušuti kad je ćuje
- supercali
#4550 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
maloprije vracam se iz grada kad neko svira
kontam nemoguce meni jer vozim normalno
kad jedan poznanik sa strane i spusta prozor da bi se pozdravio
pozdravim se i na gas
jbt ne kontam uopste te likove koji bi pricali dok voze jedan pored drugog
ako sam ti bitan toliko i zelis da se ispricas snadji se za broj nazovi otici cemo na kafu pice kolace pa pitaj sve sto te zanima
kontam nemoguce meni jer vozim normalno
kad jedan poznanik sa strane i spusta prozor da bi se pozdravio
pozdravim se i na gas
jbt ne kontam uopste te likove koji bi pricali dok voze jedan pored drugog
ako sam ti bitan toliko i zelis da se ispricas snadji se za broj nazovi otici cemo na kafu pice kolace pa pitaj sve sto te zanima