Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4526 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Kakvo lupetanje, najgora po pouzdanosti. Citas li malo forume specijalizovane za talijane?? Mani se zaljubljenosti, ljubavi prema njoj, citaj iskustva bivsih vlasnika.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4527 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

Predsjednik drzave se vozi u tome legendo.

Na mnogim od tih foruma sam aktivan, kao sto uostalom znas ako ih vec pratis :wink:
NediM17

#4528 Re: Alfa Romeo

Post by NediM17 »

mali_milojica wrote:
NediM17 wrote:
mali_milojica wrote: E60 i A6 slicnog godista su tamam pali na neku cijenu gdje ih svaka susa moze kupiti uz 10k kredita.
Do prvog kvara,a onda misko salji dalje :oops:
Lancia Delta,uzeti sa 1.4 TurboJet motorom sa 120 ili 150 KS,na njih ide plin ko budali samar. Taj motor nikada nije imao DI.
https://www.olx.ba/artikal/26707967/alf ... giulietta/

:D

+Krvolok http://www.smchiptuning.com/3852/alfa-r ... 1.4-tb-170
:evil:

+ zavoli.com
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ovaj motor ima MultiAir,ne znam bas kako bi islo na plin i taj sistem.
Fiat nikada nije nudio LPG instalaciju uz MultiAir,obicno je ona isla u klasicni 1.4T sa 120 ili 150 KS
LPG instalaciju apsolutno ne interesuje usis/ispuh i njegove varijante. :thumbup:
LPG ECU presretne signal benzinskog injektora, pomnozi ga sa nekim korekcionim faktorom, plinski injektor otvori toliko milisekundi, i tu prica zavrsava.

Ovo je i dalje MPi motor, i plin tu ide bez problema. :D

A MultiAir je nista drugo do VVT (Suzuki), VVT-i (Toyota), CVVT (Hyundai/KIA), VTEC (Honda), itd...
Dakle, Fiat naziv sistema za varijabilno otvaranje ventila.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4529 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote:Predsjednik drzave se vozi u tome legendo.

Na mnogim od tih foruma sam aktivan, kao sto uostalom znas ako ih vec pratis :wink:
Koji predsjednik??? :mrgreen: Ja koliko znam, jos za vrijeme Berluskonijeve vladavine, preslo se na svabe :mrgreen: ukljucujuci i onog ko fol precednika.
Mislim, psmetan si lik, znam da ces emocije pod noge gurnuti, i voditi se razumom pri izboru novog auta.
citroen xm

#4530 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

_BataZiv_0809 wrote: Mene opet nekako ne radi...ne primam se na nju...fali mi nekako originalnosti koja je uvijek krasila Alfu :hm:
:thumbup:

U kompakt klasi meni je onako baš mjera taj auto i vizuelno baš privlačan. Nekako mi je što starija to ljepša. Ali ukusi su različiti. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4531 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

citroen xm wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Mene opet nekako ne radi...ne primam se na nju...fali mi nekako originalnosti koja je uvijek krasila Alfu :hm:
:thumbup:

U kompakt klasi meni je onako baš mjera taj auto i vizuelno baš privlačan. Nekako mi je što starija to ljepša. Ali ukusi su različiti. :thumbup:
Ja sam na Giuliu mislio. Giulietta mi je mjera. :thumbup:

Konektovani-mislio sam na sve od Carla Ciampia do Napolitana. Berlusconi je bio Presidente del Governo ili predsjednik vlade, a i on se vozio u Kappi i Thesisu.

No sasma nebitno :wink:
citroen xm

#4532 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

:thumbup: Meni je perverzija, pogotovo kada je posle slika vidjeh uživo. Mada činjenica je da treba malo više vremena da legne u odnosu na starije modele.

Thesis je bio i moj san, ali stvarno je komplikovana i skupa za prosječnog čovjeka u BIH koji je kupi polovnu i mora da je češće popravlja nego neki bogati Talijan koji je kupio novu. Mjenjač nije frka jer postoji i manuelac, ali vješanje ipak traži puno toga. A nije ni cilj ulupati sve u auto i gledati ko će kafu platiti. :)
commendatore

#4533 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

citroen xm wrote::thumbup: Meni je perverzija, pogotovo kada je posle slika vidjeh uživo. Mada činjenica je da treba malo više vremena da legne u odnosu na starije modele.

Thesis je bio i moj san, ali stvarno je komplikovana i skupa za prosječnog čovjeka u BIH koji je kupi polovnu i mora da je češće popravlja nego neki bogati Talijan koji je kupio novu. Mjenjač nije frka jer postoji i manuelac, ali vješanje ipak traži puno toga. A nije ni cilj ulupati sve u auto i gledati ko će kafu platiti. :)
Tezis nije auto za svaki dan - to je auto kojeg ces ponekad upalit, odvest curu negdje na pice, koncert, na put na more.... drzat u garazi detaljno poliranog odrzavanog i uljepsavanog..... taj auto kad se odrzava i cuva sljasti u noci kao malo koje i oduzima dah i skrece paznju.... pogotovo grafikom svjetala i opcenito nadasve originalnom linijom.... Tezis nije za cigane i ciganluk ako ga se misli eksploatisat redovno.... ali da je auto za uzivanje jasta je.... neizmjerno udoban, neizmjerno mocan (ii benzin i mjet) ....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4534 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

Ili da ti neko drugi placa odrzavanje bilo firma bilo drzava...

U pravu si komendatore/mufljuz...
citroen xm

#4535 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

Sve si u pravu, zato je malo ko od nas može i priuštiti. A Marfi je jedna velika kurva pa tako onaj ko voli ne može da je priušti, a onome ko bi je glatko priuštio je ružna ko smrt. :)
commendatore

#4536 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

_BataZiv_0809 wrote:Ili da ti neko drugi placa odrzavanje bilo firma bilo drzava...

U pravu si komendatore/mufljuz...
za godiste u kojem je nastao taj auto, specifican razvoj i sve ostalo - lancia ja ulozila vise milijardi maraka da razvije limuzinu koja bi bila konkurentna visoj srednjoj klasi.... u seriji je taj auto - dakle SVAKI auto imao komande na volanu, TV, NAVI, glasovno navodjenje, aktivni ovjes, 10 zracnih jastuka i slicno bila je vise nego premium i za danasnje pojmove.... steta je sto ih ne vidjam vise jer me svaka okrene da je pogledam....
tom autu je svako iz koncerna nesto dao dobro, i Ferrari i Maserati i Fiat i Alfa..... zato i jest bila skupa... moze pricat ko sta hoce ali Thesis je bio ekskluziva.... lafeta je od QUattroportea tj lafete :mrgreen: a amortizer kosta vise od 1000KM u ovlastenom servisu.... steta samo sto su pojedini elementi talijanski sfusereni a mogla je biti potpun pogodak i savrsenstvo.... ja sam brzinomjer kucao u granicnik u njemackoj jednom RSu u inat koji nije uspijevao da pobjegne od mene sa 2 tone :mrgreen:

samo ovaj hamelj je kostao 150€

Image

PS. ako ko konta kupit thesis najbolje je da narucuje dijelove iz poljske - tamo su najjeftiniji :mrgreen:

PS2 jaruga-sa-otesa mi je radio silentblokove na ovom hamelju pa je to bilo puno puno jeftinije :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4537 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

Ma to je jedno gospodsko auto koje ni polovno nije za fukare, a kamoli novo.

Evo ja nisam fukara, zivim sasvim pristojno, ali znam da to auto nije za mene. Ako ne sudimo po malogradjanskim kriterijima-voznji na plin i Tigar gumama, a nadam se da ne sudimo, nije za mene jer nemam mogucnosti da ga odrzavam onako kako to auto zasluzuje.

A da imam zelju, imam brate, zelim je vise nego naredni udah vazduha :D
commendatore

#4538 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

_BataZiv_0809 wrote:Ma to je jedno gospodsko auto koje ni polovno nije za fukare, a kamoli novo.

Evo ja nisam fukara, zivim sasvim pristojno, ali znam da to auto nije za mene. Ako ne sudimo po malogradjanskim kriterijima-voznji na plin i Tigar gumama, a nadam se da ne sudimo, nije za mene jer nemam mogucnosti da ga odrzavam onako kako to auto zasluzuje.

pa jebo te kupi i uzivaj ha ja - jednom se zivi ne moras ga imat citav zivot provozaj ga godinu dana nece ti nista bit.... nemam ga ni ja vise sta se moze.... ostalo mi je dijelova 500€

Image

ovo receno je dozivljeno konstalacijski vec s moje strane - da ne objasnjavam....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4539 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

commendatore wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ma to je jedno gospodsko auto koje ni polovno nije za fukare, a kamoli novo.

pa jebo te kupi i uzivaj ha ja - jednom se zivi ne moras ga imat citav zivot provozaj ga godinu dana nece ti nista bit.... nemam ga ni ja vise sta se moze.... ostalo mi je dijelova 500€

Image

ovo receno je dozivljeno konstalacijski vec s moje strane - da ne objasnjavam....
Da, kolega Rasko sa fiat lancia serbia foruma je pravo zadovoljan svojom Teziskom :thumbup:

Ali on je ubo dobar primjerak, plus je frajer dobrostojeci burzuj kojem je ona trece auto.

Ma kupicu je ako naletim na dobar primjerak naravno...
commendatore

#4540 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

samo gas - i obavezno 3.0 V6 ili 3.2 8-) i da javis dojmove....

samo pregledaj EPB stanje, stanje lafeta i mostova ispod, prijavljuje li sta tabla od gresaka i gas....
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4541 Re: Alfa Romeo

Post by bitanga_sa_otesa »

i kod hote na servis :D
commendatore

#4542 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

bitanga_sa_otesa wrote:i kod hote na servis :D
sto da ne - ne znam kakav je HOT :mrgreen:

i mijenjati mjenjacko ulje svakih 20-30Kkm
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4543 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

commendatore wrote:samo gas - i obavezno 3.0 V6 ili 3.2 8-) i da javis dojmove....

samo pregledaj EPB stanje, stanje lafeta i mostova ispod, prijavljuje li sta tabla od gresaka i gas....
2,0 turbo :thumbup:

Hocu buraz, povescu ovog bitangu sa sobom kad budem kupovao. I napunjen karabin :D
drndalo

#4544 Re: Alfa Romeo

Post by drndalo »

_BataZiv_0809 wrote:
commendatore wrote:samo gas - i obavezno 3.0 V6 ili 3.2 8-) i da javis dojmove....

Hocu buraz, povescu ovog bitangu sa sobom kad budem kupovao. I napunjen karabin :D
I ne zaustavljajte se prije Krakow-a...

Dje su slike?
Last edited by drndalo on 25/11/2017 23:21, edited 1 time in total.
commendatore

#4545 Re: Alfa Romeo

Post by commendatore »

_BataZiv_0809 wrote:

2.0 turbo je smece....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4546 Re: Alfa Romeo

Post by _BataZiv_0809 »

commendatore wrote:
2.0 turbo je smece....
Sto to burazengija?

Ko ce ba nasut u 3,0? :run:
bitanga_sa_otesa

#4547 Re: Alfa Romeo

_BataZiv_0809 wrote: povescu ovog bitangu sa sobom kad budem kupovao.
ne da meni mama da idem nigdje
bitanga_sa_otesa

#4548 Re: Alfa Romeo

_BataZiv_0809 wrote:
Ko ce ba nasut u 3,0? :run:
suni za petaka :lol:
commendatore

#4549 Re: Alfa Romeo