Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4526 Re: Alfa Romeo
Kakvo lupetanje, najgora po pouzdanosti. Citas li malo forume specijalizovane za talijane?? Mani se zaljubljenosti, ljubavi prema njoj, citaj iskustva bivsih vlasnika.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4527 Re: Alfa Romeo
Predsjednik drzave se vozi u tome legendo.
Na mnogim od tih foruma sam aktivan, kao sto uostalom znas ako ih vec pratis
-
NediM17
#4528 Re: Alfa Romeo
LPG instalaciju apsolutno ne interesuje usis/ispuh i njegove varijante.mali_milojica wrote:Ovaj motor ima MultiAir,ne znam bas kako bi islo na plin i taj sistem.NediM17 wrote:https://www.olx.ba/artikal/26707967/alf ... giulietta/mali_milojica wrote: E60 i A6 slicnog godista su tamam pali na neku cijenu gdje ih svaka susa moze kupiti uz 10k kredita.
Do prvog kvara,a onda misko salji dalje![]()
Lancia Delta,uzeti sa 1.4 TurboJet motorom sa 120 ili 150 KS,na njih ide plin ko budali samar. Taj motor nikada nije imao DI.
![]()
+Krvolok http://www.smchiptuning.com/3852/alfa-r ... 1.4-tb-170
![]()
+ zavoli.com
![]()
![]()
Fiat nikada nije nudio LPG instalaciju uz MultiAir,obicno je ona isla u klasicni 1.4T sa 120 ili 150 KS
LPG ECU presretne signal benzinskog injektora, pomnozi ga sa nekim korekcionim faktorom, plinski injektor otvori toliko milisekundi, i tu prica zavrsava.
Ovo je i dalje MPi motor, i plin tu ide bez problema.
A MultiAir je nista drugo do VVT (Suzuki), VVT-i (Toyota), CVVT (Hyundai/KIA), VTEC (Honda), itd...
Dakle, Fiat naziv sistema za varijabilno otvaranje ventila.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4529 Re: Alfa Romeo
Koji predsjednik???_BataZiv_0809 wrote:Predsjednik drzave se vozi u tome legendo.
Mislim, psmetan si lik, znam da ces emocije pod noge gurnuti, i voditi se razumom pri izboru novog auta.
-
citroen xm
#4530 Re: Alfa Romeo
_BataZiv_0809 wrote: Mene opet nekako ne radi...ne primam se na nju...fali mi nekako originalnosti koja je uvijek krasila Alfu
U kompakt klasi meni je onako baš mjera taj auto i vizuelno baš privlačan. Nekako mi je što starija to ljepša. Ali ukusi su različiti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4531 Re: Alfa Romeo
Ja sam na Giuliu mislio. Giulietta mi je mjera.citroen xm wrote:_BataZiv_0809 wrote: Mene opet nekako ne radi...ne primam se na nju...fali mi nekako originalnosti koja je uvijek krasila Alfu![]()
U kompakt klasi meni je onako baš mjera taj auto i vizuelno baš privlačan. Nekako mi je što starija to ljepša. Ali ukusi su različiti.
Konektovani-mislio sam na sve od Carla Ciampia do Napolitana. Berlusconi je bio Presidente del Governo ili predsjednik vlade, a i on se vozio u Kappi i Thesisu.
No sasma nebitno
-
citroen xm
#4532 Re: Alfa Romeo
Thesis je bio i moj san, ali stvarno je komplikovana i skupa za prosječnog čovjeka u BIH koji je kupi polovnu i mora da je češće popravlja nego neki bogati Talijan koji je kupio novu. Mjenjač nije frka jer postoji i manuelac, ali vješanje ipak traži puno toga. A nije ni cilj ulupati sve u auto i gledati ko će kafu platiti.
- commendatore
#4533 Re: Alfa Romeo
Tezis nije auto za svaki dan - to je auto kojeg ces ponekad upalit, odvest curu negdje na pice, koncert, na put na more.... drzat u garazi detaljno poliranog odrzavanog i uljepsavanog..... taj auto kad se odrzava i cuva sljasti u noci kao malo koje i oduzima dah i skrece paznju.... pogotovo grafikom svjetala i opcenito nadasve originalnom linijom.... Tezis nije za cigane i ciganluk ako ga se misli eksploatisat redovno.... ali da je auto za uzivanje jasta je.... neizmjerno udoban, neizmjerno mocan (ii benzin i mjet) ....citroen xm wrote:Meni je perverzija, pogotovo kada je posle slika vidjeh uživo. Mada činjenica je da treba malo više vremena da legne u odnosu na starije modele.
Thesis je bio i moj san, ali stvarno je komplikovana i skupa za prosječnog čovjeka u BIH koji je kupi polovnu i mora da je češće popravlja nego neki bogati Talijan koji je kupio novu. Mjenjač nije frka jer postoji i manuelac, ali vješanje ipak traži puno toga. A nije ni cilj ulupati sve u auto i gledati ko će kafu platiti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4534 Re: Alfa Romeo
Ili da ti neko drugi placa odrzavanje bilo firma bilo drzava...
U pravu si komendatore/mufljuz...
-
citroen xm
#4535 Re: Alfa Romeo
Sve si u pravu, zato je malo ko od nas može i priuštiti. A Marfi je jedna velika kurva pa tako onaj ko voli ne može da je priušti, a onome ko bi je glatko priuštio je ružna ko smrt. 
- commendatore
#4536 Re: Alfa Romeo
za godiste u kojem je nastao taj auto, specifican razvoj i sve ostalo - lancia ja ulozila vise milijardi maraka da razvije limuzinu koja bi bila konkurentna visoj srednjoj klasi.... u seriji je taj auto - dakle SVAKI auto imao komande na volanu, TV, NAVI, glasovno navodjenje, aktivni ovjes, 10 zracnih jastuka i slicno bila je vise nego premium i za danasnje pojmove.... steta je sto ih ne vidjam vise jer me svaka okrene da je pogledam...._BataZiv_0809 wrote:Ili da ti neko drugi placa odrzavanje bilo firma bilo drzava...
tom autu je svako iz koncerna nesto dao dobro, i Ferrari i Maserati i Fiat i Alfa..... zato i jest bila skupa... moze pricat ko sta hoce ali Thesis je bio ekskluziva.... lafeta je od QUattroportea tj lafete
samo ovaj hamelj je kostao 150€

PS. ako ko konta kupit thesis najbolje je da narucuje dijelove iz poljske - tamo su najjeftiniji
PS2 jaruga-sa-otesa mi je radio silentblokove na ovom hamelju pa je to bilo puno puno jeftinije
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4537 Re: Alfa Romeo
Ma to je jedno gospodsko auto koje ni polovno nije za fukare, a kamoli novo.
Evo ja nisam fukara, zivim sasvim pristojno, ali znam da to auto nije za mene. Ako ne sudimo po malogradjanskim kriterijima-voznji na plin i Tigar gumama, a nadam se da ne sudimo, nije za mene jer nemam mogucnosti da ga odrzavam onako kako to auto zasluzuje.
A da imam zelju, imam brate, zelim je vise nego naredni udah vazduha
Evo ja nisam fukara, zivim sasvim pristojno, ali znam da to auto nije za mene. Ako ne sudimo po malogradjanskim kriterijima-voznji na plin i Tigar gumama, a nadam se da ne sudimo, nije za mene jer nemam mogucnosti da ga odrzavam onako kako to auto zasluzuje.
- commendatore
#4538 Re: Alfa Romeo
pa jebo te kupi i uzivaj ha ja - jednom se zivi ne moras ga imat citav zivot provozaj ga godinu dana nece ti nista bit.... nemam ga ni ja vise sta se moze.... ostalo mi je dijelova 500€_BataZiv_0809 wrote:Ma to je jedno gospodsko auto koje ni polovno nije za fukare, a kamoli novo.

ovo receno je dozivljeno konstalacijski vec s moje strane - da ne objasnjavam....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4539 Re: Alfa Romeo
Da, kolega Rasko sa fiat lancia serbia foruma je pravo zadovoljan svojom Teziskomcommendatore wrote:pa jebo te kupi i uzivaj ha ja - jednom se zivi ne moras ga imat citav zivot provozaj ga godinu dana nece ti nista bit.... nemam ga ni ja vise sta se moze.... ostalo mi je dijelova 500€_BataZiv_0809 wrote:Ma to je jedno gospodsko auto koje ni polovno nije za fukare, a kamoli novo.
ovo receno je dozivljeno konstalacijski vec s moje strane - da ne objasnjavam....
Ali on je ubo dobar primjerak, plus je frajer dobrostojeci burzuj kojem je ona trece auto.
Ma kupicu je ako naletim na dobar primjerak naravno...
- commendatore
#4540 Re: Alfa Romeo
samo gas - i obavezno 3.0 V6 ili 3.2
i da javis dojmove....
samo pregledaj EPB stanje, stanje lafeta i mostova ispod, prijavljuje li sta tabla od gresaka i gas....
samo pregledaj EPB stanje, stanje lafeta i mostova ispod, prijavljuje li sta tabla od gresaka i gas....
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4541 Re: Alfa Romeo
i kod hote na servis 
- commendatore
#4542 Re: Alfa Romeo
sto da ne - ne znam kakav je HOTbitanga_sa_otesa wrote:i kod hote na servis
i mijenjati mjenjacko ulje svakih 20-30Kkm
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4543 Re: Alfa Romeo
2,0 turbocommendatore wrote:samo gas - i obavezno 3.0 V6 ili 3.2i da javis dojmove....
Hocu buraz, povescu ovog bitangu sa sobom kad budem kupovao. I napunjen karabin
- drndalo
#4544 Re: Alfa Romeo
I ne zaustavljajte se prije Krakow-a..._BataZiv_0809 wrote:2,0 turbocommendatore wrote:samo gas - i obavezno 3.0 V6 ili 3.2i da javis dojmove....
samo pregledaj EPB stanje, stanje lafeta i mostova ispod, prijavljuje li sta tabla od gresaka i gas....![]()
Dje su slike?
Last edited by drndalo on 25/11/2017 23:21, edited 1 time in total.
- commendatore
#4545 Re: Alfa Romeo
2.0 turbo je smece...._BataZiv_0809 wrote:2,0 turbocommendatore wrote:samo gas - i obavezno 3.0 V6 ili 3.2i da javis dojmove....
samo pregledaj EPB stanje, stanje lafeta i mostova ispod, prijavljuje li sta tabla od gresaka i gas....![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4546 Re: Alfa Romeo
Sto to burazengija?commendatore wrote:
2.0 turbo je smece....
Ko ce ba nasut u 3,0?
- bitanga_sa_otesa
#4547 Re: Alfa Romeo
ne da meni mama da idem nigdje_BataZiv_0809 wrote: povescu ovog bitangu sa sobom kad budem kupovao.
- bitanga_sa_otesa
#4548 Re: Alfa Romeo
suni za petaka_BataZiv_0809 wrote:
Ko ce ba nasut u 3,0?
- commendatore
#4549 Re: Alfa Romeo
i prdni za cvajubitanga_sa_otesa wrote:suni za petaka_BataZiv_0809 wrote:
Ko ce ba nasut u 3,0?
- _BataZiv_0809