Sirija

Locked
udrch

#4526 Re: Sirija

Post by udrch »

Point. wrote:Ne razumijem vas sto ste na strani ovog pacova Assada. Pokusavam, al ne mogu da vas skontam nikako.
nisi valjda toliko neinformisan..
gdje god nemuslimani ubijaju muslimane ovi su na njihovoj strani..vidiš ovog gore da ih zove tekbiraši..
Asad je govno koje će završiti kao i Gadafi, sa sobom će u provaliju povući i svu svoju familiju, a nažalost i skoro sav svoj alevitski narod..
samo je jedna nepobitna činjenica u ovom ratu, broj obespravljenih većinski sunitskih Arapa je ogroman, broj pobunjenika svakodnevno raste, i trenutak pucanja je siguran..možda nije blizu, ali je sigurno da će da pukne..
nekad 1993. ili 1994. godine smo i mi mislili da će rat trajati sto godina, da je dan kada će četnici biti poraženi dalek, ali onda jedna mala pomoć iz vazduha i potpuni raspad četničke armade..
tako će biti i u Siriji..
ovi što vjeruju ovom potpuno nepoznatom ruskom generalu, a ne vjeruju svojim očima su djeca koja bi da se igraju rata i činjenica..
a činjenica o vojnoj snazi je samo jedna iona se zove SAD..633 milijarde dolara je budžet Pentagona samo ove godine, a tako je već odavno..toj sili i tehnologiji niko na svijetu ne može da se suprostavi..čitav svijet kada bi stao na jednu stranu, a na drugoj da bude samo SAD pobjednik bi bio poznat nakon par godina..ni meni se ne sviđa ta činjenica, ali je tako..kakva Sirija, kakvi te bakrači..a osim toga mi ovdje ne govorimo o Siriji, već o Alavitskom režimu koji će se raspasti nakon prvih vazdušnih ili raketnih udara..
Klavikula

#4527 Re: Sirija

Post by Klavikula »

japin_mutapi wrote:klavikula prepisuje sa mycity military foruma al bukvalno sve što ovdje piše ima tamo
ja sam dugo mislio da on to piše ali ipak ne ...
on samo prepisuje i glumi nekog analitičara i činjenica znalca
da, cesto citam mcm to je tacno, al ima i drugih izvora, od tamo najcesce uzimam video klipove, jer mi se neda pregledati 50 klipova da bi naso 2-3 na kojima se nesto ima vidjeti. to je to sto uzimam sa teme o siriji. a o naoruzanju, tehnici i ratovima osim mcm raspitujem se i na drugim mjestima. portali, knjige, forumi. sta mi dodje pod ruku.
udrch wrote:
japin_mutapi wrote:klavikula prepisuje sa mycity military foruma al bukvalno sve što ovdje piše ima tamo
ja sam dugo mislio da on to piše ali ipak ne ...
on samo prepisuje i glumi nekog analitičara i činjenica znalca
očito je bilo gdje je registrovan taj forum, jedino nije bilo poznato njegovo ime..hvala na infu..
bas je neki info. i ranije sam reko da citam mcm. takodjer, nemam profil na tom forumu, vec cisto citam sta pisu ljudi koji imaju znanja o ratu, vojsci i sl problematici.
Last edited by Klavikula on 25/12/2012 15:49, edited 1 time in total.
FFC

#4528 Re: Sirija

Post by FFC »

haha, neki dan čitam u engleskoj štampi kako sirija ima takvu protivvazdušnu odbranu da same evropske zemlje nebi mogle ništa da im naprave, nemaju čak ni arsenal za napad na siriju jer su svu municiju te vrste potrošili u libiji koja je za sirijsku protivazdušnu odbranu oickin dim. dakle, samo amerikanci bi mogli nesta da naprave al vraga, tamo su rusi vec stacionirani i novu sekretar drzave nije toliki ekstremista kao hilari pa da se kaci sa rusima, a osim toga, vašington više ne vjeruje da bi mogao da iskontroliše razne terorističke islamisticke bande.
occupylove

#4529 Re: Sirija

Post by occupylove »

dok prljave igre oko Sirije i dalje traju , treba obratiti paznju na veliku preciznost avio-napada Sirijske avijacije
nepotvrdjene informacije govore o Ruskim pilotima koji koriste zadnju generaciju navodjenih bombi i raketa
gubici medju pobunjenicima su ogromni u zadnjih dvije -tri sedmice
nova taktika Sirijskoga rezima ;
istjerati pobunjenike na cistinu ili im prepustiti neku vojnu bazu bez bitke a onda ?
srokati ih tako koncetrirane na malom prostoru navodjenim bombama i raketama od strane Ruskih pilota i posada
za sada samo spekulacije , i vidjecemo sta ce dalje biti u ovoj drami , dok nevini stradaju
udrch

#4530 Re: Sirija

Post by udrch »

SAD: Assadov režim nema budućnosti

"SAD oštro osuđuju napade na civile koje Assadove snage sprovode širom ratom zahvaćene Sirije, kao i događaj u mjestu Halfaya od prije nekoliko dana, kada su napadnuti civili koji sučekali u redu za hljeb", navodi se u pisanoj izjavi glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova SAD-a Patricka Ventrella.

U izjavi se također navodi da nakon "ovih okrutnih napada, Assadov režim nema budućnosti u Siriji". Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a pozvalo je sve strane u Siriji da stanu protiv daljnjih stradanja sirijskog naroda i okončaju nasilje.
kad ovakvu izjavu dadne Bijela kuća onda je to gotovo..nema dalje..možete vi navijati za Assada još koliko hoćete, ali on je gotov..ako pobunjenici zapnu, naći će se način da se ti avioni i rakete prizemlje i gotovo..
ne kontam da još ima ljudi koji i nakon 23 godine od raspada SSSR-a misle da je Rusija uspjela zadržati korak u razvoju tehnologije i naoružavanja..
nosara

#4531 Re: Sirija

Post by nosara »

udrch wrote:

"SAD oštro osuđuju napade na civile koje Assadove snage sprovode širom ratom zahvaćene Sirije, kao i događaj u mjestu Halfaya od prije nekoliko dana, kada su napadnuti civili koji sučekali u redu za hljeb", navodi se u pisanoj izjavi glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova SAD-a Patricka Ventrella.

U izjavi se također navodi da nakon "ovih okrutnih napada, Assadov režim nema budućnosti u Siriji". Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a pozvalo je sve strane u Siriji da stanu protiv daljnjih stradanja sirijskog naroda i okončaju nasilje.
kad ovakvu izjavu dadne Bijela kuća onda je to gotovo..nema dalje..možete vi navijati za Assada još koliko hoćete, ali on je gotov..ako pobunjenici zapnu, naći će se način da se ti avioni i rakete prizemlje i gotovo..
ne kontam da još ima ljudi koji i nakon 23 godine od raspada SSSR-a misle da je Rusija uspjela zadržati korak u razvoju tehnologije i naoružavanja..
I ti se grijes na plin iz bijele kuce...? :wink:
Challenger__

#4532 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

nosara wrote:
:lol: :lol: :lol:

Kad Nosara ispiše provalu, to je padanje iza ekrana... 8-)
udrch

#4533 Re: Sirija

Post by udrch »

nosara wrote:
udrch wrote:

grijem se na plin, ali iz Rusije..
i sam znaš da je Assad gotov, možeš se praviti duhovit koliko god hoćeš, ali njemu jednostavno nema povratka..protiv sebe ima 90% međunarodne zajednice, protiv njega su arapski naftaši koji finansiraju pobunjenike, a prije svega protiv je Amerika..
uz njega su u Siriji njegovi Alaviti, Druzi, a van Sirije: Rusija, Kina i Iran..
premalo da bi pobjedio..
biće tu svega još dugoo, ali kraj će biti onakav kako je Amerika zacrtala..svejedno koliko se nama ta činjenica sviđala ili ne..

p.s. kleo si se i u Zlaju, pa te naguzi, tako da tvoji postovi govore da baš i nisi politički vidovit..malo je bilo onih koji su tako slijepo slijedili centralu..

da se podsjetimo:
by nosara
U sve fotelje u SDP-u sjedaju izabrani clanovi glasanjem delegata na kongresu.
Nista minder, nista kifla u kaficu, samo kongres.
nosara

#4534 Re: Sirija

Post by nosara »

udrch wrote: grijem se na plin, ali iz Rusije..
i sam znaš da je Assad gotov, možeš se praviti duhovit koliko god hoćeš, ali njemu jednostavno nema povratka..protiv sebe ima 90% međunarodne zajednice, protiv njega su arapski naftaši koji finansiraju pobunjenike, a prije svega protiv je Amerika..
uz njega su u Siriji njegovi Alaviti, Druzi, a van Sirije: Rusija, Kina i Iran..
premalo da bi pobjedio..
biće tu svega još dugoo, ali kraj će biti onakav kako je Amerika zacrtala..svejedno koliko se nama ta činjenica sviđala ili ne..

p.s. kleo si se i u Zlaju, pa te naguzi, tako da tvoji postovi govore da baš i nisi politički vidovit..malo je bilo onih koji su tako slijepo slijedili centralu..
Ja nisam tema...

Ne treba vidovitost, samo pamet, rezon... "amerika velesila"...? Jak argument, nema sta... Da se radujemo i Gazi, onda...? Ili je to neka druga amerika...?
Challenger__

#4535 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

biće tu svega još dugoo, ali kraj će biti onakav kako je Amerika zacrtala..
Na samom kraju priče, biće onako kako je Bog zacrtao a ne ljudi, pa ni patuljci koje pominješ. Bez obzira "koliko se nama ta činjenica sviđala ili ne".
Klavikula

#4536 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Amerika je zacrtala i Koreju i Kubu i Vijetnam i jos mnoge drzave, pa su dobili po pi...

a fino rece ruski general, sirijska PVO je jos opasna za masovne NATO napade. i upravu je.
TOR, BUK, Pancir :thumbup:
udrch

#4537 Re: Sirija

Post by udrch »

nosara wrote:
premalo da bi pobjedio..

Ja nisam tema...

Ne treba vidovitost, samo pamet, rezon... "amerika velesila"...? Jak argument, nema sta... Da se radujemo i Gazi, onda...? Ili je to neka druga amerika...?
drago mi je da smo se sporazumjeli da ni ja, a ni ti nismo tema, pa možemo reći ono što mislimo o Siriji..
ok, evo da uzmemo da je Bijela kuća slučajno "preletila" sa ovom izjavom..
šta je argument Assada, a koji još nije iskoristio kako bi dove zemlju u red?
je li vjeruješ da će se ovo smiriti i da će Assad pobjediti?
je li Assad uopće zaslužuje da pobjedi?
udrch

#4538 Re: Sirija

Post by udrch »

Klavikula wrote:Amerika je zacrtala i Koreju i Kubu i Vijetnam i jos mnoge drzave, pa su dobili po pi...

a fino rece ruski general, sirijska PVO je jos opasna za masovne NATO napade. i upravu je.
sve ove gore nabrojane su bile cilj kada je postojao SSSR..sada njega nema..koja zemlja je uspjela da se odupre njihovo volji nakon 1990. godine..možda Sjeverna Koreja, Kuba, Iran..šta imaju danas od toga? - pogotovo Kuba..prođe im vječnost glumeći da su se oduprijeli Americi i sačuvali ponos..a u osnovi je ponos, a usput i vlast samo sačuvao Fidel i brat mu..a narod je sve dublje tonuo u bijedu..mogu još 50 godina da se odupiru, a na kraju će njihove firme, hotele i čitava odmarališta opet da pokupuju Amerikanci za šaku dolara..

ruski general bez imena nije nikakav argument..argument su Afganistan i Talibani, Irak i Sadam, Libija i Gadafi..svi su oni bilo protiv, ali ovi uđoše opustošiše zemlju i odoše..ko hoće milom bolje prođe, ovi što su glumili su najgore prošli..
Klavikula

#4539 Re: Sirija

Post by Klavikula »

udrch wrote:
nosara wrote:
premalo da bi pobjedio..

Ja nisam tema...

drago mi je da smo se sporazumjeli da ni ja, a ni ti nismo tema, pa možemo reći ono što mislimo o Siriji..
ok, evo da uzmemo da je Bijela kuća slučajno "preletila" sa ovom izjavom..
šta je argument Assada, a koji još nije iskoristio kako bi dove zemlju u red?
je li vjeruješ da će se ovo smiriti i da će Assad pobjediti?
je li Assad uopće zaslužuje da pobjedi?
ako nemas nista protiv, ja bi ti odgovorio na jedno od ovih pitanja.
Assad mozda i nece pobjediti, uvijek se moze ubaciti grupa ljudi da napravi haos, u konacnici, pobjedu u sukobu nece odnijeti vojska, nego obavjestajne sluzbe, jedino one mogu rijesiti ovo u korist Assada. rat moze trajati godinama, naravno ne uvijek jakog intenziteta, al dovoljno da se moze kvalificirati kao rat i dalje traje.
ako NATO i dalje ostane po strani, tacnije ne bude se direktno upleo u sukob, minimum koji je Assadu zagarantovan je remi. ne moze izgubiti jer tekbirasi nemaju snage za pobjedu, ali i dalje su jako zilavi i mogu sukob voditi u nedogled.
hrastov žižak

#4540 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

kuba potonula u bijedu :lol:
Klavikula

#4541 Re: Sirija

Post by Klavikula »

udrch wrote:
Klavikula wrote:Amerika je zacrtala i Koreju i Kubu i Vijetnam i jos mnoge drzave, pa su dobili po pi...

sve ove gore nabrojane su bile cilj kada je postojao SSSR..sada njega nema..koja zemlja je uspjela da se odupre njihovo volji nakon 1990. godine..možda Sjeverna Koreja, Kuba, Iran..šta imaju danas od toga? - pogotovo Kuba..prođe im vječnost glumeći da su se oduprijeli Americi i sačuvali ponos..a u osnovi je ponos, a usput i vlast samo sačuvao Fidel i brat mu..a narod je sve dublje tonuo u bijedu..mogu još 50 godina da se odupiru, a na kraju će njihove firme, hotele i čitava odmarališta opet da pokupuju Amerikanci za šaku dolara..

ruski general bez imena nije nikakav argument..argument su Afganistan i Talibani, Irak i Sadam, Libija i Gadafi..svi su oni bilo protiv, ali ovi uđoše opustošiše zemlju i odoše..ko hoće milom bolje prođe, ovi što su glumili su najgore prošli..
da bi okupirali Siriju, prvo je moraju vojno pobjediti. a potencijalni rat u Siriji u koji bi bio ukljucen i NATO bi bio jako, jako kompliciran i sigurno se ne bi zavrsio na sukobu SAA vs. NATO

ruski general:
General Alexander Leonov iz odjela ruske vojske za zračnu obranu u okviru kopnenih snaga
udrch

#4542 Re: Sirija

Post by udrch »

ja sam gore i postavio šta kaže Bijela kuća, zato što su nam mišljenja u prvom dijelu ista..
dok se neko ne umiješa, ali stvarno na terenu, u Siriji će biti remi..
pa sam zato i postaivo mišljenje Bijele kuće..za njih je Assad gotov i ja vjerujem da je to tako..napisao sam da može i trajati godinama, ali Assadu neće donijeti nikakvu prednost..
mešutim kako vrijeme bude prolazilo, Assad će gubiti i vlastitu bazu među Alavitima, jer oni nemaju gdje niti sa čim da pobjegnu, a on ima..
Klavikula

#4543 Re: Sirija

Post by Klavikula »

udrch wrote:ja sam gore i postavio šta kaže Bijela kuća, zato što su nam mišljenja u prvom dijelu ista..
pa sam zato i postaivo mišljenje Bijele kuće..za njih je Assad gotov i ja vjerujem da je to tako..napisao sam da može i trajati godinama, ali Assadu neće donijeti nikakvu prednost..
mešutim kako vrijeme bude prolazilo, Assad će gubiti i vlastitu bazu među Alavitima, jer oni nemaju gdje niti sa čim da pobjegnu, a on ima..
zaboravljas da Assada ne podrzavaju samo alaviti i ostale manjine, vec i suniti, i to u jako visokom procentu.
udrch

#4544 Re: Sirija

Post by udrch »

hrastov žižak wrote:kuba potonula u bijedu :lol:
nemoj se diskreditovati, bar nemoj ako je to očito..ja sam pedalj iznad napisao:
a u osnovi je ponos, a usput i vlast samo sačuvao Fidel i brat mu..a narod je sve dublje tonuo u bijedu..
ili možda misliš da su oni Kubanci koji su u improvizovanim i pretrpanim čamcima bježali za Ameriku to uradili iz čista mira..usput rizikujući svoj život, život svoje porodice, ali i familije koja je ostala na Kubi..
a možda se ti i ne sjećaš tih vremena kada je SAD to dopuštao..

ali iako nisam napisao, da je Kuba jedna bijedna država ne može poreći niko na svijetu..onoga trenutka kada otvore zemlju, trebaće im desetine milijardi da dostignu našu infrastrukturnu izgrađenost, a o razvijenim zemljama da ne govorim..
stotka12

#4545 Re: Sirija

Post by stotka12 »

Klavikula wrote:
udrch wrote:ja sam gore i postavio šta kaže Bijela kuća, zato što su nam mišljenja u prvom dijelu ista..
zaboravljas da Assada ne podrzavaju samo alaviti i ostale manjine, vec i suniti, i to u jako visokom procentu.

:lol:
udrch

#4546 Re: Sirija

Post by udrch »

Klavikula wrote:
jes, jes, podržavaju ga svi, a sve gori, na svim stranama..
Klavikula

#4547 Re: Sirija

Post by Klavikula »

udrch wrote:
Klavikula wrote:
jes, jes, podržavaju ga svi, a sve gori, na svim stranama..
pa i ne mislim da bas sve gori.
mislim da je slika sirijskog sukoba dijametralno suprotna onome sto prezentiraju zapadni mediji. jedan od glavnih zadataka FSA jeste stvaranje lazne slike o desavanjima na terenu. hoce se zapadnoj javnosti pokazati da je vlada na izdisaju i da se svaki tren ocekuje pad, a tu ce kao NATO uletiti da sprijeci ocajnicke pokusaje Assada. a stvarnost je sasvim drugacija. teroristi su na izdisaju, al nece u potpunosti nestati zbog specificnog nacina ratovanja i terena na kojem vrse borbena dejstva, cim onemogucavaju SAA da zada zavrsni udarac.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4548 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote: zaboravljas da Assada ne podrzavaju samo alaviti i ostale manjine, vec i suniti, i to u jako visokom procentu.
zaboravljaš da smo apsolvirali tu priču i da asada ne podržavaju suniti u jako visokom procentu
ali ti ionako ne čitaš šta drugi pišu samo ponavljaš par teza i prosipaš demagogiju
Klavikula

#4549 Re: Sirija

Post by Klavikula »

japin_mutapi wrote:
Klavikula wrote: zaboravljas da Assada ne podrzavaju samo alaviti i ostale manjine, vec i suniti, i to u jako visokom procentu.
zaboravljaš da smo apsolvirali tu priču i da asada ne podržavaju suniti u jako visokom procentu
ali ti ionako ne čitaš šta drugi pišu samo ponavljaš par teza i prosipaš demagogiju
apsolvirali? kad? gdje?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4550 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote:
japin_mutapi wrote:
apsolvirali? kad? gdje?
da si čitao ono što je pisano na temi i malo razmišljao a manje furao razne teorije i čitao "analize" ne bi postavljao takva pitanja
Locked