Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zambaklija wrote:ŠTRAJK je onda kada se radnici slože da prekinu rad zbog nezadovoljstva,nepravde odnosno da proguraju svoje zahtjeve i nikakve "zakonske" definicije nepostoje barem u demokratskom društvu jedinu u diktaturama a vi sada opletite kako umijete i zato vam je kako vam je vazda izmišljate točak i toplu vodu i tako u krug,bljak
Haj procitaj i idi objasni onom jadu i cemeru da ce dobiti otkaze, a kako stvari stoje i po labrnji ako ne puste autobuse, tramvaje i trolejbuse...
mogu i neka tuže briselu poslodavca i dobiće za pravo jer ovaj zakon je vjerovatno prenešen i doradit iz bivšeg sistema,štrajk je štrajk i tu nema nikakvih ograničenja,,u engleskoj su vozači hitnih vozila štrajkovali i tu je "vojska" uskočila ali ne privatna lica ,mene ovi pojedinci uopšte ni njihov razlog neinteresuje već jedino pravo na štrajk i ništa više,libo me salgija za jedinke i cjelokupnu situaciju,zasmetalo me jedino šo se sve nešto hoće naprijed ali nemoj da to bude kako meni neodgovara i to haj vozzz,handrite se kako hoćete,živjela piva i gradski parkovi
Hajd majke ti ne miješaj se više u stvari o kojima nemaš nikakve veze...
aladin wrote:Strajk treba da bude i mi treba da ih podrzimo u tome. KAD CE VLADA ILI STRANKE PRESTATI GURATI SVOJE LJUDE NA SVAKU DIREKTORSKU POZICIJU.
Samo mi recite da nepostoji covjek dovoljno sposoban da vodi taj kolektiv uspjesno bez uplitanja stranki koje su u vlasti. Taj koji podrzava ulazak policije podrzava nastavak trenutnog stanja.
USTAJ STOKO DOK SE NE POBUNITE PROTIV OVE STRUKTURE KOJA VAM PIJE KRV VEC 20 GODINA NECE VAM BIT BOLJE ILI NISTE NI ZASLUZILI NISTA BOLJE.
Ponosan wrote:ovo sto rade Kabadahije iz Grasa je van svake pameti,drze gradjane Sarajeva kao taoce zbog svojih hirova,pa dokle vise!? rastjerati tu bagru sto prije i uvesti konkurenciju u saobracaj,samo tako ce kvalitet usluge biti kako treba! ovako lezihljebovici iz Grasa rade sta hoce,ne daju svoje visoke i ne zasluzene plate,,a ima ih preko 1700,i svake godine od kantona uzimaju 20-30 miliona KM i opet su u visemilionskom minusu,umjesto da se te pare ulazu u infrastrukturu,socijalni sektor,razvoj itd,nije ni cudo sto gamad izz Grasa ni po koju cjenu ne zeli red,jer su svjesni da ih najmanje 1000 treba dobiti otkaz,vec danas! klasicni neradnici koji samo gledaju svoj interes a 60 000 ljudi u gradu je na birou,od toga pola njih visokoobrazovanih...i Vlada to trpi,pa van svake pameti!
tipkajuci ovde ti ces to sve promijenit na bolje ...bravo majstore
Frtalj_Duše wrote:
Koji uz sve to još ne smrde ko' govno, ne ponašaju se kao kabadahije koji su tek nedavno vidjeli asfalt, ne izrobljavaju i ne napadaju mlade djevojke i žene, ne ucjenjuju i ne vrebaju turiste da bi ih opljačkali i što je najvažnije, većina tih radnika neće biti STRANCI (tj. srbijanci) VEĆ DRŽAVLJANI BIH.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Kad udjes u centrin bus bar znas ko je vozac,i imaju konduktere..i nisu rumeni baj d wej
kad uđeš u vozila javnog prevoza vidiš po enterijeru kakvu gospodu voze,bijelog tena i plave krvi
Frtalj_Duše wrote:
Koji uz sve to još ne smrde ko' govno, ne ponašaju se kao kabadahije koji su tek nedavno vidjeli asfalt, ne izrobljavaju i ne napadaju mlade djevojke i žene, ne ucjenjuju i ne vrebaju turiste da bi ih opljačkali i što je najvažnije, većina tih radnika neće biti STRANCI (tj. srbijanci) VEĆ DRŽAVLJANI BIH.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Kad udjes u centrin bus bar znas ko je vozac,i imaju konduktere..i nisu rumeni baj d wej
kad uđeš u vozila javnog prevoza vidiš po enterijeru kakvu gospodu voze,bijelog tena i plave krvi
meni nije jasno ,nek mi neko kaze ako grijesim, zar ovu bagru ispred GRASA ne treba pohapsit .pa nije mu babo kupio tramvaj nego Vlada i Grad.znaci nezakonito su uzurpirali tudju imovinu
nosara wrote:
Pa i ti tipkas... Nisi primjetio...?
da,tipkam, ali ti nazalost nisi primjetio o cemu. ne iznosim ogromne kolicine gluposti na forumu i ne rjesavam svoje zivotne probleme tu ,kao vecina ovde. jer ih niko u stvarnom zivotu ne jebe ni 2% tako da moraju negdje prosipat svoje umotvorine i izljevat svoju ''pamet'' . nego drzi se teme.... jestel usli u krug grasa? jel razbijen strajk?