Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- skafiskafsnjak
#4526 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja skinuo sve ... al mislim da cu samo 4. sezonu pregledati
Da udjem u fazon prije nego krene 5. 
- karanana
#4527 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i ja sam sve zaboravio. trebo bih barem procitati sinopsise 4. sezone sa imdb-a. i ponovo pogledati par clasic epizoda tipa fajta na zidu i fajt u dubrovniku izmedju davida i golijata.
- dinao
#4528 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gledate li na HRT 2 ovaj GOT vikend maraton? Sinoc bile prve dvije epizode..ide subotom i nedeljom u 22 i 40
Lijepo se sjetiti onih koji vise nisu s nama.
Ned Stark je bio dobar, ali naivan, a "When you play the game of thrones, you win or you die." 
Lijepo se sjetiti onih koji vise nisu s nama.
- dinao
-
omar little
#4530 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
daaaaj pocinji viseeee
-
shandrprcSA
#4531 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kad treba poceti?
-
omar little
-
kakavdanakneiskustvu
#4533 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jos mjesec,taman se zivi mrtvaci zavrse ovo pocne
-
shandrprcSA
#4534 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
to ona serija sto citavu sezonu traze vodu 
omarce
omarce
- annoy
#4535 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vidim iz trailera da Emilia nije u međuvremenu naučila glumit.
Nego, kako je lijepo vidjeti kako se ruši harpija Ghisa. Ostatak trailera me ne oduševljava.
Nego, kako je lijepo vidjeti kako se ruši harpija Ghisa. Ostatak trailera me ne oduševljava.
- dinao
#4536 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobar pravo trailer. Ali ga ne znam postavit, il me telefon zeza.
Bice svega u novoj sezoni.
Bice svega u novoj sezoni.
- annoy
#4538 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Još uvijek se prave kao da Željezni ne postoje. Dokad?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4539 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja mislim da svi žele da se ovo lagano privede kraju
što je dosta dosta je
oćemo konačni pokolj i mir

što je dosta dosta je
oćemo konačni pokolj i mir

- annoy
#4540 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Samo da ta balavica ne završi na tronu.
Tron, naravno, pripada jednom i jedinom pravom kralju, Stannisu
- karanana
#4541 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mogla bi balavica dogurat do dubrovnika.
mada sam ja mislio da se previse preserava tamo na drugoj strani, ali ima respektabilnu snagu na kopnu i u zraku. samo da nadje mornaricu.
mada sam ja mislio da se previse preserava tamo na drugoj strani, ali ima respektabilnu snagu na kopnu i u zraku. samo da nadje mornaricu.
-
Juliuscezar
#4542 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Lannisterovi su mislim propali, stoje na nogama od stakla, ako se procuje da rudnici ne rade to je to. Ozbiljne sile su Daniris, Stannis, Bolton, Littlefinger ima ozbiljne šanse da ujedini Valley i Riverrun (jesu li Tullyevi skroz devastirani ?) , sad cemo imati te Martells koji su uvijek bili polunezavisni i Tyrell (iako tesko da Tyrell imaju kapacitet za igru na velikom nivou, moze im se desiti kao sto se desilo Starkovim nelaojalni vazali i to je to.
Ma glupa je balavica jos je otjerala onog Lord of friendzone, bez savjetnika ne moze nista inace ce GoT postati sapunica
Ma glupa je balavica jos je otjerala onog Lord of friendzone, bez savjetnika ne moze nista inace ce GoT postati sapunica
- annoy
#4543 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Smiješno je to što se svi tuku oko toga tko će sjediti na najneudobnijoj stolici u Westerosu, dok na sjeveru prijeti nešto što, kad jednom stigne, neće gledati tko je kralj a tko prosjak, nego će ih sve potamaniti bez pitanja
Jedino je Stannis donekle svjestan te prijetnje pa je otišao na Zid (makar mi se čini da je za to najviše odgovorna Melisandre), drugi stavljaju ružičaste naočale i misle kako će ljeto zauvijek trajati.
- karanana
#4544 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sta znaci biti kralj kad te od 7 housa (je li ih toliko ima na westerosu?) fakticki podrzava samo tvoja kuca i eventualno jos jedna.
kakvi su oni zombiji u toplijoj klimi?
kakvi su oni zombiji u toplijoj klimi?
- harač
#4545 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
they will all bend the knee, sooner or laterannoy wrote:Samo da ta balavica ne završi na tronu.
- annoy
#4546 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Balavica svakako ima velike šanse jer ima zmajeve, makar je Dorne odolio i toj prijetnji jednom.
Njen je problem što nema toliku kontrolu nad njima, a ni nad samom sobom. Ima silu da osvoji grad ali nema pojma kako grad zadržati i kako održati red u njemu, ne možeš srušiti hijerarhiju i ostaviti grad bez ikakve strukture. Ona se bori s vjetrenjačama, ide protiv jako stare i ustoličene robovlasničke kulture, što je plemenito ali naivno, jer oni se vraćaju starim navikama čim ona okrene glavu. I sad je zapela tu gdje je, a rekla joj je Quaithe "to go west you must go east". Mislim da ona neće tako skoro u Westeros...Zbog ovog dijela proročanstva "and to touch the light you must pass beneath the shadow" uvijek mislim da će ona završit u Asshai-u.
A i kad dođe jednom u Westeros bit će kao Alisa u zemlji čudesa. Ne može zadržati vlast nad dva grada a kamoli da vlada kraljevstvom o kojem ne zna mnogo, još je Jorahu dala nogu, što je totalno glup potez s njezine strane, ali je samo jedan od mnogih koje je učinila. Da je pametna držala bi grčevito uz sebe svakog tko joj može pomoći u vladanju Westerosom, nema ona pojma kako stvari tamo funkcioniraju, nit zna kakav je manijak bio njezin stari. Jednostavno ne želim vidjeti nju na tronu, mislim da nije prava osoba.
Njen je problem što nema toliku kontrolu nad njima, a ni nad samom sobom. Ima silu da osvoji grad ali nema pojma kako grad zadržati i kako održati red u njemu, ne možeš srušiti hijerarhiju i ostaviti grad bez ikakve strukture. Ona se bori s vjetrenjačama, ide protiv jako stare i ustoličene robovlasničke kulture, što je plemenito ali naivno, jer oni se vraćaju starim navikama čim ona okrene glavu. I sad je zapela tu gdje je, a rekla joj je Quaithe "to go west you must go east". Mislim da ona neće tako skoro u Westeros...Zbog ovog dijela proročanstva "and to touch the light you must pass beneath the shadow" uvijek mislim da će ona završit u Asshai-u.
A i kad dođe jednom u Westeros bit će kao Alisa u zemlji čudesa. Ne može zadržati vlast nad dva grada a kamoli da vlada kraljevstvom o kojem ne zna mnogo, još je Jorahu dala nogu, što je totalno glup potez s njezine strane, ali je samo jedan od mnogih koje je učinila. Da je pametna držala bi grčevito uz sebe svakog tko joj može pomoći u vladanju Westerosom, nema ona pojma kako stvari tamo funkcioniraju, nit zna kakav je manijak bio njezin stari. Jednostavno ne želim vidjeti nju na tronu, mislim da nije prava osoba.
- annoy
#4547 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hoće, samo to još ne znajuharač wrote:they will all bend the knee, sooner or laterannoy wrote:Samo da ta balavica ne završi na tronu.
- IcedMFEarth
#4548 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dany ima Baristana, Tirijona, Ilirija i Varisa iza sebe...Stannis ne voli ni sam sebe 
- Tito_i_Partija
#4549 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stannis ima John Snowa, Davosa, Melisandre, i Mance Raydera sa hordom divljaka, kao i neizmjerno ratno iskustvo.IcedMFEarth wrote:Dany ima Baristana, Tirijona, Ilirija i Varisa iza sebe...Stannis ne voli ni sam sebe
U ovoj sezoni ce vjerovatno doci do okrsaja Stannisa i Boltona, jer Stannis mora juzno, a prvi na putu mu je Roose Bolton i njegovo kopile-psihopata.
- karanana
#4550 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a sta vam govori onaj novi trailor?
kontate li onde ko se bije s kim? jel se ono dannyjeva vojska onih robota s nekim tuce? kako se ono oni zovu? jesu to iron/zeljezni?
kontate li onde ko se bije s kim? jel se ono dannyjeva vojska onih robota s nekim tuce? kako se ono oni zovu? jesu to iron/zeljezni?