Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Gandalf

#4526 Re: Edin Džeko...

Post by Gandalf »

USAblues wrote::lol: :lol: :lol: gdje to citate da i ja odem da se malo nasmijem!!!
Blue Moon forum :mrgreen:
bosnianidiot

#4527 Re: Edin Džeko...

Post by bosnianidiot »

quasar wrote:sa bluemoon foruma:
On friday Edin is playing for Bosnia. A very important EC qualification game against White Russia. So it will very interesting to see him play an international.
Dajte ljudi uozbiljite se, nemojte nas provaljivati vise, ako boga znate....
Ma sutite, ovaj je jedan od boljih, vidis kako fino pise na engleskom :D kakvih ima, zlatan je...
Ja se jos od stida ne smijem registrovati na taj forum, nakon onih pokusaja prevoda pjesme "Oj nano nanice" na engleski, od strane nekih nam zemljaka :lol: :lol:
casa_vode

#4528 Re: Edin Džeko...

Post by casa_vode »

"oh grandma oh grandma.." :lol:
Benny Lava

#4529 Re: Edin Džeko...

Post by Benny Lava »

USAblues wrote: Stvarno nema smisla spominjati ovo nakon perfektne odigranje tekme. KaKo si samo mogao obratiti paznju na nesto drugo osim onih 4 gola....:) ;-)
Ima smisla, jer je to prostor za napredak. A počeo sam to brojati od prve minute, jer mu fakat prelako skaču po glavi. Neuporedivo u odnosu na Bundesligu. Znači, obratio sam pažnju na to prije golova koji su došli. Da ne repliciram ostalim ponaosob, podrazumijeva se da je odigrao nevjerovatnu partiju. Ali što se zračnih duela sa stoperima Tottenhama tiče, tu su ga ubili. Doslovno svaki mu je Dawson uzeo i ostalo Kaboul. A u Njemačkoj je Džeko skoro svaki uzimao stoperima. Ovo ga trenutno dijeli od perfektnog napadača. I još ga od toga dijele sebičnost Silve i Aguera, koji je bar jednako sebičan k'o Tevez. Strašno kako ga ignorišu. Da nije Nasrija, i Džekinog jarana Tourea, napatio bi se on da išta zabije. Nasri je glavna pozitivna promjena. Kad bi sa onakvim pristupom igrali Silva i Aguero, Džeko bi zabijao i po 6 na jednoj utakmici. Treba još pohvalit Barryja koji mu je ostavio loptu kod zadnjeg gola i prije toga mu pripremio jednu 100% šansu.
Koolin1

#4530 Re: Edin Džeko...

Post by Koolin1 »

Benny Lava wrote:
USAblues wrote: Stvarno nema smisla spominjati ovo nakon perfektne odigranje tekme. KaKo si samo mogao obratiti paznju na nesto drugo osim onih 4 gola....:) ;-)
Ima smisla, jer je to prostor za napredak. A počeo sam to brojati od prve minute, jer mu fakat prelako skaču po glavi. Neuporedivo u odnosu na Bundesligu. Znači, obratio sam pažnju na to prije golova koji su došli. Da ne repliciram ostalim ponaosob, podrazumijeva se da je odigrao nevjerovatnu partiju. Ali što se zračnih duela sa stoperima Tottenhama tiče, tu su ga ubili. Doslovno svaki mu je Dawson uzeo i ostalo Kaboul. A u Njemačkoj je Džeko skoro svaki uzimao stoperima. Ovo ga trenutno dijeli od perfektnog napadača. I još ga od toga dijele sebičnost Silve i Aguera, koji je bar jednako sebičan k'o Tevez. Strašno kako ga ignorišu. Da nije Nasrija, i Džekinog jarana Tourea, napatio bi se on da išta zabije. Nasri je glavna pozitivna promjena. Kad bi sa onakvim pristupom igrali Silva i Aguero, Džeko bi zabijao i po 6 na jednoj utakmici. Treba još pohvalit Barryja koji mu je ostavio loptu kod zadnjeg gola i prije toga mu pripremio jednu 100% šansu.
nevjerovatno koliko gluposti u jednom postu ovdje mozes procitati...

de prestanite sa tim pricama o sebicnosti vise... samo onaj ko negleda utakmice moze pricati takve gluposti. Man C je profesionalni klub a ne neki tim iz mahale, niko sebican u njemu nebi prezivio

Dzeko igra odlicno kao i cijeli tim.
Jack Be Nimble

#4531 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

Gandalf wrote:
USAblues wrote::lol: :lol: :lol: gdje to citate da i ja odem da se malo nasmijem!!!
Blue Moon forum :mrgreen:

Ja sam tamo isao tek kada je potpisao i morao pobjeci. Ja se nadam da su to samo djeca od 13 pa mozda do 17 godina. Ali je strahota sta se pisalo na pocetku, tako da me strah sada pogledati :-).
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4532 Re: Edin Džeko...

Post by Chmoljo »

ajde ba malo... ok se sprdati i sa našim glupanima, ali sve se bojim da su svi domicilni tamo doktori nauka.

volio bih vidjeti koliko njih zna išta od bilo kojeg drugog jezika :wink:

iii... White Russia i nije tolika provala ko New Now, jer Bjelorusija i znači Bijela Rusija (valjda). ko što je i Bijeli Grad Beograd...

:)
JThomas

#4533 Re: Edin Džeko...

Post by JThomas »

znači.
bosnianidiot

#4534 Re: Edin Džeko...

Post by bosnianidiot »

Evo nam pravog predstavnika sa blue moon foruma:

I know a guy whose mother's uncle used to be neighbor of Dzeko's sister's previous boyfriend, and he showed me the place where Dzeko used to take a piss in young age. I made a little stonehhouse there, which I live in, hoping one day he'll return as he gets nostalgic.

However, a neighbor of the guy who sells tomatoes to the teacher of Dzeko's mother's friend's kids, told me that Dzeko was seen pissing on a hill over Sarajevo called Trebević. I guess I'll just build another house for the weekends.

hahahaha e nek se neko vise sjetio :lol: :thumbup:
cyprus

#4535 Re: Edin Džeko...

Post by cyprus »

Pa Njemci za Bjelorusiju i kažu Weißrussland... ne znam zašto Englezi ne kažu White Russia :D Doduše, Englezi onda vjerovatno i ne znaju šta znači Belarus :-D
pirmin

#4536 Re: Edin Džeko...

Post by pirmin »

bosnianidiot wrote:Evo nam pravog predstavnika sa blue moon foruma:

I know a guy whose mother's uncle used to be neighbor of Dzeko's sister's previous boyfriend, and he showed me the place where Dzeko used to take a piss in young age. I made a little stonehhouse there, which I live in, hoping one day he'll return as he gets nostalgic.

However, a neighbor of the guy who sells tomatoes to the teacher of Dzeko's mother's friend's kids, told me that Dzeko was seen pissing on a hill over Sarajevo called Trebević. I guess I'll just build another house for the weekends.

hahahaha e nek se neko vise sjetio :lol: :thumbup:
:lol: :lol: :thumbup:
Jack Be Nimble

#4537 Re: Edin Džeko...

Post by Jack Be Nimble »

cyprus wrote:Pa Njemci za Bjelorusiju i kažu Weißrussland... ne znam zašto Englezi ne kažu White Russia :D Doduše, Englezi onda vjerovatno i ne znaju šta znači Belarus :-D
Koliko ja znam, Bjelorusija ne znaci "Bijela Rusija" nego "Bijela Ruthenia".
quasar

#4538 Re: Edin Džeko...

Post by quasar »

Nasao sam na BPL stranici da je rekordni broj golova u sezoni 34. Dijele ga Andrew Cole (Newcastle 93/94) i Alan Shearer (Blackburn 94/95).
Moze li Edin za 38 utakmica dati dovoljno golova da prekuca i ovu ligu? 8-) Ove ili neke naredne sezone?
Don Zivconi

#4539 Re: Edin Džeko...

Post by Don Zivconi »

quasar wrote:Nasao sam na BPL stranici da je rekordni broj golova u sezoni 34. Dijele ga Andrew Cole (Newcastle 93/94) i Alan Shearer (Blackburn 94/95).
Moze li Edin za 38 utakmica dati dovoljno golova da prekuca i ovu ligu? 8-) Ove ili neke naredne sezone?
Moze prekucat Dzekson sve lige :mrgreen:

P.S kako sam ga napuco na soccer-u :-D
ljevoruki

#4540 Re: Edin Džeko...

Post by ljevoruki »

quasar wrote:Nasao sam na BPL stranici da je rekordni broj golova u sezoni 34. Dijele ga Andrew Cole (Newcastle 93/94) i Alan Shearer (Blackburn 94/95).
Neka ba, ohladi malo i povuci rucnu. :D
Sad ce mu se natovariti po dva masala stopera na ledja, pa nece moci mrdnuti ali ce zato otvarati drugima prostor. :D
Nesto ko Lazo prosle sezone u Zelji.... :D
Zgec Lezda

#4541 Re: Edin Džeko...

Post by Zgec Lezda »

U glavnom ima da bude Crna Rusija u petak.
Zgec Lezda

#4542 Re: Edin Džeko...

Post by Zgec Lezda »

Ljudi zaborave kolko je duga jedna sezona. Stvari mogu da se preokrenu 180 stepeni ne samo jednom nego nekoliko puta tokom sezone. Pogledajte samo Edinovu proslu sezonu: Ovo vrijeme prosle sezone je Edin bio u Wolfsburgu sa Misimovicem. Meni se cini kao da je ovo bilo prije 5 godina, a ne jednu koliko se stvari desilo od tada. Poceo je sezonu vrlo dobro. Bio je prvi strijelac Bundeslige rano u sezoni i onda je prestao davati puno golova neko vrijeme prije nego sto je preso u City. Prva igra u City dresu super. Sljedecih desetak: Katastrofa. Vecina ljudi, ukljucujuci mene su sumnjali da on moze da uspije u Engleskoj. Onda je krajem sezone poceo postepeno bolje da igra zadnjih pet igara, i dao je dva gola, i zavrsio sezonu sa Cityom zabijajuci gol u zadnjoj utakmici sezone. Preokrenula mu se prosla sezona nekoliko puta, na sve moguce nacine.

Ima puno do kraja ove sezone. Kako je sada krenulo, Edin je na putu da bude FIFA Player Of the Year. Ako ostane zdrav, i ako mu Nasri, i jos vaznije Silva budu slali dobre lopte, on moze da bude prvi strijelac.
pirmin

#4543 Re: Edin Džeko...

Post by pirmin »

Edin treba da iskoristi ovo opravdano odsustvo Teveza

http://www.youtube.com/watch?v=q9oQeAoWUAk
Rookie

#4544 Re: Edin Džeko...

Post by Rookie »

Koolin1 wrote: nevjerovatno koliko gluposti u jednom postu ovdje mozes procitati...

de prestanite sa tim pricama o sebicnosti vise... samo onaj ko negleda utakmice moze pricati takve gluposti. Man C je profesionalni klub a ne neki tim iz mahale, niko sebican u njemu nebi prezivio

Dzeko igra odlicno kao i cijeli tim.
Meni opet nije nevjerovatan tvoj glupi post, jer nije nikakva rijetkost i jer ima za cilj da te prikaže kao poznavaoca :lol:

Uglavno, ja gledam utakmice i sve to isto kažem. Hajde sad to objasni. Ti ako ne vidiš razliku u korisnosti za Džeku između Nasrija i Silve, onda ne treba ni da pratiš fudbal, iako mislim da postaš samo da bi nešto napisao. Nasri je za jednu utakmicu dao Džeki više asistencija nego Silva za pola godine. Nisam slijep da ni vidim i Džeku sad protiv Tottenhama da odmah uposli Aguera i onda kad ovaj ima u još boljoj situaciji Džeku, on šuta. A preživaljava zato što je i dalje korisniji za tim od rezervista. Uprkos sebičnosti. Pa Balotelli ih je izbacio iz Evropa lige imbecilnim potezima, pa je preživio. Preživio je i onu petu sa američke turneje, ali je sad došao Aguero, pa mu otežao preživljavanje. I tu trener mora da bira od njih dvojica i Teveza. Šta može ako su svi sebični?! Svako malo i Englezi ističu kako je Edin timski igrač, a čudno je da se iko time može istaći, jer su, po tebi, svi timski igrači, što moraju biti kako bi preživjeli :lol: Hajde se sad dobro skoncetriši kad budeš replicirao i nemoj pisati samo da napišeš. Znači, prvo smisao, pa onda forma ;-)
Richard Wagner

#4545 Re: Edin Džeko...

Post by Richard Wagner »

pirmin wrote:Edin treba da iskoristi ovo opravdano odsustvo Teveza

Šta to kod tebe na sisama piše? :mrgreen:
vee-jay

#4546 Re: Edin Džeko...

Post by vee-jay »

pirmin wrote:Edin treba da iskoristi ovo opravdano odsustvo Teveza

:lol: :thumbup:
Edin H.

#4547 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

Stipu ba Teveza, frajer je postao potpuno irelevantan.

Ocekujem da ce Dzeko zabiti minimum dva gola Bjelorusima i na press konferenciji poslije utakmice nakon sto im objasni da su fudbalske neznalice, pozvati narod Bjelorusije da se digne i oslobodi Andeja Sannikova iz zatvora gdje ga je strpao Lukasenko :-)

Ako nece Dzeko ko drugi ima toliki utjecaj da srusi taj totalitarni rezim :oops: :D
Baudelaire

#4548 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

I come from Manćester to bring peace to your suffering land. Like I said before, you can take Lukashenko down, it is important that you work as a team.
Edin H.

#4549 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

Baudelaire wrote:I come from Manćester to bring peace to your suffering land. Like I said before, you can take Lukashenko down, it is important that you work as a team.
:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
just principe

#4550 Re: Edin Džeko...

Post by just principe »

:dance: :dance: :dance: :dance: :bih: :bih: :bih: :bih:
Post Reply