Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#4526 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
kako vas je fino vidjeti kako se slazete, isto k'o baklava
-
Mirza007
#4527 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zivio unutarhrvatski monolog!
- bingov buraz
#4528 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Velikodusno nema statandmand wrote:HNS je dao posljednju šansu institucijama BiH da počnu rješavati probleme Hrvata
Ako bošnjački parlamentarci obore i ovaj prijedlog transformacije Javnog RTV servisa samo sa argumentom da se njime „dijeli Bosna“, onda je to Hrvatima jasna poruka da se kroz institucije BiH ne može riješiti ni jedan aktualni otvoreni problem, i da se rješenje hrvatskih pitanja, jer očito ih ima više, mora rješavati na druge načine. Sve izvan institucija BiH.
-
Hafis
#4529 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nadam se da će institucije BiH imati sluha za ovaj vapaj.
- SEYOboy
#4530 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
sa radikalima samo zestoko. lobirati kod melanije za treci entitet
-
Hafis
#4531 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To Sejo, stari lafe. Samo oštro s njima 
-
Mirza007
#4532 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dajte ljudi da se prvo napravi kanal na hrvatskom jeziku na PTPC.
Ovo obzirom da se na FBiH ionako samo hrvatski i govori.
Dva ahbaba ce se lako dogovoriti.
Ovo obzirom da se na FBiH ionako samo hrvatski i govori.
Dva ahbaba ce se lako dogovoriti.
-
prog321
#4533 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
to samo govori da su Hrvatima data prava nerealna njihovom broju. Pa se tamo jedan Admir mora izjašnjavati Hrvatom da bi prestavljao puk koji ne postoji u njegovom okruženju.
žalosno ali istinito.
ukinimo konstitutivnost svima pa nece biti Admira koji je Hrvat.
žalosno ali istinito.
ukinimo konstitutivnost svima pa nece biti Admira koji je Hrvat.
-
biscanka2
#4534 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa za vrijeme ratnog perioda nas muslimane su,i u vanjskom svijetu, na sve nacine pokusali kao radikale,muhadzedine,... prikazati.
Njemacke novine pocele su sa prikazivanjem slika zamotanih zena sa krvavim nozevima i slicno.
Ja i dvije njemice 13 godina radimo skupa stol do stola. Na pauzi poslije rucka one bi obicno dnevne novine citale i malo
komentarisale.Jednom vidim ova sto stalno te novine kupuje ( trac novine Bild) sva narogusena pokazuje ovoj drugoj nesto i ljutito govori
sta ove hoce, nek idu u Tursku ili neke arapske zemlje ... .
Nagnem se ja nad njih da vidim..., kad sam na njih podviknula
- sta sam ja vama to uradila da tako nesto govorite.
Iznenadjeno su me pogledale i rekle - pa nismo tebi nista rekle.
Kako niste, pa i ja sam te zene.Muslimanka sam, 13 godina zajedno radimo jeli vise vjerujete Bildu ili svojim ocima, te zene se od mene ne razlikuju.
Ako neke od njih nose maramu na glavi, pa i po bavarskim selima po poljoprivrednim dobrima sam imala priliku zavijenih zena vidjeti a eto nisu muslimanke.
Izvinile su mi se a kasnije kad smo konvoje spremali aktivno su se ukljucile.
Te propagande su na veliko u toku bile a ni do danas prestale nisu.
To nas je mnoge podstaklo na razne aktivnosi o prikazivanju realnog stanja u BiH.
- Za drug primjer
Nazva me covjek na poslu,predstavi se imenom i prezimenom te da je iz njihove tajne sluzbe.
Zamolio me da ako mozem naci vremena da bi htjeo samnom popricati.
Mjesto i vrijeme da sama odaberem.
Odmah mi je naglasio da nije pod obavezno i da ako odbijem necu negativnih posljedica imati.
Odbila sam njegov prijedlog - kafic, restoran i pozvala da taj isti dan u 6 (18h) dodje kod mene u stan.
Tacno u 6 zvoni ciko,pokaza mi njegovu legitimnost, pozdravi se i sjedajuci u primacoj sobi (pratim ja njegov pogled)
prvo po zidovima predje sa pogledom pa malo duze zadrzi se kod regala gdje su mi knjige stajale.
Na zidovima par slika - likovna umjetnost u regalu knjige nase i njemacke literature i podebeo kuran izdanja 60-tih godina.
Na pitnje sta zeli popiti rece minerlna voda i kafa.
Udjem ja u kuhinju da pripremim kafu ( vrata od kuhinje i primace su nam pretezno otvorena) kad on dodje za mnom i pita
moze li mi pomoci.Pokazem mu ormaric za soljice i velim pa kad ste vec tu ponesite solje za kafu (vidim ja da on i kuhinju
ogleda).E kad smo sjeli pocela su pitanja i odgovori.
On je imao nalog da dodje do sto vise informacija i napravi pregled po pitanju drzavne sigurnosti.
Po svemu sto se u vasoj domovini desava,upitao je, kako uspjevamo demonstracije, straze mira, informativne standove,bez ikakvih
incidenata odrzati.
Fino,odgovorila sam. Dobili smo informacije da se,kako bi narusile red,ubacuju prerusene zene i mi smo u svim slucajevima
poduplali broj redara koji bi ako nesto primjete, doticne neprimjetno izvela iz reda a kod ekstremnijih slucajeva obavijestili
policiju koja je neupadno bila prisutna.
Nisu ni ovdje odredjene skupine mirovale i ovdje su nas imali namjeru ocrniti.
Naravno da sam mu i moj slucaj s radnim kolegicama ispricala i naglasila da se takvim "reportazama" radikalizuje narod svih
skupina pa i Njemci.Njegov zapis,kako rece, ide njegovom predpostavljenom a ta j opet salje svom i tako dodje do vrha vlade
medju kojima su i zastupnici EU.
Taman kad sam mislila da smo pri kraju eglendisanja pristize mi sin sa sporta (tad je nekih 16 godina imao).
Usao je i pozdravio gosta i na njegov malo upitan pogled gost mu malo objasni zasto je tu i s njim nastavi dialog .
Kad je posao pozdravio se prvo sa mojim sinom i rekao mu da mu je bila cast upoznati ga i da ostane i dalje takav
a meni je dao visitnu karticu i reako ukoliko mi kakva pomoc zatreba da mu se slobodno obratim.
Draga gospodo, drugovi i drugarice, prijatelji i neprijatelji neJma te vi sa mahnitim i glupim ljudima posla, da takvih u svim
skupinama ima, to stoji ali ipak je vecina normalna i pametna tako da sve zlonamjere koje toj nasoj zemlji ciniti mislite nece
proci.
I da dodam
Kad mi je sin razmisljao sta da studira predlozim mu politicki smjer.
Na njegovo negiranje pitam ga zasto a on mi odgovori - pa bio dobar ili los politicar za nekog si uvijek supak
(samo sto u nas momentalno ova opcija dobar je u vrlo malom broju).
Njemacke novine pocele su sa prikazivanjem slika zamotanih zena sa krvavim nozevima i slicno.
Ja i dvije njemice 13 godina radimo skupa stol do stola. Na pauzi poslije rucka one bi obicno dnevne novine citale i malo
komentarisale.Jednom vidim ova sto stalno te novine kupuje ( trac novine Bild) sva narogusena pokazuje ovoj drugoj nesto i ljutito govori
sta ove hoce, nek idu u Tursku ili neke arapske zemlje ... .
Nagnem se ja nad njih da vidim..., kad sam na njih podviknula
Iznenadjeno su me pogledale i rekle - pa nismo tebi nista rekle.
Kako niste, pa i ja sam te zene.Muslimanka sam, 13 godina zajedno radimo jeli vise vjerujete Bildu ili svojim ocima, te zene se od mene ne razlikuju.
Ako neke od njih nose maramu na glavi, pa i po bavarskim selima po poljoprivrednim dobrima sam imala priliku zavijenih zena vidjeti a eto nisu muslimanke.
Izvinile su mi se a kasnije kad smo konvoje spremali aktivno su se ukljucile.
Te propagande su na veliko u toku bile a ni do danas prestale nisu.
To nas je mnoge podstaklo na razne aktivnosi o prikazivanju realnog stanja u BiH.
- Za drug primjer
Nazva me covjek na poslu,predstavi se imenom i prezimenom te da je iz njihove tajne sluzbe.
Zamolio me da ako mozem naci vremena da bi htjeo samnom popricati.
Mjesto i vrijeme da sama odaberem.
Odmah mi je naglasio da nije pod obavezno i da ako odbijem necu negativnih posljedica imati.
Odbila sam njegov prijedlog - kafic, restoran i pozvala da taj isti dan u 6 (18h) dodje kod mene u stan.
Tacno u 6 zvoni ciko,pokaza mi njegovu legitimnost, pozdravi se i sjedajuci u primacoj sobi (pratim ja njegov pogled)
prvo po zidovima predje sa pogledom pa malo duze zadrzi se kod regala gdje su mi knjige stajale.
Na zidovima par slika - likovna umjetnost u regalu knjige nase i njemacke literature i podebeo kuran izdanja 60-tih godina.
Na pitnje sta zeli popiti rece minerlna voda i kafa.
Udjem ja u kuhinju da pripremim kafu ( vrata od kuhinje i primace su nam pretezno otvorena) kad on dodje za mnom i pita
moze li mi pomoci.Pokazem mu ormaric za soljice i velim pa kad ste vec tu ponesite solje za kafu (vidim ja da on i kuhinju
ogleda).E kad smo sjeli pocela su pitanja i odgovori.
On je imao nalog da dodje do sto vise informacija i napravi pregled po pitanju drzavne sigurnosti.
Po svemu sto se u vasoj domovini desava,upitao je, kako uspjevamo demonstracije, straze mira, informativne standove,bez ikakvih
incidenata odrzati.
Fino,odgovorila sam. Dobili smo informacije da se,kako bi narusile red,ubacuju prerusene zene i mi smo u svim slucajevima
poduplali broj redara koji bi ako nesto primjete, doticne neprimjetno izvela iz reda a kod ekstremnijih slucajeva obavijestili
Nisu ni ovdje odredjene skupine mirovale i ovdje su nas imali namjeru ocrniti.
Naravno da sam mu i moj slucaj s radnim kolegicama ispricala i naglasila da se takvim "reportazama" radikalizuje narod svih
skupina pa i Njemci.Njegov zapis,kako rece, ide njegovom predpostavljenom a ta j opet salje svom i tako dodje do vrha vlade
medju kojima su i zastupnici EU.
Taman kad sam mislila da smo pri kraju eglendisanja pristize mi sin sa sporta (tad je nekih 16 godina imao).
Usao je i pozdravio gosta i na njegov malo upitan pogled gost mu malo objasni zasto je tu i s njim nastavi dialog .
Kad je posao pozdravio se prvo sa mojim sinom i rekao mu da mu je bila cast upoznati ga i da ostane i dalje takav
a meni je dao visitnu karticu i reako ukoliko mi kakva pomoc zatreba da mu se slobodno obratim.
Draga gospodo, drugovi i drugarice, prijatelji i neprijatelji neJma te vi sa mahnitim i glupim ljudima posla, da takvih u svim
skupinama ima, to stoji ali ipak je vecina normalna i pametna tako da sve zlonamjere koje toj nasoj zemlji ciniti mislite nece
proci.
I da dodam
Kad mi je sin razmisljao sta da studira predlozim mu politicki smjer.
Na njegovo negiranje pitam ga zasto a on mi odgovori - pa bio dobar ili los politicar za nekog si uvijek supak
(samo sto u nas momentalno ova opcija dobar je u vrlo malom broju).
- Sanjarko
#4535 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
biscanka2 wrote:...
Ovo su Provokatori, danas ih znate kao Shilove, Shills.Dobili smo informacije da se,kako bi narusile red,ubacuju prerusene zene i mi smo u svim slucajevima
Pametan ti je sin. Ovo je uslo u anale.Kad mi je sin razmisljao sta da studira predlozim mu politicki smjer.
Pozdrav.
-
amko761
#4536 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kako bih ja volio biti Musliman u Njemačkoj kao ti. Bio bih najveći Musliman i patriota na svijetu. E da se dokopat' Njemačke ili Švecke...
-
Hamolj
#4537 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
http://www.vecernji.hr/svijet/zabrinjav ... ca-1152989
Godišnji pad od 4 % što znači da će se za deset godina broj Hrvata u BiH prepoloviti. Naravno, za ovakvu situaciju Draganu Čoviću je krivo nepostojanje trećeg entiteta, a ne njegova loša politika.Naime, u usporedbi s 2015. godinom, kada je u četiri biskupije bilo 405.735 Hrvata katolika, u 2016. ostalo je 390.241 vjernika.
- Kolinda
#4538 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nemojte se samo vi za nas brinuti ,ako izumremo naš problem a nikako vaš , vama široko polje kad nas nestane ...Hamolj wrote:http://www.vecernji.hr/svijet/zabrinjav ... ca-1152989
miNaime, u usporedbi s 2015. godinom, kada je u četiri biskupije bilo 405.735 Hrvata katolika, u 2016. ostalo je 390.241 vjernika.
Godišnji pad od 4 % što znači da će se za deset godina broj Hrvata u BiH prepoloviti. Naravno, za ovakvu situaciju Draganu Čoviću je krivo nepostojanje trećeg entiteta, a ne njegova loša politika.
-
Hamolj
#4539 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da se mi brinemo puno bolje bi stajali nego što stojite sad dok se za vas brine "hrvatska" politika u velikočetničkoj službi.Kolinda wrote:Nemojte se samo vi za nas brinuti ,ako izumremo naš problem a nikako vaš , vama široko polje kad nas nestane ...Hamolj wrote:http://www.vecernji.hr/svijet/zabrinjav ... ca-1152989
miNaime, u usporedbi s 2015. godinom, kada je u četiri biskupije bilo 405.735 Hrvata katolika, u 2016. ostalo je 390.241 vjernika.
Godišnji pad od 4 % što znači da će se za deset godina broj Hrvata u BiH prepoloviti. Naravno, za ovakvu situaciju Draganu Čoviću je krivo nepostojanje trećeg entiteta, a ne njegova loša politika.
- Kolinda
#4540 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bogu hvala i Bože podrži , meni odlično a nije loše ni ovim u mom okruženju. Kome se gdje ide nek' izvoli ali većina je tu. Privreda raste ,za fizičke poslove dovedemo one s Tromeđe i to je to ..
-
Hafis
#4541 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Iskreno, nikada u životu nisam financijski bolje stajao kao sada. E sad tu bi mi trebao naš Alfons da mi objasni kako to može biti, unatoč negativnim SWOT analizama tržišta, varijabilnim bilancama prihoda i rashoda per capita, a sve s obzirom na rastuću likvidnost u odnosu na nisku fiskalizaciju...ili ide obrnutoKolinda wrote:Bogu hvala i Bože podrži , meni odlično a nije loše ni ovim u mom okruženju. Kome se gdje ide nek' izvoli ali većina je tu. Privreda raste ,za fizičke poslove dovedemo one s Tromeđe i to je to ..
Bit će da je do tog masovnog izumiranja u velikočetničkoj službi, ili tako nekako nešto oko demografskih kretanja, kao što kaže naš uvaženi kolega @Hamolj.
- Point.
#4542 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad vam je tako sve bajno i super koji kurac kmecite na sve i jednoj stranici ove teme?
-
Hafis
#4543 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakvo ba kmečanje. Vidiš li da educiramo forumske prašinare. Valjalo im je ovdje s nama minutu k'o godinu s nekim na drugim temema.Point. wrote:Kad vam je tako sve bajno i super koji kurac kmecite na sve i jednoj stranici ove teme?
I mogu ti reći da ih se nekoliko stvarno profiliralo i pomaklo na bolje, a ovi ostali su još i filteru, čekaju reviziju
- Point.
#4544 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nista treci, kanal i te bagatele?
-
Hafis
#4545 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A to. Pa ne bilo loše i nekakav TV kanalčić, od viška glava ne boli, mada slabo gledam TV.Point. wrote:Nista treci, kanal i te bagatele?
A treći. Rečeno ti je - Hrvatima u Hercegovini nije potreban treći da bi se zaštitili, jer realno ovo je ipak beton. Ni mnogo jače države kroz povjest nisu uspjele a ne da će ova današnja moći nešto posebno nauditi. Međutim nisu svi Hrvati samo u Hercegovini.
- Point.
#4546 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Cuo sam da ih je bilo hejbet u Posavini prije.Hafis wrote:A to. Pa ne bilo loše i nekakav TV kanalčić, od viška glava ne boli, mada slabo gledam TV.Point. wrote:Nista treci, kanal i te bagatele?
A treći. Rečeno ti je - Hrvatima u Hercegovini nije potreban treći da bi se zaštitili, jer realno ovo je ipak beton. Ni mnogo jače države kroz povjest nisu uspjele a ne da će ova današnja moći nešto posebno nauditi. Međutim nisu svi Hrvati samo u Hercegovini.
- tandmand
#4547 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Lahko ti se dokopati Njemačke ako si Katolik hrvatske vjeroispovijesti.amko761 wrote:Kako bih ja volio biti Musliman u Njemačkoj kao ti. Bio bih najveći Musliman i patriota na svijetu. E da se dokopat' Njemačke ili Švecke...
- Sanjarko
#4548 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo opet ista vijest.
http://forum.klix.ba/bingo-vs-konzum-p1 ... #p13420549
Bankrot navodno. Skoro.
Zao mi ljudi, zaposlenika, dobavljaca.
Zavali ih ko Tramp nesto slicno sto je svojevremeno radio.
http://forum.klix.ba/bingo-vs-konzum-p1 ... #p13420549
Bankrot navodno. Skoro.
Zao mi ljudi, zaposlenika, dobavljaca.
Zavali ih ko Tramp nesto slicno sto je svojevremeno radio.
- Kolinda
#4549 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
S nestrpljenjem isčekujem Alfonsa da nam pojasni , a Hamolj je veliki borac za ravnopravnost neka nam ga pri ruci..Hafis wrote:Iskreno, nikada u životu nisam financijski bolje stajao kao sada. E sad tu bi mi trebao naš Alfons da mi objasni kako to može biti, unatoč negativnim SWOT analizama tržišta, varijabilnim bilancama prihoda i rashoda per capita, a sve s obzirom na rastuću likvidnost u odnosu na nisku fiskalizaciju...ili ide obrnutoKolinda wrote:Bogu hvala i Bože podrži , meni odlično a nije loše ni ovim u mom okruženju. Kome se gdje ide nek' izvoli ali većina je tu. Privreda raste ,za fizičke poslove dovedemo one s Tromeđe i to je to ..![]()
Bit će da je do tog masovnog izumiranja u velikočetničkoj službi, ili tako nekako nešto oko demografskih kretanja, kao što kaže naš uvaženi kolega @Hamolj.
-
Hafis
#4550 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A jeste. Činili su gotovo 40% u ukupnom broju posavskog stanovništa1992. godinePoint. wrote:Cuo sam da ih je bilo hejbet u Posavini prije.Hafis wrote:A to. Pa ne bilo loše i nekakav TV kanalčić, od viška glava ne boli, mada slabo gledam TV.Point. wrote:Nista treci, kanal i te bagatele?
Ali tadašnja mlada RBiH nije za njih učinila ništa....nije htjela il' nije smjela to da čini...vrag bi je znao. A padale su nad Mostarom svu noć neke modre kiše...Ona je bila.....ups! odnese me na poeziju.....A da, i prepustila ih je drugoj državi da ih brani. A tuđa kost znaš i sam da ne brine, kao što rođena mater brine. i.