Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4526 Re: Renault Megane all about
samo da je izdržati dok mi ne uzmu vozačku 
- skafiskafsnjak
#4527 Re: Renault Megane all about
Ma onako pitam, ja imam Lagunu i neki dan platio 1000 LUk , plivajuci i set kvacila. Konto sam da je za Megana mozda jeftinijekonektovan wrote:Ovo gire je set sa plivajucimBlack swan wrote:jel plivajući![]()
a koliko su samo kvačila
Det kvacila sa fiksnim zamajcem, 300-400 KM, kld tebe je takav, ne sekiraj se.
- DoradO
#4528 Re: Renault Megane all about
jedno preventivno pitanje... uskoro se blizi registracija i tehnicki pregled pa mi kroz glavu prodje ono testiranje rucne kocnice
a sad mi je elektronska pa ima li sanse da oni valjci nesto zeznu jer ja nikad u praksi u voznji nisam probao "podici" elektronsku rucnu

- skafiskafsnjak
#4529 Re: Renault Megane all about
Ne vidim nacin da zeznu ... oni samo simuliraju voznju tj. silu... Ako ce ti oni zeznut, zeznulo bi ti "podizanje" rucne u strani takodjer. Ako je ispravna, ne brini .DoradO wrote:jedno preventivno pitanje... uskoro se blizi registracija i tehnicki pregled pa mi kroz glavu prodje ono testiranje rucne kocnicea sad mi je elektronska pa ima li sanse da oni valjci nesto zeznu jer ja nikad u praksi u voznji nisam probao "podici" elektronsku rucnu
![]()
- DoradO
#4530 Re: Renault Megane all about
skafiskafsnjak wrote:Ne vidim nacin da zeznu ... oni samo simuliraju voznju tj. silu... Ako ce ti oni zeznut, zeznulo bi ti "podizanje" rucne u strani takodjer. Ako je ispravna, ne brini .DoradO wrote:jedno preventivno pitanje... uskoro se blizi registracija i tehnicki pregled pa mi kroz glavu prodje ono testiranje rucne kocnicea sad mi je elektronska pa ima li sanse da oni valjci nesto zeznu jer ja nikad u praksi u voznji nisam probao "podici" elektronsku rucnu
![]()
i ja tako razmisljam al oni kad ono podizu inace idu postepeno dok ne zapne skroz... ova elektronska odma hvata max koliko sam primjetio pa zato kontam
- drunken tiger
#4531 Re: Renault Megane all about
Koliko ja znam elektronska ručna ne radi u vožnji nego samo kada je vozilo zaustavljeno.DoradO wrote:jedno preventivno pitanje... uskoro se blizi registracija i tehnicki pregled pa mi kroz glavu prodje ono testiranje rucne kocnicea sad mi je elektronska pa ima li sanse da oni valjci nesto zeznu jer ja nikad u praksi u voznji nisam probao "podici" elektronsku rucnu
![]()
- skafiskafsnjak
#4532 Re: Renault Megane all about
Ne moze se upaliti kad vozis? makar vozio 5kmh ?drunken tiger wrote:Koliko ja znam elektronska ručna ne radi u vožnji nego samo kada je vozilo zaustavljeno.DoradO wrote:jedno preventivno pitanje... uskoro se blizi registracija i tehnicki pregled pa mi kroz glavu prodje ono testiranje rucne kocnicea sad mi je elektronska pa ima li sanse da oni valjci nesto zeznu jer ja nikad u praksi u voznji nisam probao "podici" elektronsku rucnu
![]()
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#4533 Re: Renault Megane all about
Ja odradio jucer tehnicki, obicna je rucna, al hajd nije bitno.
Nego nakon onih valjaka auto mi jače koči, oštrije, bacili neke sihre u garaži
- drunken tiger
#4534 Re: Renault Megane all about
Probaj. NIšta te ne košta. Probaj na 5, 10, 20km/h. Možda nisam u pravu.skafiskafsnjak wrote:Ne moze se upaliti kad vozis? makar vozio 5kmh ?drunken tiger wrote:Koliko ja znam elektronska ručna ne radi u vožnji nego samo kada je vozilo zaustavljeno.DoradO wrote:jedno preventivno pitanje... uskoro se blizi registracija i tehnicki pregled pa mi kroz glavu prodje ono testiranje rucne kocnicea sad mi je elektronska pa ima li sanse da oni valjci nesto zeznu jer ja nikad u praksi u voznji nisam probao "podici" elektronsku rucnu
![]()
- skafiskafsnjak
#4535 Re: Renault Megane all about
A nisam ja pitao za to, nego forumas iznad, u mene nije elektronska. Vjerovatno ima neka granica kad se moze ukljuciti , mozda do 5-10kmh .drunken tiger wrote: Probaj. NIšta te ne košta. Probaj na 5, 10, 20km/h. Možda nisam u pravu.
- drunken tiger
#4536 Re: Renault Megane all about
Izvini.skafiskafsnjak wrote:A nisam ja pitao za to, nego forumas iznad, u mene nije elektronska. Vjerovatno ima neka granica kad se moze ukljuciti , mozda do 5-10kmh .drunken tiger wrote: Probaj. NIšta te ne košta. Probaj na 5, 10, 20km/h. Možda nisam u pravu.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4537 Re: Renault Megane all about
skafiskafsnjak wrote:A nisam ja pitao za to, nego forumas iznad, u mene nije elektronska. Vjerovatno ima neka granica kad se moze ukljuciti , mozda do 5-10kmh .drunken tiger wrote: Probaj. NIšta te ne košta. Probaj na 5, 10, 20km/h. Možda nisam u pravu.
Gldao sam neki klip, gdje je corvette u pitanju i el. rucna, i kad se aktivira u voznji na brzini od 60 km/h auto pocne samo kociti, i upale se sva cetri zmigalnika.
- basicm
#4538 Re: Renault Megane all about
Ti sihri se zovu stisni je do kraja, malo cilindre razradili. Baci i ti koju magiju ponekadLeon16v wrote:Ja odradio jucer tehnicki, obicna je rucna, al hajd nije bitno.
- zforumas
#4539 Re: Renault Megane all about
Znam da su na Fordovima se palile ABS lampice kod raje koja kocnicu stisce k'o nevinu curu, pa se fino zaletis i klepis kocnicu do daske et voila, popraviobasicm wrote:Ti sihri se zovu stisni je do kraja, malo cilindre razradili. Baci i ti koju magiju ponekadLeon16v wrote:Ja odradio jucer tehnicki, obicna je rucna, al hajd nije bitno.
Last edited by zforumas on 19/05/2017 10:27, edited 1 time in total.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#4541 Re: Renault Megane all about
Nisam vala imao potrebe nikad da je zakucam, ja dajem gas gdje drugi kočebasicm wrote:Ti sihri se zovu stisni je do kraja, malo cilindre razradili. Baci i ti koju magiju ponekadLeon16v wrote:Ja odradio jucer tehnicki, obicna je rucna, al hajd nije bitno.
- zforumas
#4542 Re: Renault Megane all about
"'dje pise 60 on pocer'o 200"Leon16v wrote:Nisam vala imao potrebe nikad da je zakucam, ja dajem gas gdje drugi kočebasicm wrote:Ti sihri se zovu stisni je do kraja, malo cilindre razradili. Baci i ti koju magiju ponekadLeon16v wrote:Ja odradio jucer tehnicki, obicna je rucna, al hajd nije bitno.
Nego nakon onih valjaka auto mi jače koči, oštrije, bacili neke sihre u garaži![]()
-
530i
#4543 Re: Renault Megane all about
Snimao je neki Amerikanac, ista stvar se dešava i na Fordu Fusionu..američki Mondeo.konektovan wrote:
Gldao sam neki klip, gdje je corvette u pitanju i el. rucna, i kad se aktivira u voznji na brzini od 60 km/h auto pocne samo kociti, i upale se sva cetri zmigalnika.
Ja sam vozio Mercedes sa el. ručnom i bogami drži dok je ne ugasiš, džaba što je mjenjač u D i daješ gasa
- johntra
#4544 Re: Renault Megane all about
Ako neko dobije čuvenu poruku Electronic fault, a vozilo mu se i dalje normalno ponaša, savjetujem da prvo provjeri sijalice na stop svjetilima, odnosno, nek vidi je li mu non stop gore sijalice od kočnice...to je znak da je pred crkavanje automat na papučici kočnice...
ja sam to slučajno saznao, nakon što sam razbijao glavu šta bi moglo biti...
ja sam to slučajno saznao, nakon što sam razbijao glavu šta bi moglo biti...
-
milann1971
#4545 Re: Renault Megane all about
reno grand scenic , 1,9 dci, 2008 god, koliko ulja ide kad se radi mali servis ??? hvala 
- shlauf
#4546 Re: Renault Megane all about
4,8 litara uljamilann1971 wrote:reno grand scenic , 1,9 dci, 2008 god, koliko ulja ide kad se radi mali servis ??? hvala
- friskyoreo
#4548 Re: Renault Megane all about
Ima li neko iskustva sa Lagunom II. Vidim da su u posljednje vrijeme cijene na pik-u jako niske. jesu li bas one toliko lose?
-
dgL_
#4549 Re: Renault Megane all about
Vise su pregazeene nego sto su lose.. Ali si upravu... Dosta su jeftinije recimo od megana iste generacije...friskyoreo wrote:Ima li neko iskustva sa Lagunom II. Vidim da su u posljednje vrijeme cijene na pik-u jako niske. jesu li bas one toliko lose?
- johntra
#4550 Re: Renault Megane all about
Nisu toliko loše, koliko su preažene...zato ganjaj benzince, koje su jeftinije za održavati i nisu toliko pregažene kao dizelaši...friskyoreo wrote:Ima li neko iskustva sa Lagunom II. Vidim da su u posljednje vrijeme cijene na pik-u jako niske. jesu li bas one toliko lose?