Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4526 Re: Renault Megane all about

Post by Truba »

samo da je izdržati dok mi ne uzmu vozačku :lol:
skafiskafsnjak

#4527 Re: Renault Megane all about

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:
Black swan wrote:jel plivajući :D

a koliko su samo kvačila :D
Ovo gire je set sa plivajucim

Det kvacila sa fiksnim zamajcem, 300-400 KM, kld tebe je takav, ne sekiraj se. :D
Ma onako pitam, ja imam Lagunu i neki dan platio 1000 LUk , plivajuci i set kvacila. Konto sam da je za Megana mozda jeftinije
DoradO

#4528 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

jedno preventivno pitanje... uskoro se blizi registracija i tehnicki pregled pa mi kroz glavu prodje ono testiranje rucne kocnice :D a sad mi je elektronska pa ima li sanse da oni valjci nesto zeznu jer ja nikad u praksi u voznji nisam probao "podici" elektronsku rucnu :? :?
skafiskafsnjak

#4529 Re: Renault Megane all about

Post by skafiskafsnjak »

DoradO wrote:jedno preventivno pitanje... uskoro se blizi registracija i tehnicki pregled pa mi kroz glavu prodje ono testiranje rucne kocnice :D a sad mi je elektronska pa ima li sanse da oni valjci nesto zeznu jer ja nikad u praksi u voznji nisam probao "podici" elektronsku rucnu :? :?
Ne vidim nacin da zeznu ... oni samo simuliraju voznju tj. silu... Ako ce ti oni zeznut, zeznulo bi ti "podizanje" rucne u strani takodjer. Ako je ispravna, ne brini .
DoradO

#4530 Re: Renault Megane all about

Post by DoradO »

skafiskafsnjak wrote:
DoradO wrote:jedno preventivno pitanje... uskoro se blizi registracija i tehnicki pregled pa mi kroz glavu prodje ono testiranje rucne kocnice :D a sad mi je elektronska pa ima li sanse da oni valjci nesto zeznu jer ja nikad u praksi u voznji nisam probao "podici" elektronsku rucnu :? :?
Ne vidim nacin da zeznu ... oni samo simuliraju voznju tj. silu... Ako ce ti oni zeznut, zeznulo bi ti "podizanje" rucne u strani takodjer. Ako je ispravna, ne brini .
:thumbup:
i ja tako razmisljam al oni kad ono podizu inace idu postepeno dok ne zapne skroz... ova elektronska odma hvata max koliko sam primjetio pa zato kontam :)
drunken tiger

#4531 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

Koliko ja znam elektronska ručna ne radi u vožnji nego samo kada je vozilo zaustavljeno.
skafiskafsnjak

#4532 Re: Renault Megane all about

Post by skafiskafsnjak »

drunken tiger wrote:
Koliko ja znam elektronska ručna ne radi u vožnji nego samo kada je vozilo zaustavljeno.
Ne moze se upaliti kad vozis? makar vozio 5kmh ?
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#4533 Re: Renault Megane all about

Post by Leon16v »

Ja odradio jucer tehnicki, obicna je rucna, al hajd nije bitno.

Nego nakon onih valjaka auto mi jače koči, oštrije, bacili neke sihre u garaži :D
drunken tiger

#4534 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

skafiskafsnjak wrote:
drunken tiger wrote:
Ne moze se upaliti kad vozis? makar vozio 5kmh ?
Probaj. NIšta te ne košta. Probaj na 5, 10, 20km/h. Možda nisam u pravu.
skafiskafsnjak

#4535 Re: Renault Megane all about

Post by skafiskafsnjak »

drunken tiger wrote: Probaj. NIšta te ne košta. Probaj na 5, 10, 20km/h. Možda nisam u pravu.
A nisam ja pitao za to, nego forumas iznad, u mene nije elektronska. Vjerovatno ima neka granica kad se moze ukljuciti , mozda do 5-10kmh .
drunken tiger

#4536 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

skafiskafsnjak wrote:
drunken tiger wrote: Probaj. NIšta te ne košta. Probaj na 5, 10, 20km/h. Možda nisam u pravu.
A nisam ja pitao za to, nego forumas iznad, u mene nije elektronska. Vjerovatno ima neka granica kad se moze ukljuciti , mozda do 5-10kmh .
Izvini. :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4537 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

skafiskafsnjak wrote:

Gldao sam neki klip, gdje je corvette u pitanju i el. rucna, i kad se aktivira u voznji na brzini od 60 km/h auto pocne samo kociti, i upale se sva cetri zmigalnika.
basicm

#4538 Re: Renault Megane all about

Post by basicm »

Leon16v wrote:Ja odradio jucer tehnicki, obicna je rucna, al hajd nije bitno.

Nego nakon onih valjaka auto mi jače koči, oštrije, bacili neke sihre u garaži :D
Ti sihri se zovu stisni je do kraja, malo cilindre razradili. Baci i ti koju magiju ponekad :)
zforumas

#4539 Re: Renault Megane all about

Post by zforumas »

basicm wrote:

Ti sihri se zovu stisni je do kraja, malo cilindre razradili. Baci i ti koju magiju ponekad :)
Znam da su na Fordovima se palile ABS lampice kod raje koja kocnicu stisce k'o nevinu curu, pa se fino zaletis i klepis kocnicu do daske et voila, popravio :mrgreen:
Last edited by zforumas on 19/05/2017 10:27, edited 1 time in total.
zforumas

#4540 Re: Renault Megane all about

Post by zforumas »

.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#4541 Re: Renault Megane all about

Post by Leon16v »

basicm wrote:

Nisam vala imao potrebe nikad da je zakucam, ja dajem gas gdje drugi koče :lol: :lol:
zforumas

#4542 Re: Renault Megane all about

Post by zforumas »

Leon16v wrote:
basicm wrote:

Nisam vala imao potrebe nikad da je zakucam, ja dajem gas gdje drugi koče :lol: :lol:
"'dje pise 60 on pocer'o 200"
530i

#4543 Re: Renault Megane all about

Post by 530i »

konektovan wrote:
Gldao sam neki klip, gdje je corvette u pitanju i el. rucna, i kad se aktivira u voznji na brzini od 60 km/h auto pocne samo kociti, i upale se sva cetri zmigalnika.
Snimao je neki Amerikanac, ista stvar se dešava i na Fordu Fusionu..američki Mondeo.
Ja sam vozio Mercedes sa el. ručnom i bogami drži dok je ne ugasiš, džaba što je mjenjač u D i daješ gasa :D
johntra

#4544 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

Ako neko dobije čuvenu poruku Electronic fault, a vozilo mu se i dalje normalno ponaša, savjetujem da prvo provjeri sijalice na stop svjetilima, odnosno, nek vidi je li mu non stop gore sijalice od kočnice...to je znak da je pred crkavanje automat na papučici kočnice... :D
ja sam to slučajno saznao, nakon što sam razbijao glavu šta bi moglo biti...
milann1971

#4545 Re: Renault Megane all about

Post by milann1971 »

reno grand scenic , 1,9 dci, 2008 god, koliko ulja ide kad se radi mali servis ??? hvala :izet:
shlauf

#4546 Re: Renault Megane all about

Post by shlauf »

milann1971 wrote:reno grand scenic , 1,9 dci, 2008 god, koliko ulja ide kad se radi mali servis ??? hvala :izet:
4,8 litara ulja
milann1971

#4547 Re: Renault Megane all about

Post by milann1971 »

hvala
friskyoreo

#4548 Re: Renault Megane all about

Post by friskyoreo »

Ima li neko iskustva sa Lagunom II. Vidim da su u posljednje vrijeme cijene na pik-u jako niske. jesu li bas one toliko lose?
dgL_

#4549 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

friskyoreo wrote:Ima li neko iskustva sa Lagunom II. Vidim da su u posljednje vrijeme cijene na pik-u jako niske. jesu li bas one toliko lose?
Vise su pregazeene nego sto su lose.. Ali si upravu... Dosta su jeftinije recimo od megana iste generacije...
johntra

#4550 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

friskyoreo wrote:Ima li neko iskustva sa Lagunom II. Vidim da su u posljednje vrijeme cijene na pik-u jako niske. jesu li bas one toliko lose?
Nisu toliko loše, koliko su preažene...zato ganjaj benzince, koje su jeftinije za održavati i nisu toliko pregažene kao dizelaši...
Post Reply