Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#4526 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vrlo je interesantno da isti taj 1.7ctdi u civicu nema toliko problema

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4527 Re: Pitamo Mehanicare ?
ima...neki dan alternator u civicu tom draufnuo 
- amar1994
#4528 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga_sa_otesa wrote:ima...neki dan alternator u civicu tom draufnuo
Znaci, taj je motor nula, ako je alternator isti onda je i remenica uljne pumpe
- Ned071
#4529 Re: Pitamo Mehanicare ?
Normalno. Jer nije isti motoramar1994 wrote:Vrlo je interesantno da isti taj 1.7ctdi u civicu nema toliko problema![]()
![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4530 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne znam...nisam tako duboko kopao...amar1994 wrote:bitanga_sa_otesa wrote:ima...neki dan alternator u civicu tom draufnuo![]()
Znaci, taj je motor nula, ako je alternator isti onda je i remenica uljne pumpe
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4532 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bakarne podloske (0,20 KM)
http://www.o ... 050/809186
Evo, za sve one kojima su potrebne, posebno hadeiašima.
Jedno pitanjce, u vezi vodene pumpice. Koliko prodavaci, daju garanciju na njih, i da li je moguce reklamirati iste u slucaju kvara, bez natezanja???
Evo, za sve one kojima su potrebne, posebno hadeiašima.
Jedno pitanjce, u vezi vodene pumpice. Koliko prodavaci, daju garanciju na njih, i da li je moguce reklamirati iste u slucaju kvara, bez natezanja???
- amar1994
#4533 Re: Pitamo Mehanicare ?
goni ih u PMkonektovan wrote:Bakarne podloske (0,20 KM) http://www.o ... 050/809186
Evo, za sve one kojima su potrebne, posebno hadeiašima.![]()
de mi reci, je li mjenjas svaki put prilikom zamjene ulja, podlosku na sarafu za ispustanje ulja, na karteru. Koji god ovlasteni mi je poslao ponudu za mali servis, spominje se ta podloska
-
tempuser
#4534 Re: Pitamo Mehanicare ?
To se po normativima svih ovl. servisa mijenja svaki puta kad se odvrne saraf za ispustanje ulja.
- konektovan
#4535 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mijenjam svaki put. Kazu da je obavezno.amar1994 wrote:goni ih u PMkonektovan wrote:Bakarne podloske (0,20 KM) http://www.o ... 050/809186
Jedno pitanjce, u vezi vodene pumpice. Koliko prodavaci, daju garanciju na njih, i da li je moguce reklamirati iste u slucaju kvara, bez natezanja???, na kraju cu silikon oko njih da stavim ili kakvu dihtmasu
![]()
de mi reci, je li mjenjas svaki put prilikom zamjene ulja, podlosku na sarafu za ispustanje ulja, na karteru. Koji god ovlasteni mi je poslao ponudu za mali servis, spominje se ta podloska![]()
- amar1994
#4536 Re: Pitamo Mehanicare ?
hvala vam, mijenja se od sad ,pa na dalje i u buduce

-
530i
#4537 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nisam čuo za garanciju dužu od godine dana...i ako priznaju pumpu plate samo pola ruku i sl. Plus onda i remen zamijeniš...a natezanje kako s kim, lakše je ako si ugradio gdje si i kupio.konektovan wrote:
- Warashii
#4538 Re: Pitamo Mehanicare ?
A daje li iko pisanu garanciju na setove remenja sa pumpom vode?530i wrote:Nisam čuo za garanciju dužu od godine dana...i ako priznaju pumpu plate samo pola ruku i sl. Plus onda i remen zamijeniš...a natezanje kako s kim, lakše je ako si ugradio gdje si i kupio.konektovan wrote:
Ok racun, ali da daje pisanu ( kao kod televizora, racunara i slicno ) gdje je navedeno sta su obaveze kupca a sta prodavca.
- konektovan
#4539 Re: Pitamo Mehanicare ?
530i wrote:Nisam čuo za garanciju dužu od godine dana...i ako priznaju pumpu plate samo pola ruku i sl. Plus onda i remen zamijeniš...a natezanje kako s kim, lakše je ako si ugradio gdje si i kupio.konektovan wrote:
Ja sam dosta tih ponuda vidio za vodenu pumpu, gdje je garancija dvije godine. Meni je riknula za 15 mjeseci, i ja sam drugu pumpu i ruke platio 200 KM, u servisu gdje je i prethodna ugradjena kad se radio veliki servis. Moja greska je bila, sto nisam trazio da stave na papir, koliko je garancija za svaki dio posebno. Majstore pitao, kazu prosla godina od ugradnje, al' nigdje nije navedeno konkretno da je garancija, toliko i toliko. Osjecam se malo pokradeno, obzirom, da je ta pumpa, koja je riknula bila poskupa u odnosu na ostale, a opet sam morao izdvojiti 200 KM za novu i ruke.
-
direstraits0078
#4540 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nema pumpa i ruke za 200 KM s garancijom od 2 godine.
- konektovan
#4541 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja za to ne znam, u stvari nikad nisam ni vidio nista slicno. Ja auto odrzavam u istom servisu vec 10 godina, i radio sam tri velika i ne znam koliko malih servisa, i nikad nisam dobio racun, vec samo papir obicni, radni nalog bez ikakvog pecata ili neceg drugog. Garancije su do sad bile usmene, i jednom su ispostavali istu, vezanu za zupcasti, al' bilo je frisko poprilicno, pa i nisu mogli zezati.Warashii wrote:A daje li iko pisanu garanciju na setove remenja sa pumpom vode?530i wrote:Nisam čuo za garanciju dužu od godine dana...i ako priznaju pumpu plate samo pola ruku i sl. Plus onda i remen zamijeniš...a natezanje kako s kim, lakše je ako si ugradio gdje si i kupio.konektovan wrote:
Ok racun, ali da daje pisanu ( kao kod televizora, racunara i slicno ) gdje je navedeno sta su obaveze kupca a sta prodavca.
- konektovan
#4542 Re: Pitamo Mehanicare ?
Lícno sam vidio, da u motorexu, prodavac pise garanciju za vodenu pumpu i to na dvije godine. Pumpa je bila, cini mi se 89 KM.direstraits0078 wrote:Nema pumpa i ruke za 200 KM s garancijom od 2 godine.
-
direstraits0078
#4543 Re: Pitamo Mehanicare ?
Svaka čast, samo ko garantuje ispravnu ugradnju?konektovan wrote:Lícno sam vidio, da u motorexu, prodavac pise garanciju za vodenu pumpu i to na dvije godine. Pumpa je bila, cini mi se 89 KM.direstraits0078 wrote:Nema pumpa i ruke za 200 KM s garancijom od 2 godine.
- Warashii
#4544 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam jednom dobio ovakvu garanciju u Motorexu ali na poledjini fiskalnog racuna, upisano "garancija (slagat cu) 80 000km", u pitanju je bio set zupc. + spaner cini mi se.konektovan wrote:Lícno sam vidio, da u motorexu, prodavac pise garanciju za vodenu pumpu i to na dvije godine. Pumpa je bila, cini mi se 89 KM.direstraits0078 wrote:Nema pumpa i ruke za 200 KM s garancijom od 2 godine.
Ali mislim da ovakav vid garancije nije obvezujuci za prodavca. On garantuje nesto ali nista nije jasno naglaseno. Mada koje su im cijene u Motorexu komotno bi mogli razraditi svoje garantne listove i da nevezano od proizvodjaca daju pisanu garanciju, ako vec to i ne rade.
- konektovan
#4545 Re: Pitamo Mehanicare ?
Eh, to je sad drugi par opanaka, al' ne bi tu trebao biti problem.direstraits0078 wrote:Svaka čast, samo ko garantuje ispravnu ugradnju?konektovan wrote:Lícno sam vidio, da u motorexu, prodavac pise garanciju za vodenu pumpu i to na dvije godine. Pumpa je bila, cini mi se 89 KM.direstraits0078 wrote:Nema pumpa i ruke za 200 KM s garancijom od 2 godine.
-
530i
#4546 Re: Pitamo Mehanicare ?
Takvo nešto nisam vidio. U pojedinim servisima garancija je njihov pečat u servisnoj gdje je upisano šta su radili i fiskalni račun, kao što rekoh na godinu dana.Warashii wrote:A daje li iko pisanu garanciju na setove remenja sa pumpom vode?530i wrote:Nisam čuo za garanciju dužu od godine dana...i ako priznaju pumpu plate samo pola ruku i sl. Plus onda i remen zamijeniš...a natezanje kako s kim, lakše je ako si ugradio gdje si i kupio.konektovan wrote:
Razbacuju se možda ovi prodavači sa tim garancijama, ali šta god da bude 99,99% slučajeva će reći da je kriv onaj ko je vršio ugradnju. Pa se onda ti nateži dok ti je auto van pogona...
Motorex u prosjeku ima visoke cijene za prosječne dijelove...mogu se naći dijelovi istog nivoa kvalitete i jeftinije, samo trebao malo procunjati po prodavnicama...
- Ned071
#4547 Re: Pitamo Mehanicare ?
sad mi dodje na mail, pa ako ko ima renoa
U ovlaštenoj mreži Renault servisa s prvim danima proljeća započela je velika servisna akcija. Svim vlasnicima Renault i Dacia vozila omogućen je besplatan i temeljit pregled kompletnog vozila s naglaskom na kočioni sistem, te 30 posto popusta na originalne rezervne dijelove pri zamjeni komponenti zupčastog i kanalnog remena!
Pravo je vrijeme za pripremu vozila za ljeto i planiranje troškova za krupnije zahvate prije godišnjih odmora. U ovlaštenoj mreži Renault servisa s prvim danom proljeća započela je velika servisna akcija. Renaultova tradicionala osviještenost o većoj sigurnosti u saobraćaju i briga za kupce tokom cijele godine biće realizovana s posebnim naglaskom na racionalno održavanje vozila i uštedu pri servisiranju komponenti zupčastog i kanalnog remena.
Renaultova proljetna akcija donosi i još niz drugih pogodnosti. Uz besplatan pregled kompletnog vozila s naglaskom na kočioni sistem, te uštedu od 30 posto na zahvatu velikog servisa, vlasnicima vozila je takođe omogućeno 25 posto popusta na sve ostale originalne rezervne dijelove, kao i ušteda od 20 posto pri kupovini originalnih Renault akumulatora sa 3 godine garancije.
U ovlaštenoj mreži Renault servisa s prvim danima proljeća započela je velika servisna akcija. Svim vlasnicima Renault i Dacia vozila omogućen je besplatan i temeljit pregled kompletnog vozila s naglaskom na kočioni sistem, te 30 posto popusta na originalne rezervne dijelove pri zamjeni komponenti zupčastog i kanalnog remena!
Pravo je vrijeme za pripremu vozila za ljeto i planiranje troškova za krupnije zahvate prije godišnjih odmora. U ovlaštenoj mreži Renault servisa s prvim danom proljeća započela je velika servisna akcija. Renaultova tradicionala osviještenost o većoj sigurnosti u saobraćaju i briga za kupce tokom cijele godine biće realizovana s posebnim naglaskom na racionalno održavanje vozila i uštedu pri servisiranju komponenti zupčastog i kanalnog remena.
Renaultova proljetna akcija donosi i još niz drugih pogodnosti. Uz besplatan pregled kompletnog vozila s naglaskom na kočioni sistem, te uštedu od 30 posto na zahvatu velikog servisa, vlasnicima vozila je takođe omogućeno 25 posto popusta na sve ostale originalne rezervne dijelove, kao i ušteda od 20 posto pri kupovini originalnih Renault akumulatora sa 3 godine garancije.
-
senturk
#4548 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da probam ovdje sa pitanjem. Kako promijeniti sat na on board kompjuteru u autu?

-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#4549 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvala na ovomeNed071 wrote:sad mi dodje na mail, pa ako ko ima renoa
- amar1994
#4550 Re: Pitamo Mehanicare ?
http://www.autodoc.co.uk/car-parts/gask ... 1-6-mzr-cdkonektovan wrote:Mijenjam svaki put. Kazu da je obavezno.amar1994 wrote:goni ih u PMkonektovan wrote:Bakarne podloske (0,20 KM) http://www.o ... 050/809186
Jedno pitanjce, u vezi vodene pumpice. Koliko prodavaci, daju garanciju na njih, i da li je moguce reklamirati iste u slucaju kvara, bez natezanja???, na kraju cu silikon oko njih da stavim ili kakvu dihtmasu
![]()
de mi reci, je li mjenjas svaki put prilikom zamjene ulja, podlosku na sarafu za ispustanje ulja, na karteru. Koji god ovlasteni mi je poslao ponudu za mali servis, spominje se ta podloska![]()
je li to to