Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
seln

#4526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Banksy wrote:
Suti i trpi wrote:
Evo ja zivim u Zenici i tvrdim da je vecina zenicana nacionalisticki ostrasceno.
Saberi se, neki dan si tvrdio da su većina Zeničana nenacionalisti.
Biće da ti Zenicu nisi očima vidio ...
ma jeste...kroz nisan. :wink:
Pedja Kojovic

#4527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Naravno da bih volio da potrebe za takvim spomenikom nije ni bilo, ali pitali ste me o spomeniku za poginulu djecu.
Ja smatram da djecu koja su bila zrtve rata ne treba razdvajati po ideoloskojm nacionalnoj ili vjerskoj osnovi kao ni o osnovu toga ko su i sta su bili njhovi roditelji.
Sto se tice jedinstvenog Sarajeva...
Formalno pravne promjene o gradu Sarajevu kao jedinici lokalne samouprave koja je ujedno i glavni grad BiH su moguce samo u okviru promjena Ustava BiH.
Funkcionalne promjene su medjutim moguce i prije nego se promjeni Ustav.
Mi smo u vrijeme kad smo bili dio Gradske Uprave pokrenuli projekat "Industijska Zona" (Bivsi Famos) koji smo htjeli raditi zajedno sa I.Sarajevom. Postojala je zelja i volja i s jedne i s druge strane. Predlagali smo, takodje, da se javni saobracaj, javne proslave i javna komunalna preduzeca i sve slicne stvari organizuju ne po "dejtonskom" principu nego da se rukovode cinjenicom da Sarajevo i Istocno Sarajevo u funkcionalnom smislu predstavljaju cjelinu koja prevazilazi formalnu administrativnu promjenu.Zasto nista od toga nije ni predlozeno ispred GU?
Sljedeci primjer je indikativan...
Jedan od mogucih kupaca NTV 99 u to vrijeme je bilo i I. Sarajevo, koje ima opremu za tv i vec godinama ceka frekvenciju. Gradska vlast je nazalost tu mogucnost odbila frazom da bi to bilo "davanje frekvencije u pogresne ruke" (AL Jazeera su valjda "prave ruke2? Ja licno mislim sve najbolje o Al jazeera u profesionalnom smislu jer ih znam i radio sam s njima u Americi- ovdje se raadilo o tome sta je najbolje za grad).

Mi smo na samom odlasku iz GU predlagali da ako se vec mora (Mi smo principijelno bili protiv) kupiti Adilova televizija i ako kupac mora biti drzava i ako ne postoji nikakva mogucnost da prihvate nas prijedlog i "poklone" televiziju Univerzitetu u Sarajevu, da je onda barem kupe po pola sa I. Sarajevom i probaju praviti zajednicki gradski program.
Rezultate znate i sami.

p.k.
Alfons Kauders

#4528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:
Jbg da je babi q....demografska kretanja nisu bila jednosmjerna, al' kako kazes to je vec neka druga tema, mozemo o tome na drugom topicu :)

Opet pogresna percepcija i postavka stvari, godina 2010....sta uciniti da SDP kao snaga koja posjeduje infrastrukturu dobije u Doboju vise glasova nego sto moze stati u dva kupea?
O tom treba razmisljati, al' meni se cini da to nije trenutni prioritet.
jah, jah, samo sto su najcesce u jednom smjeru bila prisilna... :D

rekao sam ti, sdp ce pokupiti dobojske glasove, u tuzli i zenici... :D a ns ce pokupiti srpske glasove, isto tako u tuzli, zenici i sarajevu... :D u doboju nece...

ne radi se druze ovdje o etnickim vec ideoloskim razlikama... :D kad vec vidim da su ti mila demografska kretanja i vozovi (da, upravo na to aludiram), onda hajde da ovako postavimo stvari... :D vise ce srba u tuzli glasati za ns nego u doboju... :D jel ti sad jasnije? :D
Last edited by Alfons Kauders on 24/09/2010 12:43, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#4529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

...
Last edited by Corto Maltese on 24/09/2010 12:53, edited 1 time in total.
Suti i trpi

#4530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Banksy wrote:
Suti i trpi wrote:
Evo ja zivim u Zenici i tvrdim da je vecina zenicana nacionalisticki ostrasceno.
Nigdje to nisam napiso.

Kod mene bato nema dvostruki standarda. Ako je neko govno, onda je govno sve da mi je iz oka ispo. Ja kao Srbin nemam problem sa tim da priznam da su Srbi veci nacionalisti i sovinisti od Bosnjaka. Nemam problem sa time da priznam da je RS gori dio BiH i da je tamo zivot za nesrbina prilicno losiji, nego sto je obratno. Kao posnosni Zenicanin, nemam problem sa tim da priznam da u Zenici zivi 80% krkana (ortodoksni i djelimicno emancipovani), da u centru grada przi turbo folk, a da su urbani klubovi smjesteni 'u podrumima'. Kako je tako je, nema uljepsavanja.
Erzsebet

#4531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Erzsebet »

Peđa,

Ja se potpuno slažem s Našom strankom kad je u pitanju kupovina ove TV kuće, ali se ne slažem s izlaskom iz vlasti. Narod vas nije birao da sutra izađete iz vlasti, nego da probate napraviti što možete bolje.

Ako sutra budete činili 25% federalnog parlamenta, hoćete li izaći iz vlasti zato što vam se ne sviđa odluka koju je napravilo 75% parlamenta? Mislim da to nije put, politika su uspjesi i padovi, ne može sve uvijek proći, nešto se mora i progutati, ali treba pokušati uraditi najbolje moguće.

Recimo, vijećnici NS-a su mogli mnogo puta izaći iz opštinskih vijeća, ali je to glupo uraditi, jer tako pogotovo ništa neće napraviti za te četiri godine, a konkretno, u Starom Gradu, gdje ja živim, SDA radi s opštinskim parama nevjerovatne stvari (poput davanja 30.000 KM tzv. patriotama zvanim Zelene beretke), ali je takođe prošlo i nekoliko inicijativa Naše stranke.
Suti i trpi

#4532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

seln wrote:
Banksy wrote:
Suti i trpi wrote:
ma jeste...kroz nisan. :wink:
Ko nije sa nama, taj je protiv nas!? Nikada necu biti na strani srpskog/bosnjackog/hrvatskog nacionalizma i sovinizma. To su mi prirodni protivnici.

Nisam vidio Zenicu :mrgreen: ? Zbog cega to? Zato sto sam Srbin, a nisam Desnica Radivojevic :mrgreen: ?
Corto Maltese

#4533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
U ovom slučaju nisam ja bio taj koji je promijenio stav. Ljudi oko mene, ljevičari po uvjerenju i opredjeljenju, su potpuno nesvjesno, ali jako uvjereno počeli da govore i djeluju kao Nedžad Latić prefarban u crveno.
Možda zato jer im se s druge strane kao sagovornici, kao ljevica, pokušavaju prodati prefarbani radikali. A s radikalima možeš samo radikalno.
Ko su radikali u ovoj priči, i kakve su te njihove radikalne ideje, od kojih se dojučerašnji pošteni ljevičari pretvoriše u Nedžade Latiće?
nosara

#4534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

Naravno da bih volio da potrebe za takvim spomenikom nije ni bilo, ali pitali ste me o spomeniku za poginulu djecu.
Ja smatram da djecu koja su bila zrtve rata ne treba razdvajati po ideoloskojm nacionalnoj ili vjerskoj osnovi kao ni o osnovu toga ko su i sta su bili njhovi roditelji.
Sto se tice jedinstvenog Sarajeva...
Formalno pravne promjene o gradu Sarajevu kao jedinici lokalne samouprave koja je ujedno i glavni grad BiH su moguce samo u okviru promjena Ustava BiH.
Funkcionalne promjene su medjutim moguce i prije nego se promjeni Ustav.
Mi smo u vrijeme kad smo bili dio Gradske Uprave pokrenuli projekat "Industijska Zona" (Bivsi Famos) koji smo htjeli raditi zajedno sa I.Sarajevom. Postojala je zelja i volja i s jedne i s druge strane. Predlagali smo, takodje, da se javni saobracaj, javne proslave i javna komunalna preduzeca i sve slicne stvari organizuju ne po "dejtonskom" principu nego da se rukovode cinjenicom da Sarajevo i Istocno Sarajevo u funkcionalnom smislu predstavljaju cjelinu koja prevazilazi formalnu administrativnu promjenu.Zasto nista od toga nije ni predlozeno ispred GU?
Sljedeci primjer je indikativan...
Jedan od mogucih kupaca NTV 99 u to vrijeme je bilo i I. Sarajevo, koje ima opremu za tv i vec godinama ceka frekvenciju. Gradska vlast je nazalost tu mogucnost odbila frazom da bi to bilo "davanje frekvencije u pogresne ruke" (AL Jazeera su valjda "prave ruke2? Ja licno mislim sve najbolje o Al jazeera u profesionalnom smislu jer ih znam i radio sam s njima u Americi- ovdje se raadilo o tome sta je najbolje za grad).

Mi smo na samom odlasku iz GU predlagali da ako se vec mora (Mi smo principijelno bili protiv) kupiti Adilova televizija i ako kupac mora biti drzava i ako ne postoji nikakva mogucnost da prihvate nas prijedlog i "poklone" televiziju Univerzitetu u Sarajevu, da je onda barem kupe po pola sa I. Sarajevom i probaju praviti zajednicki gradski program.
Rezultate znate i sami.

p.k.
Zar nije 2006. otvoren projekat industrijske zone Famos...? Mozes li dokazat tu dobru volju sa obje strane za bilo kakvu inicijativu, ili je to tvoja procjena, ili ste isli grlom u jagode...? Ovo oko frekvencije ti je autogol ko kuca... Bolje da si sutio... Kakav interes ima ns da daje bilo kakvu mogucnost za bilo sta komsijama iz I. Sarajeva...? To je vrlo zanimljivo... Vas stav je da se treba dodvoravat I. Sarajevu, koje je tek silom zakona prestalo biti samo srpsko... Koje to kapacitete ima Univerzitet da bi mogao "odrzavat" tv-kanal... Onaj efm jedva dise...

To je bila sitnica na kojoj ste pali, pokusavajuci dostic zenit... :mrgreen:

Sto se tice saobracaja i komunalija, pa to je nadleznost kantona, a ovo sa "proslavama" necu da komentarisem...

Bolje da si sutio... Po vas, naravno...
AmsterdamA

#4535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by AmsterdamA »

Jedan blogerski, u jedra NS!:)
Ponesi zastavu, Bojane Bajicu! www.burek.blogger.ba
Corto Maltese

#4536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Pedja Kojovic wrote:
.....

p.k.
Meni zaista nije jasno zašto NS nije bila glasnija u traženju javne podrške za ove ideje? Očito je da gomila dobrih prijedloga završi u bespućima misnistarskih kabineta i skupštinskih sala, ali da javnost pojma nema šta se događa.
Pedja Kojovic

#4537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

erzsebet

Ja sam se pogresno izrazio.
Nismo mi otisli iz vlasti nego su nas izbacili.

p.k.
nosara

#4538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
Pedja Kojovic wrote:
.....

p.k.
Meni zaista nije jasno zašto NS nije bila glasnija u traženju javne podrške za ove ideje? Očito je da gomila dobrih prijedloga završi u bespućima misnistarskih kabineta i skupštinskih sala, ali da javnost pojma nema šta se događa.
Posebno ovo sa zajednickim proslavama bilo bi docekano sa odusevljenjem...
Banksy

#4539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

AmsterdamA wrote: Jedan blogerski, u jedra NS!:)
Ponesi zastavu, Bojane Bajicu! http://www.burek.blogger.ba
Sasvim neprimjereno.
Ponesi zastavu se pjevalo Draganu Vikiću.
A Bojan Bajić takve ne priznaje, zove ih asimiliranim Srbima i Hrvatima.
nosara

#4540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:erzsebet

p.k.
Da li ste SDP-u bili neophodni u startu...?
Dozer

#4541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Corto Maltese wrote:
To je ona politika "nezamjeranja" o kojoj sam i ranije ovdje pisao i koja je bila vise nego ocita u proteklom periodu. Tek se sada, od prije par dana, saopstenja NS mogu dijelom svrstati u kategoriju "dobro", jer su konacno poceli poimence javno prozivati i stvari nazivati onako kako zasluzuju. Na tome svaka cast.
Nazalost, izgleda da je to pocelo suvise kasno i da je ta politika nezamjeranja i jedna cijela masa nesuvislih i nedorecenih saopstenja koja smo mogli vidjeti u proteklih par mjeseci, suvise dugo trajala. Cisto sumnjam da ce ovih 10-15 dana nesto drasticno promijeniti u glavama biraca u odnosu na NS...
seln

#4542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Pedja Kojovic wrote:erzsebet

p.k.
Pa kako ste se onda svojevremeno hvalisali da ste iz principa napustili koaliciju?
Corto Maltese

#4543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Sasvim neprimjereno.
Bojan Bajić, Četnik sa velikim U. Pardon B.:

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... /100923146

Povodom izjava Milorada Dodika na predizbornom skupu SNSD-a u Srebrenici predsjednik "Naše stranke", Bojan Bajić, je uputio saopćenje za javnost u kojem ističe: "Ako biti Srbin znači davati podršku Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću u činjenju srebreničkog genocida, te Miloradu Dodiku u negiranju istog, onda ću se radije odreći nacionalnog identiteta nego takav Srbin biti. Ako biti Srbin znači čovjekoljublje, humanizam i osudu zla, onda sam ponosni pripadnik srpskog naroda", poručio je Bajić i zamolio Srbe koji aplaudiraju Dodiku na ovakve izjave da imaju punu svijest da aplaudiraju "samom crnom gavranu koji ih vodi u nesreću."
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#4544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Dozer wrote:
Corto Maltese wrote:
To je ona politika "nezamjeranja" o kojoj sam i ranije ovdje pisao i koja je bila vise nego ocita u proteklom periodu. Tek se sada, od prije par dana, saopstenja NS mogu dijelom svrstati u kategoriju "dobro", jer su konacno poceli poimence javno prozivati i stvari nazivati onako kako zasluzuju. Na tome svaka cast.
Nazalost, izgleda da je to pocelo suvise kasno i da je ta politika nezamjeranja i jedna cijela masa nesuvislih i nedorecenih saopstenja koja smo mogli vidjeti u proteklih par mjeseci, suvise dugo trajala. Cisto sumnjam da ce ovih 10-15 dana nesto drasticno promijeniti u glavama biraca u odnosu na NS...
To se može shvatiti i na slijedeći način - to je dio normalnog procesa inkubacije, u kojem se stranka kreira, profilira i artikulira. Ako je na kraju tog procesa stranka u stanju da pravilno identifikuje neuralgične tačke u društvu i nastupi konstruktivno, nedvosmisleno i dosljedno, možemo smatrati da je artikulirana jedna nova zdrava snaga na političkoj sceni. To olakšava posao biračima koji su sličnih shvatanja. Mislim da ja takav pristup zdraviji od apeliranja na birače, i demagogije svojstvene ovom tlu kada je politika u pitanju. Svako podilaženje biračima je u krajnjoj instanci podcjenjivanje istih!
Pedja Kojovic

#4545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

nosara

Jesmo, bili smo im potrebni.
Bez nasih glasova po opstinskim vijecima SDP ne bi imao vecinu u GV pa time ni gradonacelnika.

p.k.
Banksy

#4546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Banksy wrote:
Sasvim neprimjereno.

Povodom izjava Milorada Dodika na predizbornom skupu SNSD-a u Srebrenici predsjednik "Naše stranke", Bojan Bajić, je uputio saopćenje za javnost u kojem ističe: "Ako biti Srbin znači davati podršku Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću u činjenju srebreničkog genocida, te Miloradu Dodiku u negiranju istog, onda ću se radije odreći nacionalnog identiteta nego takav Srbin biti. Ako biti Srbin znači čovjekoljublje, humanizam i osudu zla, onda sam ponosni pripadnik srpskog naroda", poručio je Bajić i zamolio Srbe koji aplaudiraju Dodiku na ovakve izjave da imaju punu svijest da aplaudiraju "samom crnom gavranu koji ih vodi u nesreću."
Au, genijalno, nek mu Krsmanović odmah da plaketu ...
Naravno ... Ne ostaje im ništa drugo nego pokušati podići glasačima u Federaciji nakon što je jasno da u RS-u Naša stranka Republike Srpske neće dobiti nijedan glas.
Corto Maltese

#4547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

DepraUbiVepra wrote:
Dozer wrote:
Corto Maltese wrote:
To se može shvatiti i na slijedeći način - to je dio normalnog procesa inkubacije, u kojem se stranka kreira, profilira i artikulira. Ako je na kraju tog procesa stranka u stanju da pravilno identifikuje neuralgične tačke u društvu i nastupi konstruktivno, nedvosmisleno i dosljedno, možemo smatrati da je artikulirana jedna nova zdrava snaga na političkoj sceni. To olakšava posao biračima koji su sličnih shvatanja. Mislim da ja takav pristup zdraviji od apeliranja na birače, i demagogije svojstvene ovom tlu kada je politika u pitanju. Svako podilaženje birača je u krajnjoj instanci podcjenjivanje istih!
Svaka nova stranka ima pravo na početničke greške u periodu inkubacije i to je O.K. Ali NS, koja po prirodi stvari treba da ima najjači PR u ex. Yu, ne smije imati tako stidljiv pristup javnosti. Sličan pristup zanemarivanja svoje slike u javnosti je imao Račanov SDP, pa ih je Senaderov HDZ jednom rukom skinuo sa vlasti, a drugom prisvojio zasluge za izgradnju autoputeva. PR je nužnost, a ja ga mimo ovog Peđinog samoinicijativnog projekta baš i ne vidjeh. A solo projekat već dogur'o do 185. strane.
seln

#4548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

felipe kajetano wrote:
Alfons Kauders wrote: jeste, ali ns ce u tvom doboju :D dobiti isto glasova kao u mojoj zgradi... :D
Znas kako od necega moras krenuti, NS ce mozda u Doboju dobiti toliko glasova, al' SDP nece dobiti ni za jedan sprat.Kontas :wink:

Opet napredak :D
Jutros su bošnjačke povratnike u Ulici đenerala Draže u Doboju ponovo uznemirile šovinsitičke i prijeteće poruke Srbi kolju balije, te Boj na Turke, koje su ispisane na plakatima zalijepljenim na zgradu u kojoj žive. Zbog straha za svoju sigurnost insistirali su na anonimnosti. Nisu se obratili ni policiji, pa je ekipa Federalne TV danas o svemu upoznala Centar javne bezbjednosti Doboj kojem je predala i plakat sa prijetećom sadržinom. U ovoj ulici je i ranije bilo zastrašivanja povratnika, a natpis Nož, žica, Srebrenica nekoliko je puta prekrivan bojom.
Ko to kaze, ko to laze... :wink:
Corto Maltese

#4549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:

Au, genijalno, nek mu Krsmanović odmah da plaketu ...
Naravno ... Ne ostaje im ništa drugo nego pokušati podići glasačima u Federaciji nakon što je jasno da u RS-u Naša stranka Republike Srpske neće dobiti nijedan glas.
Ako nisi impresioniran, ne razumijem zašto dolaziš ovamo? Aha, sad sam se sjetio- tu si jer ne dozvoljavaš da 100 puta ponovljena laž postane istina.
Koja je "laž" ovog puta u pitanju?
Da nije ta što je proglasio Dodika "crnim gavranu koji ih vodi u nesreću!", a ti ne voliš da se o Mići svašta priča.
Ili jednostavno ne voliš Nerzuka Ćurka i njegov stil pisanja? Koji si ranije volio, i koji se od tada nije promijenio , ali se promijenio Nerzukov status u SDP-u.
Ili si vješt čitač misli, pa ćeš nam otkriti šta je B.B. u stvari mislio ovom izjavom.
Nego, vezano za primjedbu da NS neće dobiti ni jedan glas u RS- je li to, u tvom svijetu, nešto što ih čini dobrim ili lošim?
felipe kajetano

#4550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

seln wrote:
felipe kajetano wrote:
Alfons Kauders wrote: jeste, ali ns ce u tvom doboju :D dobiti isto glasova kao u mojoj zgradi... :D
Znas kako od necega moras krenuti, NS ce mozda u Doboju dobiti toliko glasova, al' SDP nece dobiti ni za jedan sprat.Kontas :wink:

Opet napredak :D
Jutros su bošnjačke povratnike u Ulici đenerala Draže u Doboju ponovo uznemirile šovinsitičke i prijeteće poruke Srbi kolju balije, te Boj na Turke, koje su ispisane na plakatima zalijepljenim na zgradu u kojoj žive. Zbog straha za svoju sigurnost insistirali su na anonimnosti. Nisu se obratili ni policiji, pa je ekipa Federalne TV danas o svemu upoznala Centar javne bezbjednosti Doboj kojem je predala i plakat sa prijetećom sadržinom. U ovoj ulici je i ranije bilo zastrašivanja povratnika, a natpis Nož, žica, Srebrenica nekoliko je puta prekrivan bojom.
Ko to kaze, ko to laze... :wink:
Koji je smisao posta?
Da u Doboju postoji ulica sa tim nazivom?
Jel mislis da ces sa svojim sranjima mozda ukinuti naziv te ulice?
Ne mogu se oteti utisku da te zadovoljava svako sranje u RS-u, da time dobijas potvrdu i legitimitet za fasizam koji prosipas po forumu.Cini mi se da bi najsretniji bio da danas eksplodira 5 dzamija i nastrada 100 povratnika, mogao bi mirne duse reci, eto rek'o sam vam ja :wink:

Ti frajeru uopste ne cinis nista da sranja prestanu, sem sto izvlacis iz naftalina neke slucajeve napada na povratnike, sad bi ja trebao guglat po netu da nadjem neku slicnu vijest gdje su Srbi bili napadnuti, i gdje cemo doci?Pretpostavljam da bi stigli do 1850 godine i Ilije Garasanina uz obavezno citiranje Dobrice Cosica.

Godina 2010....veJk ap :wink:, evo SDP u Doboju koalira sa SDS-om, to je ona stranka koja je i promjenila nazive ulica.Ajde neka neko pita Enesa Suljkanovica(kandidat SDP-a iz Doboja) i potpredsjednik SDP-a zasto nikada nije na opstinskoj skupstini trazio izjasnjavanje po tom pitanju?

Kako ono bi?Nicije maslo nije za ramazana :wink:
Locked