Gledali ste, ne preporučujete
Moderator: _BataZiv_0809
-
nema me tamo
#4526 Re: Gledali ste ne preporucujete
Paradox nije loš
-
deyan
#4527 Re: Gledali ste ne preporucujete
Za sve si u pravu.johnnykola wrote:Ne cimam se ja zbog tebe već zbog sebe, tako navikao.
I, vidim da sad ovo vizavi cimanja tek nema veze s naganjanjem
persona na osobnom nivou. Sad kad si odgvorio nakon tri mjeseca,
kad bih još znao šta je bila tema... I u drugoj rečenici si mi,
ako sam dobro ubrao, isto nešto spuštao. Daklem,
cijeli post udaranje na osobni nivo kontra kojeg si, kao.
Jode, ne budi smešan.
Nadam se da primas moje izvinjenje od srca.
- harač
#4528 Re: Gledali ste ne preporucujete
http://www.imdb.com/title/tt5580390/
inače bih ga ignorisao - jer mi del torrov senzibilitet "bajki za odrasle", negdje između disneya i tarrantina, ubio u pojam i panov labirint - ali kako je hit na blagajnama i hit s kritikom, odlučim ga pogledati... opet limunada, komično prenaglašeno nasilje, jednodimenzionalni likovi, predvidljivost (ali, čini mi se do posljednjeg kadra)... ali i zlatni lav u veneciji, zlatni globus za najbolji film, 13 nominacija za oskara
čisto me zanima je li ovo ikome uvjerljivo, u bilo kojoj dimenziji?
inače bih ga ignorisao - jer mi del torrov senzibilitet "bajki za odrasle", negdje između disneya i tarrantina, ubio u pojam i panov labirint - ali kako je hit na blagajnama i hit s kritikom, odlučim ga pogledati... opet limunada, komično prenaglašeno nasilje, jednodimenzionalni likovi, predvidljivost (ali, čini mi se do posljednjeg kadra)... ali i zlatni lav u veneciji, zlatni globus za najbolji film, 13 nominacija za oskara
čisto me zanima je li ovo ikome uvjerljivo, u bilo kojoj dimenziji?
- ExNihilo
#4529 Re: Gledali ste ne preporucujete
Nisam gledao, ali očigledno 92% tamo nekih što zarađuju hljeb pišuću o filmu smatraju da jeste.
-
nema me tamo
#4530 Re: Gledali ste ne preporucujete
http://www.imdb.com/title/tt0491175/
http://www.imdb.com/title/tt5175450/
Dva kvalitetno urađena filma koja ne vrijedi pogledat'.
http://www.imdb.com/title/tt5175450/
Dva kvalitetno urađena filma koja ne vrijedi pogledat'.
- Gojeni H
#4531 Re: Gledali ste ne preporucujete
Uznemirujuci film! Fantasticna glumacka ekipa, ali ...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- karanana
#4533 Re: Gledali ste ne preporucujete
annihalation 4/10
evo nakon 24 sata od pregleda se jos slijezu utisci i kontam sta sam gledo.
hajde de, ideja, iako neoriginalna i vec vidjena, i nije tako losa. ali sve ostalo od pocetka filma pa do kraja je poprilican odron.
idem malo da obrazlozim i navedem neke rupe i gluposti pa cu da ovdje kazem rijec spoiler ako ipak odlucite da pogledate....
i da, za ove koji kazu: za prave scifi fanove ovo je odlican film za ostale neznalice nije....ma hajte molim vas.......
dijalozi losi, gluma losa, razrada karaktera losa. probali su nesto kroz neke fleshbake sa glavnom glumicom ali karina. rupe u njihovom putovanju kroz tu neku anomaliju koje cu navesti dole a ima ih jos puno vise.....
kako su ih nasli u hitnoj?
kako to da je ona jedan minut ljuta, psuje jebe sve po spisku i onda nakon pola sata hoce u akciju i u anomaliju?
i to ni manje ni vise nego sa 5 komandos treba od kojih je samo jedna ranije pusku drzala, a prije njih stotine sealsa se nisu vratili.
i mutirani krokodil velicine autobusa uhvati jednu trebu ali je iz nekog razloga ne ubije.
fol neka ispitivanja i gledanja u mikroskop....
da bi bile sigurnije spavaju u jednoj visokoj vojnoj osmatracnici, ali drze strazu ispod te osmatracnice na otvorenom polju.
onda svadja curica, ko u tinejdzerskim filmovima. e jedino medo nije lose uradjen sto se tice specijalnih efekata....
onda kraj....fol neki twist. nidje veze.
hajde de, ideja, iako neoriginalna i vec vidjena, i nije tako losa. ali sve ostalo od pocetka filma pa do kraja je poprilican odron.
idem malo da obrazlozim i navedem neke rupe i gluposti pa cu da ovdje kazem rijec spoiler ako ipak odlucite da pogledate....
i da, za ove koji kazu: za prave scifi fanove ovo je odlican film za ostale neznalice nije....ma hajte molim vas.......
dijalozi losi, gluma losa, razrada karaktera losa. probali su nesto kroz neke fleshbake sa glavnom glumicom ali karina. rupe u njihovom putovanju kroz tu neku anomaliju koje cu navesti dole a ima ih jos puno vise.....
kako to da je ona jedan minut ljuta, psuje jebe sve po spisku i onda nakon pola sata hoce u akciju i u anomaliju?
i to ni manje ni vise nego sa 5 komandos treba od kojih je samo jedna ranije pusku drzala, a prije njih stotine sealsa se nisu vratili.
i mutirani krokodil velicine autobusa uhvati jednu trebu ali je iz nekog razloga ne ubije.
da bi bile sigurnije spavaju u jednoj visokoj vojnoj osmatracnici, ali drze strazu ispod te osmatracnice na otvorenom polju.
onda svadja curica, ko u tinejdzerskim filmovima. e jedino medo nije lose uradjen sto se tice specijalnih efekata....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4534 Re: Gledali ste ne preporucujete
meni najgore što je natali propala k'o žeton 
-
nema me tamo
#4535 Re: Gledali ste ne preporucujete
Znaci ovaj film spada u kategoriju gledali ste ne preporucujete..
Znaci preporucujes ljudima da ga ne pogledaju i da im zivot ovisi o tome?
Znaci preporucujes ljudima da ga ne pogledaju i da im zivot ovisi o tome?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4536 Re: Gledali ste ne preporucujete
Pa 37Velkoski wrote:meni najgore što je natali propala k'o žeton
Prošla davno, jel. Po tvojoj teoriji
- Bloo
- Globalna šefica
#4537 Re: Gledali ste ne preporucujete
Tomahawk11 wrote:Pa 37Velkoski wrote:meni najgore što je natali propala k'o žeton
Prošla davno, jel. Po tvojoj teoriji
- johnnykola
#4538 Re: Gledali ste ne preporucujete
Daklem, zbilja prdež i to.karanana wrote:annihalation 4/10
- ExNihilo
#4539 Re: Gledali ste ne preporucujete
Svaki film kojima nema straightforward narativ kod karanane završi istim rantom.
Annihilation pregledan. Idemo sad udariti na Blade Runnera.

Annihilation pregledan. Idemo sad udariti na Blade Runnera.
- hadzinicasa
#4540 Re: Gledali ste ne preporucujete
Hangman (2017)
Gledati Al Pacina u ovom filmu je fizicki boljelo.
Sve je lose. Sve.
O&O
Gledati Al Pacina u ovom filmu je fizicki boljelo.
Sve je lose. Sve.
O&O
- Tito_i_Partija
#4541 Re: Gledali ste ne preporucujete
Pa de onda brate napisi par rijeci, bas me interesuje jel ti se svidio. Meni je trailer izgled'o pravo dobar, Garlandov rad inace volim, a tvoje opise izuzetno cijenim.ExNihilo wrote:Annihilation pregledan.
- ExNihilo
#4542 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ideja je zanimljiva. Čak mi se u određenim trenucima činilo da, barem idejno, film predstavlja adaptaciju Solarisa.Tito_i_Partija wrote:Pa de onda brate napisi par rijeci, bas me interesuje jel ti se svidio. Meni je trailer izgled'o pravo dobar, Garlandov rad inace volim, a tvoje opise izuzetno cijenim.ExNihilo wrote:Annihilation pregledan.
[Spoiler alert]
Naime, u Solarisu, mislim na roman, a ne na filmske adaptacije, vanezmaljski život je predstavljen u formi svjesnog okeana, koji na čačkanja naučnika odgovara tako što materijalizira njihova najpotisnutija sjećanja. Garland uzima sličnu premisu. Vanzemaljski život je neka vrsta sfere, koju vojska i naučnici čačkaju, a koja materijalizira DNA svih onih koji joj priđu, kroz beskonačne mutacije i kombinacije sa okolinom.
Međutim, po mom skromnom mišljenju, kao što su Sunshine i Ex Machina patili od konfuzne završnice, ista stvar se ponavlja sa Annihilation, ali ovaj put na takvom nivou da stičeš dojam kako ni sam autor nema pojma šta je htio reći. Imam osjećaj kako je Garland htio da zatvori film sa we-don't-know-and-that's-ok sentimentom tipičnim za Lema ili Tarkovskog koji su, koincidentalno, autori romana i filma Solaris. Međutim, negdje je pošlo po zlu i cijela stvar se svela na Garlandov stream of consciousness bez glave i repa.
Zbog svega toga, teme koje je Solaris mnogo bolje obrađivao, poput komunikacijskog jaza sa vanzemaljskom inteligencijom, identiteta i antropomorfiranja vanzemaljskog života, ostaju negdje u pozadini i nedorečene.
Efekti su na momente strašno loši. Netflix, očito, još uvijek nije spreman za pravu visokobudžetnu produkciju. Ni Natalie nije na vrhuncu u ovom filmu. Pojedini protagonisti, poput fizičarke, besmisleni i svedeni na statiste.
Sve u svemu, nisam naročito zadovoljan.
- dale cooper
#4543 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ja sam pogledao sinoć Annihilation i složio bih se sa Nihilom, film zaista nije čemu. Meni je lično Villeneuve u Arrivalu
ovo tematiku kontakta sa naprednom vanzemaljskom rasom puno bolje obradio.
ovo tematiku kontakta sa naprednom vanzemaljskom rasom puno bolje obradio.
- johnnykola
#4544 Re: Gledali ste ne preporucujete
Ali šta bi tek čika Žižek rekao za Solarisa? To mi je bliže od svih ovih objašnjenja. Onaj lik i žena mu, odnosi i suodnosi, postoji kad ju zamislja, ne postoji kad ju ne zamišlja i sve u tim stilu i svjetlu.ExNihilo wrote:Ideja je zanimljiva. Čak mi se u određenim trenucima činilo da, barem idejno, film predstavlja adaptaciju Solarisa.Tito_i_Partija wrote:Pa de onda brate napisi par rijeci, bas me interesuje jel ti se svidio. Meni je trailer izgled'o pravo dobar, Garlandov rad inace volim, a tvoje opise izuzetno cijenim.ExNihilo wrote:Annihilation pregledan.![]()
[Spoiler alert]
Naime, u Solarisu, mislim na roman, a ne na filmske adaptacije, vanezmaljski život je predstavljen u formi svjesnog okeana, koji na čačkanja naučnika odgovara tako što materijalizira njihova najpotisnutija sjećanja. Garland uzima sličnu premisu. Vanzemaljski život je neka vrsta sfere, koju vojska i naučnici čačkaju, a koja materijalizira DNA svih onih koji joj priđu, kroz beskonačne mutacije i kombinacije sa okolinom.
Međutim, po mom skromnom mišljenju, kao što su Sunshine i Ex Machina patili od konfuzne završnice, ista stvar se ponavlja sa Annihilation, ali ovaj put na takvom nivou da stičeš dojam kako ni sam autor nema pojma šta je htio reći. Imam osjećaj kako je Garland htio da zatvori film sa we-don't-know-and-that's-ok sentimentom tipičnim za Lema ili Tarkovskog koji su, koincidentalno, autori romana i filma Solaris. Međutim, negdje je pošlo po zlu i cijela stvar se svela na Garlandov stream of consciousness bez glave i repa.
Zbog svega toga, teme koje je Solaris mnogo bolje obrađivao, poput komunikacijskog jaza sa vanzemaljskom inteligencijom, identiteta i antropomorfiranja vanzemaljskog života, ostaju negdje u pozadini i nedorečene.
Efekti su na momente strašno loši. Netflix, očito, još uvijek nije spreman za pravu visokobudžetnu produkciju. Ni Natalie nije na vrhuncu u ovom filmu. Pojedini protagonisti, poput fizičarke, besmisleni i svedeni na statiste.
- Tito_i_Partija
#4545 Re: Gledali ste ne preporucujete
Sve si odlicno napis'o, samo bi te ovde ispravio: Paramount je ustvari taj koji je finansir'o i napravio film, al' k'o i sa Cloverfield Paradox-om prije njega, studio je im'o sumnje u njegov uspjeh u kinima, pa ga prod'o Netflix-u.ExNihilo wrote:Ideja je zanimljiva. Čak mi se u određenim trenucima činilo da, barem idejno, film predstavlja adaptaciju Solarisa.Tito_i_Partija wrote:Pa de onda brate napisi par rijeci, bas me interesuje jel ti se svidio. Meni je trailer izgled'o pravo dobar, Garlandov rad inace volim, a tvoje opise izuzetno cijenim.ExNihilo wrote:Annihilation pregledan.![]()
[Spoiler alert]
- ExNihilo
#4546 Re: Gledali ste ne preporucujete
Eto, ogriješih se o Netflix. Tito zna sve tajne produkcije.Tito_i_Partija wrote:Sve si odlicno napis'o, samo bi te ovde ispravio: Paramount je ustvari taj koji je finansir'o i napravio film, al' k'o i sa Cloverfield Paradox-om prije njega, studio je im'o sumnje u njegov uspjeh u kinima, pa ga prod'o Netflix-u.ExNihilo wrote:Ideja je zanimljiva. Čak mi se u određenim trenucima činilo da, barem idejno, film predstavlja adaptaciju Solarisa.Tito_i_Partija wrote:
Pa de onda brate napisi par rijeci, bas me interesuje jel ti se svidio. Meni je trailer izgled'o pravo dobar, Garlandov rad inace volim, a tvoje opise izuzetno cijenim.![]()
[Spoiler alert]
- Bloo
- Globalna šefica
#4547 Re: Gledali ste ne preporucujete
Vidjeh samo Solaris i Spoiler alert
voljem Solaris...a film da ne gledam onda?
voljem Solaris...a film da ne gledam onda?
- pussysmoke
#4548 Re: Gledali ste ne preporucujete
.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 00:50, edited 1 time in total.
- hadzinicasa
#4549 Re: Gledali ste ne preporucujete
ja bih rado link ako ko ima
hvala unaprijed.
hvala unaprijed.
-
Fudo387
#4550 Re: Gledali ste ne preporucujete
Jeepers Creepers 3.
Tobejarebi, sta je ono.
Tobejarebi, sta je ono.