Ne znam da li ovu gresku izbaci dok ne koristim telefon, mozda izbaci pa samo nestane i dode mreza, nisam siguran. iOS 5.0.1

Moderator: Benq

Gledaj da bude retail verzija, iliti u narodu poznat kao ''fabricki otkljucan''.burner wrote:Planiram kupiti Iphone 3gs. Može li mi neko reci na sta treba obratiti paznju prlikom kupovine?? Citam da kod nekih ne radi navigacija..Nasao sam nekakav sa softwerom 5.01, da li ce raditi navigacija na istom?Ako neko ima savjet bilo kakve vrste neka samo kaze..hvala..pozz
Nije ti toliko bitno da li je fabricki otkljucan, ovi sto su fabricki otkljucani su skuplji ali tebi je samo bitno da firmware verzija nije 06.15.00. Znaci prilikom kupovine telefona odes u SETTINGS pa GENERAL i ABOUT, dole skroz na kraju ti pise MODEM FIRMWARE.burner wrote:Kako to mogu provjeriti??znaci ako nije fabricki otkljucan, navigacija nece raditi?
Kolko sam ja razumio navigacija ne radi samo na 06.15 softweru..a na ovom sto sam ja nasao sa softwerom 5.01 bi mogla raditi?? ima li neko jos koji savjet, ima li jos koja "caka" ..hvala na odgovoruAdNaN88 wrote:Nije ti toliko bitno da li je fabricki otkljucan, ovi sto su fabricki otkljucani su skuplji ali tebi je samo bitno da firmware verzija nije 06.15.00. Znaci prilikom kupovine telefona odes u SETTINGS pa GENERAL i ABOUT, dole skroz na kraju ti pise MODEM FIRMWARE.burner wrote:Kako to mogu provjeriti??znaci ako nije fabricki otkljucan, navigacija nece raditi?
Dakle ako je MODEM FIRMWARE 06.15 samo se zahvali i vrati telefonto je od ipad-a baseband tako da ne radi GPS, manje baterija traje na telefonu a neki imaju problema sa wi-fi, itd.
Alo ba, iOS verzija 5.0.1 nema veze sa modem firmware verzijom 6.15.00 to su 2 svijeta različita.burner wrote:Kolko sam ja razumio navigacija ne radi samo na 06.15 softweru..a na ovom sto sam ja nasao sa softwerom 5.01 bi mogla raditi?? ima li neko jos koji savjet, ima li jos koja "caka" ..hvala na odgovoruAdNaN88 wrote:Nije ti toliko bitno da li je fabricki otkljucan, ovi sto su fabricki otkljucani su skuplji ali tebi je samo bitno da firmware verzija nije 06.15.00. Znaci prilikom kupovine telefona odes u SETTINGS pa GENERAL i ABOUT, dole skroz na kraju ti pise MODEM FIRMWARE.burner wrote:Kako to mogu provjeriti??znaci ako nije fabricki otkljucan, navigacija nece raditi?
Dakle ako je MODEM FIRMWARE 06.15 samo se zahvali i vrati telefonto je od ipad-a baseband tako da ne radi GPS, manje baterija traje na telefonu a neki imaju problema sa wi-fi, itd.
Tesko ce naci 3gs sa basebandom 05.13.04, zadnjim koji se moze otkljucati sa ultrasn0w a da sve radi. Mislim da je najbolja varijanta dodati jos malo i kupiti fabricki otkljucan.AdNaN88 wrote:Nije ti toliko bitno da li je fabricki otkljucan, ovi sto su fabricki otkljucani su skuplji ali tebi je samo bitno da firmware verzija nije 06.15.00. Znaci prilikom kupovine telefona odes u SETTINGS pa GENERAL i ABOUT, dole skroz na kraju ti pise MODEM FIRMWARE.burner wrote:Kako to mogu provjeriti??znaci ako nije fabricki otkljucan, navigacija nece raditi?
zar ima jos zakljucanih?Od koga si ga kupila? gdje si ga kupila. mozda se moze srediti da bude otkljucan preko itunesa legalno.Lady Saray wrote:ima li gdje da dam svoj i4 i da doplatim za fabricki otkljucan i4 (zmjena + doplata)
pa zakljucan je na mrezu, koristim gevey koji me plaho nervirataxi_driver wrote:zar ima jos zakljucanih?Od koga si ga kupila? gdje si ga kupila. mozda se moze srediti da bude otkljucan preko itunesa legalno.Lady Saray wrote:ima li gdje da dam svoj i4 i da doplatim za fabricki otkljucan i4 (zmjena + doplata)
Ako ti je ocuvan telefon mozes dobiti za njega 630KM, ja svoj neki dan mogao prodati za tu cijenu ali odustao i ostavio sebi iphone. Dakle isto sve kao kod tebe, racunaj oko 600KM da mozes dobiti preko pika, a ako odes u ove radnje spustit ce mu cijenu ispod ovog, znaci bolje prodati pa otici uzeti otkljucan ako te vec nervira geveyLady Saray wrote:pa zakljucan je na mrezu, koristim gevey koji me plaho nervirataxi_driver wrote:zar ima jos zakljucanih?Od koga si ga kupila? gdje si ga kupila. mozda se moze srediti da bude otkljucan preko itunesa legalno.Lady Saray wrote:ima li gdje da dam svoj i4 i da doplatim za fabricki otkljucan i4 (zmjena + doplata)a bb je 04.10.01 ios 5.0.1 at&t mreza
valjalo bi mi da postoji kakva karafeka da platim pa da mi ne treba gevey..
I kod mene tako, ima na prethodnoj stranici slika sta meni izbaci i sad NE DIRAM nista, mreza dode za nekih 15-20 sec. Nekad primijetim jednom dnevno, nekad zna proci 2-3 dana nista, a mozda se desi da nestane dok je mobitel na standby-u ali uglanvom nisi jedina.Lady Saray wrote:vala meni se znalo desiti iz cist mira izgubi mrezu i onda maltretiranje dok je ne nadje.. uzme odmor sebi sta li