FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- _BaD_BoY
#4526 Re: FK Zeljeznicar
cista matematika..pitari idu kroz ligu u europu a zeljo preko kupa..
-
Adi_vp
#4527 Re: FK Zeljeznicar
Ono sto rekoh na tribini veceras-prvi gol gosti zabise nicim izazvani u situaciji kad smo i igrali nesto na njihovoj polovini.
Jbg teren natopljen lopta mokra,kapiten reagovo kako je reagovo,lanjskom snijegu ne treba kabanica..
Prolazna ocjena za Bekrica koji me je prijatno iznenadio i Culuma koji je pretrc'o fkt puno pravo,ostalo bacit' u vodu,mali Faric se izgubio al' to je i bilo za ocekivat'.
Sudjenje-blago siljenje glavnog i katastrofa sta su nam pomocni radili veceras..
Tendencioznog sudjenja mi pun qurac rekoh to i na temi Premijer liga..
Bilo je ocito da je Skoro u ofsajdu i s juga a pogotovo nakon sto vidjeh na TV Vogosci situaciju kod njihovog drugog gola.
Zali Boze par sviranih nepostojecih ofsajda kad je Bucan u sprintu juriso prema golu..
Trebace nam nekoliko dobrih igraca,provjerenih,ako mislimo uzet' kup i gurati u ligi sto bolje..
Navijanje na jugu nesklad prilican,pisah ranije da treba desetak momaka biti na sipci ako hocemo ujednaceno navijanje,ne treba niko to vodji govoriti,on kao takav to sam treba uvidjeti prije nas svih..
Onoliku masu treba pokriti adekvatno,to je falilo i protiv Sirokog,Zrinjskog..
Pjesma dunavom,rece vec neko je qurac od pjesme realno i ne znam odakle nam opet ista..
Pun mi je qurac onih likova na dijelu juga prema istoku kojim qurcem ne mrdaju a plate jeftinu navijacku varijantu karte,tamo bi stavio brat bratu 4-5 momaka autoriteta na sipku..Da ne kazem da pojedince treba kandjijom tuc' da bi navijali..Buraz platio si kartu za navijacku tribinu,sad navijaj..
Sudijska lakrdija na djelu veceras al jebo to Zeljo moze i mora(zbog ovolike mase navijaca koju ima iza sebe) puno puno vise...
Jbg teren natopljen lopta mokra,kapiten reagovo kako je reagovo,lanjskom snijegu ne treba kabanica..
Prolazna ocjena za Bekrica koji me je prijatno iznenadio i Culuma koji je pretrc'o fkt puno pravo,ostalo bacit' u vodu,mali Faric se izgubio al' to je i bilo za ocekivat'.
Sudjenje-blago siljenje glavnog i katastrofa sta su nam pomocni radili veceras..
Tendencioznog sudjenja mi pun qurac rekoh to i na temi Premijer liga..
Bilo je ocito da je Skoro u ofsajdu i s juga a pogotovo nakon sto vidjeh na TV Vogosci situaciju kod njihovog drugog gola.
Zali Boze par sviranih nepostojecih ofsajda kad je Bucan u sprintu juriso prema golu..
Trebace nam nekoliko dobrih igraca,provjerenih,ako mislimo uzet' kup i gurati u ligi sto bolje..
Navijanje na jugu nesklad prilican,pisah ranije da treba desetak momaka biti na sipci ako hocemo ujednaceno navijanje,ne treba niko to vodji govoriti,on kao takav to sam treba uvidjeti prije nas svih..
Onoliku masu treba pokriti adekvatno,to je falilo i protiv Sirokog,Zrinjskog..
Pjesma dunavom,rece vec neko je qurac od pjesme realno i ne znam odakle nam opet ista..
Pun mi je qurac onih likova na dijelu juga prema istoku kojim qurcem ne mrdaju a plate jeftinu navijacku varijantu karte,tamo bi stavio brat bratu 4-5 momaka autoriteta na sipku..Da ne kazem da pojedince treba kandjijom tuc' da bi navijali..Buraz platio si kartu za navijacku tribinu,sad navijaj..
Sudijska lakrdija na djelu veceras al jebo to Zeljo moze i mora(zbog ovolike mase navijaca koju ima iza sebe) puno puno vise...
-
elSaik
#4528 Re: FK Zeljeznicar
Jašta će. Ne budite smiješni. Pa neće im čitavu sezonu vraćati za Zrinjski. Kup uzimamo a u Ligi ćemo biti makar ispred njih._BaD_BoY wrote:cista matematika..pitari idu kroz ligu u europu a zeljo preko kupa..
- al_akhisari
#4529 Re: FK Zeljeznicar
Prodje jos jedan derbi
Zivot ide dalje...Cestitke malisanima s koseva na pobjedi ( ma kakva bila )....Gremo dalje...
Zeljo...
Zeljo...
-
Fordas
#4530 Re: FK Zeljeznicar
LSD, da sam ovo sto pise na vasem forumu o navijanju ja napisao bila bi frka i drvlje i kamenje na mene kao poslije vase utakmice sa listicom, a sto je najgore lik je haman pa sve u pravu - iako ni horde nisu bile na nivou na kojem znaju biti. Vas zeza to sto vam je jug jedna od dvije tribine pa na nju dolazi svako. Koliko se samo parova sa zeljim salom moglo vidjeti pred stadionom... drze se za rukice pa na jug - i sta onda ocekivati? Da ne govorim ne navijanje nakon drugog gola! to sebi ozbiljna navijacka grupa ne smije dopustiti. Samo se sjeti naseg navijanja nakon vasih golova presle sezone. Ali, gledajuci snimak na TV-u zakljucio sam da je ovo ubjedljivo najbolji derbi sto se tice ambijenta i navijanja, zaista je grmilo na sve strane sve do naseg drugog gola. Mislim da su u pojedinim trenucima samo najbolji poznavaoci mogli prepoznati cije i koje se pjesme cuju na televizi, jednostavno fantasticno!
Last edited by Fordas on 08/11/2009 16:06, edited 1 time in total.
-
LSD
#4532 Re: FK Zeljeznicar
Lik je u pravu,ali nacin na koji se to ovdje prezentia je krajnje jadan i bjedan.Fordas wrote:LSD, da sam ovo sto pise na vasem forumu o navijanju ja napisao bila bi frka i drvlje i kamenje na mene kao poslije vase utakmice sa listicom, a sto je najgore lik je haman pa sve u pravu - iako ni horde nisu bile na nivou na kojem znaju biti. Vas zeza to sto vam je jug jedna od dvije tribine pa na nju dolazi svako. Koliko se samo parova sa zeljim salom moglo vidjeti pred stadionom... drze se za rukice pa na jug - i sta onda ocekivati? Da ne govorim ne navijanje nakon drugog gola! to sebi ozbiljna navijacka grupa ne smije dopustiti. Samo se sjeti naseg navijanja nakon vasih golova presle sezone. Ali, gledajuci snimak na TV-u zakljucio sam da je ovo ubjedljivo najbolji derbi sto se tice ambijenta i navijanja, zaista je grmilo na sve strane sve do naseg drugog gola. Mislim da su u pojedinim trenucima samo najbolji poznavaoci mogli prepoznati cije i koje se pjesme cuju na televizi, jednostavno fantasticno!
Šta je u pitanju? u pitanje je da neki pitar visi na stranici manijaka i onda kopira taj post ovdje da bi ismijavao jednu navijacku grupu i pravio cirkus sa tim...a što to radi? šta ima on tražiti uopšte na forumu manijaka ako ih vec smatra klošarima i cirkusantima? zar nije to kontradiktorno?
Na kraju krajeva ovo je prije svega sportski podforum,a ne navijacki...te stvari i to kopiranje ne ide na ovaj forum...nije on postavio to da pomogne manijacima niti da nešto sugeriše,vec iskljucivo ismijavanje i pljuvanje bio cilj.
I niko od pitara da mu skrene pažnju.
- Šibicar
#4533 Re: FK Zeljeznicar
Još jednom ću ponoviti,najlošije navijanje Manijaka u derbijima na kojima sam ja prisustvovao,a bio sam na svakom....katastrofa
-
LSD
#4534 Re: FK Zeljeznicar
Slažem se,vrlo loše navijanjeŠibicar wrote:Još jednom ću ponoviti,najlošije navijanje Manijaka u derbijima na kojima sam ja prisustvovao,a bio sam na svakom....katastrofa
-
Maniac
#4535 Re: FK Zeljeznicar
Navijanje je bilo vrlo lose,nema tu pjesama koje ce dignut raju na noge niti su momci na ogradi bili istrajni u tome da se jedna pjesma pjeva bar 10 minuta.Ali dobro idemo dalje nadam se da cemo izvuci pouku iz ovog derbija.
-
Cafe Camargue
#4536 Re: FK Zeljeznicar
Nemojte biti toliko samokritični, sve navijačke grupe izgledaju loše kad su s druge strane HORDE.

-
elSaik
#4537 Re: FK Zeljeznicar
Cafe Camargue wrote:Nemojte biti toliko samokritični, sve navijačke grupe izgledaju loše kad su s druge strane HORDE.![]()
-
Fordas
#4538 Re: FK Zeljeznicar
Ma i to je uzeto sa jednog drugog foruma, nije direktno... dogadja se... a za ismijavanje vidi ovog camarugue, sta da mu covjek radiLSD wrote:Lik je u pravu,ali nacin na koji se to ovdje prezentia je krajnje jadan i bjedan.Fordas wrote:LSD, da sam ovo sto pise na vasem forumu o navijanju ja napisao bila bi frka i drvlje i kamenje na mene kao poslije vase utakmice sa listicom, a sto je najgore lik je haman pa sve u pravu - iako ni horde nisu bile na nivou na kojem znaju biti. Vas zeza to sto vam je jug jedna od dvije tribine pa na nju dolazi svako. Koliko se samo parova sa zeljim salom moglo vidjeti pred stadionom... drze se za rukice pa na jug - i sta onda ocekivati? Da ne govorim ne navijanje nakon drugog gola! to sebi ozbiljna navijacka grupa ne smije dopustiti. Samo se sjeti naseg navijanja nakon vasih golova presle sezone. Ali, gledajuci snimak na TV-u zakljucio sam da je ovo ubjedljivo najbolji derbi sto se tice ambijenta i navijanja, zaista je grmilo na sve strane sve do naseg drugog gola. Mislim da su u pojedinim trenucima samo najbolji poznavaoci mogli prepoznati cije i koje se pjesme cuju na televizi, jednostavno fantasticno!
Šta je u pitanju? u pitanje je da neki pitar visi na stranici manijaka i onda kopira taj post ovdje da bi ismijavao jednu navijacku grupu i pravio cirkus sa tim...a što to radi? šta ima on tražiti uopšte na forumu manijaka ako ih vec smatra klošarima i cirkusantima? zar nije to kontradiktorno?
Na kraju krajeva ovo je prije svega sportski podforum,a ne navijacki...te stvari i to kopiranje ne ide na ovaj forum...nije on postavio to da pomogne manijacima niti da nešto sugeriše,vec iskljucivo ismijavanje i pljuvanje bio cilj.
I niko od pitara da mu skrene pažnju.
-
LSD
#4539 Re: FK Zeljeznicar
Sad to treba da bude smiješno i ko neki šuk,jelCafe Camargue wrote:Nemojte biti toliko samokritični, sve navijačke grupe izgledaju loše kad su s druge strane HORDE.![]()
- rado_vidjen
#4540 Re: FK Zeljeznicar
Prednost za pitare je sto su odvojeni na sjever i istok. Da im se da cijelis jever, pa da se ovi sa istoka tamo prebace, ne bi to izgledalo ni blizu kao sad. Ovako, izgledali su kao u transu, svi ko jedan. Jer , tu su vecinom oni koji i inace idu na njihov sjever. Moram priznat da mocno izgleda kad se zapali baklja i osvijetli cijeli svod.
Kod nas je trebalo par ljudi na jugo-istoku., da malo animira kamene spavace koji dolaze samo na derby. Jugo-zapad je dobro pratio. I falio je dobar rezultat da zakrese atmosferu.
O igri i kapacitetu ove ekipe se nema sta reci. Ja davno rekoh neke stvari za Sehu npr., ali neki mu gledaju kroz prste jer je zeljino dijete, dok mi ispastamo njegove bubice, kao i rezultat uostalom.
Kod nas je trebalo par ljudi na jugo-istoku., da malo animira kamene spavace koji dolaze samo na derby. Jugo-zapad je dobro pratio. I falio je dobar rezultat da zakrese atmosferu.
O igri i kapacitetu ove ekipe se nema sta reci. Ja davno rekoh neke stvari za Sehu npr., ali neki mu gledaju kroz prste jer je zeljino dijete, dok mi ispastamo njegove bubice, kao i rezultat uostalom.
-
LSD
#4541 Re: FK Zeljeznicar
Ja sam prvi branio vazda Šehića,ali taj nas je lik ukopao nekoliko puta (Gradačac,Lukavica i sinoc).rado_vidjen wrote:Prednost za pitare je sto su odvojeni na sjever i istok. Da im se da cijelis jever, pa da se ovi sa istoka tamo prebace, ne bi to izgledalo ni blizu kao sad. Ovako, izgledali su kao u transu, svi ko jedan. Jer , tu su vecinom oni koji i inace idu na njihov sjever. Moram priznat da mocno izgleda kad se zapali baklja i osvijetli cijeli svod.
Sinošnja utakmica je bila vrlo slicna onoj u Gradačcu protiv Zvijezde...mi fulali svoje šanse,a protivnik pogađao ono što smo im mi dozvolili i ponudili...previše oscilacija u našoj igri,plus što smo opet pali oko 70 minute i to je tako kroz citavu polusezonu..škoro sam ko duh na lijevoj strani 1 na 1 sa Fehricem koji je prakticno debitant na terenu i to su odmah šanse za gol...zahvaliti se Serdarevicu,Šimiću,Popoviću a bogami i golmana kakvog pristojnog dovesti.
- cico x
#4542 Re: FK Zeljeznicar
a ja citavo vrijeme kontam timici nesto jucer bojkotovali ?
kakav ba vas jugoistok? pa tamo su vam veterani koji nikad nisu ni bili nesto posebno nafurani kao ekipa iz sredine,vala ja se ne sjecam derbija da taj dio "gori"
mozda vam je bolje da se pozabavite jugo zapadom
kao sto neko rece cista matematika,moze biti svasta
kakav ba vas jugoistok? pa tamo su vam veterani koji nikad nisu ni bili nesto posebno nafurani kao ekipa iz sredine,vala ja se ne sjecam derbija da taj dio "gori"
mozda vam je bolje da se pozabavite jugo zapadom
kao sto neko rece cista matematika,moze biti svasta
- slucajan
#4543 Re: FK Zeljeznicar
Ako nađes Fehrica u ovih 14 "fudbalera" koji su sinoć igrali za narandžasto-plave za nagradu ćeš dobiti autogram Alena Škore.LSD wrote:Ja sam prvi branio vazda Šehića,ali taj nas je lik ukopao nekoliko puta (Gradačac,Lukavica i sinoc).rado_vidjen wrote:Prednost za pitare je sto su odvojeni na sjever i istok. Da im se da cijelis jever, pa da se ovi sa istoka tamo prebace, ne bi to izgledalo ni blizu kao sad. Ovako, izgledali su kao u transu, svi ko jedan. Jer , tu su vecinom oni koji i inace idu na njihov sjever. Moram priznat da mocno izgleda kad se zapali baklja i osvijetli cijeli svod.
Sinošnja utakmica je bila vrlo slicna onoj u Gradačcu protiv Zvijezde...mi fulali svoje šanse,a protivnik pogađao ono što smo im mi dozvolili i ponudili...previše oscilacija u našoj igri,plus što smo opet pali oko 70 minute i to je tako kroz citavu polusezonu..škoro sam ko duh na lijevoj strani 1 na 1 sa Fehricem koji je prakticno debitant na terenu i to su odmah šanse za gol...zahvaliti se Serdarevicu,Šimiću,Popoviću a bogami i golmana kakvog pristojnog dovesti.
Ako ga nađeš smatraj da autogram već imaš, jer obećanje mi je svetinja, časne mi pionirske!
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Šimić, Bajić, Mešić, Farić, Selimović (od 78. Popović), Ćulum, Bekrić, Stanić (od 78. Serdarević), Bešlija (od 46. Bučan), Mešanović. Trener: Amar Osim.
- JThomas
#4544 Re: FK Zeljeznicar
manijaci do drugog gola sigurno nisu lošije navijali od hordi. ja bi čak rekao da su horde prošli derbi bolje bile, ovaj put su svi grmili možda samo kod golova i na samom kraju, inače nije više od pola ljudi baš konstantno navijalo...a kad smo mi izjednačili umuknuli su totalno.rado_vidjen wrote:Prednost za pitare je sto su odvojeni na sjever i istok. Da im se da cijelis jever, pa da se ovi sa istoka tamo prebace, ne bi to izgledalo ni blizu kao sad. Ovako, izgledali su kao u transu, svi ko jedan. Jer , tu su vecinom oni koji i inace idu na njihov sjever. Moram priznat da mocno izgleda kad se zapali baklja i osvijetli cijeli svod.
a onda blackout totalni, po meni na dušu vođama koji nisu čak ni pokušali da nešto povedu poslije drugog gola, al nije to za ovog foruma...
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#4545 Re: FK Zeljeznicar
@slucajan, .... imas posljednju opomenu zbog provociranja i spama.
@ecstase, ... sinoc si imao posljednju opomenu, danas si nastavio sa spamom i time se elminirao iz igre na sedam dana. Vidimo se pred utakmicu Portugal -BiH.
@ecstase, ... sinoc si imao posljednju opomenu, danas si nastavio sa spamom i time se elminirao iz igre na sedam dana. Vidimo se pred utakmicu Portugal -BiH.
-
LSD
#4546 Re: FK Zeljeznicar
Od svih igraca koji me opasno živciraju u zadnje vrijeme (prvo Bekrić,Šehić,Popović,Bućan pa i Radovanović) ubjedljivo je najgori i to konstantno Serdarević
e stvarno ne znam kako taj klošar može imati neku minutažu kod Amara.
Vjerujte, ovo što Amar radi dosad sa ovim timom ( i sa ovim trenutnim kadrom) je PODVIG!!
Vjerujte, ovo što Amar radi dosad sa ovim timom ( i sa ovim trenutnim kadrom) je PODVIG!!
- Krvotok
#4547 Re: FK Zeljeznicar
Ma tribina je za evropski prosjek, a igra tamo gdje i jeste na UEFA-inoj listi, zato neka cura i momaka sa šalovima i ručicama, BH fudbal je odavno narodni teferič pa se ljudi dođu malo provesti za derbi jer je ponuda ionako oskudna za zabavu, malo realnosti nije na odmet. Kakav kvalitet može imati liga gdje se pola godine ne igra? Fudbal gledam na satelitskoj, ovo juče nije ni nalik derbijima od prije 20ak god kada je BH fudbal bio osrednjeg evropskog prosjeka, a sada nije ni na mapi. Ufuravat' se da je ovo što smo juče gledali u Dolini Ćupova fudbal ravno je javnom laganju, e sad ko voli da živi u laži njemu odgovara. Ja na utakmice Želje idem po inerciji, i GPS-om tražim rijetke prijeratne željovce, pa malo popričamo i bacimo pogled na teren, što reče prethodnik sa ovim kadrom Amar radi podvig, ali kad sračunaš da su svi ovi klubovi u pet deka, ispade da Željo ne može biti ni u ovako sramnoj ligi član neke zamišljene BH velike četvorke. Eto, da se desi i da osvojimo titulu, šanse da nešto napraviš u evropi su 0%, a jedan od razloga je što igrači dobiju 5-10kg za vrijeme pauza, ovo ovdje je čisti amaterski fudbal. Onda višegodišnje zajebancije sa ugovorima, sjetite se Štilića, sad i Coce i mnogih prije, sve se radi k'o da je 1996...I onda neko traži dlaku u jajetu u navijačima, ma navijači su i predobri za ovo rasulo i i pustoš BH fudbala...kakva Premier, ovo je kurton liga. Zato neka raja dolazi na derbije da se izgalami, neka jedno pleme uvijek pobijedi a drugo žali, ovdje ni pobdjeda ni poraz nisu stvarni, jer sa njima u onome što jeste i zove se fudbal ne možemo ni guzicu otrati.
- JThomas
#4548 Re: FK Zeljeznicar
ma navijanje je ne dobro, nego nevjerovatno kakav je fudbal.
pa pogledajte samo u retrospektivi sva domaća izdanja manijaka od početka sezone, i vidite šta se sve dobro napravilo, koreografija, bakljada i svega. a i brojnost na gostovanjima osim ovog zadnjeg u modriči je najbolja u ligi. ne smijem ni pomisliti šta bi bilo kad bi se na terenu zaista igrao fudbal.
pa pogledajte samo u retrospektivi sva domaća izdanja manijaka od početka sezone, i vidite šta se sve dobro napravilo, koreografija, bakljada i svega. a i brojnost na gostovanjima osim ovog zadnjeg u modriči je najbolja u ligi. ne smijem ni pomisliti šta bi bilo kad bi se na terenu zaista igrao fudbal.
- dobar_ti?
#4549 Re: FK Zeljeznicar
Jucer smo izgubili zbog Ibrahima Sehica, malog Ferica i Amara koji ga je stavio na tu poziciju u ovakvoj utakmici. Pitari ni krivi ni duzni dodjose do tri boda nakon tri pogleda prema golu. Nismo imal srece, ali nadam se da cemo nadoknaditi to vc sljedece kolo.
Svaka cast HZ koji su kao znak zahvalnosti Zeljinom sjeveru na aplauzu zbog odavanja pocasti Vedranu Puljicu poslali 3-4 baklje, te nekoliko topovskih udara.
Svaka cast HZ koji su kao znak zahvalnosti Zeljinom sjeveru na aplauzu zbog odavanja pocasti Vedranu Puljicu poslali 3-4 baklje, te nekoliko topovskih udara.
- ja.neron
#4550 Re: FK Zeljeznicar
Krvotok wrote:Ma tribina je za evropski prosjek, a igra tamo gdje i jeste na UEFA-inoj listi, zato neka cura i momaka sa šalovima i ručicama, BH fudbal je odavno narodni teferič pa se ljudi dođu malo provesti za derbi jer je ponuda ionako oskudna za zabavu, malo realnosti nije na odmet. Kakav kvalitet može imati liga gdje se pola godine ne igra? Fudbal gledam na satelitskoj, ovo juče nije ni nalik derbijima od prije 20ak god kada je BH fudbal bio osrednjeg evropskog prosjeka, a sada nije ni na mapi. Ufuravat' se da je ovo što smo juče gledali u Dolini Ćupova fudbal ravno je javnom laganju, e sad ko voli da živi u laži njemu odgovara. Ja na utakmice Želje idem po inerciji, i GPS-om tražim rijetke prijeratne željovce, pa malo popričamo i bacimo pogled na teren, što reče prethodnik sa ovim kadrom Amar radi podvig, ali kad sračunaš da su svi ovi klubovi u pet deka, ispade da Željo ne može biti ni u ovako sramnoj ligi član neke zamišljene BH velike četvorke. Eto, da se desi i da osvojimo titulu, šanse da nešto napraviš u evropi su 0%, a jedan od razloga je što igrači dobiju 5-10kg za vrijeme pauza, ovo ovdje je čisti amaterski fudbal. Onda višegodišnje zajebancije sa ugovorima, sjetite se Štilića, sad i Coce i mnogih prije, sve se radi k'o da je 1996...I onda neko traži dlaku u jajetu u navijačima, ma navijači su i predobri za ovo rasulo i i pustoš BH fudbala...kakva Premier, ovo je kurton liga. Zato neka raja dolazi na derbije da se izgalami, neka jedno pleme uvijek pobijedi a drugo žali, ovdje ni pobdjeda ni poraz nisu stvarni, jer sa njima u onome što jeste i zove se fudbal ne možemo ni guzicu otrati.