eto ti ces mi reci gdje cu dolaziti ili ne dolaziti, nemoj molim teBubalo1 wrote:Uredu je fanatik nemoj vise dolazit na temu o nogometu..Nije ti valjda krivo sto ti nisi znao pa uplatio ? Isto da samo jedan covjek moze se kladit i uplatio 2 miliona .. koje gluposti u pm
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- smoki_choko
#4526 Re: English Premier League
- cyprus
#4527 Re: English Premier League
E ovo volim kod Engleza, možeš ih i kartirat
A sudeći po karti, izgleda da dominira Chelsea
- Šibicar
#4528 Re: English Premier League
Super slika,ne znam kol'ko je vjerodostojna,ali me iznenadilo kako Arsenal ima slabu podršku,jači su Charlton i Crystal Palace,a po meni West Ham ima najjaču podršku u Londonu,uglavnom svaka čast za Engleze. 
Edit:Chelsea nekako najrasprostranjeniji,gdje god kreneš možeš mare fasovati.
- ja.neron
- bingov buraz
#4530 Re: English Premier League
Dio gdje su Chelsea,Arsenal,Tottenham i QPR je urbano srediste Londona sa druge strane pola ove teritorije West Ham su fabrike celicane i sl.Fulham ima najbolju lokacijuŠibicar wrote:Super slika,ne znam kol'ko je vjerodostojna,ali me iznenadilo kako Arsenal ima slabu podršku,jači su Charlton i Crystal Palace,a po meni West Ham ima najjaču podršku u Londonu,uglavnom svaka čast za Engleze.
- Sezam
#4531 Re: English Premier League
hahaha ja mape i govana...

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4532 Re: English Premier League
Mene je iznenadio Charlton Atletic,West Ham sam znao da je jak u Londonu.
Interesantno da jedna od najjacih holiganskih ekipa,ova Milwal ,ima slabu bazu....
Fulham me isto iznenadio sa slabom bazom. E sad,pitanje je koliko je naseljen koji dio grada,ima i to veliko znacenje
.
Kada ovako pogledas,London bi imao jacu ligu od 80% zemalja na svijetu,mozda i vise

Interesantno da jedna od najjacih holiganskih ekipa,ova Milwal ,ima slabu bazu....
Fulham me isto iznenadio sa slabom bazom. E sad,pitanje je koliko je naseljen koji dio grada,ima i to veliko znacenje
Kada ovako pogledas,London bi imao jacu ligu od 80% zemalja na svijetu,mozda i vise
Last edited by -LIBERO- on 07/02/2011 20:48, edited 1 time in total.
- ratata
#4533 Re: English Premier League
kao sto pise u legendi pri dnu gore prikazane mape, u pitanju je cisto nagadjanje autora mape
by the way,Millwall ima najjachu firmu
by the way,Millwall ima najjachu firmu
-
LSD
- cyprus
#4535 Re: English Premier League
Pa bio bi bar u 10 najjačih liga svijeta...-LIBERO- wrote:Kada ovako pogledas,London bi imao jacu ligu od 80% zemalja na svijetu,mozda i vise![]()
Last edited by cyprus on 07/02/2011 20:50, edited 1 time in total.
- Šibicar
#4536 Re: English Premier League
bingov buraz,onda ispada da Chelsea ima duplo više navijača od svih ostalih.
LIBERO,ma nije Fulham neko čudo kad pogledaš koliki im je kapacitet stadiona,puno više me iznenadio Crystal Palace.
Naravno sve pod uslovom da ova mapa ima veze s vezom.
LIBERO,ma nije Fulham neko čudo kad pogledaš koliki im je kapacitet stadiona,puno više me iznenadio Crystal Palace.
Naravno sve pod uslovom da ova mapa ima veze s vezom.
- JThomas
#4537 Re: English Premier League
pa nije vam u svakom dijelu grada isto ljudi. chelsea nema šanse da ima navijača kao arsenal, spursi i west ham, njihovi su mondeni kvartovi gdje je naseljenost manja. a millwallovih je uvijek bilo malo, al' zajebanih.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4538 Re: English Premier League
Pa vjerovatno ima barem djelomicne veze sa istinom. To se lako moze odraditi u uredjenim drustvima. Vidi se iz kojih djelova grada se proda za koji stadion najvise godisnjih karata,vidi se prodaja rekvizita,pretplatnika za klubske novine,koje se jako kupuju po Engleskoj itd. itd.
Nama u ovako ne uredjenom drustvu djeluje da nema sanse da se popise barem priblizno istinito koji dio grada kome pripada (evo podjimo od Sarajeva,nema sanse da se to moze izvesti) ali kod njih u Engleskoj je to jako izvodljivo bas zbog te komercijalizacije u i oko klubova i nacinima poslovanja.
Sve u svemu interesantna karta..odprilike sve sto sam i cuo i predpostavljao,sem par stvari koje su me malo iznenadile.
Nama u ovako ne uredjenom drustvu djeluje da nema sanse da se popise barem priblizno istinito koji dio grada kome pripada (evo podjimo od Sarajeva,nema sanse da se to moze izvesti) ali kod njih u Engleskoj je to jako izvodljivo bas zbog te komercijalizacije u i oko klubova i nacinima poslovanja.
Sve u svemu interesantna karta..odprilike sve sto sam i cuo i predpostavljao,sem par stvari koje su me malo iznenadile.
- bingov buraz
#4539 Re: English Premier League
Nema tu puno pametovanja uglavnom navijaju po kvartovima i koji im je stadion blizi,gdje si rodjen to te zapadne 
- smoki_choko
#4540 Re: English Premier League
kad bude popis kod nas nekad treba ubaciti pitanje za koga navijate. onda cemo znati i moci napraviti i mi ovakvu navijacku kartu grada sarajeva
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#4541 Re: English Premier League
Al' najinteresantnije su mi ove neke enklave,gdje se odjednom pojavi mrljica druge boje a sve okolo neki drugibingov buraz wrote:Nema tu puno pametovanja uglavnom navijaju po kvartovima i koji im je stadion blizi,gdje si rodjen to te zapadne
- cyprus
#4542 Re: English Premier League
Il da je stadion Wimbledon smješten tamo gdje im nisu navijači-LIBERO- wrote:Al' najinteresantnije su mi ove neke enklave,gdje se odjednom pojavi mrljica druge boje a sve okolo neki drugibingov buraz wrote:Nema tu puno pametovanja uglavnom navijaju po kvartovima i koji im je stadion blizi,gdje si rodjen to te zapadne
-
hau jes no
#4543 Re: English Premier League
Kakav London, 0 champions liga, Notthingham dvije.-LIBERO- wrote:
Kada ovako pogledas,London bi imao jacu ligu od 80% zemalja na svijetu,mozda i vise![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#4544 Re: English Premier League
Cyprus,dobro si BA
,ja to tek sada skont'o

- bingov buraz
#4545 Re: English Premier League
Nevezanu za temu ali volio bih vidjeti ovakvu kartu za Buenos Aires tamo je ludnica svako ima svog rivala a opet svi medjusobno rivali,imaju i dva kluba stadioni im u 50 metara a rivali.
-
Max Bunker
#4546 Re: English Premier League
Ja kada sam bio u Londonu, koliko sam mogao shvatiti u samome gradu najvise navijaca imaju Arsenal i Fulham. Ako smijem biti slobodan, pa reci u regiji Londona ( ovo sto je prikazano na karti ) najvise imaju West Ham, Chelsea i Arsenal.bingov buraz wrote:Nema tu puno pametovanja uglavnom navijaju po kvartovima i koji im je stadion blizi,gdje si rodjen to te zapadne
Ako to prevedemo u nase uslove, to bi bilo kao da u Sarajevu najvise navijaca imaju Sarajevo i Zeljeznicar a u sarajevskoj regiji Bosna Visoko ( za koju navijaju Vogosca, Ilijas, Kakanj, Breza i jos odredjeni postotak u samome gradu ).
-
extraordinary
#4547 Re: English Premier League
To je gledano po procentu teritorije koju zauzimaju, ali ako se gleda po naseljenosti, sigurno da su rezultati dosta drugačiji. Nemaju sva naselja i opštine jednak broj stanovnika. Za kog navija Peckham, za Milwall? 
- burek_in_space
#4548 Re: English Premier League
smoki_choko i Bubalo1 opomene pred ban.
- fosil
#4549 Re: English Premier League
Za sve ljubitelje engleskog fudbala:
http://www.imdb.com/title/tt1226271/
Nadam se da ce slijedece u prvu: Nottingham Forest, QPR i Leeds, cisto radi nostalgije.
Da li je pored ipswich Town-a postojao i Ipswich 92? Cini mi se da sam u zagrebackom SN ko klinac vidjao to ime. Probao sam googlat, ali nista.
http://www.imdb.com/title/tt1226271/
Nadam se da ce slijedece u prvu: Nottingham Forest, QPR i Leeds, cisto radi nostalgije.
Da li je pored ipswich Town-a postojao i Ipswich 92? Cini mi se da sam u zagrebackom SN ko klinac vidjao to ime. Probao sam googlat, ali nista.
- Romanista 101%
#4550 Re: English Premier League
nisam znao da Crystal Palace ima ovoliko navijaca jbt, skoro vise nego Millwall ako je suditi po ovoj karti koji ima najzajebanije navijace posebno kada se sretnu sa Westhamovcima...
steta za Wimbledon sto su se podijelili, sad postoje 2 kluba a onaj stari poceo sve ispocetka od najnize lige, sada su negdje oko 5-6 divizije.
steta za Wimbledon sto su se podijelili, sad postoje 2 kluba a onaj stari poceo sve ispocetka od najnize lige, sada su negdje oko 5-6 divizije.