zna li neko ima li toga u Sa kupiit i sta je to?? neka gotova smjesa?? pise d atreba kutija...pretpostavljam da je to neka kao lagana jogurt krema...zna li neko alternativu za to ?? u slucaju da ne nadjem...
pozz i tnx
Moderator: anex
Hvala na brzom odgovoru, to sto si napisala, to sam nasla,hadzinica wrote:inspire_me wrote: ...Lijep pozdrav...- otopljen puterI u sta tacno ovo umaces prste??
...nigdje nisam mogla da nadjemavas tijesto za mantije??
ja kupujem svjezi juneci but i fasiram dva puta
u fil dodajem fildzan ulja( tako da luk ne bude kuhan) i dodam pola case kisele vode
1 kg mljeveno meso( juneci but)
pola solje ulja( u fil)
2 glavice luka
so
biber
pola case vode( ja nekad koristim kiselu)
fil ostavim najmanje sat vremana da stoji da bi se sjedinili okusi
takodhe i od mene lijep pozdrav

da, 100 ljudi 100 cudi..ladyblue18 wrote:Pa kod mene se nikad u zivotu nije zaljevala, a ni kod ovo naroda sto poznajem a kod kojeg sam jela istu.![]()
100 ljudi 100 cudi.![]()
Meni bi to sigurno bilo preslatko.
Hmmm nisam pomisljala na to. Mozda bi upalilo.Irm@ wrote:znas zastotreba skuhati malo krompir ne da se raspada nego samo da moze proci kroz masinu i da napravi pomfrit
![]()
ja sam nekad davno pokusala sa sirovim krompirom...nije bash islo
hadzinica wrote:apsolutno stvar "ukusa"..ja ovo samo iz licnog iskustva ..
pita od jufkih( najcesce od kupovnih)...fil jabuke, cimet i kasika secera...zalijem "laganom" agdom u koju sam dodala kriske limuna
savijaca ( ili strudla, nek me ispravi neko ako je ovo dvoje razlicito)... jabuke, secer( smedji), sok od limuna, malo oraha ( ili ne), nekad i gozdzice( ili ne)... samo pospem staub secerom i vanilija s...
u svakom slucaju u dobrom omjeru "slatkoce" agde i kolicine kojom se zalije...ne bude slatka i ne bude "mokra-gnjecava"...
i da, da ne zaboravim..."lijena pita"..mozda jos najdraza varijanta "jabuka pite"
Pa nisam ja kuhalahadzinica
sto ti i Indigo... znate ljude "ubiti u pojam"