Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
valjuga

#4526 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by valjuga »

Drug našao sam rješenje (Na paypal stranici je namješteno da banka radi konverziju 100% ja naštimao i nađem ja to iz prve) ali sinoć hajd reko da preko njenog računa kupim kad tamo piše cijena u KM,i ispod piše other konversion options,i odem tu i tu opet odaberem da banka vrši konverziju iako na paypal-u uredno stoji da banka vrši konverziju.
Uglavnom sad radi pa dokle će ???
:mrgreen:
U svakom slučaju hvala svima al znači meni je poznato ovo na paypal-u od ranije al ovo da se i ebay glupira to nisam znao stvarno.
Del_Boy1

#4527 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Del_Boy1 »

.
zippoo87

#4528 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by zippoo87 »

valjuga wrote:Drug našao sam rješenje (Na paypal stranici je namješteno da banka radi konverziju 100% ja naštimao i nađem ja to iz prve) ali sinoć hajd reko da preko njenog računa kupim kad tamo piše cijena u KM,i ispod piše other konversion options,i odem tu i tu opet odaberem da banka vrši konverziju iako na paypal-u uredno stoji da banka vrši konverziju.
Uglavnom sad radi pa dokle će ???
:mrgreen:
U svakom slučaju hvala svima al znači meni je poznato ovo na paypal-u od ranije al ovo da se i ebay glupira to nisam znao stvarno.
rekoh ti ja :D
evo ja sada nesto kupio sa ebaya vrijednosti oko 10 dolara i iako je nastimano da banka vrsi konverziju,na paypalu je odabralo da paypal vrsi konverziju i razlika u konverziji je nekih 60-70 feninga na tako mali iznos
na vece iznose te fino zakolje ova konverzija

lihvari su to,treba biti oprezan jer racunaju na refleks,kontaju neko ce to mahinalno kliknuti i pogrijesiti a neko nece ni obracati paznju na to i eto njima love
free_too

#4529 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

rudy81 wrote:
free_too wrote:
rudy81 wrote:sta znaci ovo funds ON HOLD nakon uplacenih sredstava? znam sta znaci u prevodu, ali sta je to u praksi i zbog cega ne mogu povuci novac na svoju karticu?
cekam jos njihov odgovor, reko da vidim je li neko imao istu situaciju
Druze jesi rijesio to? Meni se cini da to ima veze s onim ko salje ti novac, tj da li od istog izvora primas uvijek ili ti je neko novi poslao?
evo cekam, rekli su rijesiti za 72 sata... :roll: kazu da je ovo u skladu s pravilima za BiH. mada nije tacno, prije je bilo normalno da povucem sredstva uz onu taksu od 5 dolara bez da cekam prvi u mjesecu.

Cek je li tebi u Holdu novac koji ti je stigao, ili koji si povukao ? Btw koja si banka. AKo poslije 72 ne rijese, kupi dopunu 5eura na skype i zovi irsku, ja uvijek tako rijesim u par minuta sve problemcice sto se znaju pojavit. Do sad sam potrosio 1.5euro a zvao sam ih par puta sigurno :D
pepeljara

#4530 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by pepeljara »

Jao cigana...
Zabranili su da se moze promjeniti da tvoja banka radi konverziju.
Koji lopovi majku im, dodje mi da mjenjam sredstvo naplate, imal nesto sto lici na paypal da odjebem smece.
rudy81

#4531 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rudy81 »

free_too wrote:
Druze jesi rijesio to? Meni se cini da to ima veze s onim ko salje ti novac, tj da li od istog izvora primas uvijek ili ti je neko novi poslao?
evo cekam, rekli su rijesiti za 72 sata... :roll: kazu da je ovo u skladu s pravilima za BiH. mada nije tacno, prije je bilo normalno da povucem sredstva uz onu taksu od 5 dolara bez da cekam prvi u mjesecu.[/quote]

Cek je li tebi u Holdu novac koji ti je stigao, ili koji si povukao ? Btw koja si banka. AKo poslije 72 ne rijese, kupi dopunu 5eura na skype i zovi irsku, ja uvijek tako rijesim u par minuta sve problemcice sto se znaju pojavit. Do sad sam potrosio 1.5euro a zvao sam ih par puta sigurno :D[/quote]

novac koji mi je stigao... banka unicredit, a bice i phonecall nije ovo prvi put da nesto zavlace...obavezno se desi u 4-5 mjeseci ovako neka glupost i uvijek kazem da cu se prebaciti na nesto drugo. evo neko je pitao, pitam i ja ima li kakva zamjena za paypal?
Del_Boy1

#4532 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Del_Boy1 »

pepeljara wrote:Jao cigana...
Zabranili su da se moze promjeniti da tvoja banka radi konverziju.
Koji lopovi majku im, dodje mi da mjenjam sredstvo naplate, imal nesto sto lici na paypal da odjebem smece.
Kad su zabranili, ja sad gledao i dalje mi odabrano ovo na slici, a tako je i do sada bilo.

Image
pepeljara

#4533 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by pepeljara »

Jes al su mi obracunali po njihovoj konverziji. 1.76 u banci kod njih 1.827

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
valjuga

#4534 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by valjuga »

pepeljara wrote:Jes al su mi obracunali po njihovoj konverziji. 1.76 u banci kod njih 1.827

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Pogledaj par postova iznad ja sam to sebi sredio.Sigurno si kupio sa Ebay.
ambition

#4535 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ambition »

Raja treba mi mala pomoc
Naime, covjek mi je poslao pare na paypalu i sad su mi te pare ON HOLD, a on duduk ne zna da nadje confirm receipt button da mi to predje u available balance. Jos je on iz Spanije, pa mu je paypal na spanskom. Na onom starom paypalu se to lako nalazilo u transaction details, sada kako je ovaj novi paypal sa vise klijenata sam imao problema da nadju taj button, ali nekako su uspijevali, a ovaj ne uspijeva nikako hahah
Jel ima neko screen shot ili nesto da mu pokazem gdje je taj button?
SanskiBiser

#4536 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

ambition wrote:Raja treba mi mala pomoc
Naime, covjek mi je poslao pare na paypalu i sad su mi te pare ON HOLD, a on duduk ne zna da nadje confirm receipt button da mi to predje u available balance. Jos je on iz Spanije, pa mu je paypal na spanskom. Na onom starom paypalu se to lako nalazilo u transaction details, sada kako je ovaj novi paypal sa vise klijenata sam imao problema da nadju taj button, ali nekako su uspijevali, a ovaj ne uspijeva nikako hahah

ukinuli su to sa zadnjim izmjenama tj. nema vise Classic View i zbog toga ljudi ne mogu da nadju taj Confirm Receipt u sustini je to previd Paypal developers jer na novi interface nisu ugradili tu mogucnost da se uradi Confirm Receipt, dok npr. jesu ubacili ono crveno ON HOLD, to je novina :lol: ... :zzzz: :zzzz:
ambition

#4537 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ambition »

SanskiBiser wrote:
ambition wrote:Raja treba mi mala pomoc

ukinuli su to sa zadnjim izmjenama tj. nema vise Classic View i zbog toga ljudi ne mogu da nadju taj Confirm Receipt u sustini je to previd Paypal developers jer na novi interface nisu ugradili tu mogucnost da se uradi Confirm Receipt, dok npr. jesu ubacili ono crveno ON HOLD, to je novina :lol: ... :zzzz: :zzzz:
A vidim, a de mi reci kako onda da covjeku objasnim gdje je to sta je to? Mislim imao sam ovakvih slucajeva, jave mi se nema te ikone nigdje, pa se malo zarove i nadju je. Al ovaj ne uspjeva naci hahah. Imal kakav hint kako da ga navedem na taj button? :zoka:
btw. neki dan sam imao istu situaciju, i nekako je nasao ovaj klijent taj button. ne znam jel vise se i zove confirm receipt.
Evo nasao sam mail od tog prijasnjeg klijenta, kaze na mailu je nasao taj confirm button. Sad cu ovome to predloziti.
Last December

#4538 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Last December »

Pejpal je to namjerno uradio, tj. sakrio to dugme jer njima odgovara da im pare lee na računu da mogu da obrću profit. Ja juče reko da povučem pare na banku kad obavještenje stiže o prednostima držanja para na njihovom računu - fola jeste li sigurni da želite povući pare :lol: lopurde

Samo još da dodam, ko diže keš sa ATMa, Sparkasse već neko vrijeme ima najpovoljniji kurs prema dolaru, jutros je 1,784, ostale banke su oko 1,77 pa naniže.

Probaj poslati gazdi jedan dolar na njegov račun sa pejpala pa čačkaj gdje se nalazi to dugme, ne možeš to naći dok ne pošalješ pare jer kao primalac ti ne vidiš to u interfejsu.
rudy81

#4539 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rudy81 »

ne moze ga naci jer ga vise nema, vrati unazad jednu stranicu upravo se pisalo o ovom on hold
nimras1

#4540 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nimras1 »

Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje, jel moram imati devizni racun pa da za njeg vezem visa elektron. imam visa elektron al mi je ona vezana za obicni tekuci racun. Jel mi ona nemoze za Paypal?
perfect_guy

#4541 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by perfect_guy »

nimras1 wrote:Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje, jel moram imati devizni racun pa da za njeg vezem visa elektron. imam visa elektron al mi je ona vezana za obicni tekuci racun. Jel mi ona nemoze za Paypal?
kod mene je obični račun. Kad liježu pare, samo se konvertuju u KM i to je to
nimras1

#4542 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by nimras1 »

perfect_guy wrote:
nimras1 wrote:Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje, jel moram imati devizni racun pa da za njeg vezem visa elektron. imam visa elektron al mi je ona vezana za obicni tekuci racun. Jel mi ona nemoze za Paypal?
kod mene je obični račun. Kad liježu pare, samo se konvertuju u KM i to je to
ja dodam ovu karticu i kliknem na Confirm na njoj pise Updated, ali svaki put kad udjem moram isto radit, a nece da mi prikaze onih 1,95$ da su prebacili tako je evo 7 dana, mislio sam da nece jer nije devizni al eto nije ni do tog. nemam pojma sta moze bit. Jel neko imao slican problem
ambition

#4543 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ambition »

rudy81 wrote:ne moze ga naci jer ga vise nema, vrati unazad jednu stranicu upravo se pisalo o ovom on hold
Neki dan, klijent je nasao taj button na mailu koji dodje od paypala. Valjda je tu. Helem, paypal nije kao sto je nekad bio. :roll:
rudy81

#4544 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rudy81 »

ambition wrote:
rudy81 wrote:ne moze ga naci jer ga vise nema, vrati unazad jednu stranicu upravo se pisalo o ovom on hold
Neki dan, klijent je nasao taj button na mailu koji dodje od paypala. Valjda je tu. Helem, paypal nije kao sto je nekad bio. :roll:

definitivno
_Reds_

#4545 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Dešava li se kome da mu paypal radi konverziju iako se kartice podešene jasno da radi banka. Ali kad odem na palćanje ono mi opet preračuna u KM.
hali gali halid

#4546 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hali gali halid »

Maloprije sam nesto placao preko paypala, bila je tu opcija prilikom placanja da li ce mi paypal vrsiti konverziju ili banka, iako mi u opcijama je namjesteno da banka vrsi konverziju, tu je bilo da paypal vrsi...
_Reds_

#4547 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Najgore sto ja nemam tu opciju pri placanju da vratim na banku, a on mi kako god okrene na paypal.

Koji prevaranti, svakim danom je ovaj paypal sve gori, sve kriju i nastoje varati, lihvari.

Image
eeeeeee

#4548 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by eeeeeee »

Prvi post sam napisao prije par dana, sada vidim da se svima desava

Rješenje je sljedeće morate voditi računa kada plaćate jer sada će izgleda svaki put se morati odabrati opcija da banka vrši konverziju, a ne paypal... Nisam još ništa plaćao ali sam tako dobio info od paypal-a, i onda malo obratio pažnju i našao foru

Vodite računa svaki put kada plaćate o ovome

Image

Odabrati na slici

Image

Odabrati ponovo već izabrano

Image

Sretno i oprez :run:
Last edited by eeeeeee on 16/11/2016 15:37, edited 1 time in total.
eeeeeee

#4549 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by eeeeeee »

@ reds

Pogledaj sliku 2 klikni na iznos evo dao sam ti uputsvo ranije u postu
_Reds_

#4550 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Hvala druze, nisam znao da se treba kliknuti na ovaj iznos.

Da se hoce kakva alternativa pojaviti ovim prevarantima, svakim dan su samo gori.
Post Reply