FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
5 0 5

#4526 Pique

Post by 5 0 5 »

The frame of the WC final! The two shirts, the medal, the net of the goal and the ticket!!

Image
5 0 5

#4527 50 najvecih plata

Post by 5 0 5 »

1- Cristiano Ronaldo (Real Madrid/POR): 12 miliona eura godisnje

2- Wayne Rooney (Manchester United/ING): 11,5

3- Lionel Messi (FC Barcelona/ARG): 11

4- Yaya Touré (Manchester City/CMA): 10,8

5- Samuel Eto'o (Inter Milán/ITA): 10,5

6- Bastian Schweinsteiger(Bayern Múnich/ALE): 9,7

7- Zlatan Ibrahimovic (Milan AC/SUE): 9

8- Kaká (Real Madrid/BRA): 9

9- John Terry (Chelsea/ING): 9

10- Emmanuel Adebayor (Manchester City/TOG): 8,4

11- Franck Ribéry (Bayern Múnich/FRA): 8

12- Fernando Torres (Liverpool/ESP): 7,8

13- Steven Gerrard (Liverpool/ING): 7,6

14- Carlos Tevez (Manchester City/ARG): 7,6

15- Frank Lampard (Chelsea/ING): 7,57

16- Xavi (FC Barcelona/ESP): 7,5

17- Andrés Iniesta (FC Barcelona/ESP): 7

18- Didier Drogba (Chelsea/CMA): 6,5

19- Rio Ferdinand (Manchester United/ING): 6,5

20- Andréa Pirlo (Milan AC/ITA): 6

21- David Villa (FC Barcelona/ESP): 6

22- Iker Casillas (Real Madrid/ESP): 6

23- Frédéric Kanouté (FC Sevilla/MAL): 6

24- Karim Benzema (Real Madrid/FRA): 6

25- Gigi Buffon (Juventus/ITA): 6

26- Patrick Vieira (Manchester City/FRA): 5,72

27- Wesley Sneijder (Inter Milán/HOL): 5,5

28- Garreth Barry (Manchester City/ING): 5,5

29- Arjen Robben (Bayern Múnich/HOL): 5,5

30- Asley Cole (Chelsea/ING): 5,41

31- Joe Cole (Liverpool/ING): 5,2

32- Diego Milito (Inter Milán/ARG): 5

33- David Silva (Manchester City/ESP): 5

34- Carles Puyol (FC Barcelona/ESP): 5

35- Kolo Touré (Manchester City/CMA): 5

36- Sergio Agüero (Atlético Madrid/ARG): 5

37- Francesco Totti (Roma/ITA): 4,9

38- Dimitar Berbatov (Manchester United/BUL): 4,87

39- Andrei Arshavin (Arsenal/RUS): 4,87

40- Nicolas Anelka (Chelsea/FRA): 4,8

41- Yoann Gourcuff (Lyon/FRA): 4,8

42- Paul Scholes (Manchester United/ING): 4,8

43- Daniele de Rossi (Roma/ITA): 4,6

44- Xabi Alonso (Real Madrid/ESP): 4,6

45- Jamie Carragher (Liverpool/ING): 4,6

46- Ryan Giggs (Manchester United/GAL): 4,6

47- Julio Cesar (Inter Milan/BRA): 4,5

48- Diego Forlan (Atlético Madrid/URU): 4,5

49- Alessandro Nesta (Milan/ITA): 4,5

50- Gabriel Heinze (Marseilla/ARG): 4,5
Charuga
Globalni moderator

#4528 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Fali Dzeko sa svojim primanjima .. :mrgreen:
5 0 5

#4529 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Koliko on zarađuje?
5 0 5

#4530 40

Post by 5 0 5 »

Image
Obuca9

#4531 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

U top 25 (svi oni koji primaju više od 6 miliona godišnje), najviše igrača Barce i Reala, po četvorica. A ja sve kont'o ovi iz Barce nisu plaćenici, nego igraju iz ljubavi prema fudbalu :D
LSD

#4532 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

E još treba za džabe da igraju, da uveseljavaju raju i zanemaruju taktiku :mrgreen:
Malo su oni placeni (zapravo totalno podcijenjeni u odnosu na neke druge krampe,lopate,ašove,capine i trnokope koji zarađuju više od ovih velemajstora sa Nou Campa)...samo pogledati pažljivije platni spisak.
Obuca9

#4533 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

LSD wrote:E još treba za džabe da igraju, da uveseljavaju raju i zanemaruju taktiku :mrgreen:
Malo su oni placeni (zapravo totalno podcijenjeni u odnosu na neke druge krampe,lopate,ašove,capine i trnokope koji zarađuju više od ovih velemajstora sa Nou Campa)...samo pogledati pažljivije platni spisak.
Niko na ovom spisku nije "malo" plaćen. Svi su oni i previše plaćeni.
LSD

#4534 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Villa 6 milki ,a provjerena lopata Adebayor 8,4 :lol: :lol: ali može kod šeika Mense sve.
Charuga
Globalni moderator

#4535 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

505sCrtom wrote:Koliko on zarađuje?
J.biga, ne znam koliko su mu tacno sedmicna primanja jer je safunica predugo trajala ali mislim da se pisalo negdje izmedju 100.000 i 130.000 funti. To ti ga dodje izmedju 5.727.696 i 7.446.048 eura godisne.
Obuca9

#4536 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Plavih_11 wrote:
J.biga, ne znam koliko su mu tacno sedmicna primanja jer je safunica predugo trajala ali mislim da se pisalo negdje izmedju 100.000 i 130.000 funti. To ti ga dodje izmedju 5.727.696 i 7.446.048 eura godisne.
Čuj ne znaš, evo ljudi ti izračunali i na šta može potrošiti pare :lol: :lol: :lol:

http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=13700
Charuga
Globalni moderator

#4537 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

hz__semir wrote:
Plavih_11 wrote:
Čuj ne znaš, evo ljudi ti izračunali i na šta može potrošiti pare :lol: :lol: :lol:

http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=13700
Ajoj, kakvo smece od novinara. Davno sam ja rekao, sve su to KVAZInovinari i neznalice. J.bem ti zemlju u kojoj svaka susa moze pisati tekstove. Sreca je pa ih niko ne uzima za ozbiljno .. :mrgreen:
5 0 5

#4538 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Na spisku nisu ni Bojan, Dani Alves, Valdes, Pedro, Pique... pa ni i Afellay... Svi su ispod €4M
A kad vidim ko je na spisku (Terry 9, Ibrahimovic 9, Benzema 6, Buffon 6, Totti 5, Arshavin 5, Giggs 4,6...) onda mislim da zaslužuju više. Dobro, ugovor se ne potpisuje od danas do sutra, ali ipak. Svi nabrojani barcini igrači su trenutno puno jači od ovih dolje navedenih.
Obuca9

#4539 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Bojan jači od Ibrahimovića i Terrija? :lol: :lol: Razumijem navijačku privrženost i subjektivnost, ali što je previše, previše je. Onaj kepec može samo igrati u Barceloni i to samo zadnjih 15 minuta. Pošalji ga bilo gdje drugo da igra, pa ćeš vidjeti vrijedi li i ta 4 miliona koliko prima...
Charuga
Globalni moderator

#4540 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Bojan nije bolji ni od jednog gore nabrojanog igraca.
Bušman

#4541 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

hz__semir wrote:Bojan jači od Ibrahimovića i Terrija? :lol: :lol: Razumijem navijačku privrženost i subjektivnost, ali što je previše, previše je. Onaj kepec može samo igrati u Barceloni i to samo zadnjih 15 minuta. Pošalji ga bilo gdje drugo da igra, pa ćeš vidjeti vrijedi li i ta 4 miliona koliko prima...
Taj kepec je za razliku od Ibrahimovica drugi dio sezone 2009/2010. odigrao muski. Onaj nehljebovic se pripremao da ode u Milan. Na kraju je golovima donio i titulu.

Naravno da nije kvalitetom bolji od Ibrahimovica (kada je u formi i kada hoce da igra), a sa Terryem necu da ga uporedjujem, jer igraju na razlicitim pozicijama.
mrtva kokoš

#4542 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

meni bi bojan jos prosle godine zavrsio s igranjem u barceloni da se ja pitam..
ali eto pep nesto vidi u njemu i konta od njega napraviti igraca. :roll:
tesko, mada pep najbolje zna...
5 0 5

#4543 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@hz__semir:

Kažeš "Onaj kepec može samo igrati u Barceloni i to samo zadnjih 15 minuta." Ej, čuješ li Ti sebe? SAMO u Barceloni. C c c. Pa čovjek je već bio kapiten u nekoliko utakmica.

Ja pokušavam da budem objektivan. Nadam se da nisam pristrasan. Evo redom. Bojanovo vrijeme tek dolazi, Ibrahimovićevo prolazi. Čovjek ima tek 20 godina. Jedini razlog zašto je Bojan još uvijek u BCN zato što se Ibrahimović "nije uklopio". Da su ga prodali, igrao bi utakmice, negdje u Malorci, Valenciji i sl. a ne bi sjedio na klupi. Nije on kriv što BCN ima bar 3-4 igrača ispred njega. Mislim, ko kupi Bojana danas sa jedno 5-6 miliona plate, dobio si je "bargain" za idućih 7-8 godina. (Samo što on od ove godine košta €100m). Zato držim da je Bojan bolji/isplativiji. Ibrahimović poslije Milana može samo u SAD (ali to je samo zbog para, ne zbog izazova i kvalitetnog fudbala).

Eto, neka Bojan nije bolji od Ibrahimovića. Šta je sa ostalima? Misliš li da je Arshavin bolji od Pedra trenutno? Ili Buffon od Valdesa? Za (onoliku) razliku u plati. Misliš li da je Ronaldo vrijedniji od Davida Ville za €6m? Ja mislim da ima puno precijenjenih igrača na ovom spisku. Drogba, Scholes, Ili Vieira. To su sve igrači čije vrijeme brzo prolazi. Je li misliš da je Rio Ferdinand bolji trenutno od Piquea?

Forlan 4.5, Sneijder 5.5, Milito 5, Berbatov 4.5, Nesta 4.5 ... (nisu barcini). Svi ovi igrači su podcjenjeni u odnosu na neke koji zarađuju duplo više. Mogao je i RM zadržati i Sneijdera i Robbena pa bi možda imali jači tim i od BCN ove godine. Ali jebi ga, nisu proda(va)li dovoljno majica pa su morali dovesti par manekena da zarade u Aziji. Tako je to u velikom businessu.

Moje mišljenje.
Obuca9

#4544 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

505sCrtom wrote:@hz__semir:

Kažeš "Onaj kepec može samo igrati u Barceloni i to samo zadnjih 15 minuta." Ej, čuješ li Ti sebe? SAMO u Barceloni. C c c. Pa čovjek je već bio kapiten u nekoliko utakmica.

Ja pokušavam da budem objektivan. Nadam se da nisam pristrasan.
Eto budi objektivan, nemoj biti pristrasan, pa zamisli Bojana u napadu Chelsea, Uniteda, Intera, Milana, pa probaj zamisliti koliko dugo bi se tamo zadržao, te s kojim bi uspjehom igrao.

I s ovim "SAMO Barceloni" nisam htio poniziti Barcelonu, koja je u ovom trenutku klub i tim broj 1 u svijetu, nego sam htio reći da on može igrati samo u koncepciji igre kakvu Barcelona gaji. A budući da onakvu igru danas ima samo Barcelona, njega je teško, gotovo nemoguće zamisliti u bilo kojoj drugoj ekipi, bilo koje druge ekipe.
ultima_palabra

#4545 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:Svi ovi igrači su podcjenjeni u odnosu na neke koji zarađuju duplo više. Mogao je i RM zadržati i Sneijdera i Robbena pa bi možda imali jači tim i od BCN ove godine. Ali jebi ga, nisu proda(va)li dovoljno majica pa su morali dovesti par manekena da zarade u Aziji. Tako je to u velikom businessu.
:-) Radi ovakvih postoje mediji... progutaće sve što se napiše.
5 0 5

#4546 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@hz__semir:

Kad ode igrati u neki drugi klub (Bojan), a sigurno hoće jednog dana, onda ćemo znati. Da li to znači (po tebi) da i Iniesta, Xavi, Messi mogu igrati samo u BCN? Pique je koliko se sjećam dobro igrao u ManuU i u Real Zaragozi, a i Fabregas se dobro snašao. Ili to vrijedi samo za Bojana da ne može igrati u nekom drugom timu (iz La Masia).

ultima_palabra wrote: :-) Radi ovakvih postoje mediji... progutaće sve što se napiše.
Aha. Sad sam ja naivac. Ok. Molim te prosvjetli me onda kako to da su i Sneijder i Robben igrali finale LŠ i finale SP? Jer nisu bili toliko dobri? Gdje je bio RM prošle godine sa svojim novim igračima? U RM su izašli sa izjavom da su otplatili i Ronalda i Kaku od para koje su dobili od prodaje majica sa njihovim imenima samo za jednu sezonu? Jeli tako? Šta misliš zašto je Ronaldo promjenio broj? Ja to nisam samo "progutao". A i ako jesam onda postoji nešto što se zove logika. To rade u svim klubovima, ne samo u RM (pa i u Barçi). Ako su fudbaleri tako predani svojim klubovima zašto ih onda mijenjaju? Mogao je Ronaldo ostati i u Lisabonu (u šupi u kojoj je odrastao, kao što mu trener kaže)? Čemu seljakanja po bijelom svijetu? Kako to da jedan igrač u istom timu zarađuje €10m a drugi opet €50 000 godišnje? Zašto onda majica košta 100 eura a ne 5 (kolika joj je stvarna vrijednost)? Molim te odgovori mi na ova pitanja. Evo danas ne gutam medije, samo tebi vjerujem.
ultima_palabra

#4547 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Kad ode igrati u neki drugi klub (Bojan), a sigurno hoće jednog dana, onda ćemo znati. Da li to znači (po tebi) da i Iniesta, Xavi, Messi mogu igrati samo u BCN? Pique je koliko se sjećam dobro igrao u ManuU i u Real Zaragozi, a i Fabregas se dobro snašao. Ili to vrijedi samo za Bojana da ne može igrati u nekom drugom timu (iz La Masia).

ultima_palabra wrote: :-) Radi ovakvih postoje mediji... progutaće sve što se napiše.
Aha. Sad sam ja naivac. Ok. Molim te prosvjetli me onda kako to da su i Sneijder i Robben igrali finale LŠ i finale SP? Jer nisu bili toliko dobri? Gdje je bio RM prošle godine sa svojim novim igračima? U RM su izašli sa izjavom da su otplatili i Ronalda i Kaku od para koje su dobili od prodaje majica sa njihovim imenima samo za jednu sezonu? Jeli tako? Šta misliš zašto je Ronaldo promjenio broj? Ja to nisam samo "progutao". A i ako jesam onda postoji nešto što se zove logika. To rade u svim klubovima, ne samo u RM (pa i u Barçi). Ako su fudbaleri tako predani svojim klubovima zašto ih onda mijenjaju? Mogao je Ronaldo ostati i u Lisabonu (u šupi u kojoj je odrastao, kao što mu trener kaže)? Čemu seljakanja po bijelom svijetu? Kako to da jedan igrač u istom timu zarađuje €10m a drugi opet €50 000 godišnje? Zašto onda majica košta 100 eura a ne 5 (kolika joj je stvarna vrijednost)? Molim te odgovori mi na ova pitanja. Evo danas ne gutam medije, samo tebi vjerujem.
Svaki igrač treba dobiti bar 2 sezone da pokaže svoju vrijednost, pogotovo ako je skupo plaćen... izuzetak je ako se baš ne uklapa i pravi probleme (Ibra), onda ga se može odškartati nakon jedne.
Sneijder i Robben su to i dobili... Wesley je imao dobru prvu sezonu, poslije toga katastrofa (nešto slično upravo ponavlja u Interu).
O Robbenu se sve zna, odličan igrač koji je više povrijeđen nego zdrav, plus podbaci u velikim utakmicama.

Bayern i Inter jesu veliki klubovi, ali pritisak koji postoji u Madridu je na mnogo većem nivou... Bernabeu sažvaće i ispljune igrače koji nemaju karakter, a nažalost takva je većina Holanđana.

Ne znam šta da kažem o Ronaldu, uglavnom veliki uspjeh i igrački i finansijski... jeftino su ga platili. Ukratko... naravno da se Perez rukovodi i marketinškom vrijednosti igrača kod kupovine, ali nije to jedino što se gleda... da su Sneijder i Robben pokazali da mogu dovesti Madrid do velikih stvari, možda Florentino ne bi ni došao do prilike da se vrati na čelo... možda bi danas predsjednik bio Calderon, sportski direktor Mijatović, a trener Schuster ;-)
Obuca9

#4548 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

Nisam ja ništa rekao za Iniestu, Xavija ili Messija. To su genijalci, kojima mali Bojan može samo kopačke vezati i zahvaljivati dragom Bogu što ima priliku da im i na klupi sjedi. Tako da ne vidim zašto uopšte spominješ njih, Piquea, Fabvregasa, jer ja sam govorio o njemu lično, a ne ovim ostalima koje si ti iz čista mira nabrojao.

P.S.
Nevezano za tu priču, Pique je za United odigrao deset utakmica, tako da ne znam baš kako možeš donijeti zaključak da je dobro igrao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4549 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

hz__semir wrote:

Nisam ja ništa rekao za Iniestu, Xavija ili Messija. To su genijalci, kojima mali Bojan može samo kopačke vezati i zahvaljivati dragom Bogu što ima priliku da im i na klupi sjedi. Tako da ne vidim zašto uopšte spominješ njih, Piquea, Fabvregasa, jer ja sam govorio o njemu lično, a ne ovim ostalima koje si ti iz čista mira nabrojao.

P.S.
Nevezano za tu priču, Pique je za United odigrao deset utakmica, tako da ne znam baš kako možeš donijeti zaključak da je dobro igrao.
Bas sam htio da pitam, kad je Pique tako ''razvaljivao'' u Manchi, sto ga to pustase samo tako?!
elvis_sa

#4550 Re: FC Barcelona

Post by elvis_sa »

Tomahawk11 wrote:
hz__semir wrote:

P.S.
Bas sam htio da pitam, kad je Pique tako ''razvaljivao'' u Manchi, sto ga to pustase samo tako?!

Pa to je greska sir.Alexa Fergusona ne piquea.Sto mu nije pruzio pravu priliku,ali to nek ide njemu na dusu jer danas je pique najbolji ali UBJEDILJIVO igrac na svojoj poziciji.
Post Reply