Sarajevski taksisti- dno dna
-
Saka
#4526 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pale se na Iku. 
- VenomousV
#4527 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sarajevo taxi, 974, neko bordo vozilo
Nakon zaprimljene obavijesti zaputim se u Postu na Zeljeznickoj, po odbijenicu naravno
Zurila kuci zbog nekh obaveza, nije bilo tramvaja, sjednem u taxi. Onaj stand blize tramvajskoj. Do moje kuce je max 5,5 KM. Skontam da je lik seljak kad nije stao na pjesackom, a jos je bilo i zeleno, da ljudi predju ulicu. Bacim pogled na taksimetar 4,80, regularno.
Priblizavamo se destinaciji, pogledam na taksimetar da vidim koliko novca da pripremim kad 7,10
Reko' otkud sad odjednom 7,10 a on se okrenu, povisi ton "Sta se deres?", ja opet pitam otkud ta cijena. "Ne znam, nije do mene, do taksimetra je", reko' "Ne zanima me, vozim se taksijem i znam koliko koja voznja otprilike kosta", "Prva si mi musterija od jutros, mozda je zablokirao, ne znam sto se deres", "A kako drugacije da reagujem kad vidim da je varanje u pitanju? A svakako imam lose iskustvo" (Sto u biti nije tacno, jer sam svega dva puta imala neke probleme ali sa divljacima - sama kriva. "Nismo mi svi isti", "To je tacno, ali ja reagujem na ono sto vidim"
Nakon nekih 10tak sekundi taksimetar je pokazivao 7,40
Na kraju mi je naplatio 6 KM a ja kreten platih, nisam vala trebala
Nakon zaprimljene obavijesti zaputim se u Postu na Zeljeznickoj, po odbijenicu naravno
Zurila kuci zbog nekh obaveza, nije bilo tramvaja, sjednem u taxi. Onaj stand blize tramvajskoj. Do moje kuce je max 5,5 KM. Skontam da je lik seljak kad nije stao na pjesackom, a jos je bilo i zeleno, da ljudi predju ulicu. Bacim pogled na taksimetar 4,80, regularno.
Priblizavamo se destinaciji, pogledam na taksimetar da vidim koliko novca da pripremim kad 7,10
Reko' otkud sad odjednom 7,10 a on se okrenu, povisi ton "Sta se deres?", ja opet pitam otkud ta cijena. "Ne znam, nije do mene, do taksimetra je", reko' "Ne zanima me, vozim se taksijem i znam koliko koja voznja otprilike kosta", "Prva si mi musterija od jutros, mozda je zablokirao, ne znam sto se deres", "A kako drugacije da reagujem kad vidim da je varanje u pitanju? A svakako imam lose iskustvo" (Sto u biti nije tacno, jer sam svega dva puta imala neke probleme ali sa divljacima - sama kriva. "Nismo mi svi isti", "To je tacno, ali ja reagujem na ono sto vidim"
Nakon nekih 10tak sekundi taksimetar je pokazivao 7,40
Na kraju mi je naplatio 6 KM a ja kreten platih, nisam vala trebala
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4528 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Današnja tema je bila povećanje cijene stajanja na taxi-stajalištima sa 0,30 KM na 2,00 KM dnevno i odmah smo dobili izjavu iz njihovog udruženja kako se oni ne slažu s time jer je cijena boja i lakova za farbanje njihovih stajališta poskupila za "marku-dvije".
To ne bih komentarisala , jer je kukavička vlada odmah izašla sa saopštenjem kako je nađen "kompromis" a ostali građani Sarajeva nemaju nikakvo drugo udruženje , recimo udruženje penzionera, vozača tramvaja , računovođa , lovaca , studenata , čistača , klizača , perača prozora ili bilo koje drugo pred kojim će vlada Kantona Sarajevo također pokazati "kompromis" pa će povući bezobrazno nametnutu odluku o povećanju cijene parkinga u užoj gradskoj zoni.
Zbog ovako privilegovanog statusa taksista - ne želim komentarisati više ovu temu , samo bih suflirala budućoj parlamentarnoj većini SKS da za budućeg premijera postavi - taksistu, Time bi se ovaj "imunitet"možda prenio na više nivoe za dobrobit svih nas u KS....
Jučer sam u Dnevnom Avazu pročitala zanimljivu informaciju. Općina Stari Grad želi na mjestu današnjeg kombi-stajališta Baščaršija izgraditi trgovačke radnje u baščaršijskom stilu a one bi bile slastičarne uz napomenu da se taksisti neće pomjerati jer "Taksisti su imidž čaršije i načelnik insistira na tome da se oni ne diraju"...(Hadžibajrić)
Skromno....mislim da su taksisti imidž cijelog grada a ne samo čaršije i to od još dolaska starih Slavena na Balkan....
To ne bih komentarisala , jer je kukavička vlada odmah izašla sa saopštenjem kako je nađen "kompromis" a ostali građani Sarajeva nemaju nikakvo drugo udruženje , recimo udruženje penzionera, vozača tramvaja , računovođa , lovaca , studenata , čistača , klizača , perača prozora ili bilo koje drugo pred kojim će vlada Kantona Sarajevo također pokazati "kompromis" pa će povući bezobrazno nametnutu odluku o povećanju cijene parkinga u užoj gradskoj zoni.
Zbog ovako privilegovanog statusa taksista - ne želim komentarisati više ovu temu , samo bih suflirala budućoj parlamentarnoj većini SKS da za budućeg premijera postavi - taksistu, Time bi se ovaj "imunitet"možda prenio na više nivoe za dobrobit svih nas u KS....
Jučer sam u Dnevnom Avazu pročitala zanimljivu informaciju. Općina Stari Grad želi na mjestu današnjeg kombi-stajališta Baščaršija izgraditi trgovačke radnje u baščaršijskom stilu a one bi bile slastičarne uz napomenu da se taksisti neće pomjerati jer "Taksisti su imidž čaršije i načelnik insistira na tome da se oni ne diraju"...(Hadžibajrić)
Skromno....mislim da su taksisti imidž cijelog grada a ne samo čaršije i to od još dolaska starih Slavena na Balkan....
- JThomas
#4529 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ja sam davno predložio da se napravi polno paritetna vlada, pola-pola od taksista i frizerki. jer to su ljudi koji imaju odgovor na svako pitanje i rješenje za svaki problem koji muči druge ljude. hirurzi, profesori, akademici svi imaju dileme, svi su stručnjaci za uža polja, niko ne zna sve...osim taksista i frizerki.
-
StupskaBitanga
#4530 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
a lokalne ganapdžije?JThomas wrote:ja sam davno predložio da se napravi polno paritetna vlada, pola-pola od taksista i frizerki. jer to su ljudi koji imaju odgovor na svako pitanje i rješenje za svaki problem koji muči druge ljude. hirurzi, profesori, akademici svi imaju dileme, svi su stručnjaci za uža polja, niko ne zna sve...osim taksista i frizerki.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4531 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ima jedan s meganom 3 kod bbi
lik je ospjednut autom i cuvanjem a redovno je parkiran na pješačkom
lik je ospjednut autom i cuvanjem a redovno je parkiran na pješačkom
- titinho
#4532 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
znaci po tebi kad studenti, peraci prozora,lovci, penzioneri i racunovodje nisu organizovani onda i taksisti trebaju pustit da ih je.be svaka šuša kako hoce i nemaju prava da se bore za svoje interesetvsabina wrote:Današnja tema je bila povećanje cijene stajanja na taxi-stajalištima sa 0,30 KM na 2,00 KM dnevno i odmah smo dobili izjavu iz njihovog udruženja kako se oni ne slažu s time jer je cijena boja i lakova za farbanje njihovih stajališta poskupila za "marku-dvije".
problem bh drustva je sto na svakog gledamo sa zavidnoscu,nepovjerenjem i neznanjem. ko god trazi prava i ne da da bude je.ban taj je budala, zar ne.
- sabina1
#4533 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne.titinho wrote:[
znaci po tebi kad studenti, peraci prozora,lovci, penzioneri i racunovodje nisu organizovani onda i taksisti trebaju pustit da ih je.be svaka šuša kako hoce i nemaju prava da se bore za svoje interese
problem bh drustva je sto na svakog gledamo sa zavidnoscu,nepovjerenjem i neznanjem. ko god trazi prava i ne da da bude je.ban taj je budala, zar ne.
Hoću da kažem da studenti , perači prozora , lovci , penzioneri i računovođe uz najbolju moguću organizaciju mogu samo pjevati borbene u bilo kakvim protestima pred vladom Kantona Sarajevo. Njima se neće napraviti nikakav ustupak - naprotiv javiće se ponovo neki "Godinjak" koji će pozvati "bh.patriote da zadrže svoju djecu u kućama" (Dnevnik Televizije Sarajevo , 07.02.2014).
Poruka je i više nego jasna.
Ako je vlada odlučila da 400.000 hiljada građana ovog grada MORA plaćati dvostruku cijenu parkinga , ako je to prošlo bez referenduma , anketa , javnih rasprava slušanja onih koji će to u budućnosti plaćati (građani Kantona Sarajevo) onda se ta odluka MORA odnositi i na TAKSISTE kada vlada propiše sličnu ili identičnu uredbu jer i oni su također (gle čuda) građani Kantona Sarajevo.
Što se Vama ne javi "Godinjak" kad krenete blokirati grad ?
Da nećete opet ?
Da neće opet trpiti oni koji će to jutro , dan ili veče zakasniti na posao....
Ako odluče da maknu štand sa Baščaršije , hoćete li opet blokirati grad ?
Kombi se miče ali taksi ne može jebote jer to je imidž......"IMIDŽ"...
Šta to Vas briga......ha ja.......vi imate udruženje....premalo , mislim da bi to udruženje trebalo dobiti najmanje policijske ovlasti...
-
StupskaBitanga
#4534 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
već ih imaju kada su hvatali Arifovićevo auto kad je ukradeno
- titinho
#4535 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sto to meni pricas hocetel ? sta ti je sine dragi.tvsabina wrote:Ne.titinho wrote:[
znaci po tebi kad studenti, peraci prozora,lovci, penzioneri i racunovodje nisu organizovani onda i taksisti trebaju pustit da ih je.be svaka šuša kako hoce i nemaju prava da se bore za svoje interese
Hoću da kažem da studenti , perači prozora , lovci , penzioneri i računovođe uz najbolju moguću organizaciju mogu samo pjevati borbene u bilo kakvim protestima pred vladom Kantona Sarajevo. Njima se neće napraviti nikakav ustupak - naprotiv javiće se ponovo neki "Godinjak" koji će pozvati "bh.patriote da zadrže svoju djecu u kućama" (Dnevnik Televizije Sarajevo , 07.02.2014).
Ako je vlada odlučila da 400.000 hiljada građana ovog grada MORA plaćati dvostruku cijenu parkinga , ako je to prošlo bez referenduma , anketa , javnih rasprava slušanja onih koji će to u budućnosti plaćati (građani Kantona Sarajevo) onda se ta odluka MORA odnositi i na TAKSISTE kada vlada propiše sličnu ili identičnu uredbu jer i oni su također (gle čuda) građani Kantona Sarajevo.
Da nećete opet ?
Šta to Vas briga......ha ja.......vi imate udruženje....premalo , mislim da bi to udruženje trebalo dobiti najmanje policijske ovlasti...
ako ti imas problem sa ljudima koji se bore za svoj posao, koji se znaju izboriti na kraju i koji nece da im nehljebi u administraciji donose neke glupe propise zasnovane na neizlijecenom ludillu i samovolji vlasti, onda pretpostavljam da si ti jedan od tih iz vlasti.
takvi nam naprave drzavu u kojem je plata radniku 1 km na sat. (ima na forumu tema)
takvi nam naprave drzavu u kojoj postoje 2 klase : 1. vlasti (robovlasnika) 2. radnika (robova) koji nemaju nikakva prava.
i kad se radnici pobune i traze svoja prava i ganjaju svoje interese onda ih gradjani jos trebaju napasti, istuci sto su smogli snage da se bore za svoju guzicu dok ostali sjede i trpe.
ocigledno da je tvoj mozak podesen na sistem vrijednosti koji ti (gori od tebe) vlada nametne, bez ikakvog prava da mu se suportstavis.
Svako ko se bori za svoja prava, posebno radnici od mene imaju veliki repsekt. Svaka cast. Svako se treba boriti za svoju koru hljeba, za svaku marku.
- sabina1
#4536 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pozdravljam Vašu odluku da replicirate na postove.titinho wrote:sto to meni pricas hocetel ? sta ti je sine dragi.tvsabina wrote:Ne.titinho wrote:[
Da nećete opet ?
ako ti imas problem sa ljudima koji se bore za svoj posao, koji se znaju izboriti na kraju i koji nece da im nehljebi u administraciji donose neke glupe propise zasnovane na neizlijecenom ludillu i samovolji vlasti, onda pretpostavljam da si ti jedan od tih iz vlasti.
takvi nam naprave drzavu u kojem je plata radniku 1 km na sat. (ima na forumu tema)
takvi nam naprave drzavu u kojoj postoje 2 klase : 1. vlasti (robovlasnika) 2. radnika (robova) koji nemaju nikakva prava.
i kad se radnici pobune i traze svoja prava i ganjaju svoje interese onda ih gradjani jos trebaju napasti, istuci sto su smogli snage da se bore za svoju guzicu dok ostali sjede i trpe.
ocigledno da je tvoj mozak podesen na sistem vrijednosti koji ti (gori od tebe) vlada nametne, bez ikakvog prava da mu se suportstavis.
Svako ko se bori za svoja prava, posebno radnici od mene imaju veliki repsekt. Svaka cast. Svako se treba boriti za svoju koru hljeba, za svaku marku.
Od srca bih Vam predložila da ih prije replike - pročitate.
Hvala.
- titinho
#4537 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ja bi molio da prije pisanja beskorisnih, suvisnih i nepromisljenih postova, stanete minut,dva,deset i razmislite.tvsabina wrote:
Pozdravljam Vašu odluku da replicirate na postove.
Hvala.
- sabina1
#4538 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Klasična floskula današnjeg sistema.titinho wrote:ja bi molio da prije pisanja beskorisnih, suvisnih i nepromisljenih postova, stanete minut,dva,deset i razmislite.tvsabina wrote:
Hvala.
Sve životinje sa četiri noge su jednake ali su neke jednakije od drugih.
Osudu toga da jedno udruženje može ucjenjivati vladu KS jer mogu fizički blokirati grad a vlada ne može ili neće da im se suprotstavi , dok sva druga udruženja mogu samo da plaču u svojim zahtjevima jer ne mogu fizički blokirati grad nazivate "beskorisnim , suvislim i nepromišljenim" uprava oslikava ono što sam rekla....elem čitajte....
-
quarterback
#4539 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
tvsabina wrote: Osudu toga da jedno udruženje može ucjenjivati vladu KS jer mogu fizički blokirati grad a vlada ne može ili neće da im se suprotstavi , dok sva druga udruženja mogu samo da plaču u svojim zahtjevima jer ne mogu fizički blokirati grad nazivate "beskorisnim , suvislim i nepromišljenim" uprava oslikava ono što sam rekla....elem čitajte....
- dzeno123
#4540 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Svaka cast svima onima koji ustanu i izbore se za svoja prava na bilo koji nacin jer ovo vise nikuda ne vodi, kakvo je vrijeme doslo da nam odluce zrak naplacivati ljudi bi samo slegli ramenima i piskarali po fejsu i forumima.
-
sabanss
#4541 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
tvsabina wrote: Osudu toga da jedno udruženje može ucjenjivati vladu KS jer mogu fizički blokirati grad a vlada ne može ili neće da im se suprotstavi , dok sva druga udruženja mogu samo da plaču u svojim zahtjevima jer ne mogu fizički blokirati grad nazivate "beskorisnim , suvislim i nepromišljenim" uprava oslikava ono što sam rekla....elem čitajte....
Svaka cast!
- titinho
#4542 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
dobro talasas. presipanje iz supljeg u prazno. nije ni cudo sto vecinu vremena provodis na temama o sda,df-u,sdp-u itd.tvsabina wrote:Klasična floskula današnjeg sistema.titinho wrote:ja bi molio da prije pisanja beskorisnih, suvisnih i nepromisljenih postova, stanete minut,dva,deset i razmislite.tvsabina wrote:
Hvala.
Sve životinje sa četiri noge su jednake ali su neke jednakije od drugih.
Osudu toga da jedno udruženje može ucjenjivati vladu KS jer mogu fizički blokirati grad a vlada ne može ili neće da im se suprotstavi , dok sva druga udruženja mogu samo da plaču u svojim zahtjevima jer ne mogu fizički blokirati grad nazivate "beskorisnim , suvislim i nepromišljenim" uprava oslikava ono što sam rekla....elem čitajte....
valjda je tvoja jedina poruka ovdje da se NIKO NE SMIJE POBUNITI PROTIV VLASTI. (jer se neko buni bolje a neko losije)
post koji samo mogu shvatiti kao kritiku svakog vida organizovanog radnickog pokreta i svakog vida strajkova, protesta itd. a posebno ovih uspjesnih protesta kakvih je vrlo malo. valjda svi trebamo otic u park i u njegovom miru i zelenilu, sjesti i plakat i time izraziti svoje nezadovoljstvo.
covjek je lijepo napisao, da nam pocnu naplacivati zrak mi bi sjedili i sutili. a ovakvi forumasi bi svakom ko kaze da zrak treba bit besplatan, opalili jednu vaspitnu cusku rijecima : kad se niko ne buni, sta se ti imas kofrcit.
sljedeci put kad penzionerima penzija za februar dodje u aprilu, treba se sjetiti rijeci drage forumasice da su "sve zivotinje sa cetri noge jednake ali su neke jednakije od drugih" zavrsen citat. (jer to tako treba biti)
- sabina1
#4543 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Poštovani , na ovom forumu sam nešto duže od četiri godine.titinho wrote:
dobro talasas. presipanje iz supljeg u prazno. nije ni cudo sto vecinu vremena provodis na temama o sda,df-u,sdp-u itd.
valjda je tvoja jedina poruka ovdje da se NIKO NE SMIJE POBUNITI PROTIV VLASTI. (jer se neko buni bolje a neko losije)
post koji samo mogu shvatiti kao kritiku svakog vida organizovanog radnickog pokreta i svakog vida strajkova, protesta itd. a posebno ovih uspjesnih protesta kakvih je vrlo malo. valjda svi trebamo otic u park i u njegovom miru i zelenilu, sjesti i plakat i time izraziti svoje nezadovoljstvo.
covjek je lijepo napisao, da nam pocnu naplacivati zrak mi bi sjedili i sutili. a ovakvi forumasi bi svakom ko kaze da zrak treba bit besplatan, opalili jednu vaspitnu cusku rijecima : kad se niko ne buni, sta se ti imas kofrcit.
sljedeci put kad penzionerima penzija za februar dodje u aprilu, treba se sjetiti rijeci drage forumasice da su "sve zivotinje sa cetri noge jednake ali su neke jednakije od drugih" zavrsen citat. (jer to tako treba biti)
Prvi put ću svjesno riskirati ban.
Vama nije jasno da jedno Udruženje građana silom prijeti jednoj vladi ukoliko ta vlada ne ispuni njihove ZAHTJEVE.
Nije to nikakva pobuna protiv vlasti , oni sami dijelom uživaju silne benificije od te iste vlasti....ono što čine svi privrednici ovog grada , oni ne čine , oni NE ŽELE , NE SLAŽU SE..ali ne tako sda kreiraju zakone nego onako da obaraju odluke , uredbe jer neće doći ni vojska ni policija ni Godinjak da ih rastjera kad blokiraju grad...može im se....
S obzirom da Vam ovo nije jasno ,jedino objašnjenje mi može biti da vaš avatar nema - glavu...
Srdačan pozdrav.
- titinho
#4544 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
hvala na jako lijepim rijecima prouzrokovanim vjerovatno malom dozom nesigurnosti, straha i ljutnje.tvsabina wrote:Poštovani , na ovom forumu sam nešto duže od četiri godine.titinho wrote:
dobro talasas. presipanje iz supljeg u prazno. nije ni cudo sto vecinu vremena provodis na temama o sda,df-u,sdp-u itd.
Prvi put ću svjesno riskirati ban.
Vama nije jasno da jedno Udruženje građana silom prijeti jednoj vladi ukoliko ta vlada ne ispuni njihove ZAHTJEVE.
Nije to nikakva pobuna protiv vlasti , oni sami dijelom uživaju silne benificije od te iste vlasti....ono što čine svi privrednici ovog grada , oni ne čine , oni NE ŽELE , NE SLAŽU SE..ali ne tako sda kreiraju zakone nego onako da obaraju odluke , uredbe jer neće doći ni vojska ni policija ni Godinjak da ih rastjera kad blokiraju grad...može im se....
S obzirom da Vam ovo nije jasno ,jedino objašnjenje mi može biti da vaš avatar nema - glavu...
Srdačan pozdrav.
za vas avatar imam sve pohvale. boja je izvrsna, pretpostavljam da je do hidrogena.
- jao_situacije
#4545 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja bi ih pustio nek blokiraju slobodno, a onda im vozila paukom zaplijenio. Seljakluk i davanje za pravo sebi da rade šta hoće, se treba žestoko sankcionirati, oni se tamo nešto obračunavaju ko ima licence ko nema, ganjaju druge taxiste glume policiju ZAUSTAVLJAJU VOZILA BLOKIRAJU IZLAZE. Ti si taxista tvoje je da voziš i zdravo.
- NK33
#4546 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ako postoji neko u ovom gradu koga ne treba pustiti da sprovodi svoju volju onda su to taksisti. Ima ih normalnih i za pohvalu, ali 80% njih je takav šljam da bi bez ikakvih problema blokirali grad pet dana ako treba, da niko ne može ni na posao ni u bolnicu samo da oni dobiju svoje.
Kao sto reče neko iznad, pustit ih nek blokiraju pa onda njih fino blokirat i paukom jednog po jednog vozit.
Kao sto reče neko iznad, pustit ih nek blokiraju pa onda njih fino blokirat i paukom jednog po jednog vozit.
- holowey
#4547 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
paukom? bagerom i grtalicom bih rascistio cestu da moze proci gradski saobracaj a ostalima dao 1 sat da se razidju inace ide druga tura bagerajao_situacije wrote:Ja bi ih pustio nek blokiraju slobodno, a onda im vozila paukom zaplijenio. Seljakluk i davanje za pravo sebi da rade šta hoće, se treba žestoko sankcionirati, oni se tamo nešto obračunavaju ko ima licence ko nema, ganjaju druge taxiste glume policiju ZAUSTAVLJAJU VOZILA BLOKIRAJU IZLAZE. Ti si taxista tvoje je da voziš i zdravo.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#4548 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
holowey wrote: bagerom i grtalicom bih rascistio cestu da moze proci gradski saobracaj a ostalima dao 1 sat da se razidju inace ide druga tura bagera
kod mene bi dobili i vodene topove gratis
- jao_situacije
#4549 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma i meni je to bila prva reakcija ali onda kontam tužiće državu za odštetu, a ovako ako ikad hoće auto nazad moraju platiti državi.holowey wrote:paukom? bagerom i grtalicom bih rascistio cestu da moze proci gradski saobracaj a ostalima dao 1 sat da se razidju inace ide druga tura bagerajao_situacije wrote:Ja bi ih pustio nek blokiraju slobodno, a onda im vozila paukom zaplijenio. Seljakluk i davanje za pravo sebi da rade šta hoće, se treba žestoko sankcionirati, oni se tamo nešto obračunavaju ko ima licence ko nema, ganjaju druge taxiste glume policiju ZAUSTAVLJAJU VOZILA BLOKIRAJU IZLAZE. Ti si taxista tvoje je da voziš i zdravo.
- holowey
#4550 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
a drzava protutuzbu za nadoknadu materijalne i nematerijalne stete zbog blokade koja bi sigurno bila visestruko veca od stete na autimajao_situacije wrote:Ma i meni je to bila prva reakcija ali onda kontam tužiće državu za odštetu, a ovako ako ikad hoće auto nazad moraju platiti državi.holowey wrote:paukom? bagerom i grtalicom bih rascistio cestu da moze proci gradski saobracaj a ostalima dao 1 sat da se razidju inace ide druga tura bagerajao_situacije wrote:Ja bi ih pustio nek blokiraju slobodno, a onda im vozila paukom zaplijenio. Seljakluk i davanje za pravo sebi da rade šta hoće, se treba žestoko sankcionirati, oni se tamo nešto obračunavaju ko ima licence ko nema, ganjaju druge taxiste glume policiju ZAUSTAVLJAJU VOZILA BLOKIRAJU IZLAZE. Ti si taxista tvoje je da voziš i zdravo.