Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
car-x

Post by car-x »

Alfons Kauders wrote:
manijak1 wrote::oops: In the Face On the Place
Svakog dana ......alive :oops: Bosnian Keops , Ramiz ....... :D :D
....S.Sabanovic, poznatiji kao Ramzes II... :D
u raji poznatiji kao Ramo.. ;)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

pa ja sam odavno vidio da su oni neprijatelji bosne , po njihovo tonu diskusije, aroganciji

:sad:

sad da se moze vidjeti dusa "ludosti", piramidos, terapija, znanje, macuser

vidjeli bi da kad bi im se tajno postavilo , ti odluci ima li piramida ili nema, ako kazes da ima , onda je ima , ako kazes da je nema onda nema ali niko ne ce znati za to

sigurni budite da bi uzeli ovo drugo, da je nema , kako bi se ispostavilo da su oni upravu a mozda cak samo da sto vishe nazaduju bosnu da ne ide naprijed :-?

pa ja sam to nanjusio josh od pocetka peticiji i njihovi talbana i talibanske bosne, to je tako cisto ko suza, pa majka mu stara nisam ja dijete da ne mogu razjasnit sta je sta :-?
Legolas

Post by Legolas »

vidjeli bi da kad bi im se tajno postavilo , ti odluci ima li piramida ili nema, ako kazes da ima , onda je ima , ako kazes da je nema onda nema ali niko ne ce znati za to
..........
Last edited by Legolas on 19/04/2006 11:23, edited 2 times in total.
Piramidos

Post by Piramidos »

hrasno38 wrote:
Piramidos wrote:
Gdje ste bili vi recimo zadnjih 5 godina? Zasto niste otisli na Visocicu?
e upravo to pitanje trebas da postavis guznom haveru ujke (sam), SENADU HODOVICU KOJI SJEDI OD PROSLOG SISTEMA U FOTELJI I CESKA SE PO JAJCIMA U MUZEJU VISOKO JER ON JE ODGOVORAN ZA TO, I ZA STARI GRAD VISOKO PODGRAD, I ZA ARNAUTOVICE I SVE OSTALO STO SPADA U TO REGIJU. TEK KAD JE SA MALIM SKONTAO PREVARU ONDA POKRECE SVOJE PULENE PREVARE MOCI.

p.s. pored ovih neprijatelja bosni netrebaju nikakvi drugi dosta su im ovi najgori[/quote]

OK predpostavljam da si u pravu i da ne pricas na pamet. A zasto lijepo niste mu zakucali na vrata samoinicijativno pa pokrenuli VI projekat umjesto Osmanagica. Ne mozemo se stalno vaditi na ovog ili onog politicara ili na ovu ili onu instituciju. Ako nema interesa za te stvari od strucnih ljudi bas briga i tog Hodovica. Evo najbolji primjer je pokret DANAS. Da nisu pokrenuli proteste vjerovatno o poskupljenju struje ne bi bilo ni rijeci. Znaci da sa sijela treba preci na djela a ako neces da djelujes onda pusti druge koji to hoce.[/quote]

zasto, pa zato sto bi ako hoces da pokrenes takav jedan projekat trebas ukljuciti strucne ljudi i arheologe iz inostranstva a to sve kosta puno puno para. sam sijaric mirsad koji je arheolog ti je nedavno na feni izjavio nalaziste kod goradzda mora da se obustavi zbog nedostatka novaca , zato sto strucni ljudi to trebaju da rade a ne amateri. amater kosta nista a strucan puno, kontas. kad imas strucnjaka onda treba i smjestaj i dnevnica i sve ostalo a vako napravis fondaciju pa stavis nekog rojsa (ko zna koliko ih ima u knjigama ,mozda smo i ti i ja u njima isto kao arheolozi zavedeni) i laganjeze radis posao pranja love i sebi u padje. strucnjak prvo uradi pa onda pise analize i knjige a amater napravi prvo halabuku i knjigu(ako se to moze nazvati knjiga) pa pocne da lupeta o piramidama i moru o svemircima vatikanu zavjeri kontas
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

El-bosniaco wrote:pa ja sam odavno vidio da su oni neprijatelji bosne , po njihovo tonu diskusije, aroganciji

:sad:

sad da se moze vidjeti dusa "ludosti", piramidos, terapija, znanje, macuser

sigurni budite da bi uzeli ovo drugo, da je nema , kako bi se ispostavilo da su oni upravu a mozda cak samo da sto vishe nazaduju bosnu da ne ide naprijed :-?

pa ja sam to nanjusio josh od pocetka peticiji i njihovi talbana i talibanske bosne, to je tako cisto ko suza, pa majka mu stara nisam ja dijete da ne mogu razjasnit sta je sta :-?
uh uh uh... sta rece...

dakle neprijatelji bosne... a da bi bio istinski prijatelj bosne moras bit glup, padat na sve pizdarije koji ti serviraju, vozit golfa 2 dizel, citat avaz, nosit nokiu i slusat saku polumentu... uh... e onda jebiga... neprijatelj sam, najgore vrste... :D :D
koop

Post by koop »

Daj ba sjasite majek vam! Dosadni ste u 3ljepe...Otvorite sebi temu pa se pljujte do mile volje.
Molba moderatoru (ako vise iko ima zivce da ovo uopste moderise), daj malo reda uvedi...Ovdje svega ima osim postova o temi.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

koop wrote:Daj ba sjasite majek vam! Dosadni ste u 3ljepe...Otvorite sebi temu pa se pljujte do mile volje.
Molba moderatoru (ako vise iko ima zivce da ovo uopste moderise), daj malo reda uvedi...Ovdje svega ima osim postova o temi.
pa ubleha i jest tema, ako se ne varam... :D ako bas vjerujete u sve ovo, daj onda preobratite skeptike, ponudite kakve dokaze... dok to ne ucinite ja cu ovu temu smatrat krajnje neozbiljno, jer je ocito i vasi "strucnjaci", koji nisu u stanju dokazati nista, dako dozivljavaju... :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Sretno Biće wrote:gle zar sumnjas u palobosance? ccc... stvarno si zaista :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Evo jednog...

Image
Piramidos

Post by Piramidos »

Alfons Kauders wrote:
koop wrote:Daj ba sjasite majek vam! Dosadni ste u 3ljepe...Otvorite sebi temu pa se pljujte do mile volje.
pa ubleha i jest tema, ako se ne varam... :D ako bas vjerujete u sve ovo, daj onda preobratite skeptike, ponudite kakve dokaze... dok to ne ucinite ja cu ovu temu smatrat krajnje neozbiljno, jer je ocito i vasi "strucnjaci", koji nisu u stanju dokazati nista, dako dozivljavaju... :D
svaka cast na jednom odlicnom odgovoru :-D
El-Intifada

Post by El-Intifada »

uh uh uh... sta rece...

dakle neprijatelji bosne... a da bi bio istinski prijatelj bosne moras bit glup, padat na sve pizdarije koji ti serviraju, vozit golfa 2 dizel, citat avaz, nosit nokiu i slusat saku polumentu... uh... e onda jebiga... neprijatelj sam, najgore vrste... :D :D
Ocit dokaz neprijateljstva!! :D :D

Nego, jajedva cekam da je vise ugledam. Pucam od srece sto nas je takvo nesto zadesilo. Ljubim majku svoju sto me je u Bosni rodila, u ovakvoj nafakali. Moracu se nakanit pa da odem gore da malo ja to uslikam s svojom
masinom. Uhhh srece...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Fair Life wrote:
Sretno Biće wrote:gle zar sumnjas u palobosance? ccc... stvarno si zaista :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Evo jednog...

Image
a ovo je usput i dokaz da se trava na ovim prostorima konzumira od praskozorja ljudske civilizacije... hmmm mozda nam himna bude u ska fazonu... :D
Stitch__

Post by Stitch__ »

svakakvih ljudi na dunjaluku :roll:

citas li ti, geograficaru, sta?? niko nije rekao da ZNA DA PIRAMIDA POSTOJI, to je jos uvijek nemoguce. mi se samo NADAMO, i NE ISKLJUCUJEMO tu mogucnost.

s druge strane ste vi, pokupili svu pamet svijeta, vrhunski svjetski strucnjaci, ubijedjeni u njeno nepostojanje. smijesno.

fakat vam ne kontam motive :?

sad ste sve prijatelje bosne nazvali seljacima???? ma bravo. odisete inteligencijom :)
koop

Post by koop »

Ja ne vjerujem u piramidu. Ali isto tako ne mogu razumjeti bolesnike koji su postavili preko 400 postova, prolivajuci zuc ovdje, vrjedjajuci ljude, ponasajuci se krajnje arogantno,...Zato rekoh, sjasite, dosadni ste do bola. A o smjesnim postavkama kompleksasa, gdje se prodaju pod silne strucnjake u apsolutno svakoj oblasti nauke, a u cilju da kompromituju jos ovog Osmanagica (ciji ja je akademski background takodje jako upitan, to say the least) stvarno je za no comment.
Fair Life

Post by Fair Life »

El-Intifada wrote:(...)

Moracu se nakanit pa da odem gore da malo ja to uslikam s svojom
masinom. Uhhh srece...
Bice ti podaleko... Kentucky - Visoko...
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Putevi na Visočici

NEKAD
Image
i DANAS ako Bog da
Image
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

koop wrote:Ja ne vjerujem u piramidu. Ali isto tako ne mogu razumjeti bolesnike koji su postavili preko 400 postova, prolivajuci zuc ovdje, vrjedjajuci ljude, ponasajuci se krajnje arogantno,...Zato rekoh, sjasite, dosadni ste do bola. A o smjesnim postavkama kompleksasa, gdje se prodaju pod silne strucnjake u apsolutno svakoj oblasti nauke, a u cilju da kompromituju jos ovog Osmanagica (ciji ja je akademski background takodje jako upitan, to say the least) stvarno je za no comment.
ja sto znam o ovome znam sa discovery-a, a nemam tv, pa ti vidi koliko ja znam... u tome i jest fol, ako mene laika ti strucnjaci nisu u stanju ubijedit, kako ocekuju da ubijede malo ozbiljnije ljude...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Stitch__ wrote: sad ste sve prijatelje bosne nazvali seljacima???? ma bravo. odisete inteligencijom :)
meni se cini da sam ja sve ljubitelje turbofolka nazvao seljacima... i ostajem pri tome...
dexcox

Post by dexcox »

koop wrote:Ja ne vjerujem u piramidu. Ali isto tako ne mogu razumjeti bolesnike koji su postavili preko 400 postova, prolivajuci zuc ovdje, vrjedjajuci ljude, ponasajuci se krajnje arogantno,...Zato rekoh, sjasite, dosadni ste do bola. A o smjesnim postavkama kompleksasa, gdje se prodaju pod silne strucnjake u apsolutno svakoj oblasti nauke, a u cilju da kompromituju jos ovog Osmanagica (ciji ja je akademski background takodje jako upitan, to say the least) stvarno je za no comment.
:lol: :shock: :?
koop

Post by koop »

Piramidos wrote:
Alfons Kauders wrote:
svaka cast na jednom odlicnom odgovoru :-D
Ma odgovor je fantastican, tapsite se vi po ramenima koliko hocete, ali je cinjenica da ste dosadni i nekonstruktivni. Za mene nista od do sada predstavljenog ne spada pod konkluzivan dokaz, ali' odakle vam potreba da budete takvi negativci, fuuuuuuuuuujjjjjjj, u nedostatku bolje rijeci.
dexcox

Post by dexcox »

seljak_cojek wrote:Putevi na Visočici

NEKAD
Image
i DANAS ako Bog da
Image
ahahahahhahhahahahhahah
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

dexcox wrote:
seljak_cojek wrote:Putevi na Visočici

NEKAD
Image
i DANAS ako Bog da
Image
ahahahahhahhahahahhahah
bolje bi sjeo golf gti, al moze i ovo :D
Piramidos

Post by Piramidos »

el .....(koliko vas to ima nemrem vas popamtit) da mi ti nebi dao neki epitet neprijatelja bosne tipa,cetnik,ustasa,komunjara itd itd ja sam u dusi a i u opredeljenju Zapatista, tako da znas sa kim imas posla.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Sretno Biće wrote:
hrasno38 wrote: neprijatelj ove drzave zajedno sa svojim guznim haverom Ludost. Bitno je da neko radi nesto konkretno a ne da se samo to brdo proglasilo arheoloskim nalazistem i nakon toga sljedecih 100 godina stajalo kako jeste, kao najobicnije brdo.
brdo jeste arheološki lokalitet no znaš li ti koliko je novca potrebno za jedno arhološko iskapanje... to nije samo udri krampom u zemlju i kopaj... tu treba još mnogo više...
E ovdje sam vas cekao.

E pa tu ide onih 600000 KM (300000 EUR) sto je budzet Fondacije za ovu godinu, za koji ste se hvatali neki dan.

Dakle hvala, za istrazivanje treba novca, makar svaki dan platio cevape i sokove ljudima koji kopaju.
El-Intifada

Post by El-Intifada »

Fair Life wrote:
El-Intifada wrote:(...)

Moracu se nakanit pa da odem gore da malo ja to uslikam s svojom
masinom. Uhhh srece...
Bice ti podaleko... Kentucky - Visoko...
jes ti sigurno zdrav momak ?? :lol: :lol: Ziv ti meni bio naprotivsvemu :-D
E30

Post by E30 »

Ljudi, izgleda da je Ramzes iz BiH! Mora da je otišao u Egipat na odmor i tamo preminuo.
Dobro bi bilo kad bi iskopali tu piramidu!
Locked