Sto bi rekli - jedna lasta ne cini proljece.
Zna se zvanicni stav crkve, i jedne i druge, islamske zajednice i slicno.
Sto bi rekli - jedna lasta ne cini proljece.
Ima tu jedan problem. Ako je crkva (kolokvijalno za sve religije) spremna da malo savije pravila, dogmu, da bi se prilagodila trenutnoj modi, čemu pravila, pa i crkva na kraju?
Tako je, isti su. Sranje jedni i drugi.sherbett wrote: ↑20/09/2022 13:03 Ja ne vidim da se religije postavljaju
Postavljaju se ljudi koji su slucajno pripadnici tih teligija
Ne nuzno i vjernici
Prema tome, nije u redu generalizirat
Ja znam hrpu vjernika kojima gay ljudi ne smetaju
Ali im smeta izrugivanje i provokacije
Znaci ako i na jednoj i na drugoj strani ima onih koji se medjusobno postuju i uvazavaju, zasto radi takvih ne bude vise dostojanstva?
Nije opravdanje "sta im sve religijaradi pa nije cudo da oni tako" pa jbte valjda smo odavno evoluirali od takvog nacina razmisljanja
Ako je koja skupina bolja, neka pokaze da jest
Ovako su mi isto sranje i jedni i drugi
I to treba reci jasno: isti su u svom radikalizmu, nepostivanju, netoleranciji i jadu
slavim te Gospodesherbett wrote: ↑20/09/2022 16:00 Jednako kao sto je najlakse pljuvafi po religiji
Zakone i prava koja traze homoseksualci donosi iskljucivo drzava, pa nisam vidjela da se pokazuju guzice pred saborom ili vladom
Ergo, povorke su posvccene provokacijama "religioznima" a ne ispunjavaju svoju svrhu- zahtjev za pravima
Pa tko u sekularnim drzavama daje prava???
To je zato što kod nas ljudi često prave grešku, uglavnom religiozni ljudi, ali se takvo razmišljanje nažalost često prenosi i na nereligiozne, a greška je u tome što se u startu vjerovanje u natprirodno poistovjećuje sa moralnošću.
Što bi rekli na internetu, the memes write themselves.Također, navode da će se u VagonGallery prvo gledati film Pride, te razgovarati o važnosti savezništva i ovogodišnjoj povorci. Nakon filma i razgovora posjetioci će se preseliti u DKC Incel da uživaju uz muziku i ples.
Poznata ruta kretanja Bh. povorke ponosa, izmijenjena u odnosu na prethodne. U subotu 14. juna u Sarajevu bit će održana sedma po redu Bh. povorka ponosa.

Ima ih s djecom, eno Marija Serifovic Ana Brnabic

Nije stvar u djeci.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑09/06/2025 13:26Ima ih s djecom, eno Marija Serifovic Ana Brnabic
A inace danas svako voli da paradira, neki dan u Zenici parada djece mekteblija, neko bi rekao zloupotrijebe djecu
![]()

Dvije zene..sexy
Klasicne posvuduse, najveci problem bi imale da neko u isto vrijeme organizuje gej prajd i Severinin koncert, morale bi se klonirat da budu na dva mjesta u isto vrijeme.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑15/06/2025 05:38 Odrzana i ovogodisnja, vidi nam Emele i Maje, podrzavaju gay prava
![]()
I eto nas u EU samo treba više prajdaVjecita_zavrzlama wrote: ↑15/06/2025 05:38 Odrzana i ovogodisnja, vidi nam Emele i Maje, podrzavaju gay prava
![]()
Arminovski wrote: ↑16/06/2025 20:10 Ne shvatam da je jedan hebeni dan nekome problem. Zažmiri i opusti se. Ode život. Ima milion drugih stvari što su nam stvarni problemi da nas handre ostatak godine. Kvalitetno.
Napravis testament u kojem kazes da sve ostavljas partnerupezzar wrote: ↑17/06/2025 09:36 Ja ne shvatam da je nekome problem što ljudi traže prepoznavanje životne zajednice.
Zamisli živiš s nekim 50 godina, steknete neki imetak zajedno, sutra jedno umre i kaže imovina ide tetkinoj kćerki, nemaš ti šta ta tražiš od toga, nije tvoje.
Zamisli da ne možeš da odeš u opštinu da prijaviš smrt jer nisi rod. Zamisli nemaš pravo na porodičnu penziju. Neće vas niko jbat, ne bojte se.
Možeš. ali u tome i jeste poenta. Ako ja ne moram napraviti testament već se to zakonom podrazumijeva, što anam oni moraju?ljubijankic wrote: ↑17/06/2025 09:44Napravis testament u kojem kazes da sve ostavljas partnerupezzar wrote: ↑17/06/2025 09:36 Ja ne shvatam da je nekome problem što ljudi traže prepoznavanje životne zajednice.
Zamisli živiš s nekim 50 godina, steknete neki imetak zajedno, sutra jedno umre i kaže imovina ide tetkinoj kćerki, nemaš ti šta ta tražiš od toga, nije tvoje.
Zamisli da ne možeš da odeš u opštinu da prijaviš smrt jer nisi rod. Zamisli nemaš pravo na porodičnu penziju. Neće vas niko jbat, ne bojte se.
Iskreno zaboli me za njih. Ima ova drzava vecih problema koje treba rjesvati a ti problema pogadjaju milione a ne desetak ljudi. Naveo si jedan primjer, ja ti kazem da se lako moze rjesiti. Oko penzije si upravu, tu vjerovatno nema rjesenja bez izmjena zakona.pezzar wrote: ↑17/06/2025 10:11Možeš. ali u tome i jeste poenta. Ako ja ne moram napraviti testament već se to zakonom podrazumijeva, što anam oni moraju?ljubijankic wrote: ↑17/06/2025 09:44Napravis testament u kojem kazes da sve ostavljas partnerupezzar wrote: ↑17/06/2025 09:36 Ja ne shvatam da je nekome problem što ljudi traže prepoznavanje životne zajednice.
Al' evo i da kažeš, ok može testament za taj problem. Ne možeš testamentom steći pravo na porodičnu penziju, koju npr. udovac ima ako mu supruga ostvari pravo na penziju (naravno pod određenim uslovima).
@Truba Kakvu bolan šifru za bankomat? Ostane na računu 200 000 maraka, pošto su gejevi obično dobrostojećinisi napravio testament, odu novci Općini? To treba tako?
Zaslijepljeni ste tim gejlukom da uopšte ne možete da vidite da ljudi imaju objektivne životne probleme, koje heteroparovi nemaju, i to nije u redu.
Jbo me pas, da mi je neko prije 20 godina pričao da ću advokatisati za gej populaciju... Možda kad malo ostarim opet odem u konzerve.