Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4526 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Koju komplekasu suplju vi bacate
uglavnomja

#4527 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

parameter345 wrote:
512MB wrote:Nije mala stvar doci iz sela (Rajvosa) u grad (Bec)
Da,mnogi ne shvataju da je Sarajevo selendra u biti ali sam malo bas u zadnje vrijeme sagledao tacnije ko su ti koji velicaju Sarajevo. To su uglavnom ljudi koji nikad nisu ni izasli iz njega.

Npr. ja imam rodjaka u Tuzli, otac mu je hirurg, majka radi papirologiju na drzavnoj sisi ,nisu seljoberi fakat ali kad bi dosli u Sarajevo,kao da su u Las Vegasu. I Nigdje ne idu iz BBI centra. Mada ,to je bilo prije 8 godina, sad su i oni skontali neke stvari kako su izasli van konzerve.

oni koji velicaju sarajevo se sjecaju sarajeva kad je bilo Grad, centar muzicke scene bivse zemlje od 22 miliona, kad je kk bosna bila sampion europe, doba oi ....
ne velicaju se zgrade, ulice, radnje ... nego ono nesto neopipljivo i nematerijalno, sto je nestalo

sarajevska raja i duh

omiljena tema za pljuvanje onih koji to nisu dozivjeli :)
The 51st State

#4528 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

iz kojih su vukojebina potekli i utekli pa sad se po sarajevu pljuje,
muha_sa

#4529 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

uglavnomja wrote:
parameter345 wrote:
Da,mnogi ne shvataju da je Sarajevo selendra u biti ali sam malo bas u zadnje vrijeme sagledao tacnije ko su ti koji velicaju Sarajevo. To su uglavnom ljudi koji nikad nisu ni izasli iz njega.

Npr. ja imam rodjaka u Tuzli, otac mu je hirurg, majka radi papirologiju na drzavnoj sisi ,nisu seljoberi fakat ali kad bi dosli u Sarajevo,kao da su u Las Vegasu. I Nigdje ne idu iz BBI centra. Mada ,to je bilo prije 8 godina, sad su i oni skontali neke stvari kako su izasli van konzerve.

oni koji velicaju sarajevo se sjecaju sarajeva kad je bilo Grad, centar muzicke scene bivse zemlje od 22 miliona, kad je kk bosna bila sampion europe, doba oi ....
ne velicaju se zgrade, ulice, radnje ... nego ono nesto neopipljivo i nematerijalno, sto je nestalo

sarajevska raja i duh

omiljena tema za pljuvanje onih koji to nisu dozivjeli :)
vrijedi mu odgovarat i objašnjavat :? :?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4530 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Ma velicaju ga i dejtonske generacije u ogromnom broju, grad ima svoju pricu.Nego se pokusava provuci komplekaska teza da Sarajevo velicaju samo oni koji nisu nigdje bili i nista nisu vidjeli. E pa nece moci ove noci. :D
The 51st State

#4531 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by The 51st State »

_BataZiv_0809 wrote:Ma velicaju ga i dejtonske generacije u ogromnom, grad ima svoju pricu.Nego se pokusava provuci komplekaska teza da Sarajevo velicaju samo oni koji nisu nigdje bili i nista nisu vidjeli. E pa nece moci ove noci. :D
i vako krnjavo je las vegas za mnoge vukojebine gdje dijasporci obitavaju,
insomnia78

#4532 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:Ma velicaju ga i dejtonske generacije u ogromnom broju, grad ima svoju pricu.Nego se pokusava provuci komplekaska teza da Sarajevo velicaju samo oni koji nisu nigdje bili i nista nisu vidjeli. E pa nece moci ove noci. :D
Pa kad šljegneš iZenice vjerovatno je wow
uglavnomja

#4533 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

_BataZiv_0809 wrote:Ma velicaju ga i dejtonske generacije u ogromnom broju, grad ima svoju pricu.Nego se pokusava provuci komplekaska teza da Sarajevo velicaju samo oni koji nisu nigdje bili i nista nisu vidjeli. E pa nece moci ove noci. :D

:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4534 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:
Kad šljegneš iz Tojišića sve je wow
insomnia78

#4535 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote:
Kad šljegneš iz Tojišića sve je wow
Pa to ti ja govorim
Fudo387

#4536 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:
Dobro sad, nije wow, al nije ni odron.
Taman, fino, nase, meni fino bude.
Sta tu sad zajebajete bezveze...
muha_sa

#4537 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Fudo387 wrote:
insomnia78 wrote:
Dobro sad, nije wow, al nije ni odron.
Taman, fino, nase, meni fino bude.
Sta tu sad zajebajete bezveze...
e moj Fudaro :-D dugo si na ovom forumu i zar nisi skonto da se jedva doceka na bilo kojoj temi da koji kompleksaš hrakne na Sarajevo :-) nebitno koja je tema--al ne kontam kod pojedinaca ovoliku mržnju prema svom glavnom gradu :-)

jebeni su kompleksi :-)
insomnia78

#4538 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Nije to nista na Korzici ako spomenes da si iz Pariza mozes zacas u moru zavrsiti :lol:
pirmin

#4539 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pirmin »

Da li je "dadnu" gramaticki ispravan izraz?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4540 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Pa to ti ja govorim
Ne govoris, ali nije tema. Nejse.
insomnia78

#4541 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Nije. Treba danu
duminjo

#4542 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by duminjo »

pricati, kako je sarajevo selendra, moze samo nepismen i zatucan covjek. Kad neko takvu glupost izvali, predstavio se dovoljno.
HAVANA

#4543 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

parameter345 wrote:

Selo moje ljepse od pariza :serbo:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#4544 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Uglavnom kao i svaki grad, ima nesto svoje, nekome se svidja, nekome ne, sve je to legitimno, samo dok ne pucaju agresiva i kompleksi.
Fudo387

#4545 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

muha_sa wrote: e moj Fudaro :-D dugo si na ovom forumu i zar nisi skonto da se jedva doceka na bilo kojoj temi da koji kompleksaš hrakne na Sarajevo :-) nebitno koja je tema--al ne kontam kod pojedinaca ovoliku mržnju prema svom glavnom gradu :-)

Kome se ne svidja, nek’ ne ide, jebat ih. :lol: ha ja.
Ti se spremi, sad cu i ja abd brzo, pa cemo u votazi.
Zvacemo i Havanu da nas ima ko branit ako se pobijemo. :lol:
denimb

#4546 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by denimb »

Jbg sklop svjetskog gradjanina...meni dajdza dosao poslije rata iz Amerike, otisao nekad prije rata u sedamdesetim...covjek se nije mogao nacuditi koliki smo divljaci, koliko smo zaostali kako je kod njih sve fancy u ameriKi...ovi mladji rodjaci ga nalozili da jedemo i pse, jbg ostala iz rata navika...dok je bio tu kad god im prahne janje pocnu Bobija po avliji ganjati...derali ga svaki drugi dan...kad je krenuo kaze meni slat cu im ja pare samo im ne daj da Bobija pojedu, salji reko boli me kuac, cuvat cu ja Bobija :lol:
muha_sa

#4547 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Fudo387 wrote:
muha_sa wrote: e moj Fudaro :-D dugo si na ovom forumu i zar nisi skonto da se jedva doceka na bilo kojoj temi da koji kompleksaš hrakne na Sarajevo :-) nebitno koja je tema--al ne kontam kod pojedinaca ovoliku mržnju prema svom glavnom gradu :-)

Kome se ne svidja, nek’ ne ide, jebat ih. :lol: ha ja.
Ti se spremi, sad cu i ja abd brzo, pa cemo u votazi.
Zvacemo i Havanu da nas ima ko branit ako se pobijemo. :lol:
:thumbup:

idemo se olešit pa kud puklo da puklo
muha_sa

#4548 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

denimb wrote:Jbg sklop svjetskog gradjanina...meni dajdza dosao poslije rata iz Amerike, otisao nekad prije rata u sedamdesetim...covjek se nije mogao nacuditi koliki smo divljaci, koliko smo zaostali kako je kod njih sve fancy u ameriKi...ovi mladji rodjaci ga nalozili da jedemo i pse, jbg ostala iz rata navika...dok je bio tu kad god im prahne janje pocnu Bobija po avliji ganjati...derali ga svaki drugi dan...kad je krenuo kaze meni slat cu im ja pare samo im ne daj da Bobija pojedu, salji reko boli me kuac, cuvat cu ja Bobija :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

umal se ne uguših :lol:
HAVANA

#4549 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Kome god je selendra i ko ga mrzi,poserem mu se ja usta. :D
Fudo387

#4550 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

denimb wrote:Jbg sklop svjetskog gradjanina...meni dajdza dosao poslije rata iz Amerike, otisao nekad prije rata u sedamdesetim...covjek se nije mogao nacuditi koliki smo divljaci, koliko smo zaostali kako je kod njih sve fancy u ameriKi...ovi mladji rodjaci ga nalozili da jedemo i pse, jbg ostala iz rata navika...dok je bio tu kad god im prahne janje pocnu Bobija po avliji ganjati...derali ga svaki drugi dan...kad je krenuo kaze meni slat cu im ja pare samo im ne daj da Bobija pojedu, salji reko boli me kuac, cuvat cu ja Bobija :lol:
:lol:
Jel stvarno levat slao lovu da Bobija ne spucate? :lol:
Post Reply