Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4526 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koju komplekasu suplju vi bacate
- uglavnomja
#4527 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
parameter345 wrote:Da,mnogi ne shvataju da je Sarajevo selendra u biti ali sam malo bas u zadnje vrijeme sagledao tacnije ko su ti koji velicaju Sarajevo. To su uglavnom ljudi koji nikad nisu ni izasli iz njega.512MB wrote:Nije mala stvar doci iz sela (Rajvosa) u grad (Bec)
Npr. ja imam rodjaka u Tuzli, otac mu je hirurg, majka radi papirologiju na drzavnoj sisi ,nisu seljoberi fakat ali kad bi dosli u Sarajevo,kao da su u Las Vegasu. I Nigdje ne idu iz BBI centra. Mada ,to je bilo prije 8 godina, sad su i oni skontali neke stvari kako su izasli van konzerve.
oni koji velicaju sarajevo se sjecaju sarajeva kad je bilo Grad, centar muzicke scene bivse zemlje od 22 miliona, kad je kk bosna bila sampion europe, doba oi ....
ne velicaju se zgrade, ulice, radnje ... nego ono nesto neopipljivo i nematerijalno, sto je nestalo
sarajevska raja i duh
omiljena tema za pljuvanje onih koji to nisu dozivjeli
-
The 51st State
#4528 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
iz kojih su vukojebina potekli i utekli pa sad se po sarajevu pljuje,
- muha_sa
#4529 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
vrijedi mu odgovarat i objašnjavatuglavnomja wrote:parameter345 wrote:Da,mnogi ne shvataju da je Sarajevo selendra u biti ali sam malo bas u zadnje vrijeme sagledao tacnije ko su ti koji velicaju Sarajevo. To su uglavnom ljudi koji nikad nisu ni izasli iz njega.512MB wrote:Nije mala stvar doci iz sela (Rajvosa) u grad (Bec)
Npr. ja imam rodjaka u Tuzli, otac mu je hirurg, majka radi papirologiju na drzavnoj sisi ,nisu seljoberi fakat ali kad bi dosli u Sarajevo,kao da su u Las Vegasu. I Nigdje ne idu iz BBI centra. Mada ,to je bilo prije 8 godina, sad su i oni skontali neke stvari kako su izasli van konzerve.
oni koji velicaju sarajevo se sjecaju sarajeva kad je bilo Grad, centar muzicke scene bivse zemlje od 22 miliona, kad je kk bosna bila sampion europe, doba oi ....
ne velicaju se zgrade, ulice, radnje ... nego ono nesto neopipljivo i nematerijalno, sto je nestalo
sarajevska raja i duh
omiljena tema za pljuvanje onih koji to nisu dozivjeli
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4530 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma velicaju ga i dejtonske generacije u ogromnom broju, grad ima svoju pricu.Nego se pokusava provuci komplekaska teza da Sarajevo velicaju samo oni koji nisu nigdje bili i nista nisu vidjeli. E pa nece moci ove noci. 
-
The 51st State
#4531 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
i vako krnjavo je las vegas za mnoge vukojebine gdje dijasporci obitavaju,_BataZiv_0809 wrote:Ma velicaju ga i dejtonske generacije u ogromnom, grad ima svoju pricu.Nego se pokusava provuci komplekaska teza da Sarajevo velicaju samo oni koji nisu nigdje bili i nista nisu vidjeli. E pa nece moci ove noci.
- insomnia78
#4532 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa kad šljegneš iZenice vjerovatno je wow_BataZiv_0809 wrote:Ma velicaju ga i dejtonske generacije u ogromnom broju, grad ima svoju pricu.Nego se pokusava provuci komplekaska teza da Sarajevo velicaju samo oni koji nisu nigdje bili i nista nisu vidjeli. E pa nece moci ove noci.
- uglavnomja
#4533 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
_BataZiv_0809 wrote:Ma velicaju ga i dejtonske generacije u ogromnom broju, grad ima svoju pricu.Nego se pokusava provuci komplekaska teza da Sarajevo velicaju samo oni koji nisu nigdje bili i nista nisu vidjeli. E pa nece moci ove noci.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4534 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kad šljegneš iz Tojišića sve je wowinsomnia78 wrote:Pa kad šljegneš iZenice vjerovatno je wow_BataZiv_0809 wrote:Ma velicaju ga i dejtonske generacije u ogromnom broju, grad ima svoju pricu.Nego se pokusava provuci komplekaska teza da Sarajevo velicaju samo oni koji nisu nigdje bili i nista nisu vidjeli. E pa nece moci ove noci.
- insomnia78
#4535 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa to ti ja govorim_BataZiv_0809 wrote:Kad šljegneš iz Tojišića sve je wowinsomnia78 wrote:Pa kad šljegneš iZenice vjerovatno je wow_BataZiv_0809 wrote:Ma velicaju ga i dejtonske generacije u ogromnom broju, grad ima svoju pricu.Nego se pokusava provuci komplekaska teza da Sarajevo velicaju samo oni koji nisu nigdje bili i nista nisu vidjeli. E pa nece moci ove noci.
-
Fudo387
#4536 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobro sad, nije wow, al nije ni odron.insomnia78 wrote:Pa kad šljegneš iZenice vjerovatno je wow_BataZiv_0809 wrote:Ma velicaju ga i dejtonske generacije u ogromnom broju, grad ima svoju pricu.Nego se pokusava provuci komplekaska teza da Sarajevo velicaju samo oni koji nisu nigdje bili i nista nisu vidjeli. E pa nece moci ove noci.
Taman, fino, nase, meni fino bude.
Sta tu sad zajebajete bezveze...
- muha_sa
#4537 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
e moj FudaroFudo387 wrote:Dobro sad, nije wow, al nije ni odron.insomnia78 wrote:Pa kad šljegneš iZenice vjerovatno je wow_BataZiv_0809 wrote:Ma velicaju ga i dejtonske generacije u ogromnom broju, grad ima svoju pricu.Nego se pokusava provuci komplekaska teza da Sarajevo velicaju samo oni koji nisu nigdje bili i nista nisu vidjeli. E pa nece moci ove noci.
Taman, fino, nase, meni fino bude.
Sta tu sad zajebajete bezveze...
jebeni su kompleksi
- insomnia78
#4538 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije to nista na Korzici ako spomenes da si iz Pariza mozes zacas u moru zavrsiti 
- pirmin
#4539 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da li je "dadnu" gramaticki ispravan izraz?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4540 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne govoris, ali nije tema. Nejse.insomnia78 wrote: Pa to ti ja govorim
- insomnia78
#4541 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije. Treba danu
- duminjo
#4542 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pricati, kako je sarajevo selendra, moze samo nepismen i zatucan covjek. Kad neko takvu glupost izvali, predstavio se dovoljno.
- HAVANA
#4543 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Selo moje ljepse od parizaparameter345 wrote:Da,mnogi ne shvataju da je Sarajevo selendra u biti ali sam malo bas u zadnje vrijeme sagledao tacnije ko su ti koji velicaju Sarajevo. To su uglavnom ljudi koji nikad nisu ni izasli iz njega.512MB wrote:Nije mala stvar doci iz sela (Rajvosa) u grad (Bec)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#4544 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Uglavnom kao i svaki grad, ima nesto svoje, nekome se svidja, nekome ne, sve je to legitimno, samo dok ne pucaju agresiva i kompleksi.
-
Fudo387
#4545 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kome se ne svidja, nek’ ne ide, jebat ih.muha_sa wrote: e moj Fudarodugo si na ovom forumu i zar nisi skonto da se jedva doceka na bilo kojoj temi da koji kompleksaš hrakne na Sarajevo
nebitno koja je tema--al ne kontam kod pojedinaca ovoliku mržnju prema svom glavnom gradu
![]()
jebeni su kompleksi
Ti se spremi, sad cu i ja abd brzo, pa cemo u votazi.
Zvacemo i Havanu da nas ima ko branit ako se pobijemo.
- denimb
#4546 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jbg sklop svjetskog gradjanina...meni dajdza dosao poslije rata iz Amerike, otisao nekad prije rata u sedamdesetim...covjek se nije mogao nacuditi koliki smo divljaci, koliko smo zaostali kako je kod njih sve fancy u ameriKi...ovi mladji rodjaci ga nalozili da jedemo i pse, jbg ostala iz rata navika...dok je bio tu kad god im prahne janje pocnu Bobija po avliji ganjati...derali ga svaki drugi dan...kad je krenuo kaze meni slat cu im ja pare samo im ne daj da Bobija pojedu, salji reko boli me kuac, cuvat cu ja Bobija 
- muha_sa
#4547 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fudo387 wrote:Kome se ne svidja, nek’ ne ide, jebat ih.muha_sa wrote: e moj Fudarodugo si na ovom forumu i zar nisi skonto da se jedva doceka na bilo kojoj temi da koji kompleksaš hrakne na Sarajevo
nebitno koja je tema--al ne kontam kod pojedinaca ovoliku mržnju prema svom glavnom gradu
![]()
jebeni su kompleksiha ja.
Ti se spremi, sad cu i ja abd brzo, pa cemo u votazi.
Zvacemo i Havanu da nas ima ko branit ako se pobijemo.
idemo se olešit pa kud puklo da puklo
- muha_sa
#4548 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
denimb wrote:Jbg sklop svjetskog gradjanina...meni dajdza dosao poslije rata iz Amerike, otisao nekad prije rata u sedamdesetim...covjek se nije mogao nacuditi koliki smo divljaci, koliko smo zaostali kako je kod njih sve fancy u ameriKi...ovi mladji rodjaci ga nalozili da jedemo i pse, jbg ostala iz rata navika...dok je bio tu kad god im prahne janje pocnu Bobija po avliji ganjati...derali ga svaki drugi dan...kad je krenuo kaze meni slat cu im ja pare samo im ne daj da Bobija pojedu, salji reko boli me kuac, cuvat cu ja Bobija
umal se ne uguših
- HAVANA
#4549 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kome god je selendra i ko ga mrzi,poserem mu se ja usta. 
-
Fudo387
#4550 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
denimb wrote:Jbg sklop svjetskog gradjanina...meni dajdza dosao poslije rata iz Amerike, otisao nekad prije rata u sedamdesetim...covjek se nije mogao nacuditi koliki smo divljaci, koliko smo zaostali kako je kod njih sve fancy u ameriKi...ovi mladji rodjaci ga nalozili da jedemo i pse, jbg ostala iz rata navika...dok je bio tu kad god im prahne janje pocnu Bobija po avliji ganjati...derali ga svaki drugi dan...kad je krenuo kaze meni slat cu im ja pare samo im ne daj da Bobija pojedu, salji reko boli me kuac, cuvat cu ja Bobija
Jel stvarno levat slao lovu da Bobija ne spucate?