REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
and

#4526 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

Haris.ba wrote:
and wrote:
Haris.ba wrote:Sumnjam da će doći do glasanja o novoj punomoći. Bake sutra ne radi. :D
Ima obilježavanje 1. marta.

Sud će imajući pisma Ivanića, Izetbegovića, Crnadka i Softića odlučiti postoji li uopće problem punomoći.

A to može trajati čak i do 2018. :D
glupo je da ivanić spominje novu punomoć i da se miješa u proces jer je on išao na konsultacije kod tužene strane i podržao ih :mrgreen:
Zar nije išao kao privatno lice. :D
svjedok odbrane :mrgreen:
a fino im se nudi prilika da sačuvaju rs i dokažu da nisu oni počinili genocid, već neko drugi :mrgreen:
statixx

#4527 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by statixx »

Banksy wrote:Sinoć (Čovićev glasnogovornik) I. Lučić na HTV-u reče kako je Čović u vrlo teškoj poziciji i kako će odluka biti teška, kakva god da bude.
I zaista jeste teška, ali koja god da bude, ne sumnjam da će je kapitalizirati, i to debelo, debelo.
A ulozeni trud i resursi minimalni. Zna Covke s kim fakticki dijeli novac i vlast.
palermo

#4528 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

hAZNADAR wrote:
Ne, nisi dobro skontao.
Ne divim se vec podsjecam da su zreliji od nas. Ili prije Isto kao i ostali narodi u Evropi. Mi smo vanserijski i originalni. Pa cak i u svojoj nezrelosti.
Njihovo kmecanje i drama je sasvim prirodna reakcija jer se osjecaju napadnutim pa se brane. A sta smo mi dokazali sutnjom poslije zabrane jezika, mlakom reakcijom poslije referenduma,.. da smo kulturniji mozda?
Kritikujem bosnjacku neslogu i nepostojanje osjecaja necega zajednickog sto je iznad unutrasnjih razmirica. Ova tema vise to pokazuje negoli to sto stoji u naslovu.
nije govno neg se pas posro.....nisi bolan zreliji zato što si jednoglasan u zločinu, fašizmu......nema ničeg iznad općih ljudskih vrijednosti....pa ni nacionalne nisu....

usotalom, ja ne vidim da postoji neka bošnjačka nesloga,samo postoje različita mišljenja....uostalom, upravo to što nismo bili slični srpskoj politici bio je jedan od naših najvećih aduta u našem odbrambeno-oslobodilačkom ratu...

idemo van teme..
Banksy

#4529 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

jao_situacije wrote:
Banksy wrote:
Razumijem obaveze, ali moraš imati mjere... :mrgreen:

Gačani na aparatima :lol:
ja sam fakat u šoku kako je on ovo skontao.. ili su stranci sve smislili a on samo provodi i sluša ili je on pametniji 20 puta nego što se namjerno prikazuje

meni nikako nije jasno odakle njemu ovakve ideje i potezi ovo je igra i spletkarenje na nivou pravih i ozbiljnih političara, a volio bih da mi neko kaže ko mu daje savjete i govori mu šta da radi

sebija ? erdoan ? američka ambasada ?
u stranci ne može uvesti red, a srbe zajebava zadnjih godinu dana kao veliki

evo ti dobro pratiš situaciju i seciraš poprilično precizno
ko je ovo smislio ?

nema šanse da je on sam, i nema teorije da nije unaprijed smišljeno do najsitnijeg detalja
Ma šta je smislio :lol: :lol: kakve bolan ideje i potezi :-) voda ga nosi i jedva drži glavu iznad. Zar ne vidiš da je sve suha improvizacija i ad hoc djelovanje, bez plana, bez sistema, prvoklasni šlamperaj i šibica.
Složilo mu se da on taj, u fotelji, u datumu isteka, pa je, istina, pokupio neke poene slikajući se okolo, ali šta je zaista uradio po ovom pitanju, to tek trebamo vidjeti u danima koji dolaze.
hAZNADAR

#4530 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

palermo wrote:
hAZNADAR wrote:
Ne, nisi dobro skontao.
Ne divim se vec podsjecam da su zreliji od nas. Ili prije Isto kao i ostali narodi u Evropi. Mi smo vanserijski i originalni. Pa cak i u svojoj nezrelosti.
Njihovo kmecanje i drama je sasvim prirodna reakcija jer se osjecaju napadnutim pa se brane. A sta smo mi dokazali sutnjom poslije zabrane jezika, mlakom reakcijom poslije referenduma,.. da smo kulturniji mozda?
Kritikujem bosnjacku neslogu i nepostojanje osjecaja necega zajednickog sto je iznad unutrasnjih razmirica. Ova tema vise to pokazuje negoli to sto stoji u naslovu.
nije govno neg se pas posro.....nisi bolan zreliji zato što si jednoglasan u zločinu, fašizmu......nema ničeg iznad općih ljudskih vrijednosti....pa ni nacionalne nisu....

usotalom, ja ne vidim da postoji neka bošnjačka nesloga,samo postoje različita mišljenja....uostalom, upravo to što nismo bili slični srpskoj politici bio je jedan od naših najvećih aduta u našem odbrambeno-oslobodilačkom ratu...

idemo van teme..
naravno, necemo vise o tome iako si zaboravio abdicevce i da moral sa ovim nema veze.
Pritivnici revizije na ovoj temi sami potvrdjuju da Bosnjaci politicki jos nisu homogen iz zreo narod. Ok, vratimo se temi
palermo

#4531 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

statixx wrote:
Banksy wrote:Sinoć (Čovićev glasnogovornik) I. Lučić na HTV-u reče kako je Čović u vrlo teškoj poziciji i kako će odluka biti teška, kakva god da bude.
I zaista jeste teška, ali koja god da bude, ne sumnjam da će je kapitalizirati, i to debelo, debelo.
A ulozeni trud i resursi minimalni. Zna Covke s kim fakticki dijeli novac i vlast.
naravno, ali nema tu neke političke kapitalizacije, u smislu novog izbornog zakona ili izbornih jedinica i slično.....

kapitalizacija se može očekivati u nekim drugim stvarima, zakon o kladionicama, neki trgovinski ugovori i slično, neke pozicije u državnim i federalnim isntitucijama, možda još ponešto...
bh.tornjak

#4532 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Ova pisma su nista drugo nego trazenje pojasnjenja o Ivanicevom (prije svega vaninstitucionalnom djelovanju) pismu od prosle godine gdje je bez icijeg znanja javio sudu da je S.Softic razrijesen kao agent.

samim tim pismom i njegim sadrzajem Ivanic je "zasluzio" krivicni postupak...
za ovo mu treba :izet: dje ista ima....
Acid25

#4533 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

bh.tornjak wrote:samim tim pismom i njegim sadrzajem Ivanic je "zasluzio" krivicni postupak...
Ohladi bre!
Već ima jedan postupak... :mrgreen:
sandromen

#4534 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sandromen »

Haris.ba wrote:
sandromen wrote:
Ako je vako onda samo Srbi moraju da ulože žalbu kao protivljenje i propade protutužba.
Ne radi Sud u BH standardima. Sud zanima šta država kaže. Ne razmišlja on u standardima šta Srbi ili Bošnjaci misle i pišu. Nije sud neozbiljan ko mi.

I o kakvoj protutužbi pričamo? :D

Sud je ranije zauzeo stav da traži jasno odustajanje države. Možda sada bude tražio jasan stav države za pokretanje revizije.
A ko predstavlja državu ako ne članovi Predsjedništva iste?

Hrvati onda odlučuju imali protutužba prođu ili ne. 1:2 ili 2:1 će biti u svakom slučaju. Čović daje odlučujući glas. Ovo ko na referendumu o nezavisnoti. :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4535 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

hAZNADAR wrote:
palermo wrote:
hAZNADAR wrote:
Ne, nisi dobro skontao.

idemo van teme..
naravno, necemo vise o tome iako si zaboravio abdicevce i da moral sa ovim nema veze.
Pritivnici revizije na ovoj temi sami potvrdjuju da Bosnjaci politicki jos nisu homogen iz zreo narod. Ok, vratimo se temi

ja nisam primjetio da postoje protivnici revizije

jedino postoje mnogi koji, temeljem prethodnog iskustva, govore da se Izmetbeyi jope igraju sa nama :skoljka:
hAZNADAR

#4536 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

JoseMujica wrote:

jedino postoje mnogi koji, temeljem prethodnog iskustva, govore da se Izmetbeyi jope igraju sa nama :skoljka:
Cim se revizija tumaci kao Bakirova - ko je protiv Bakira - protiv je i njegovog igranja.
Ispravi me ako grijesim.
Haris.ba

#4537 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Haris.ba »

Acid25 wrote:
bh.tornjak wrote:samim tim pismom i njegim sadrzajem Ivanic je "zasluzio" krivicni postupak...
Ohladi bre!
Već ima jedan postupak... :mrgreen:
Otkriće se da je Ivanić već poslao pismo Sudu BiH u kojem kaže da nije postojala odluka sva tri člana predsjedništva o vezano za proslavu 9. januara i upotrebu vojnog puka.

A isto će se otkriti da se poslalo i pismo Sudu BiH da je kao privatna osoba podržao referendum o odluci Ustavnog suda. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4538 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

hAZNADAR wrote:
JoseMujica wrote:

Cim se revizija tumaci kao Bakirova - ko je protiv Bakira - protiv je i njegovog igranja.
Ispravi me ako grijesim.

Neonko je upravo to i želio isto kao i Mile sa referendumom

glede PR-a čista pat pozicija...ko je stručno i znao da je sve igra nemre reći stanite ljudi, dozovite se, jer će ga odmah nepismenjaci razapeti kao neprijatelja

perfidna je to i pogana igra za normalna insana
Last edited by JoseMujica on 28/02/2017 20:54, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#4539 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Bakir kaze ovako:

Ivanić je danas potvrdio da će u tom svom novom pismu Sudu svoje privatno mišljenje predstaviti kao službeni stav Predsjedništva BiH.

Ukoliko Ivanić to zaista i uradi, bit će to zloupotreba položaja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, jer Ivanić, bez obzira što je u ovom trenutku predsjedavajući Predsjedništva BiH, nema pravo da u ime Predsjedništva BiH Sudu iznosi svoja mišljenja i tumačenja kao službeni stav Predsjedništva BiH, jer o tim njegovim mišljenjima i tumačenjima ne postoji konsenzus sva tri člana Predsjedništva BiH, niti su ta njegova privatna mišljenja i tumačenja zasnovana na bilo kakvim činjenicama i ustavno-pravnim argumentima.
hipija

#4540 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hipija »

Na RTS1 oko 21.05 ide Bosanski lonac gdje ce prekodrinska cirilicarska ekipa raspravljati o reviziji presude protiv Srbije.
hAZNADAR

#4541 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by hAZNADAR »

I za vjerovati je :lol:

Za Covica je stvar vrlo jasna. Zeli treci a Bosnjaci ne daju.
Vjerovatno ovih dana pokusava svoj pristanak naplatiti.

Tako da smo prije mi u teskoj situaciji. Ili treci sa revizijom ili nema treceg i nema revizije.
sandromen

#4542 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sandromen »

hAZNADAR wrote:

Tako da smo prije mi u teskoj situaciji. Ili treci sa revizijom ili nema treceg i nema revizije.
Kako bolan da ovjeri taj dogovor bilo s jednom ili drugom stranom? Na časnu pionirsku eto šaljem pismo ovako kako vi hoćete ali imate da podržite naše zahtjeve tamo negdje krajem janura iduće godine? :lol: Da sklopi neki ugovor otome još veći sirkus. :lol:
Ima on sad moć presude na jednu ili drugu stranu ali neće da mogne to kapitalizovati nikako. Jadna mu majka sad je na sto muka.
Duka Dizel

#4543 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Duka Dizel »

hipija wrote:Na RTS1 oko 21.05 ide Bosanski lonac gdje ce prekodrinska cirilicarska ekipa raspravljati o reviziji presude protiv Srbije.
Biće i Ivanić.
Znači čuće se glas i sa te strane Drine. :D
Acid25

#4544 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

Ivanić nakon što su mu uručili pismo suda.
Image
megaman4

#4545 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

hAZNADAR wrote:

Covic nije u poziciji da ucjenjuje sa trecim. Zna on dobro da Bosnjaci nece nikada dati saglasnost zbog njegove intimnosti sa Dodikom sa kojim rusi drzavu sto znaci da je i sam Covic pokazao svoje pravo lice a to je Velikosrpsko lice. To mu je ovih dana receno u lice i od njegovih Hrvata.
sandromen

#4546 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sandromen »

megaman4 wrote:
hAZNADAR wrote:

Covic nije u poziciji da ucjenjuje sa trecim. Zna on dobro da Bosnjaci nece nikada dati saglasnost zbog njegove intimnosti sa Dodikom sa kojim rusi drzavu sto znaci da je i sam Covic pokazao svoje pravo lice a to je Velikosrpsko lice. To mu je ovih dana receno u lice i od njegovih Hrvata.
Dje, kada, tko?
megaman4

#4547 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by megaman4 »

@sandromen

Petar Matanovic je jedan od prvih koji je reagovao na Covicevo trazenje treceg a nije jedini.

Tu je i katolicka crkva koja je protiv ove politike. Protiv su i fratri.
Acid25

#4548 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Acid25 »

megaman4 wrote:@sandromen

Petar Matanovic je jedan od prvih koji je reagovao na Covicevo trazenje treceg a nije jedini.

A šta kažu ovi sa kobre... mambe... poskoka... šta već? :D
palermo

#4549 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by palermo »

megaman4 wrote:
:D pa nije bolan to razlog zašto mu Bošnjaci neće dati saglasnost za treći entitet
sandromen

#4550 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by sandromen »

megaman4 wrote:@sandromen

To nisu Hrvati! To su naši Bosanci katolici!! :bih: :bih: :bih:
Post Reply