Sirija vol. 2

Locked
Kitrona

#4526 Re: Sirija vol. 2

Post by Kitrona »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Erdogan:Umjerena opozicija je jedini legitimni predstavnik sirijskog naroda.
Selefijski zombiji iz grupe Ahararu Sham odrubili glavu zarobljenom arapskom borcu, pripadniku tzv. FSA grupe Jaysh al-Thuwar

UPOZORENJE!

https://www.youtube.com/watch?v=Mt5mOpM ... e=youtu.be

Prvo su ga brutalno pretukli kao sto se moze vidjeti, pa mu onda skratili muke.

I ti se onda cudis kada napisem da su zombiji zajedno sa Nusrom i ostalim islamistima napravili pokolj nad Kurdima u gradovima Tel Aran i Tel Hasal. Ovi zombiji su u stanju uraditi svako zlo koje i najbolesniji um moze zamisliti.

I onda kada padnu u zarobljenistvo, kao ovaj komadant Ahrar Shama, izgledaju ovako, kao zvijeri satjerane u cosak... pogled ispunjen mrznjom, zlom i strahom...

Image

Sa druge strane, civili se vracaju u selo Marejmejn koje su oslobodile kurdsko-arapske snage od Al Kaide i saveznika

Image

Stize pomoc iz Efrina

Image
Image
Image
Image
Ahrar Šam je demantovao da su njihovi vojnici počinili taj zlocin, i osudili pogubljenje.Opet pišeš neistine. :-)

Kad vidiš ovakve stvari onda shvatiš da je metak u čelo ponekad nedostižna "milost".

Možemo mi pričati šta hoćemo ali u Evropi se slično ponašanje osuđuje, postoje sudovi koji kažnjavaju ovakvo ponašanje a zemlje iz okruženja i uticaja vrše pritisak da se ovakvima sudi.

Ništa od ovoga ne postoji kod ovih kozojeba i to je civilizacijska razlika. Ne mogu ih usporediti niti sa stokom jer bih uvrijedio stoku.
husein_kapetan

#4527 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ova akutizacija (ne) odnosa izmedju turske i rusije jednostavno nikako ne sluti na dobro..nikada kao sada putin nije bio eksplicitan u prijetnji..erdogan sa svoje strane manje konkretan ali svojim dosledno preslikava odredjenu odlucnost.. motivisanu.. vidjecemo cime..
Challenger__

#4528 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kitrona wrote:Kad vidiš ovakve stvari onda shvatiš da je metak u čelo ponekad nedostižna "milost".

Možemo mi pričati šta hoćemo ali u Evropi se slično ponašanje osuđuje, postoje sudovi koji kažnjavaju ovakvo ponašanje a zemlje iz okruženja i uticaja vrše pritisak da se ovakvima sudi.

Ništa od ovoga ne postoji kod ovih kozojeba i to je civilizacijska razlika. Ne mogu ih usporediti niti sa stokom jer bih uvrijedio stoku.
Iza takve razbojničke bagre je stala zvanična Ankara.
husein_kapetan wrote:Ova akutizacija (ne) odnosa izmedju turske i rusije jednostavno nikako ne sluti na dobro..nikada kao sada putin nije bio eksplicitan u prijetnji..erdogan sa svoje strane manje konkretan ali svojim dosledno preslikava odredjenu odlucnost.. motivisanu.. vidjecemo cime..
Lik je izgubljen u vremenu i prostoru. Do jučer je makar ličio na političara, na politčara-primitivca (državnika ni pod razno) a danas liči na razbojnika uhvaćenog u nedjelu. Unezvjeren, deformisan, izopačen.

Aura mu je izuzetno loša.
Herr Flick

#4529 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

O tim teroristima iz Ahrar Shama je neki dan bila reportaza na Turskom kanalu TRT :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#4530 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- vazdušna podrška, oružje i savjetnici - da, slanje kopnenih trupa u Irak - ne. To bi za Irak bio neprijateljski čin.

Image
We will consider sending ground troops to #Iraq as "a hostile act" - Statement
Haider al-Ebadi, irački premijer o ideji slanja američkih i drugih zapadnih trupa u Irak

:arrow: LINK
jao_situacije

#4531 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Challenger__ wrote:
Kitrona wrote:Kad vidiš ovakve stvari onda shvatiš da je metak u čelo ponekad nedostižna "milost".

Iza takve razbojničke bagre je stala zvanična Ankara.
husein_kapetan wrote:Ova akutizacija (ne) odnosa izmedju turske i rusije jednostavno nikako ne sluti na dobro..nikada kao sada putin nije bio eksplicitan u prijetnji..erdogan sa svoje strane manje konkretan ali svojim dosledno preslikava odredjenu odlucnost.. motivisanu.. vidjecemo cime..
Lik je izgubljen u vremenu i prostoru. Do jučer je makar ličio na političara, na politčara-primitivca (državnika ni pod razno) a danas liči na razbojnika uhvaćenog u nedjelu. Unezvjeren, deformisan, izopačen.

čeli žao mi je ali ja sam sad na sultanovoj strani
Challenger__

#4532 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Šta ću ti ja Situacijo. Tvoja stvar.
jao_situacije

#4533 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Challenger__ wrote:Šta ću ti ja Situacijo.
vodovod je ipak vodovod, sirijci nek se sami snalaze
preča mi je moja avlija
Kikibombona

#4534 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote: Haider al-Ebadi, irački premijer o ideji slanja američkih i drugih zapadnih trupa u Irak

:arrow: LINK
Kakvi politicki diletantni, budale!

Barzani je odmah porucio da zeljno iscekuje americke trupe. Zauzvrat su vec obecali tesko naoruzanje. Ima da se cjelokupan teritorij koje su zauzele Pesmerge zavede kao teritorij Kurdistana. I Amerika ce to naravno podrzati. Ved su rekli kako su 'male sanse' da ce se Kirkuk vratiti Bagdadu. :lol:
Mlohavi

#4535 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
Kakvi politicki diletantni, budale!

Barzani je odmah porucio da zeljno iscekuje americke trupe. Zauzvrat su vec obecali tesko naoruzanje. Ima da se cjelokupan teritorij koje su zauzele Pesmerge zavede kao teritorij Kurdistana. I Amerika ce to naravno podrzati. Ved su rekli kako su 'male sanse' da ce se Kirkuk vratiti Bagdadu. :lol:
:thumbup:
Kako ono, ne grizi ruku koja te hrani.
Mlohavi

#4536 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

http://www.jutarnji.hr/otkriven-identit ... -/1470983/
Image

Međutim, za Kasijeva u životu nije krenulo sve kako treba i u veljači prošle godine uhvatili su ga u posjedu ilegalnih tableta. Vrlo brzo su ga povezali i s dilerima droge...

Tada je dobio ponudu od ruske tajne službe:

- Ili ćeš ići u zatvor ili ćeš raditi za nas!

Magomed nije dugo razmišljao i vrlo brzo se odlučio za ulogu tajnog agenta. Valjda u tom trenutku ne znajući da će ga put odvesti u najopasnije mjesto na svijetu...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4537 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

ja konto ilegalni tableti,,,acer samsung :roll:
eeej pasa nekad je gore bolje
al znaj
budza

#4538 Re: Sirija vol. 2

Post by budza »

Challenger__ wrote:Lik je izgubljen u vremenu i prostoru. Do jučer je makar ličio na političara, na politčara-primitivca (državnika ni pod razno) a danas liči na razbojnika uhvaćenog u nedjelu. Unezvjeren, deformisan, izopačen.

putin je takav vec vise od deceniju ipo.
dace mu arkadasi po toj lisicjoj njuskici.
Mlohavi

#4539 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Napokon neki snimci akcije...Uzeli pobunjenici neku odbrambenu liniju Ma'an sela, sjeverozapadno od Hame. Nije nista posebno al u nedostatku materijala moze se pogledati.

Ovo primirje YPG i FSA se odnosi samo na grad Aleppo ili provinciju?

Image

Savoxeee???

Mislim da ovaj covjek(link ispod)kuzi stvari :thumbup:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/novi ... 60149.aspx
Last edited by Mlohavi on 03/12/2015 21:54, edited 2 times in total.
Challenger__

#4540 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ovo primirje YPG i FSA se odnosi samo na grad Aleppo ili provinciju?
Za najbitnije, Azaz i koridor. Provincija, dakle.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#4541 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

budza wrote:
Challenger__ wrote:Lik je izgubljen u vremenu i prostoru. Do jučer je makar ličio na političara, na politčara-primitivca (državnika ni pod razno) a danas liči na razbojnika uhvaćenog u nedjelu. Unezvjeren, deformisan, izopačen.

putin je takav vec vise od deceniju ipo.
dace mu arkadasi po toj lisicjoj njuskici.
Nadaj se živi u nadi. :D :izet:
Mlohavi

#4542 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Eh sad ce da vidim kako postupe Ahrar i Nusra kad YPG i FSA potpisu primirje. Da vidim jel' to sve pod istom zastavom protiv kurdske nejaci :D

Pobunjenici vratili Baraghidah, ima i nekih fotografija mrtvih isilovih majmuna...
solar7

#4543 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Kikibombona wrote:
argentaria wrote:
Ova tema se vecinom svodi na nekakva navijanja za neku od strana u Siriji. Ja licno ne podrzavam niti jednu stranu , ali ne mogu da ostanem ravnodusan kad vidim da neko ovdje toliko velica tog asada.

Toliko od mene.
Ok. Ima smisla.

Da li si ravnodusan kada neko velica Nusru/Al Kaidu, Islamski front, ISIL i druge islamisticke skupine kojima se djelovanje svodi na utjerivanje u vjeru?
Kiki bombona ovo je neistina.Ne znam za ISIL ali ovi drugi to ne rade
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4544 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

rusija vs silosi 1:0
Kaligula I

#4545 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligula I »

Kikibombona wrote:
Fudo387 wrote:
Kikibombona wrote:

U Efrinu spremni za Al Kaidu, ISIL i umjerene

Image
Krusna mrvo, ovi k'o da su sad sa Kozare.
Ziku lika u ljubicastom puloveru :lol: , hvala Kiki, bas si me nasmijao.
Pa vidis da ova trojica u uglu uopste nisu naoruzani. :D Vjerovatno su se tek sada pridruzili (ili su mobilisani) Self defense unitsu...

Dakle, ovi ljudi su pripadnici grupe Self defense units, koja je iskljucivo zaduzena za cuvanje linija... moze se reci 'naoruzani civili' koji su prosli kratku obuku... Kurdi su raspisali opstu mobilizaciju u Efrinu, svi punoljetni gradjani su obavezni sluziti najmanje sest mjeseci u Self defense units.

Evo ih ovdje... ovo su njihove uniforme...

Image

Novi clanovi... :D

Image

YPJ Efrin, zene :D

Image

Image

Uniforme YPG... Dakle, vojska, momci koji su na prvim linijama, koji obavljaju najteze zadatke, ofanzivno djeluju itd..

Image
Image
Image

Jedna od nekoliko specijalnih jedinica u Efrinu (Yekineja - YAT)

Asayish

https://en.wikipedia.org/wiki/Asayish_(Syria)

Image
...to be or not to be...iz priloženog, prije će biti nego što neće...
Co0l

#4546 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote: Ne znam.Ahrar Šam je objavio saopćenje u kojem su demantovali navode da su njihovi vojnici počinili taj zločin.
Onda je FSA, nema ko drugi. Koljaci!!
:lol:
Kiki komedijaš :thumbup:
Co0l

#4547 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Mlohavi wrote:http://www.jutarnji.hr/otkriven-identit ... -/1470983/
Image

Međutim, za Kasijeva u životu nije krenulo sve kako treba i u veljači prošle godine uhvatili su ga u posjedu ilegalnih tableta. Vrlo brzo su ga povezali i s dilerima droge...

Tada je dobio ponudu od ruske tajne službe:

- Ili ćeš ići u zatvor ili ćeš raditi za nas!

Magomed nije dugo razmišljao i vrlo brzo se odlučio za ulogu tajnog agenta. Valjda u tom trenutku ne znajući da će ga put odvesti u najopasnije mjesto na svijetu...
Kakvi amateri,KGB se u grobu prevrce :-)
Klavikula

#4548 Re: Sirija vol. 2

Post by Klavikula »

Image
:D
Co0l

#4549 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Maystor wrote: bye bye turski tok :wink:
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/611235/ST ... o-gasovodu

Prdogan se zajebo u procjeni, misleći da Putin neće vući poteze na vlastitu štetu. Kod rusa je ponos broj 1, a onda ide sve ostalo.
Ili je neko bas i racunao na to :D
Kikibombona

#4550 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

solar7 wrote: Kiki bombona ovo je neistina.Ne znam za ISIL ali ovi drugi to ne rade
Nusrici su u Idlibu pogubili oca i sina, krscane, koji su prodavali alkohol.
A Alepu je Ahrar Sham na trgu u Alepu bicevao trgovce koji su radili za vrijeme dzume.
U Marat Numanu je zenama zabranjeno izaci iz kuce bez muza.
Bosanci, pripadnici Nusre, su snimili video hapsenja trgovaca koji su radili za vrijeme dzume.

Kao da mi ne znamo kakve su selefije, radikalni islamisti. Agresivni su ovdje gdje su manjina i gdje nemaju vlast. Mozes misliti kakvi su kada imaju moc, kada su naoruzani, kada mogu raditi sta hoce. Aj se prosetaj kroz njihov grad u sorcu ili sa pivom u kesi. To bi ti zadnje bilo. Zatucana gamad.
Locked