Pariz

Post Reply
insomnia78

#4526 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote: Pa dobro, ali mi nemamo Arape... Osim turista...

A kada bi neki domaci bradonja napravio nesto slicno kod nas... Posto nema efikasne policije i obavjestajne agencije, a ima kalasa i muda, narod bi vjerovatno uzeo stvar u svoje ruke i pobio govna u roku od par dana.
Nemamo arape ali imamo oxa, mevlids ili onog sto je zaklao porodicu na bozic. Vidio si kod mevlida kako bi narod nesto napravio. Mogao je mevlid pucati dok ne ispuca sve okvirove i opet ga ne bi niko skinuo kalasem osim drotova. Pa ne hodaju kod nas sa kalasima okolo jeboga
Nisam rekao da bi narod sprijecio napade, vec da bi se osvetili, i to krvnicki.

Stvarno mislis da bi mogli pobiti 50 ljudi u Sarajevu a da ne bude odmazde? Ja ne vjerujem. Medju toliko ozaloscenih porodica sigurno bi se naslo dosta ljudi koji bi pravdu uzeli u svoje ruke i krenuli po sistemu oko za oko.

Mislis da bi bilo puno otpora takvim postupcima? Jer meni se cini da ne bi, odnosno da bi ih narod cak i podrzao. Sta mislis, da je neki civil upucao Oksa ili Mevlida, ili nekog iz njihove raje, da bi se naslo ljudi voljnih svjedociti protiv njih? Ja bih se prvi napravio lud i rekao da nisam nista vidio.
Da, mi smo inace poznati osvetnici
De ba Alfonse
Pa po RS-u ti i dan danas hodaju ubice i silovatelji i susrecu se sa familijama zrtava

S moje sokoćalo
stakasa

#4527 Re: Pariz

Post by stakasa »

kamen spoticanja wrote:
insomnia78 wrote:84 mrtva i 18 jos uvijek u kriticnom stanju. Kamion je iznajmljen par dana prije napada. I ponovo isti profil. Lik koji, doduse nije bio na "s listi" (na kojoj su ovi bezbjedenosno zanimljivi, radikalni i povezani sa istim) ali je poznat policiji zbog nasilja sa oruzjem, nasilja u porodici i kradja

S moje sokoćalo
Zaista vrlo rijetko bude neko s radikalnom ideologijom
Vazda poluprofi likovi s ogromnom krimi karijerom
Ali kako ih uspiju radikalizovat? Ovi lokalni klosari, porodicni nasilnici, sitni delikventi itd su likovi su sve samo ne jakog karaktera, interesuje me kako ih uspiju nagovorit da se raznesu
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4528 Re: Pariz

Post by -LIBERO- »

kamen spoticanja wrote:
insomnia78 wrote:84 mrtva i 18 jos uvijek u kriticnom stanju. Kamion je iznajmljen par dana prije napada. I ponovo isti profil. Lik koji, doduse nije bio na "s listi" (na kojoj su ovi bezbjedenosno zanimljivi, radikalni i povezani sa istim) ali je poznat policiji zbog nasilja sa oruzjem, nasilja u porodici i kradja

S moje sokoćalo
Zaista vrlo rijetko bude neko s radikalnom ideologijom
Vazda poluprofi likovi s ogromnom krimi karijerom
Pa takvi su i kod nas regrutovani u razne ekstremizme. Ista prica, takve je najlakse izmanipulisati...i kasnije upotrijebiti kao oruzije.
insomnia78

#4529 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Policija je upravo objavila da je i formalno identifikovan pomocu otisaka prstiju. Da, radi se o liku na kojeg glase dokumenti nadjeni u kamionu
Kod sebe je imao pistolj i pucao je prema policiji prije nego je ubijen

S moje sokoćalo
uglavnomja

#4530 Re: Pariz

Post by uglavnomja »

Alfons Kauders wrote: Nece nikome to tek tako "puknuti" u glavi, ali slazemo se da je plodno tlo. Sta se promijenilo u proteklih 10, 20 godina? Internet je dobar dio problema, a da i ne pricamo o cinjenici da prije 20 ili 25 godina nisi imao organizacije tipa ISIL-a ili Al Qaede, ili si ih imao, ali su bile mikroskopski male. Danas su globalne i mogu vrbovati budale od Sarajeva do Seula.

internet kao prenos informacija, laksa komunikacija
i
internet i ostale kompjuterski programi, pametne masine, roboti ... koji drasticno smanjuju potrebu za radnom snagom.

plus svjetska kriza

migracije, ogromne koncentracije ljudi na malom prostoru, miks kultura i mentaliteta, domaci se osjecju ugrozeni, ovi drugi se osjecaju uskraceni ...

ogroman broj ljudi na planeti, sve duzi zivotni vijek, smrtnost novorodjencadi statisticki zanemarljiva ... troskovi brige o starim, troskovi integracije azilanata ...

a neki neprodutikvni ljudi zaradjuju milione sedmicno, a nisu drvo u zivotu posadili.

idealno tlo za polijene neobrazovane klince bez buducnosti. ispran mozak. a ti "ucitelji" su majstori manipulacije.

sume koje se trose na ratove :|

ide svijet u qq, kad ce stici, ne znam, ali hoce :run:
stakasa

#4531 Re: Pariz

Post by stakasa »

uglavnomja wrote:
Alfons Kauders wrote: Nece nikome to tek tako "puknuti" u glavi, ali slazemo se da je plodno tlo. Sta se promijenilo u proteklih 10, 20 godina? Internet je dobar dio problema, a da i ne pricamo o cinjenici da prije 20 ili 25 godina nisi imao organizacije tipa ISIL-a ili Al Qaede, ili si ih imao, ali su bile mikroskopski male. Danas su globalne i mogu vrbovati budale od Sarajeva do Seula.

internet kao prenos informacija, laksa komunikacija
i
internet i ostale kompjuterski programi, pametne masine, roboti ... koji drasticno smanjuju potrebu za radnom snagom.

plus svjetska kriza

migracije, ogromne koncentracije ljudi na malom prostoru, miks kultura i mentaliteta, domaci se osjecju ugrozeni, ovi drugi se osjecaju uskraceni ...

ogroman broj ljudi na planeti, sve duzi zivotni vijek, smrtnost novorodjencadi statisticki zanemarljiva ... troskovi brige o starim, troskovi integracije azilanata ...

a neki neprodutikvni ljudi zaradjuju milione sedmicno, a nisu drvo u zivotu posadili.

idealno tlo za polijene neobrazovane klince bez buducnosti. ispran mozak. a ti "ucitelji" su majstori manipulacije.

sume koje se trose na ratove :|

ide svijet u qq, kad ce stici, ne znam, ali hoce :run:
Sto ti je reci pesimista :D
Rampage

#4532 Re: Pariz

Post by Rampage »

deer_hunter wrote:
Rampage wrote:
Čovjek se poziva na informaciju koja kaže da je monstrum upucan nakon što je izašao iz kamiona.
samo izasao ili je izasao i pucao? velika razlika...nemoj mu samo ti advokata glumit,pozdrav ;-)
Jedan očevidac rekao je za agenciju AP da je vozač kamiona koji je uletio u ljude izašao poslije iz vozila i pucao u okupljene.
Pročitaj šta si ti sam napisao u postu na kojem sam te ja citirao, nigdje ni riječi o ovome što sada spominješ.

Pozdrav i za tebe :thumbup:
deer_hunter wrote: jos ce ispasti da su nasi specijalci koji mahom upadaju preko stele bolji od francuskih. skontaj razliku izmedju jureceg kamiona koji gazi ljude i covjeka koji puca na gomilu i Mevlida koji je pola sata mirno setkao na rakrsnici i cekao da ga neko posalje na ahiret. i vidi ovih nasih tikvana, idu direktno u grupi do Mevlida iako vide da je jos uvijek ziv, mogao ih je sve poslati na onaj svijet da je imao eksploziv na sebi...
Alfons Kauders

#4533 Re: Pariz

Post by Alfons Kauders »

insomnia78 wrote: Da, mi smo inace poznati osvetnici
De ba Alfonse
Pa po RS-u ti i dan danas hodaju ubice i silovatelji i susrecu se sa familijama zrtava

S moje sokoćalo
Zavisi od situacije. Bilo je odmazde i u ratu, i pored toga sto tada nije bilo lako doci do onih koji su pocinili zlocine. Bilo je i poslije rata.

A zamisli da neki kreten napravi pizdariju u nekom nasem gradu, da poginu desetine ljudi... I da se isti dan zna ko je, odakle je, itd. Mislis da se bas niko ne bi odlucio na nasilje?
Kombat

#4534 Re: Pariz

Post by Kombat »

bosanska senzacija wrote:Roknut ce jednog dana i kod nas.

Ko vam garantuje da to nece biti upravo u vrijeme kada vi sa zenom i djecom budete na krivom mjestu u krivo vrijeme?

Hocete li tad pozivati na razum i strpljenje?

Hocete ali u kurcu.

Oko za oko, zub za zub je sasvim legitimna osuda za dusevne fukare kojima ni vlastiti zivoti nista ne znace a kamoli tudji.
ma kakvi...jedino sto ima smisla je oci za oko celjust za zub
insomnia78

#4535 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Alfons Kauders wrote:
De ba Alfonse

S moje sokoćalo
Zavisi od situacije. Bilo je odmazde i u ratu, i pored toga sto tada nije bilo lako doci do onih koji su pocinili zlocine. Bilo je i poslije rata.

A zamisli da neki kreten napravi pizdariju u nekom nasem gradu, da poginu desetine ljudi... I da se isti dan zna ko je, odakle je, itd. Mislis da se bas niko ne bi odlucio na nasilje?
Ne mislim. Siguran sam

S moje sokoćalo
kamen spoticanja

#4536 Re: Pariz

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:
kamen spoticanja wrote:" Genijalnost" ovakvog ratovanja je upravo u nemogucnosti predvidjanja i milijardu slabih tacki u svakoj drzavi...a kolicina straha i nereda koji svaki ovakav napad izazove je strasna...sto jasno kaze da je i cilj takav...mozda su alzirci sredstvo u fra...ali je sigurno da su planeri negdje drugdje
aerodrom ataturk su u istanbulu napali dva cecena i uzbek menscini...i to u maniru najboljih specijalnih jedinica...a rezultat je opet isti...i zaista ista je matrica
jedino sto meni nije jasno je sljedece: nakon teroristickog napada u istanbulu turska policija je uhapsila 50tak ljudi mahom stranih drzavljana...a njihovi identiteti se kriju kao najstrozija tajna...valjda je neko propjevo majku mu
Siguran sam da i francuzi znaju dje su i odakle se pumpa...sta se desava fakat je kljucno.pitanje
Nekad su hapsenja predstava da se smiri javnost.
Naravno jer ne postoji drugaciji nacin da branis svoju poziciju vlastodrzca...
mada ako mene pitas cilj je ovde ono sto alfons spominje...prirodna ljudska reakcija normalnog francuza jeste da se samoorganizuje udje u prvu marokansku cetvrt i pocne da puca...a cini mi se da je to krajnji cilj...a jasno je u koju pm onda sve ovo ode
Bodkin

#4537 Re: Pariz

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:Policija je upravo objavila da je i formalno identifikovan pomocu otisaka prstiju. Da, radi se o liku na kojeg glase dokumenti nadjeni u kamionu

S moje sokoćalo
Moze biti da je samo lud. Ne mora biti islamski terorizam.
deer_hunter

#4538 Re: Pariz

Post by deer_hunter »

Rampage wrote: Pročitaj šta si ti sam napisao u postu na kojem sam te ja citirao, nigdje ni riječi o ovome što sada spominješ.

deer_hunter wrote: jos ce ispasti da su nasi specijalci koji mahom upadaju preko stele bolji od francuskih. skontaj razliku izmedju jureceg kamiona koji gazi ljude i covjeka koji puca na gomilu i Mevlida koji je pola sata mirno setkao na rakrsnici i cekao da ga neko posalje na ahiret. i vidi ovih nasih tikvana, idu direktno u grupi do Mevlida iako vide da je jos uvijek ziv, mogao ih je sve poslati na onaj svijet da je imao eksploziv na sebi...
kad vec citiras citiraj sve, ne samo ono sto tebi odgovara
skontaj razliku izmedju jureceg kamiona koji gazi ljude i covjeka koji puca na gomilu
pozdrav
stakasa

#4539 Re: Pariz

Post by stakasa »

Alfons Kauders wrote:
De ba Alfonse

S moje sokoćalo

Ako bi taj kreten bio neki jado, repa bez korjena gdje bi bilo izvjesno da nasilje nece izazvati posljedice - doslo bi do linca. Ako bi isti imao tri zajebana brata ili clan dzemata pa postojala opasnost da ce ga ovi osvetit niko ga ne bi ni dokrenuo.
insomnia78

#4540 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:
insomnia78 wrote:Policija je upravo objavila da je i formalno identifikovan pomocu otisaka prstiju. Da, radi se o liku na kojeg glase dokumenti nadjeni u kamionu

S moje sokoćalo
Moze biti da je samo lud. Ne mora biti islamski terorizam.
Pa mediji, kao i aparat ovo jos uvijek ne proglasavaju teroristickim napadom iako je to na vrhu spiska mogucih motiva

S moje sokoćalo
Kombat

#4541 Re: Pariz

Post by Kombat »

arzuhal wrote:
Alfons Kauders wrote: FMUP i SIPA nisu mogli djelovati jer nije bilo koordinacije i nisu dobili odoborenje.

Pucao je MUP KS, policajac...
Dakle moramo jasno poručiti Hilari: zbog nepostojanja Policije BiH, odnosno MUP-a BiH, na nivou države BiH, mi se ne možemo kvalitetno uhvatiti u koštac s terorizmom i sličnim opasnostima...Eh, ako bi to imali onda je druga priča...
hoces reci Donaldu trebamo to poruciti?!
deer_hunter

#4542 Re: Pariz

Post by deer_hunter »

deer_hunter wrote:
Rampage wrote: Pročitaj šta si ti sam napisao u postu na kojem sam te ja citirao, nigdje ni riječi o ovome što sada spominješ.

skontaj razliku izmedju jureceg kamiona koji gazi ljude i covjeka koji puca na gomilu
ne citas dobro, bice da je do uciteljice, pozdrav
Rampage

#4543 Re: Pariz

Post by Rampage »

deer_hunter wrote:

pozdrav

Da, do mene je, mislio sam da je pucao samo dok je vozio kamion.
salik79

#4544 Re: Pariz

Post by salik79 »

mO k3 wrote:
insomnia78 wrote:
mO k3 wrote:Još da navedem da ne ispadne da podržavam ovo sranje sta se dešava u svijetu ....
Da, samo eto onako, slucajno provuces "informaciju" o tome kako Francuzi bombarduju bolnice po Siriji

S moje sokoćalo
Slušaj Jürgen todenhöfer nije samo neko i nesto u Njemačkoj , čovjek koji je bio sudija

Google Phoenix / inside is .... Prenio sam ono sto sam čuo

Jürgen Todenhöfer je doslovno samo neko i nesto u Njemackoj, naspram institucije pokojnog/rahmetli Peter Scholl Latoura, najpoznatijeg i najpriznatijeg doajena njemackog neovisnog novinarstva, eksperta globalno-politickih kretanja i supereksperta za Bliski istok i region. Covjek je od samog pocetka, kao uostalom i sirijski predsjednik Asad, ukazivao i upozoravao na pogubnost podrske zapadnih zemalja teroristickim celijama u Siriji, a sve pod plastom "demokratskih promjena". Ovo je doslovno ono: "Trazili ste, gledajte!". Zali Boze nevinih civila, kako u Siriji, Iraku, Jemenu,..., tako i u Europi.

P.S.
Samo sam cekao kada ce se za nedavno pohapsene teroriste u Iranu, koji su neposredno sprijeceni u izvrsenju teroristickih napada, oglasiti kojekakve (zapadnjacke) organizacije za ljudska prava koje bi dale podrsku vehabistickim telalima i piskaralima da je toboze rijec o progonu neduznih sunita, pod krinkom borbe protiv terorizma. Hvala Bogu, koliko mi je poznato, takvo sta je, za sada, izostalo...
mzungu

#4545 Re: Pariz

Post by mzungu »

Pa stvarno mi nije jasno vise sto ne posalju trupe u Irak I Siriju I potamane ta govna! Mozda se I sljedbenici po Evropi smire malo.
Kombat

#4546 Re: Pariz

Post by Kombat »

mO k3 wrote:
kamen spoticanja wrote:" Genijalnost" ovakvog ratovanja je upravo u nemogucnosti predvidjanja i milijardu slabih tacki u svakoj drzavi...a kolicina straha i nereda koji svaki ovakav napad izazove je strasna...sto jasno kaze da je i cilj takav...mozda su alzirci sredstvo u fra...ali je sigurno da su planeri negdje drugdje
aerodrom ataturk su u istanbulu napali dva cecena i uzbek menscini...i to u maniru najboljih specijalnih jedinica...a rezultat je opet isti...i zaista ista je matrica
jedino sto meni nije jasno je sljedece: nakon teroristickog napada u istanbulu turska policija je uhapsila 50tak ljudi mahom stranih drzavljana...a njihovi identiteti se kriju kao najstrozija tajna...valjda je neko propjevo majku mu
Siguran sam da i francuzi znaju dje su i odakle se pumpa...sta se desava fakat je kljucno.pitanje
Ovdje nema rijeci o genijalnosti , nego cisti kukavičluk
naravno da je "genijalnost". Fer borba i "casno" :-) :lol: ratovanje postoji samo u Holivudskim posranim filmovima.

U stvarnosti, svi koji su ikada ista znacajno postigli su se pridrzavali one stare anglosaksonske mantre: "if you are in a fair fight, you did not plan it right".

Manje holivuda, sinko....
kamen spoticanja

#4547 Re: Pariz

Post by kamen spoticanja »

mzungu wrote:Pa stvarno mi nije jasno vise sto ne posalju trupe u Irak I Siriju I potamane ta govna! Mozda se I sljedbenici po Evropi smire malo.
:-)
Bodkin

#4548 Re: Pariz

Post by Bodkin »

Kombat wrote:
mO k3 wrote:
Ovdje nema rijeci o genijalnosti , nego cisti kukavičluk
naravno da je "genijalnost". Fer borba i "casno" :-) :lol: ratovanje postoji samo u Holivudskim posranim filmovima.

U stvarnosti, svi koji su ikada ista znacajno postigli su se pridrzavali one stare anglosaksonske mantre: "if you are in a fair fight, you did not plan it right".

Manje holivuda, sinko....
Tom logikom treba zaliti pola bliskog istoka bijelim fosforom i rijesen problem.
Alfons Kauders

#4549 Re: Pariz

Post by Alfons Kauders »

stakasa wrote:
Alfons Kauders wrote: Zavisi od situacije. Bilo je odmazde i u ratu, i pored toga sto tada nije bilo lako doci do onih koji su pocinili zlocine. Bilo je i poslije rata.

Ako bi taj kreten bio neki jado, repa bez korjena gdje bi bilo izvjesno da nasilje nece izazvati posljedice - doslo bi do linca. Ako bi isti imao tri zajebana brata ili clan dzemata pa postojala opasnost da ce ga ovi osvetit niko ga ne bi ni dokrenuo.
Da, kao sto sam rekao, zavisi od situacije... Ko su zrtve, ko je pocinitelj.

A dzaba dzemat i zajebana braca ako naletis na pogresnu osobu, bilo zajebanu, bilo ludu.

Covjek neki dan u Srbiji izreseta kafic radi bivse zene... Sta bi tek neko podjednako nestabilan uradio da mu bradonje ubiju zenu, dijete, brata? Ne vjerujem da bi ga sprijecio dzemat ili zajebani burazeri
kamberovica polje

#4550 Re: Pariz

Post by kamberovica polje »

Duge cijevi na ulice, zabraniti javna okupljanja i racije po predgrađima i sumnjivim religijskim organizacijama. Ja drugog rješenja ne vidim protiv ovakvog kukavičkog ratovanja ne može se drugačije.
Post Reply