Da, mi smo inace poznati osvetniciAlfons Kauders wrote:Nisam rekao da bi narod sprijecio napade, vec da bi se osvetili, i to krvnicki.Bodkin wrote:Nemamo arape ali imamo oxa, mevlids ili onog sto je zaklao porodicu na bozic. Vidio si kod mevlida kako bi narod nesto napravio. Mogao je mevlid pucati dok ne ispuca sve okvirove i opet ga ne bi niko skinuo kalasem osim drotova. Pa ne hodaju kod nas sa kalasima okolo jebogaAlfons Kauders wrote: Pa dobro, ali mi nemamo Arape... Osim turista...
A kada bi neki domaci bradonja napravio nesto slicno kod nas... Posto nema efikasne policije i obavjestajne agencije, a ima kalasa i muda, narod bi vjerovatno uzeo stvar u svoje ruke i pobio govna u roku od par dana.
Stvarno mislis da bi mogli pobiti 50 ljudi u Sarajevu a da ne bude odmazde? Ja ne vjerujem. Medju toliko ozaloscenih porodica sigurno bi se naslo dosta ljudi koji bi pravdu uzeli u svoje ruke i krenuli po sistemu oko za oko.
Mislis da bi bilo puno otpora takvim postupcima? Jer meni se cini da ne bi, odnosno da bi ih narod cak i podrzao. Sta mislis, da je neki civil upucao Oksa ili Mevlida, ili nekog iz njihove raje, da bi se naslo ljudi voljnih svjedociti protiv njih? Ja bih se prvi napravio lud i rekao da nisam nista vidio.
De ba Alfonse
Pa po RS-u ti i dan danas hodaju ubice i silovatelji i susrecu se sa familijama zrtava
S moje sokoćalo