Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- Sanjarko
#4526 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zapisah se ja. Izvinite na smaranju. Pozdrav.
- irac300
#4528 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ima i toga. Gledam dok pretražuje pokazuje 10 linkova od 1080p, 20 od 720p i nekih milion SD, al' u praksi kurko. Inače bi bio u rangu Genesisa i Covenanta u najsjajnijim danima. Nešto sam čitao da ima veze regionalna blokada za neke linkove, da bi uz VPN ti linkovi radili, ali nemam VPN pa nisam probao.mufa1 wrote:Ovaj redux izbaci pun djavo svega, ali skoro nista nece da pokrene. Meni obicni exodus i neptune rising vec godinu dana funkcionisu najbolje.. na jednom od ta dva nadjem ono sto trazim..
Yoda addon isto nije loš.
- Sanjarko
#4529 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nemoj mi smajlije ljepit.irac300 wrote:![]()
- Sanjarko
#4530 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ali dohakat cu ja ovome. Vec sam i VPN pronasao neki besplatni. Valjda ga znadnem nastimati itd. Samo neznam koliko je siguran itd.
- irac300
#4531 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne pitaj me u vezi toga, nemam ja živaca iskreno za te nebitne stvari. Više sam skoncentrisan na addone i sve što ide uz njih, jebo skinove i sl.Vizionar 1985 wrote:Nemoj mi smajlije ljepit.irac300 wrote:![]()
Nego daj neki link ili video odakle da krenem. Slabo nesto objasnjavaju ovi po jutubu, kako, sta. Da poslozim ikone itd. Citam juce da na ovoj defaltnoj kozi izgleda to zasad nemoze.
- Sanjarko
#4532 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma znam j*bo ih. Ali ima ih u adonima puno. Ali izgleda sam dohakao tome. Puknem ih u favorite i tu ih nema puno.irac300 wrote:Ne pitaj me u vezi toga, nemam ja živaca iskreno za te nebitne stvari. Više sam skoncentrisan na addone i sve što ide uz njih, jebo skinove i sl.Vizionar 1985 wrote:Nemoj mi smajlije ljepit.irac300 wrote:![]()
Nego daj neki link ili video odakle da krenem. Slabo nesto objasnjavaju ovi po jutubu, kako, sta. Da poslozim ikone itd. Citam juce da na ovoj defaltnoj kozi izgleda to zasad nemoze.
- PlusSA
#4533 Re: Kodi/XBMC Media centar
Koji addons su najbolji za filmove i serije?
-
kakavdanakneiskustvu
#4534 Re: Kodi/XBMC Media centar
PlusSA wrote:Koji addons su najbolji za filmove i serije?
ja zadovoljan exodusom i maverickom
- semirsar
#4535 Re: Kodi/XBMC Media centar
mene maverick iznenadio sa 4K filmovima 
- irac300
#4536 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nije loš Maverick, al' lično ide mi na K, što ne može titlove automatski da učitava, nego se valja handrit sa ručnim ukucavanjem naslova.semirsar wrote:mene maverick iznenadio sa 4K filmovima
- PlusSA
#4537 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Nije loš Maverick, al' lično ide mi na K, što ne može titlove automatski da učitava, nego se valja handrit sa ručnim ukucavanjem naslova.semirsar wrote:mene maverick iznenadio sa 4K filmovima
Koji addon automatski ubacuje prijevod?
Koji box uzeti da pici 4k a da nije skup.
- semirsar
#4538 Re: Kodi/XBMC Media centar
vjeruj, koliko sam u proslosti imao problema u potrazi za titlovima toliko mi je sad lako samo ukucati naslovirac300 wrote:Nije loš Maverick, al' lično ide mi na K, što ne može titlove automatski da učitava, nego se valja handrit sa ručnim ukucavanjem naslova.semirsar wrote:mene maverick iznenadio sa 4K filmovima
- irac300
#4539 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa ja cuo Telemach dijeli njake boksove.PlusSA wrote:irac300 wrote:Nije loš Maverick, al' lično ide mi na K, što ne može titlove automatski da učitava, nego se valja handrit sa ručnim ukucavanjem naslova.semirsar wrote:mene maverick iznenadio sa 4K filmovima
Koji addon automatski ubacuje prijevod?
Koji box uzeti da pici 4k a da nije skup.
Titlovi.com official plugin. Imas ga unutar Kodija u sekciji subtitles. Moras se registrovati prvo na njihovoj stranici, pa user i pass unijeti u plugin.
Edit:
Nijedan addon ne ucitava automatski, ali neki kao Maverick ne zele preko plugina da traze titl, nego moras rucno kucati. Sa ostalim tipa , Exodus, Incursion, Neptun Rising... nema tih problema.
Last edited by irac300 on 01/11/2018 22:21, edited 1 time in total.
- alibaba_i_30_godina
#4540 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Ne pitaj me u vezi toga, nemam ja živaca iskreno za te nebitne stvari. Više sam skoncentrisan na addone i sve što ide uz njih, jebo skinove i sl.Vizionar 1985 wrote:Nemoj mi smajlije ljepit.irac300 wrote:![]()
Čitam ove njegove postove iznad i prvo što mi je zasmetalo jeste ono "koza". Kontam koza k'o koza nikako nema smisla ni sa čim, a koža, kakve veze ima koža sa ovim....da bih nakon minutu skontao da lik misli na skins.
Mislim tačno bukvalno prevedeno, ali ne i smisleno. Vizionaru vrli, mojne još biti i bukvalac i naćemo ti linkove gdje ti je sve natenane objašnjeno.
- irac300
#4541 Re: Kodi/XBMC Media centar
Mislim da ce srusiti @brazzu sa trona kao legendu ovog pdf-a.alibaba_i_30_godina wrote: Čitam ove njegove postove iznad i prvo što mi je zasmetalo jeste ono "koza". Kontam koza k'o koza nikako nema smisla ni sa čim, a koža, kakve veze ima koža sa ovim....da bih nakon minutu skontao da lik misli na skins.![]()
Mislim tačno bukvalno prevedeno, ali ne i smisleno. Vizionaru vrli, mojne još biti i bukvalac i naćemo ti linkove gdje ti je sve natenane objašnjeno.
- alibaba_i_30_godina
#4542 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jel' moguće to?!irac300 wrote:Mislim da ce srusiti @brazzu sa trona kao legendu ovog pdf-a.alibaba_i_30_godina wrote: Čitam ove njegove postove iznad i prvo što mi je zasmetalo jeste ono "koza". Kontam koza k'o koza nikako nema smisla ni sa čim, a koža, kakve veze ima koža sa ovim....da bih nakon minutu skontao da lik misli na skins.![]()
Nego, vezano za automatsko učitavanje prevoda moguće je isto postaviti u opcijama da kada se pokrene neki film ili serija odmah se skine prvi raspoloživi subtitle. Za ovo moraju biti otvorena Expert podešavanja Kodija (Player settings -> Language -> Auto download first subtitle).
Ako je to ono na šta misliš @PlusSa
- MaroonBrigade
#4543 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa kada su "save" mogli prevesti u "spasiti".. zasto onda ne i ovoalibaba_i_30_godina wrote:![]()
Čitam ove njegove postove iznad i prvo što mi je zasmetalo jeste ono "koza". Kontam koza k'o koza nikako nema smisla ni sa čim, a koža, kakve veze ima koža sa ovim....da bih nakon minutu skontao da lik misli na skins.![]()
- mufa1
#4544 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja bi bio presretan da mi sve sto pokusam otvorit nadje bar jedan 1080p aktivan izvor, a ljudi hoce filmove u 4k..
- alibaba_i_30_godina
#4545 Re: Kodi/XBMC Media centar
Taj prevod i ima smisla jer to baš i znači, dok se moraš složiti da bi za skins bolji prevod bila riječ izgled ili podloga, a ne koža. Uostalom, zašto uopće prevoditi te stvari i zbunjivati nas ostale poštene Kodijaše.MaroonBrigade wrote:Pa kada su "save" mogli prevesti u "spasiti".. zasto onda ne i ovoalibaba_i_30_godina wrote:![]()
Čitam ove njegove postove iznad i prvo što mi je zasmetalo jeste ono "koza". Kontam koza k'o koza nikako nema smisla ni sa čim, a koža, kakve veze ima koža sa ovim....da bih nakon minutu skontao da lik misli na skins.![]()
- Sanjarko
#4546 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nemam slova sa kvacicama. A ovo save zar nije memorisati ili spremiti.
- alibaba_i_30_godina
#4547 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma nevažno to totalno ... jesil' našao neki dobar addon da podijeliš sa nama?!

- irac300
#4548 Re: Kodi/XBMC Media centar
U Quasaru imas vecinu stvari u 1080p i to izvorni full HD, za razliku od ovih obicnih stream addona. Doduse, ne znam jesi li iz BiH ili u inostranstvu?mufa1 wrote:Ja bi bio presretan da mi sve sto pokusam otvorit nadje bar jedan 1080p aktivan izvor, a ljudi hoce filmove u 4k..
- Sanjarko
#4549 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma nemogu da nadzem ovo sto sam ko zip skinuo. Neki Izraelski adon. Grin adon radi prilicno dobro i to ono zuto test sto pise.alibaba_i_30_godina wrote:Ma nevažno to totalno ... jesil' našao neki dobar addon da podijeliš sa nama?!![]()
- PlusSA
#4550 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala vam na odgovorima.
Upravo sam na laptopu manje vise sve podesio.
Mislio kupiti android box upravo za kodija al stari sistem skini film ili seriju pa na stik je najbolja varijanta.
Ima li kakva druga varijanta kao popcorne time?
Zbog kodija ne isplati se haman uzeti box (doduse treba navike)
Al ako na laptopu ide komplikovano i zapinje kako bi tek na boxu
Upravo sam na laptopu manje vise sve podesio.
Mislio kupiti android box upravo za kodija al stari sistem skini film ili seriju pa na stik je najbolja varijanta.
Ima li kakva druga varijanta kao popcorne time?
Zbog kodija ne isplati se haman uzeti box (doduse treba navike)
Al ako na laptopu ide komplikovano i zapinje kako bi tek na boxu