PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ervin91

#4526 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ervin91 »

Konfiguraciju racunara sam ja odabrao,uzeo sam na olx kod mickey84 1520KM cijena.Pokusao sam da ne predjem 1500 al eto :).Z maticna mi nije potrebna na ovaj procesor kosta puno a nema koristi bez otkljucanog procesora koji kostaju 3 puta ovaj moj procesor.Ssd mogu kasnije ugradit nemam trenutno para za njeg ,a procesor je budzet ali ipak sve igre goni na ultra sa ovom grafickom,kasnije ga mogu zamjenit ako zatreba.Monitor me je sprijecio da uzmem sta jace posto nemam full hd uzeo sam ovaj kosta 365km.
Last edited by ervin91 on 17/02/2017 00:33, edited 1 time in total.
ervin91

#4527 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ervin91 »

Mega Man X wrote:I hajd kad je već iskeširo ovoliko, mogo je vala uzet i i5 6500.
Kao sto reko trebao mi monitor i zbog toga malo slabiji procesor i nema ssd-a.
Ovaj procesor kosta 165km a i5 6500 380.
caseytron

#4528 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

diablobih wrote:Pa i nije bas budjet racunar, ali ja kada bih uzimao sada, uzimao bih prave komponente, na koje mozes nadogradjivati racunar, da ne moras nanovo opet uzimati.

I SSD je must have, ne samo zbog FPSa, vec zbog inace koristenja racunara.
Pa rekoh ti SSD ne daje FPS. Brzi rad u windowsu i eventualno da ti loada igru 5 sekundi brze. Kako nije budjet racunar uz Pentuim procesor, sta treba uzet C2D?
diablobih

#4529 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Ma govorim ti, jebo FPS, racunar bez SSDa je k'o kurva sa sidom, moras biti strpljiv da ti ne pukne kondom :D

P.S. Mogao je umjesto Corsaira uzeti normalniji RAM koji radi brze.
Meda_s_kasike

#4530 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Meda_s_kasike »

diablobih wrote:Ma govorim ti, jebo FPS, racunar bez SSDa je k'o kurva sa sidom, moras biti strpljiv da ti ne pukne kondom :D

P.S. Mogao je umjesto Corsaira uzeti normalniji RAM koji radi brze.
Brate vidim ja ti veze nemaš i samo bezveze trabunjaš. Izvini, ali stiče se takav dojam :izet:
SSD, ako je čovjek na budžetu (što i jeste), mu nije potreban (za sad). Imam isti WD Blue koji obavlja posao i više nego doboro dok se ne namakne para za SSD. Digne Windows u full-u za 15tak sekundi :)
Što se tiče matičnih, što će mu Z verzija kada mu procesor ne podržava overclocking?! Za tu matičnu mora dati +100KM na cijenu plus što mora uzeti neki procesor za K verzijom. Sad sa tom matičnom, išao bi na i5 6600k koja je +250KM na cijenu. Onda ako već to uzima mora uzeti i hladnjak za CPU koji je iole dobar barem 100KM.. I eto nas na 2000KM skoro :)
A za Corsair.. predpostavljam da misliš da ide na 3000Mhz da radi brže.. Eh pa sinko, ova matična koju je čovjek odabrao podržava 2133Mhz i to mi isto govori koliko šta znaš :)
Ne volim kad ljudi prosipaju pamet a ne znaju o čemu pričaju nikako :D
diablobih

#4531 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Pa zato kazem da je uzeo pravu maticnu, mogao bi nadogradjivati, ovako ga moze pusiti. Ne moze sada nista sa njim, nego koristiti ga nekoliko godina, i onda pocinje mucenje :D Nisam gledao mnogo specifikacije ove maticne, znam da je kita inace, ali eto, jos jedan veliki minus za nju. Ipak, mogao je drugu marku uzeti, a ne preseravati sa Corsairom.
Meda_s_kasike

#4532 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Meda_s_kasike »

diablobih wrote:Pa zato kazem da je uzeo pravu maticnu, mogao bi nadogradjivati, ovako ga moze pusiti. Ne moze sada nista sa njim, nego koristiti ga nekoliko godina, i onda pocinje mucenje :D Nisam gledao mnogo specifikacije ove maticne, znam da je kita inace, ali eto, jos jedan veliki minus za nju. Ipak, mogao je drugu marku uzeti, a ne preseravati sa Corsairom.
Sastavi mu ti za budžet koji je odredio (1500KM) sa tom matičnom i svim time uključujući i monitor, dam ti šta hoš'. Ne pravi se pametan duše ti.
Maharadza

#4533 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

Mega Man X wrote:I hajd kad je već iskeširo ovoliko, mogo je vala uzet i i5 6500.

i5 (i jače) treba jedino ako ima gtx 1080, a sve ispod toga je svejedno koji CPU koristiš jer je neznatna razlika u FPS-u! :P
diablobih

#4534 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Meda_s_kasike wrote:
diablobih wrote:Pa zato kazem da je uzeo pravu maticnu, mogao bi nadogradjivati, ovako ga moze pusiti. Ne moze sada nista sa njim, nego koristiti ga nekoliko godina, i onda pocinje mucenje :D Nisam gledao mnogo specifikacije ove maticne, znam da je kita inace, ali eto, jos jedan veliki minus za nju. Ipak, mogao je drugu marku uzeti, a ne preseravati sa Corsairom.
Sastavi mu ti za budžet koji je odredio (1500KM) sa tom matičnom i svim time uključujući i monitor, dam ti šta hoš'. Ne pravi se pametan duše ti.
Gigabyte GA-Z170-HD3

Evo da je ovu uzeo, ona je 200 KM otprilike, a bolja triput ploca. Uzivaj.

P.S. Na maticnoj se najmanje treba cjepidlaciti, ali eto ljudi vole tripovati da je to nesto sekundarno, pa ono sto bih dao 200-300 maraka vise, hajmo staviti onu sto podrzava ovo jedva.
ervin91

#4535 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ervin91 »

diablobih wrote:
Meda_s_kasike wrote:
Gigabyte GA-Z170-HD3

Evo da je ovu uzeo, ona je 200 KM otprilike, a bolja triput ploca. Uzivaj.

P.S. Na maticnoj se najmanje treba cjepidlaciti, ali eto ljudi vole tripovati da je to nesto sekundarno, pa ono sto bih dao 200-300 maraka vise, hajmo staviti onu sto podrzava ovo jedva.
Posalji mi jos jedno 1000KM pa da ja to sve kupim
ervin91

#4536 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ervin91 »

Ram je bio 115KM,tu marku je imao na stanju,ja sam htio drugi a cijene su tu negdje u svih.
aditon

#4537 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

ervine, da budem veoma precizan, konfiguracija ti je odlična za uloženi novac. Sve češ dosadašnje igre vrtiti na max postavkama. Lako je preseravati se kad imaš keša, ali za 1500 s monitorm nisi mogao dobiti bolje. Uživaj :thumbup:
caseytron

#4538 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

Koja je razlika RAM-a na 2133 i 3000 MHz? Iskreno ja je ne vidim, niti bilo koja igra :D Ocito je da se ne razumijes, da si procitao na netu o par stvari i rekao dobro je i gotovo. Ova ce maticna isto odraditi posao kao neka Z serije, samo nece biti u mogucnosti da clocka, sto zbog procesora, sto zbog maticne.
ervin91

#4539 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ervin91 »

aditon wrote:ervine, da budem veoma precizan, konfiguracija ti je odlična za uloženi novac. Sve češ dosadašnje igre vrtiti na max postavkama. Lako je preseravati se kad imaš keša, ali za 1500 s monitorm nisi mogao dobiti bolje. Uživaj :thumbup:
Hvala :)
Mega Man X

#4540 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

Kad kasnsnije G4560 krene sa bottleneckom. :lol:
ervin91

#4541 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ervin91 »

Mega Man X wrote:Kad kasnsnije G4560 krene sa bottleneckom. :lol:
nisam ga ni planirao drzat duze od 1-2 godine,mogu uvjek nadogradit na i5 kad podje stekat.
diablobih

#4542 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

ervin91 wrote: Posalji mi jos jedno 1000KM pa da ja to sve kupim
To je 100 maraka vise, ustvari cak i manje, a odmah bolja konfiguracija ispadne, iako ces morati mjenjati procesor za nekoliko godina.
BaDa

#4543 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BaDa »

ervin91 wrote:evo narucio i ja novi racunar nakon 10 godina sa krntijom :)

Procesor: Intel G4560 3.5GHZ Kaby Lake
Ploca:Asus H110M-K
Ram Corsair Vengeance 8gB DDR4 2400MHz
Graficka karta:Asus Strix Rx 470 4GB
HDD: Western Digital 1TB WD Blue
Napajanje: EVGA 500W
Kuciste: MS CYCLOPS IV GAMING USB 3.0
monitor: Asus vx239h
gdje si nabavio to kuciste? sad gledam strasno je :shock: bolje nego ovaj thermaltake v3 sto imam

EDIT: evo nasao 32km prvi put cujem za ovo radnja.ba

https://www.radnja.ba/kuciste/27015-ret ... ijece.html
AhmetShabo

#4544 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

https://www.amazon.com/Belkin-6-Foot-CA ... 544ff4df08

Gdje se kod nas ima ovo uzeti, dakle treba mi ethernet kablo da prebacim fajlove sa starog racunara na novi. rijeci valjda o kablu koje je isto sa obje strane. Ja imam jedno ovdje kod sebe, ali je koristeno za mode, tako da jedan kraj ide u modem, drugi u racunar i nisu isti. (moze li se na ovo kablo samo staviti drugi jack pa da budu oba ona sto idu u racunar) ?
Ili ako ima neko neki laksi jednostavniji nacin da prebacim sa starog pc-a na novi

nemam eksterni Hdd
Running

#4545 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Running »

Imas taj LAN kabl na svakom cosku. :) Neki dan sam gledao u FISu imaju dobrih jeftinih kablova svih vrsta, ne samo LAN. Kupio ja jedan miniUSB. :)
zongo

#4546 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zongo »

AhmetShabo wrote:https://www.amazon.com/Belkin-6-Foot-CA ... 544ff4df08

Gdje se kod nas ima ovo uzeti, dakle treba mi ethernet kablo da prebacim fajlove sa starog racunara na novi. rijeci valjda o kablu koje je isto sa obje strane. Ja imam jedno ovdje kod sebe, ali je koristeno za mode, tako da jedan kraj ide u modem, drugi u racunar i nisu isti. (moze li se na ovo kablo samo staviti drugi jack pa da budu oba ona sto idu u racunar) ?
Ili ako ima neko neki laksi jednostavniji nacin da prebacim sa starog pc-a na novi

nemam eksterni Hdd
izvadi hard disk iz starog komp, prikopcaj u novi, i prebaci failove
seoBIH

#4547 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by seoBIH »

Imas bilo gdje taj kabal...pa svaki robot ima :D
AhmetShabo

#4548 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

zongo wrote:
AhmetShabo wrote:https://www.amazon.com/Belkin-6-Foot-CA ... 544ff4df08

nemam eksterni Hdd
izvadi hard disk iz starog komp, prikopcaj u novi, i prebaci failove
hoce li biti problema posto ima instaliran windows 7 na starom hhd na C particiji, a na novom hddu je windows10 instaliran.
Running

#4549 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Running »

AhmetShabo wrote: hoce li biti problema posto ima instaliran windows 7 na starom hhd na C particiji, a na novom hddu je windows10 instaliran.
Nema to veze.
BaDa

#4550 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BaDa »

kad smo kod kablova ima li gdje kupiti kod nas 3 pin produzni kabal za cooler?? Danas kupio cooler kratak kabal ne moze do maticne da stigne :-) spojio direktno na psu preglasno :zzzz:
Post Reply