Terorizam u Parizu!
- It_is_a_Leclerc
#4526 Re: Terorizam u Parizu!
Ova tema, kao i ova poruka s pozivom, samo dokazuje da su glupi ljudi istovremeno vrlo nepismeni. Umjesto što se mole za neizlazak žurnala, mogli bi zamoliti da ih Bog uputi na pravi put, i da im elementarnu funkcionalnu pismenost.
Tačno dođe čovjeku da organizuje večernju školu za Bošnjake sa posebnim temama kao što su - Šta je satira i kakve su razlike između satire i realnosti, karikature i portreta, Saff-a i kanalizacije...
Tačno dođe čovjeku da organizuje večernju školu za Bošnjake sa posebnim temama kao što su - Šta je satira i kakve su razlike između satire i realnosti, karikature i portreta, Saff-a i kanalizacije...
- York Light 100`s
#4527 Re: Terorizam u Parizu!
It_is_a_Leclerc wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Nevjerovatno malo reakcija na ovo. Može se reći da ih čak i nema.
Ivan Ivanović, kockasta glava koja je karijeru počela kao izbacivač po klubovima, i vozač u ambasadama, morao bi znati da je humor fleksibilan i šarolik pojam, ali mora imati granice. Nek' se ugleda na Johna Olivera ili Stevena Colberta koji se sprdaju sa svim, ali ne i sa temama koje su van svake pameti i van svakog civilizacijskog statusa.
Ma treba tebe prvog u ovu školu poslatiIt_is_a_Leclerc wrote:Postoji problem sa ovim jer je sadržaj "kupljen" u drugoj zemlji, al' smatram da je ATV dužan snositi sankcije zbog emitovanja sadržaja koji izaziva nacionalnu, vjersku i dr. mržnju, po kodeksu o emitovanju RAK-a. Do kraja dana ću im poslati prijavu, u svojstvu građanina. Oni su ljubazni i uvijek istraže slučaj, i pošalju zaključak.
- victory
#4528 Re: Terorizam u Parizu!
Ovaj zlocinacki burazerski dzihadluk koji je sponzorisan krvavim kalifaticem je, naprosto, sebicni fanatizam koji se zeli, na guzove i najkracom precicom, domoci sarenih laza u vjecnoj pupa havi.
- Gojeni H
#4529 Re: Terorizam u Parizu!
Naravno, opet jos jedan inteligentni osvrt.uglavnomja wrote:seorusilac wrote:Evo ti pitanje:U cemu je zapravo razlika kada zena nosi hidzab ili sesir,jer obe imaju funkciju da zastite glavu?I onda stupa na scenu FRA i zabrana iako nema ama bas nikakve razlike izmedju te dvije stvari.To moze biti stvar tradicije,nosnje i sl. ali to se ne smije zabraniti po nacelima te ustavne demokratije.exliberal-ex wrote: Po cemu je SA demokratska a EU nije......daj nam navedi primjere
![]()
![]()
![]()
sesir ima funkciju da zastiti glavu od sunca, kise, hladnoce, ili da pokaze status zene ili da je uljepsa ...
a hidzab nema ni jednu od tih korisnih svrha. jedino se nosi da se zena predstavi kao bezlicna masa, koja je vlasnistvo svog oca ili muza. nema lica, ne postoji u vanjskom svijetu. i koji je nametnut zeni da ne bi samim svojim postojanjem izazivala muzjacke nekontrolisane instinkte kozojebaca. jer u svakom slucaju je ona kriva .
oj tito dragi![]()
poistovjecivati sesir i hidzab
Jesi li kad bila u Saudiji, Sahari, i slicnim mjestima? Tamo se i muskarci zamotaju tzv. gutrama i maramama da bi se zastitili od sunca.
Srce, kada je temperatura preko 50 stepeni gledas da uopste ne budes vani, a ako moras onda pokrijes svaki dio tijela.
Hidzab ne pokriva lice. O cemu pricas? Opet samo lupas. Vjerovatno ne znas sta je nikab.
Zene sa hidzabom postoje i u Bosni. Cisto sumnjam da je to zato "da ne bi izazivale muzjacke nekontrolisane instinkte".
Kad mrzis drugacije, onda ti se to cini odvratnim i odbijas svaku mogucnost da prihvatis da neko zeli da se drugacije oblaci, probije nos, istetovira paukovu mrezu na licu, itd.
Ja licno mislim da samo idiot moze probiti nos i uho a onda to povezati lancem, istetovirati suzu ili paukovu mrzeu na lice, ali sta ja imam s tim ako neko zeli da to uradi?
Uce li vas toj demokratiji i slobodi misljenja u Norveskoj? Ja znam da oni malo tuknu na rasizam, ali ipak su demokratsko drustvo, zar ne?
- Gojeni H
#4530 Re: Terorizam u Parizu!
Oni podilaze mrtvom Kemalu.insomnia78 wrote:I i Turskoj je, i oni podilaze jevrejima?mrAdil wrote:Da, zabranjena u skolama i dr. institucijama. Dovozvoljeno samo pokrivalo za kosu, da se nebi islo protiv Jevreja. Uho i vrat moraju biti vidljivi.insomnia78 wrote: Mislim da je u skolama zabranjena marama ali nisam siguran
- Gojeni H
#4531 Re: Terorizam u Parizu!
Na stranu sto ova intelektualka iz Norveske i njeni istomisljenici provlace islamofobiju kroz temu o teroristickom napadu,seorusilac wrote: Navedi mi bilo koju drzavu za koju mislis da je "demokratskija i slobodnija" od Saudijske Arabije?
ali fakat jel' se ti zajebavas?
Ja sam Saudiju obisao i horizontalno i vertikalno i idem ako Bog da opet za 2-3 sedmice.
Druze, vjerujem da se malo koja zemlja na svijetu moze porediti sa Saudijom. Katastrofa od zemlje.
Ideologija, koju kuca Saud podrzava vec 70 i kusur godina u toj zemlji, je uzela svoj danak.
Sve ono sto je komunizam ucinio Rusiji (i jos nekim zemljama) i jos uvijek cini S. Koreji, to su sprega ekstremnog selefizma i saudijskih lojalista ucinili ovoj zemlji. Vecina ljudi su raspameceni i trebace dugo vremena da ljudi dodju sebi nakon pada Sauda. A to ce se jednog dana desiti. Ne vjerujem da ce to biti uskoro doduse.
Ja kad idem tamo, postujem njihove zakone, jer sam gost. Ali, daleko im kuca bila ... cuj, sloboda i demokratija?
- Gojeni H
#4532 Re: Terorizam u Parizu!
Iskreno, Saudija jeste puna krscana (i hindusa, sika, budista). Ali, ljudi dosli kao sto i ja odem ... digni pare i bjezi.animals wrote:Ma da, pucaju od srece..svi krscani nagrnuli da tamo zive u sreci i sigurnosti..seorusilac wrote:Postavlja se pitanje zasto to onda masovno ti isti krscani idu tamo da zive i rade a odgovor je da se cine sretniji i sigurniji nego u vlastitoj zemlji.animals wrote: ]
kad dobijes u Evropi auto put za krscane samo , a drugi mogu kaldrmom onda se javi..
zasto ti ne odes u tu srecu i sigurnost..vec jadan trunes u nesigurnoj Evropi..
-
iceman2010
#4533 Re: Terorizam u Parizu!
insomnia78 wrote:.
Moze li malo prevoda. O cemu pricaju? I ima li komentara na ovaj video?
https://www.youtube.com/watch?v=uYJGy2XQTzI#t=429
Djevojke nosile na ovom marsu poruku moja ljubav, moj poslanik, a policija ih privela. Sve u duhu slobode govora.
Last edited by iceman2010 on 14/01/2015 09:01, edited 1 time in total.
-
iceman2010
#4534 Re: Terorizam u Parizu!
Je li ovo i federalna objavila necenzurisanu naslovnicu? Ma bravo! Glup potez ili smisljena provokacija kako bi se izazvala reakcija?
-
iceman2010
- BarbaDue
#4536 Re: Terorizam u Parizu!
Mislim da nema neprofesionalnije televizije u krugu od 3 svjetlosne godine.iceman2010 wrote:Je li ovo i federalna objavila necenzurisanu naslovnicu? Ma bravo! Glup potez ili smisljena provokacija kako bi se izazvala reakcija?
To je to, suština!iceman2010 wrote: https://www.facebook.com/video.php?v=906924736003249
-
VjecitiStudent
#4537 Re: Terorizam u Parizu!
Jel ovo prizivanje mračnih, totalitarnih vremena komunističke diktature?iceman2010 wrote:Je li ovo i federalna objavila necenzurisanu naslovnicu? Ma bravo! Glup potez ili smisljena provokacija kako bi se izazvala reakcija?
-
iceman2010
#4538 Re: Terorizam u Parizu!
Jok, prizivanje slobode da mogu da ti kazem sta zelim zelim na ovom forumu, a da ne budem banovan.VjecitiStudent wrote:Jel ovo prizivanje mračnih, totalitarnih vremena komunističke diktature?iceman2010 wrote:Je li ovo i federalna objavila necenzurisanu naslovnicu? Ma bravo! Glup potez ili smisljena provokacija kako bi se izazvala reakcija?
-
nigor
#4539 Re: Terorizam u Parizu!
Pardon, pogriješio sam, tiraž je ustostručennigor wrote:Aha, sada je odjednom sprdanje, pa zar nisi čuo za onu lijepu riječ "satira" riječ koja sve može opravdati, bar tako kažu ovi charlieIcyprus wrote:Jesi li svjestan da si po vlastitom tumačenju upravo izašao iz islama?nigor wrote: Da, i još prepolovili broj zaposlenih![]()
Bojim se da je šegačenje na račun žrtava zločina grijeh
![]()
![]()
Uostalom, činjenica je da danas imaju veću cijenu nego 06. 01. 15., činjenica je da su tiraž uvećali za dvadeset puta u odnosu na prije 07. 01., a također je činjenica da imaju manje zaposlenih nego 06. 01.
Kako ono kažu: "nekom rat, nekom brat", "dok jednom ne smrkne, drugom, ne svane"![]()
Znači ovi koji su pretekli, debelo su hajrovali na tome što je neko ishefto ovih deset, još ako su ovih deset bili i neki dioničari u tom listu, tada će se i uplakane udovice imati priliku "nasmijati".
U svakom slučaju, to što je ovih deset neko učinio mrtvima, na hajr je ovima što su pretekli, npr. beznačajni anonimni list je postao svjetski poznat populistički brend, za dvadeset i više puta uvećali tiraž, povećali cijenu novine, jbg. ponuda i potražnja, da ne govorim kako su postali nova hipsterska ikona, ono, ide hipster ulicom i iz zadnjeg džepa mu viri ovaj charlie hedondo, redondo kako li se već zove, a sve to zahvaljujući "braći"... čudni su putevi Gospodnji
-
nigor
#4540 Re: Terorizam u Parizu!
Rijad kuji objasnioBarbaDue wrote:Mislim da nema neprofesionalnije televizije u krugu od 3 svjetlosne godine.iceman2010 wrote:Je li ovo i federalna objavila necenzurisanu naslovnicu? Ma bravo! Glup potez ili smisljena provokacija kako bi se izazvala reakcija?
To je to, suština!iceman2010 wrote: https://www.facebook.com/video.php?v=906924736003249
- GAU8
#4541 Re: Terorizam u Parizu!
Nije nemoguće da je muslimanima i sve ovo podmetnuto. Znam teorije zavjere nisu popularne, ali svejedno mislim da su ISIS i Charlie Hebdo kockice malo većeg mozaika. Ne djeluju mi baš kao skroz spontani događaji.Comaneci wrote:Kazem ja da muslimani kopaju vlastite jame ovakvim napadima. Evropljani kojima je islam bio svejedan svakim ovavkim napadom postanu sve antimuslimanski nastrojeni. Glasace za desnicu, zatvorice se granice, ocekujem uskoro i deportaciju ne samo otvorenih terorista nego i ovih koji ih indirektno podrzavaju (imam dosta njih na ovom forumu). Da ne pricam o tome da ce tolerancija za islam na javnom mjestu biti sve manja. Eto Francuzi su polako poceli sa hidzabom i nikabom. Bice jos svasta.Pjanic15 wrote: Bolje da ti je žao muslimana koji su sada zbog običnih crteža i debila koji su napravili zločin, još više stigmatizirani i demonizirani, također dobrom zaslugom i takivh muslimana ko ti, koji indirektno podržavaju zločin i zločince djelom koji su izvršili, smatrajući da su ga zaslužili, pa i direktno kada si iznio želju da im izgori i sada gdje ti je smijehom drago što im prijete da će ih sjekirama na komade isjeći.
(Znam isto da su ljudi skloni vidjeti zavjere i uzorke tamo gdje ih nema, ali džaba
- cyprus
#4542 Re: Terorizam u Parizu!
nigor wrote:Pardon, pogriješio sam, tiraž je ustostručennigor wrote:Aha, sada je odjednom sprdanje, pa zar nisi čuo za onu lijepu riječ "satira" riječ koja sve može opravdati, bar tako kažu ovi charlieI![]()
Uostalom, činjenica je da danas imaju veću cijenu nego 06. 01. 15., činjenica je da su tiraž uvećali za dvadeset puta u odnosu na prije 07. 01., a također je činjenica da imaju manje zaposlenih nego 06. 01.
Kako ono kažu: "nekom rat, nekom brat", "dok jednom ne smrkne, drugom, ne svane"![]()
Znači ovi koji su pretekli, debelo su hajrovali na tome što je neko ishefto ovih deset, još ako su ovih deset bili i neki dioničari u tom listu, tada će se i uplakane udovice imati priliku "nasmijati".
U svakom slučaju, to što je ovih deset neko učinio mrtvima, na hajr je ovima što su pretekli, npr. beznačajni anonimni list je postao svjetski poznat populistički brend, za dvadeset i više puta uvećali tiraž, povećali cijenu novine, jbg. ponuda i potražnja, da ne govorim kako su postali nova hipsterska ikona, ono, ide hipster ulicom i iz zadnjeg džepa mu viri ovaj charlie hedondo, redondo kako li se već zove, a sve to zahvaljujući "braći"... čudni su putevi Gospodnji![]()
![]()
-
mouton noir
#4543 Re: Terorizam u Parizu!
Dzontra Volta wrote:Braco i sestre dijelite po svim podforumima![]()
Svaka cast Charlie Herbdo za novu naslovnicu
-
iceman2010
- victory
#4545 Re: Terorizam u Parizu!
Novi video. Djaci prvaci.
Prakticna nastava u kalifatu.
http://nymag.com/daily/intelligencer/20 ... book_nymag
Prakticna nastava u kalifatu.
http://nymag.com/daily/intelligencer/20 ... book_nymag
- madner
#4546 Re: Terorizam u Parizu!
Rijetko glup tekst.
Cuj da napredne zemlje usvoje vrijednosti nazadnih.
Cuj da napredne zemlje usvoje vrijednosti nazadnih.
- skafiskafsnjak
#4547 Re: Terorizam u Parizu!
Evo sve u svemu, da li smatrate da je bolje da ovi nisu crtali te karikature ? da li bi sada situacija bolja bila ?
Evo zanemarite sva prava i slobode ili sta vec... da li bi bolje bilo da se nije crtalo ono sto jest ?
Takodjer mi nije jasno otkud ovaj napad sada... kada su ovi crtali karikature ? prije koliko godina ? Jednostavno, ili je iscenirano ili ovi nisu dobri u glavu
Evo zanemarite sva prava i slobode ili sta vec... da li bi bolje bilo da se nije crtalo ono sto jest ?
Takodjer mi nije jasno otkud ovaj napad sada... kada su ovi crtali karikature ? prije koliko godina ? Jednostavno, ili je iscenirano ili ovi nisu dobri u glavu
- sheilak
#4548 Re: Terorizam u Parizu!
al ja ne kontam tu histeriju, this ardent passionDzontra Volta wrote:Braco i sestre dijelite po svim podforumima![]()
- madner
#4549 Re: Terorizam u Parizu!
Da nisu crtali tada, crtao bi neko nekad. I opet bi se neko nasao da se zali da to nije fino.
Nije fino ni spavat 10 sati, no ljudi to rade.
Sasvim logicno da je sada, radikali su imali mogucnost treninga i organizacije.
Nije fino ni spavat 10 sati, no ljudi to rade.
Sasvim logicno da je sada, radikali su imali mogucnost treninga i organizacije.
- insomnia78
#4550 Re: Terorizam u Parizu!
Ne mogu sad gledati video, na poslu samiceman2010 wrote:insomnia78 wrote:.
Moze li malo prevoda. O cemu pricaju? I ima li komentara na ovaj video?
Djevojke nosile na ovom marsu poruku moja ljubav, moj poslanik, a policija ih privela. Sve u duhu slobode govora.
Pogledacu veceras
Moguce da nisu bile dio ovog protesta nego neki kontra protest pa su ih ovi sklonili da ne dodje do incidenta
Ovo onako bez gledanja videa
Znam sigurno da je dosta muslimana i vjerskih vodja bilo prisutno na protestima