ZenaZbrkovima wrote:vjerujem da ovo i ne radi niko ko psima zeli dobro. svako takav dobro zna da se psi ne hrane, kao vukovi, sirovim mesom... iza ovog stoji nesto drugo.
Problem pasa lutalica
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4526 Re: Problem pasa lutalica
-
ZenaZbrkovima
#4527 Re: Problem pasa lutalica
Nisam pretjerano veliki znalac al kazu da se tako samo podstice agresivnost kod pasa i da postaju bijesni. nema potrebe da se "grohotom smijes" 
- pici
#4528 Re: Problem pasa lutalica
Babske priče...Ćuuujjj sirovo potiĆe agresivnost
...agresivan je svaki pas koji nije dresiran i njegovan tj odgojen...možeš ga medom hranit al ako mu potićeš agresivnost udaranjem i draženjem nema boga da od njega bude fini cukica...uglavnom imaju proffi dreseri pa njima dati na dresuru i imaš pit bulla i rotvajlera ko male mace...sirovo...Grohotom 
- vješalica
#4529 Re: Problem pasa lutalica
Agresivni su jer borave na ulici bez nadzora i vaspitanja
- MJAU - da
#4530 Re: Problem pasa lutalica
I gladni i željni pažnje, i bolesni, puni buha i krpelja... i svi ih marškaju... ko ne bi bio agresivan, da je na njihovom mjestu. Jadna je ova država, psi i komad kamenjare glavni problem, a narod skapava.
- Sanjarko
#4531 Re: Problem pasa lutalica
Angazirati ovo da ih Hvata i Eutanazira.

- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#4532 Re: Problem pasa lutalica
Ova Turalićka fakat nije dobre glave.
Joj bože, da mi je samo 5 dana vlast u rukama! Kako bi to meni sve tucalo kamen. Bili bi ko bubice!
http://tacno.net/sarajevo/otvoreno-pism ... o-spasiti/
Jebale je džukele pogane!
-
BIONA
#4533 Re: Problem pasa lutalica
A da mozda neko nije postavio otrov u ovu hranu? Ako nije, onda se neko bas igra izazivanja belaja kada su djecica u pitanju ...Naslovnica wrote:Pa j*bo mater, koji su ovo umobolnici...
U naselju Višnjik u Bolničkoj ulici
ŠOKANTNO Ko pred sarajevski vrtić ostavlja meso kako bi privukao pse lutalice?!
Oko vrtića Višnjik u Bolničkoj ulici u Sarajevu jutros je roditelje, djecu i uposlenike JU "Djeca Sarajeva" dočekao grozan prizor.
Naime, neko od građana ovogo naselja je oko vrtića stavio nekoliko kilograma mesa, kako bi psi lutalice mogli da jedu.
Jutros oko 08:30 sati dolazeći pred vrtić Višnjik u Bolničkoj ulici zatekao me grozan prizor koji možete vidjeti u slikama. Naime, mi roditelji zajedno sa učiteljicama pomenutog vrtića vodimo borbu već duže vrijeme sa psima lutalicama koji se u čoporima kreću oko ulaza u vrtić. Učiteljice su bile primorane otkazati sve aktivnosti van vrtića jer se ne usudjuju izvesti djecu, rekla je za portal "Avaza" Hanka Fejzić, majka djeteta koji svakodnevno dolazi u vrtić Višnjik.
Fejzić je još kazala da, navodno, učiteljice znaju koja osoba ostavlja hranu i mami pse.
Nije mi jasno kako za tu osobu nema adekvatne kazne i kako policija ne reaguje na ovakve horor slučajeve, kazala je Fejzić.
Podsjetimo, nedavno je u neposrednoj blizini vrtića "Biseri", u ulici Očaktanum 70 na Kovačima čopor pasa lutalica napao uposlenicu JU "Djeca Sarajeva".
Ovo je drugi alarmantan slučaj, budući da se skoro identičan događaj na istoj lokaciji desio u septembru prošle godine.
Uposlenici JU "Djeca Sarajeva" su uputili tada dopis nadležnim institucijama kako bi se što prije pronašao način rješavanja problema pasa lutalica.
Ističemo alarmantnost problema budući da se na istoj lokaciji i u isto vrijeme, svakodnevno kreće oko 80 roditelja koji dovode djecu u naš vrtić i koji su, samim tim, izloženi riziku za isti ili sličan scenario. S istim rizikom se suočavaju i uposlenici, djeca i roditelji nekolicine drugih vrtića na području KS, s posebnim naglaskom na vrtić "Višnjik" i vrtić "Radost" - navodi se u njihovom dopisu.
Uposlenici "Djeca Sarajeva" podsjećaju da se rješavanju ovog problema mora pristupiti što hitnije, jer će, kako kažu, u protivnom morati zatvoriti vrtiće u cilju garantiranja sigurnosti djece, uposlenika i roditelja.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/165755/sokant ... 6i9Z8.dpuf
-
BIONA
#4534 Re: Problem pasa lutalica
Kako ona samo prijetiRomeo 80 wrote:Ova Turalićka fakat nije dobre glave.Joj bože, da mi je samo 5 dana vlast u rukama! Kako bi to meni sve tucalo kamen. Bili bi ko bubice!
- Bambi_na_kofeinu
#4535 Re: Problem pasa lutalica
Kako je ona samo nepismena...oružije, čovijekBIONA wrote:
Kako ona samo prijeti
- Sanjarko
#4537 Re: Problem pasa lutalica
SihrbazBIONA wrote:A da mozda neko nije postavio otrov u ovu hranu? Ako nije, onda se neko bas igra izazivanja belaja kada su djecica u pitanju ...Naslovnica wrote:Pa j*bo mater, koji su ovo umobolnici...
U naselju Višnjik u Bolničkoj ulici
ŠOKANTNO Ko pred sarajevski vrtić ostavlja meso kako bi privukao pse lutalice?!
Oko vrtića Višnjik u Bolničkoj ulici u Sarajevu jutros je roditelje, djecu i uposlenike JU "Djeca Sarajeva" dočekao grozan prizor.
Naime, neko od građana ovogo naselja je oko vrtića stavio nekoliko kilograma mesa, kako bi psi lutalice mogli da jedu.
Jutros oko 08:30 sati dolazeći pred vrtić Višnjik u Bolničkoj ulici zatekao me grozan prizor koji možete vidjeti u slikama. Naime, mi roditelji zajedno sa učiteljicama pomenutog vrtića vodimo borbu već duže vrijeme sa psima lutalicama koji se u čoporima kreću oko ulaza u vrtić. Učiteljice su bile primorane otkazati sve aktivnosti van vrtića jer se ne usudjuju izvesti djecu, rekla je za portal "Avaza" Hanka Fejzić, majka djeteta koji svakodnevno dolazi u vrtić Višnjik.
Fejzić je još kazala da, navodno, učiteljice znaju koja osoba ostavlja hranu i mami pse.
Nije mi jasno kako za tu osobu nema adekvatne kazne i kako policija ne reaguje na ovakve horor slučajeve, kazala je Fejzić.
Podsjetimo, nedavno je u neposrednoj blizini vrtića "Biseri", u ulici Očaktanum 70 na Kovačima čopor pasa lutalica napao uposlenicu JU "Djeca Sarajeva".
Ovo je drugi alarmantan slučaj, budući da se skoro identičan događaj na istoj lokaciji desio u septembru prošle godine.
Uposlenici JU "Djeca Sarajeva" su uputili tada dopis nadležnim institucijama kako bi se što prije pronašao način rješavanja problema pasa lutalica.
Ističemo alarmantnost problema budući da se na istoj lokaciji i u isto vrijeme, svakodnevno kreće oko 80 roditelja koji dovode djecu u naš vrtić i koji su, samim tim, izloženi riziku za isti ili sličan scenario. S istim rizikom se suočavaju i uposlenici, djeca i roditelji nekolicine drugih vrtića na području KS, s posebnim naglaskom na vrtić "Višnjik" i vrtić "Radost" - navodi se u njihovom dopisu.
Uposlenici "Djeca Sarajeva" podsjećaju da se rješavanju ovog problema mora pristupiti što hitnije, jer će, kako kažu, u protivnom morati zatvoriti vrtiće u cilju garantiranja sigurnosti djece, uposlenika i roditelja.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/165755/sokant ... 6i9Z8.dpuf
- vješalica
#4538 Re: Problem pasa lutalica
Last edited by vješalica on 25/02/2015 22:36, edited 1 time in total.
- Ridjobrki
#4539 Re: Problem pasa lutalica
Imal' đe slika te Turalićke, naslućujem korijen problema...
- Sanjarko
#4540 Re: Problem pasa lutalica
pasocidL u c i f e r wrote:kanicid![]()
![]()
- vješalica
#4541 Re: Problem pasa lutalica
https://www.google.ba/search?q=amela+tu ... 93#imgdii=_
jel korijen ono što ja mislim da je u pitanju?
- Ridjobrki
#4542 Re: Problem pasa lutalica
Manji je kaš nego što sam očekivao ali ja ono npr ne bih mašicama dirn'o.vješalica wrote:https://www.google.ba/search?q=amela+tu ... 93#imgdii=_
A da sam načelnik znam kako bih joj odgovorio?
Otvoreno pismo načelniku Vogošće: Ne možete ih ubiti koliko ih možemo i hoćemo spasiti!
Načelnik Vogošće odgovara: Hoćemo se kladit'?
-
Margita81
#4543 Re: Problem pasa lutalica
Ridjobrki wrote:Imal' đe slika te Turalićke, naslućujem korijen problema...
- pici
#4544 Re: Problem pasa lutalica
prolazim Katedralom...balavice se okupile oko Kerova i maze li maze...rekoh jednoj eno ti se posro ker, pokupi govno...kaje nije moj 
- jao_situacije
#4545 Re: Problem pasa lutalica
Da li ste Vi uopće pohađali i jednu obrazovnu ustanovu ?MJAU - da wrote:I gladni i željni pažnje, i bolesni, puni buha i krpelja... i svi ih marškaju... ko ne bi bio agresivan, da je na njihovom mjestu. Jadna je ova država, psi i komad kamenjare glavni problem, a narod skapava.
- MJAU - da
#4546 Re: Problem pasa lutalica
Ne nisam, naučila u pećini pisati i kucati.
-
zrakomlat
#4547 Re: Problem pasa lutalica
pici wrote:prolazim Katedralom...balavice se okupile oko Kerova i maze li maze...rekoh jednoj eno ti se posro ker, pokupi govno...kaje nije moj
- Ridjobrki
#4548 Re: Problem pasa lutalica
Ja mislio ono o penzionerima priča kad ono opet paščadija.jao_situacije wrote:Da li ste Vi uopće pohađali i jednu obrazovnu ustanovu ?MJAU - da wrote:I gladni i željni pažnje, i bolesni, puni buha i krpelja... i svi ih marškaju... ko ne bi bio agresivan, da je na njihovom mjestu. Jadna je ova država, psi i komad kamenjare glavni problem, a narod skapava.
- MJAU - da
#4549 Re: Problem pasa lutalica
Pa nije tema problem penzionera.
- Pryda
#4550 Re: Problem pasa lutalica
Pa aktiviraj se malo nahrani nekog penzionera sto kopa po kontejneru, a ne pascad poganu sto ujeda ljude okolo. Sta ih se nakotilo ne mogu da vjerujem. HOCEMO SINTORE NAZAD!MJAU - da wrote:Pa nije tema problem penzionera.