BAKIRE ODLAZI
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4526 Re: BAKIRE ODLAZI
ako ovako ne zavrse seka i braco... jebat nas

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4527 Re: BAKIRE ODLAZI
zapadni teroristiPokušaj atentata srednjim prstom na Bakira
-
Naslovnica
#4529 Re: BAKIRE ODLAZI
Nešto ne vidim revolt kod raje na FB, ni Kirbaša ni srednjeg prsta...prpa guzi, šta li?

- SmokingMan
-
°u°
#4532 Re: BAKIRE ODLAZI
Lik u Zagrebu ga Bidenu pokazao prije par godina i nikom ništa

-
hillbill
#4533 Re: BAKIRE ODLAZI
bakire.........nisi tito......tebi treba k....pokazati
- zavezata-vreca
#4534 Re: BAKIRE ODLAZI
Prava drzava na nivou. Red se mora znati. Sda je to sve sredila da valja. Gospodine predsjednice samo tako nastavite. Iz moje kuce su vam 4 glasa.
- mayab
#4535 Re: BAKIRE ODLAZI
S obzirom na tendencije u kojem pravcu ide razvoj lika i djela doticnoga, ova bi tema pod hitno trebala preuzeti tok nesto poput teme o Dodiku
http://forum.klix.ba/milorad-dodik-all- ... 57850.html
samo nam treba inspiriranih pojedinaca tipa @prljavi Hare

http://forum.klix.ba/milorad-dodik-all- ... 57850.html
samo nam treba inspiriranih pojedinaca tipa @prljavi Hare
- Fudo Bosna
#4536 Re: BAKIRE ODLAZI
Moglo bi se dosta mana naci clanu predsjednistva Bakiru Izetbegovicu, kritikovati ga, objektivno konstatovati da je kao lider daleko ispod harizme svoga rah oca...
Ipak, meni ovdje,( bez potrebe da ga branim ili kritikujem) , padaju u oci dvije stvari: Dovodjenje Bakira u kontekst nekakvog"ratnog kukavicluka"/ trezor, i pravdanje poteza ove , "demokratski nastrojene", USA drzavljanke?
Prvo; Gdje su u slicnim okolnostima, bili sinovi predsjednika i ratnih komandanata iz reda drugih naroda?
Da li je Miroslav Tudjman dok mu je 1/3 Hrvatske drzave, ciji mu je otac bio predsjednik bila okupirana, bio mozda diverzant, ili na prvoj liniji prema Benkovcu?
Jesu li sinovi ratnih zlicinaca Slobe ili Rase ili slicnih, bili " ratni heroji" sa prvih linija?
Nisu!
Bio sam , od aprila 1992 godine do sredine rata kao dobrovoljac pripadnik ARBIH, od polovine rata na radnoj obavezi zbog teske bolesti uzrokovane ucescem u ratu, (zbog cega sam i demobilisan), ali znam da i ljudi koji su npr, za razliku od mene, koji sam bio na prvoj liniji pola rata, koji su bili uz rah Aliju, kao Bakir, koji su bili uz gene Sefera, Sibera, Jovu, koji su radili u bolnicama, radili u namjenskoj industriji, pekari i slicno, znam da su i ti ljudi dali mozda nesto manji ,( od nas na prvoj liniji), ali daleko veci doprinos odbrani i nisu izdali Domovinu za razliku od muskih "strina" i muskih "tetki" koji su iz Sarajeva razgulili 1992 a sada iz dijaspore "pametuju" i "mirna obraza" kritikuju Bakira. Da, Bakir nije, "gle cuda", kao sin predsjednika drzave bio diverzant, ali je boravio nekih 500 metara daleko od prve linije, i cijeli rat proveo sa nama ostalim sugradjanima, pod granatama i snajperima i u opkoljenom Sarajevu, bez dovoljno hrane, bez struje , bez vode, nije se dislocirao ni u Njemacku niti van borbenih dejstava, na mirniji dio slobodne teritorije BIH, mnogi koji ga kritikuju jesu , pa neka prvo osude sebe i svoj kukavicluk!
Drugo; ova Amerikanka ovim cinom, barem po meni, nije uvrijedila osobu Bakira Izetbegovica, kao gradjanina, ona je , barem po meni, uvrijedila instituciju predsjednika/ predsjednistva drzave Bosne i Hercegovine, i time pokazala nepostovanje prema zemlji u koju je dosla!
Zasto ne pokaze srednji prst svome predsjedniku, ili zasto ovaj , " demokratski performans" , nije pokazala nekom od dva druga clana predsjednistva ili predsjedniku manjeg BIH entiteta, nije valjda, (da gorenabrojana gospoda to, " nikako" ne zasluzuju, a samo Bake zasluzuje), mislim da to nije razlog, vec je razlog to sto ovoj nekulturnoj djevojci ocito politika drugih bosanskih lidera ocito ne smeta, a i daleko bi se gore provela i "odrijesila djep"/fasovala prekrsajnu , da je njima pokazala taj srednji prst....

Ipak, meni ovdje,( bez potrebe da ga branim ili kritikujem) , padaju u oci dvije stvari: Dovodjenje Bakira u kontekst nekakvog"ratnog kukavicluka"/ trezor, i pravdanje poteza ove , "demokratski nastrojene", USA drzavljanke?
Prvo; Gdje su u slicnim okolnostima, bili sinovi predsjednika i ratnih komandanata iz reda drugih naroda?
Da li je Miroslav Tudjman dok mu je 1/3 Hrvatske drzave, ciji mu je otac bio predsjednik bila okupirana, bio mozda diverzant, ili na prvoj liniji prema Benkovcu?
Jesu li sinovi ratnih zlicinaca Slobe ili Rase ili slicnih, bili " ratni heroji" sa prvih linija?
Nisu!
Bio sam , od aprila 1992 godine do sredine rata kao dobrovoljac pripadnik ARBIH, od polovine rata na radnoj obavezi zbog teske bolesti uzrokovane ucescem u ratu, (zbog cega sam i demobilisan), ali znam da i ljudi koji su npr, za razliku od mene, koji sam bio na prvoj liniji pola rata, koji su bili uz rah Aliju, kao Bakir, koji su bili uz gene Sefera, Sibera, Jovu, koji su radili u bolnicama, radili u namjenskoj industriji, pekari i slicno, znam da su i ti ljudi dali mozda nesto manji ,( od nas na prvoj liniji), ali daleko veci doprinos odbrani i nisu izdali Domovinu za razliku od muskih "strina" i muskih "tetki" koji su iz Sarajeva razgulili 1992 a sada iz dijaspore "pametuju" i "mirna obraza" kritikuju Bakira. Da, Bakir nije, "gle cuda", kao sin predsjednika drzave bio diverzant, ali je boravio nekih 500 metara daleko od prve linije, i cijeli rat proveo sa nama ostalim sugradjanima, pod granatama i snajperima i u opkoljenom Sarajevu, bez dovoljno hrane, bez struje , bez vode, nije se dislocirao ni u Njemacku niti van borbenih dejstava, na mirniji dio slobodne teritorije BIH, mnogi koji ga kritikuju jesu , pa neka prvo osude sebe i svoj kukavicluk!
Drugo; ova Amerikanka ovim cinom, barem po meni, nije uvrijedila osobu Bakira Izetbegovica, kao gradjanina, ona je , barem po meni, uvrijedila instituciju predsjednika/ predsjednistva drzave Bosne i Hercegovine, i time pokazala nepostovanje prema zemlji u koju je dosla!
Zasto ne pokaze srednji prst svome predsjedniku, ili zasto ovaj , " demokratski performans" , nije pokazala nekom od dva druga clana predsjednistva ili predsjedniku manjeg BIH entiteta, nije valjda, (da gorenabrojana gospoda to, " nikako" ne zasluzuju, a samo Bake zasluzuje), mislim da to nije razlog, vec je razlog to sto ovoj nekulturnoj djevojci ocito politika drugih bosanskih lidera ocito ne smeta, a i daleko bi se gore provela i "odrijesila djep"/fasovala prekrsajnu , da je njima pokazala taj srednji prst....
- SmokingMan
#4537 Re: BAKIRE ODLAZI
Je li Bakir sa kanisterima vode trčao pod kišom metaka,jeste ali u kurac.Nije on jedini podrumaš,ali je nekako ostao najupečatljiviji među njima (jebi ga on je ipak sin rahmetlije Alije.I,a i red je bio da Alija pošalje svoga sina na ratište prije nego da ga je sklonio sa strane,ali on najbolje zna zašto to i nije učinio),Fahro ništa nije bolji od njega osim što su ga uslikali u maskirnoj uniformi,i sada se tom slikom i danas danas,po potrebi,diči preko svojih novina.
Last edited by SmokingMan on 26/08/2017 07:47, edited 3 times in total.
- strong69
#4539 Re: BAKIRE ODLAZI
Mlako je ovo. Dok ne pocne kao Dutarte nije predsjednik.
-
Sunca Sin
- Location: Psi nam se dive, svinje nas smatraju jednakim, a mačke nas preziru.
#4540 Re: BAKIRE ODLAZI
bakir zna narod zna svi znamo kontam da postavim i onaj smajli sa zastavom 
-
Sunca Sin
#4541 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma što bi otac Makarije rekoSmokingMan wrote:Je li Bakir sa kanisterima vode trčao pod kišom metaka,jeste ali u kurac.Nije on jedini podrumaš,ali je nekako ostao najupečatljiviji među njima (jebi ga on je ipak sin rahmetlije Alije.I,a i red je bio da Alija pošalje svoga sina na ratište prije nego da ga je sklonio sa strane,ali on najbolje zna zašto to i nije učinio),Fahro ništa nije bolji od njega osim što su ga uslikali u maskirnoj uniformi,i sada se tom slikom i danas danas,po potrebi,diči preko svojih novina.
- Fudo Bosna
#4542 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne zagrebaji, pa u Sarajevu ni neki lokalni komandanti nisu isli na vodu, a da sin predsjednika drzave ide, (ali Bakir je zivio sa nama i djelio slicnu sudbinu), vec su po vodu isla raja iz jedinice za njih, za lokane komandante ?SmokingMan wrote:Je li Bakir sa kanisterima vode trčao pod kišom metaka,jeste ali u kurac.Nije on jedini podrumaš,ali je nekako ostao najupečatljiviji među njima (jebi ga on je ipak sin rahmetlije Alije.I,a i red je bio da Alija pošalje svoga sina na ratište prije nego da ga je sklonio sa strane,ali on najbolje zna zašto to i nije učinio),Fahro ništa nije bolji od njega osim što su ga uslikali u maskirnoj uniformi,i sada se tom slikom i danas danas,po potrebi,diči preko svojih novina.
I opet meni je svako iz kabineta Alije, Jove, Sibija, pekar, onaj koji je bio na radnoj, za mene bolji od ovih sto su iz Sarajeva, Zenice , Tuzle i slicno "razligu" 1992, a sada palamude i kritikuju ...
Last edited by Fudo Bosna on 26/08/2017 08:04, edited 1 time in total.
-
Sunca Sin
#4543 Re: BAKIRE ODLAZI
da smo do bog svi razligu
-
°u°
#4544 Re: BAKIRE ODLAZI
S ovim kurčenjem silom da njemu rade ono što rade Trumpu Bakir bi naredio da se puca po narodu. I što se vazda mora vadit na kolege kad god im zapne? Kad god operu jednog vazda bude izgovor a šta oni drugi rade.
I mislim da je Komšić, barem javno pred kamerama, prvi potegnuo Bakirov kukavičluk kao odgovor na njegovo pametovanje.
Ne znam za druge ali ova demonstracija sile po meni je izuzetno opasna. U svakom normalnom društvu bi odgovor javnosti bio žestok, barem kao masovna zajebancija na račun dotičnog.
Čuj kazna zbog drskog ponašanja
I to prema liku jednom od najodgovornijih zbog toga što smo mi u društvu par zemalja poput Džibutija.
Ako je srednjak drskost kako onda nazvati ovo? http://www.6yka.com/novost/46332/bakir- ... -za-satore
I mislim da je Komšić, barem javno pred kamerama, prvi potegnuo Bakirov kukavičluk kao odgovor na njegovo pametovanje.
Ne znam za druge ali ova demonstracija sile po meni je izuzetno opasna. U svakom normalnom društvu bi odgovor javnosti bio žestok, barem kao masovna zajebancija na račun dotičnog.
Čuj kazna zbog drskog ponašanja
Ako je srednjak drskost kako onda nazvati ovo? http://www.6yka.com/novost/46332/bakir- ... -za-satore
Last edited by °u° on 26/08/2017 08:11, edited 1 time in total.
-
Sunca Sin
#4545 Re: BAKIRE ODLAZI
važno je biti bošnjak 
- SmokingMan
#4546 Re: BAKIRE ODLAZI
Gotovo si istu stvar ponovio kao i u prošlom postu ali hajd.Fudo Bosna wrote:Ne zagrebaji, pa u Sarajevu ni neki lokalni komandanti nisu isli na vodu,a da sin predsjednika drzave ide, (ali Bakir je zivio sa nama i djelio slicnu sudbinu), vec su po vodu isla raja iz jedinice za njih, za lokane komandante ?SmokingMan wrote:Je li Bakir sa kanisterima vode trčao pod kišom metaka,jeste ali u kurac.Nije on jedini podrumaš,ali je nekako ostao najupečatljiviji među njima (jebi ga on je ipak sin rahmetlije Alije.I,a i red je bio da Alija pošalje svoga sina na ratište prije nego da ga je sklonio sa strane,ali on najbolje zna zašto to i nije učinio),Fahro ništa nije bolji od njega osim što su ga uslikali u maskirnoj uniformi,i sada se tom slikom i danas danas,po potrebi,diči preko svojih novina.
I opet meni je svako iz kabineta Alije, Jove, Sibija, pekar, onaj koji je bio na radnoj, za mene bolji od ovih sto su iz Sarajeva, Zenice , Tuzle i slicno "razligu" 1992, a sada palamude i kritikuju ...
Nisu isti oni koji su bili na liniji,i oni koji su bili vojno sposobni a nisu bili tamo.Mnogi koji su "ostali" u kabinetima su u rangu sa dezerterima,a ko je mogao sredio je sebi da ne vidi linije tokom rata i to je činjenica.Sudbina obične raje i podrumaša u istome gradu se samo ogleda u malim,ali opet bitnim nijansama,koje su mnoge poslije rata dovele do bitnijih položaja i statusa u društvu.Moj jarane,ko je sve dolazio u restoran kod Palate u gradu i jeo pečeno meso,dok su drugi samo sanjali o tome.
Duša me boli zbog nepravde koja nam je nanesena u ratu,ali izgleda da boli više ova koja je došla kasnije.Gora je i suptilnija,i dolazi od "tvoga".Najgre od svega je što raja pristaje na to uz poštapalicu "Dobro je,samo nek se ne puca".Niej dobro,ovo je preživljavanje,borba za goli život,a ne život dostojan življenja.
Last edited by SmokingMan on 26/08/2017 08:23, edited 1 time in total.
-
Sunca Sin
#4547 Re: BAKIRE ODLAZI
Na početku rata na stupu bila kafana 'Delminijum' ili tako nešto kakva je tu bagra ulazila svi zajedno ko u onoj seriji složna braća četnici, mudžahedini i ustaše, na istom mjestu

- SmokingMan
#4548 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma bilo je i trgovine sa onima iz kasarne Nedžarići.Alkohol je bio tražena roba kod četa,ovi naši su samo "klemili" cigare.Sunca Sin wrote:Na početku rata na stupu bila kafana 'Delminijum' ili tako nešto kakva je tu bagra ulazila svi zajedno ko u onoj seriji složna braća četnici, mudžahedini i ustaše, na istom mjestu![]()
![]()
Čega sve nije bilo u ratu,jbt.
Stup se dolaskom jedinica iz Niša i ostalih krajeva preko noći "komšijski" podjelio.Ono što si nekada znao bio si primoran gledati doslovno preko nišana.
-
Sunca Sin
#4549 Re: BAKIRE ODLAZI
Delminijum ne može ukadit niko za istim stolom sjede četo, mudžahedinjo i stašau, onaj objesio krščinu od 2 kila oko vrata onome ustaško U preko čitavih leđa na uniformi, ma to je nešto ovako izgledaloSmokingMan wrote:Ma bilo je i trgovine sa onima iz kasarne Nedžarići.Alkohol je bio tražena roba kod četa,ovi naši su samo "klemili" cigare.Sunca Sin wrote:Na početku rata na stupu bila kafana 'Delminijum' ili tako nešto kakva je tu bagra ulazila svi zajedno ko u onoj seriji složna braća četnici, mudžahedini i ustaše, na istom mjestu![]()
![]()
Čega sve nije bilo u ratu,jbt.

- Fudo Bosna
#4550 Re: BAKIRE ODLAZI
Mnogo mojih drugara, vojno sposobnih , nije uzelo pusku 1992. Neki mobilisani 1993, neke starije tek 1994 copila mobilizacija, neki , zbog specificnosti radne obaveze, (opravdano ili ne ) , cijeli rat bili na radnoj ni dana u ARBIH, svi su oni za mene veci heroji i dali su daleko veci doprinos opstanku Domovine, ( kao pozadinci, pekari, cate u stabovima, zaposleni u raznim sarajevskim firmama, nastavnici, med tehnicari, vatrogasci , bilo sta) , ali zasluzniji su i meni drazi , nego "heroji" iz : Njemacke, Austrije, Svice, itd...SmokingMan wrote:Gotovo si istu stvar ponovio kao i u prošlom postu ali hajd.Fudo Bosna wrote:Ne zagrebaji, pa u Sarajevu ni neki lokalni komandanti nisu isli na vodu,a da sin predsjednika drzave ide, (ali Bakir je zivio sa nama i djelio slicnu sudbinu), vec su po vodu isla raja iz jedinice za njih, za lokane komandante ?SmokingMan wrote:Je li Bakir sa kanisterima vode trčao pod kišom metaka,jeste ali u kurac.Nije on jedini podrumaš,ali je nekako ostao najupečatljiviji među njima (jebi ga on je ipak sin rahmetlije Alije.I,a i red je bio da Alija pošalje svoga sina na ratište prije nego da ga je sklonio sa strane,ali on najbolje zna zašto to i nije učinio),Fahro ništa nije bolji od njega osim što su ga uslikali u maskirnoj uniformi,i sada se tom slikom i danas danas,po potrebi,diči preko svojih novina.
Nisu isti oni koji su bili na liniji,i oni koji su bili vojno sposobni a nisu bili tamo.Mnogi koji su "ostali" u kabinetima su u rangu sa dezerterima,a ko je mogao sredio je sebi da ne vidi linije tokom rata i to je činjenica.Sudbina obične raje i podrumaša u istome gradu se samo ogleda u malim,ali opet bitnim nijansama,koje su mnoge poslije rata dovele do bitnijih položaja i statusa u društvu.Moj jarane,ko je sve dolazio u restoran kod Palate u gradu i jeo pečeno meso,dok su drugi samo sanjali o tome.
Duša me boli zbog nepravde koja nam je nanesena u ratu,ali izgleda da boli više ova koja je došla kasnije.Gora je i suptilnija.
Doduse , ovi drugi su plakali vani, "znaju" bolje od nas ,kako je bilo u granatiranom Rajvosa i slicno, ali oni su bili i ostali obicne kukavice i dezerteri i ne mogu ni "opepeliti" / moralno, cak ni raji iz pozadine/radna obaveza i sl !
Last edited by Fudo Bosna on 26/08/2017 08:40, edited 2 times in total.