PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

L u c i f e r

#4526 Re: PROTESTI!!!

Post by L u c i f e r »

ExNihilo wrote:
L u c i f e r wrote:
ExNihilo wrote: A, civilizirano je pokrasti stotine milijardi? Prema neciviliziranim, necvilizirano.
molim za broj sudske presude kojom je presuđeno da je nikšić pokrao milijarde, ili barem pfeninge

Glup si jarane. Nikšić nije ništa ukrao... according po sistemu kojem Nikšić pripada i upravlja. :lol:
pravosuđe je treća i neovisna grana vlasti
jedino ono ima pravo da presuđuje
a ne mahala
sandra01

#4527 Re: PROTESTI!!!

Post by sandra01 »

u slucaju da se izglasa prelazna vlada posto Niksic nece da ide jer nema boljeg od njega :roll: koga bi vi predlozili a ga zamijeni?
Symantec

#4528 Re: PROTESTI!!!

Post by Symantec »

L u c i f e r wrote:
sorge_sa wrote:Fucking unbelievable , Komentar Vildane Selimbegovic na naslovnici Avaz portala, pa ta je zena bila anatemizirana i proglasena za crnog djavla, kakve su samo uvrede pljustale po njoj, a sad .....
pa ništa čudno
zna se da fahro ne proziva hilmu ima gotovo godina
reket majka

Nista se ne sekirajte. Za koji dan cemo traziti i Radoncicevu ostavku i odgovornost. Polako.
Misli da je neofiran.
Drvosjeca iz Dejcica

#4529 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ExNihilo wrote: A, civilizirano je pokrasti stotine milijardi? Prema neciviliziranim, necvilizirano.
Za prosječnog režimskog poslušnika je civlizacijski i krajnji domet "civilizacije" da se krade po zakonu 20 godina, uništava društvena imovina...itd. Kada ti isti pokrade progovore jezikom koji razumiji onda se to naziva državni udar, huliganstvo, bagra.
precizna kvalifikacija u glavi XV KZa

Član 149.
Napad na ustavni poredak Federacije

Ko upotrebom fizičke sile ili prijetnjom upotrebe fizičke sile pokuša promijeniti ustavni
poredak Federacije ili svrgnuti njene najviše institucije,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.

Član 150.
Ugrožavanje teritorijalne cjeline Federacije
Ko upotrebom sile ili prijetnjom upotrebe sile pokuša otcijepiti dio teritorije Federacije ili
dio njene teritorije pripojiti drugom entitetu,

Član 164.
Kažnjavanje za najteže oblike krivičnih djela protiv ustavnog poretka Federacije
(1) Za krivično djelo iz čl. 149. (Napad na ustavni poredak), 150. (Ugrožavanje
cjelovitosti Federacije), 155. (Podrivanje vojne i odbrambene moći), 156. (Oružana
pobuna) i 157. (Špijunaža) ovog zakona, koje je imalo za posljedicu smrt jedne ili više
osoba, ili je izazvalo opasnost za život ljudi, ili je praćeno teškim nasiljima i velikim
razaranjima,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog
zatvora.
(2) Ako je pri učinjenju krivičnog djela iz stava 1. ovog člana učinitelj s umišljajem
usmrtio jednu ili više osoba,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Član 165.
Osnivanje udruženja ili nabavljanje sredstava za učinjenjekrivičnih djela iz ove glave
ovog zakona
Ko osnuje udruženje u cilju učinjenja krivičnih djela iz ove glave ovog zakona, ili ko
nabavi sredstva za učinjenje krivičnih djela iz ove glave ovog zakona, kaznit će se
kaznom zatvora od jedne do deset godina.
Ja i?
Alfons Kauders

#4530 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

ExNihilo wrote:
Alfons Kauders wrote:

et sad stotine milijardi :D pa na poljinama bi bio monte carlo onda :D a na bjelasnici aspen :D
Halo ba. Sve je to na računima vani. Imam prvog komšiju, direktor jednog javnog preduzeća, koji je meni u facu rekao da ima toliko keša vani, da ne smije ni 1% unijeti. Još je on obični stranački poslušnik, šta je sa vrhom? Nemoj biti smiješan.
ja nemam takvih komsija, uostalom zasto ga nisi prijavio? dakle ako ti je rekao da ne smije unijeti niti jedan posto, to bi znacilo da se radi o stotinjak miliona, jer jedan hladno mozes sakriti i kod nas, i puno vise od jednog

cisto matematicki, ne kontam odakle stotine milijardi kad je budzet fbih 2 milijarde, da dodas na to sve budzete opstina i kantona ukupno bi bilo 5 i kusur milijardi... odakle su onda mogli zavrnuti stotine milijardi?
ratamahatta

#4531 Re: PROTESTI!!!

Post by ratamahatta »

statixx wrote:Avaz

14:03 Bekir Đedović, penzionisani oficir Armije RBiH, i još dva učesnika demonstracija ušli su u zgradu Vlade kako bi prenijeli zahtjeve demonstranata.

http://klix.com/view.php?pic=jhg4mv&s=8#.Uvj9z84QNU8

:D

Preveslace nas drug Fahro i to samo tako....... :cry:
Mario979

#4532 Re: PROTESTI!!!

Post by Mario979 »

Martinu Niemöller

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.

Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.

Zatim su došli po sindikalce,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.

Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.

Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.
hhaarree

#4533 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

statixx wrote:Avaz

14:03 Bekir Đedović, penzionisani oficir Armije RBiH, i još dva učesnika demonstracija ušli su u zgradu Vlade kako bi prenijeli zahtjeve demonstranata.

http://klix.com/view.php?pic=jhg4mv&s=8#.Uvj9z84QNU8

:D
a sto se oni guraju jebo majku, prvo dedo s onim balavcem sad ovaj fol prenosi zahtjeve
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4534 Re: PROTESTI!!!

Post by Slo Burner »

ratamahatta wrote:
stihija wrote:Image

Je li moze neko pojasnjenje uz sliku....ko, kada, gdje.... :?

zadnja tri dana na ulazima i izlazima iz DOboja prema FBiH. Kalasnjikovi i tako to :)
L u c i f e r

#4535 Re: PROTESTI!!!

Post by L u c i f e r »

Alfons Kauders wrote: et sad stotine milijardi :D pa na poljinama bi bio monte carlo onda :D a na bjelasnici aspen :D
Šta misliš koliko ima po bankama na Zapadu? Moj Alfons, nemoj biti naivan, ne drži se sve u BiH. Koliko je onaj mali šupak, bivši direktor UIO pokrao za jedan mandat...procjenjena vrijednost imovine par miliona maraka. Šta misliš koliko su u ovi za 20 godina na svim nivoima direktno i indirektno pokrali, upropastili i pronevjerili? Ovo što se vidi očima je isto kao santa leda, što vidiš iznad površine 5 puta tolika je amsa ispod površine pa ti skonta. :izet:
dokazi? presude?

ili ipak samo mahalanje?
oldtajmer

#4536 Re: PROTESTI!!!

Post by oldtajmer »

Atan wrote:Bio sam danas na licu mjesta kada je Dževad Topić Topa svojim Hummerom udario nekoliko protestanata kod Vlade BiH, naočigled svih ostaliih protestanata i policije koja je tu stajala. Prvo je malo usporio, dajući do znanja nema namjeru da se zaustavi, a kada su se protestanti zgusnuli da mu spriječe prolaz, dodao je gas te udario i povrijedio dva momka, mislim lakše, koje je hitna brzo odvukla. Nakon 100m je pokušala policijska patrola da ga zaustavi, ali se nije zaustavio i policija je krenula za njim. Nikakav se uviđaj do prije 40 minuta tamo nije odvijao. Sreća je da niko nije teže povrijeđen.
iduću put pamet u glavu pa ponjeti nešto teže sa sobom pa takvim majmunima i režimskim keorovima dati do znanja da nema zajebancije.
e moj topa poserem ti se u vinariju
Drvosjeca iz Dejcica

#4537 Re: PROTESTI!!!

Alfons Kauders wrote:
ExNihilo wrote:
Alfons Kauders wrote:

et sad stotine milijardi :D pa na poljinama bi bio monte carlo onda :D a na bjelasnici aspen :D
Halo ba. Sve je to na računima vani. Imam prvog komšiju, direktor jednog javnog preduzeća, koji je meni u facu rekao da ima toliko keša vani, da ne smije ni 1% unijeti. Još je on obični stranački poslušnik, šta je sa vrhom? Nemoj biti smiješan.
ja nemam takvih komsija, uostalom zasto ga nisi prijavio? dakle ako ti je rekao da ne smije unijeti niti jedan posto, to bi znacilo da se radi o stotinjak miliona, jer jedan hladno mozes sakriti i kod nas, i puno vise od jednog

cisto matematicki, ne kontam odakle stotine milijardi kad je budzet fbih 2 milijarde, da dodas na to sve budzete opstina i kantona ukupno bi bilo 5 i kusur milijardi... odakle su onda mogli zavrnuti stotine milijardi?
Ti si naivan k'o francuska sobarica ali evo da ti pokušam objasniti. Od 1995-96. godine u BiH su se slijevale milijarde dolara pomoći. Ne krade se samo iz budžeta. Namještanje tendera je također krađa, recimo namjestiš tender nekoj velikoj kompaniji a oni te "počaste" sa milion ili par stotina hiljada maraka. I to je krađa a nije iz budžeta. Ja fakat ne mogu da vjerujem koja naivnost ili krajnji bezobrazluk režimskih poslušnika.
rex1990

#4538 Re: PROTESTI!!!

Post by rex1990 »

Prvo, trebali bi raditi na formiranju jednog zajednickog tijela na nivou drzave koje ce kordinirati i objediniti procese i zahtjeve tokom demonstracija. Dosadasnji tok vaseg pokreta je samo povrsinsko grebanje i beskonacno daleko od zarisnog problema iz kojeg su proizasli svi ostali problem koji vas muce. Pravi problem i kost u grlu sviju vas je "ludjacka kosulja" zvani Dejtonski sporazum koji uredjuje unutarnje uredjenje drzave i ustroj vlasti na svim nivoima. Nista necete postici niti promijeniti da smijenite sve ljude koji su imali dodira sa dosadasnjom politikom ako se ne promjeni sustina Dejtona ili ne nacini odgovarajuci Ustavni poredak.Drzava je ovako podijeljena i politicka elita se tako ponasa dok se podjela konacno ne definise. Hrvatske i Srbske komponente su potpuno jedinstvene kad su upitanju njihovi ineresi a po potrebi interese medjusobno i kordiniraju dok je treca strana u potpunom rasulu i obezglavljena bez vizije o objedinjavanju i usaglasavanju jedinstvenih ciljeva i interesa. Razlozi opsteg rasula u treceoj komponenti leze u cinjenici da medju njima ima dio onih koji podrzavaju srbsko/hrvatske ideje i njihovi ciljevi su cijepanje BiH dok drugi dio tezi ocuvanju i jedinstvu BiH. Zato bi bilo dobro ovaj pokret, poslije smjene vladajuce garniture i zaustavljanje opste pljacke, preusmjeriti ka medjunarodnoj zajednici i posebno Amerikancima jer su oni tvorci i garanti Dejtonskog sporazuma. Dejtonski sporazum mora nestati ako mislite postici bilo kakve promjene. Jedna mogucnost je povratak predhodnog BiH ustava. Druga mogucnost je pisanje novog ustava na osnovu medjunarodnih standard. Treca varijanta je formiranje koalicije u trecoj komponenti na jedinstvenim principima stim da im se da opsta podrska na prvim opstim izborima tako da bi imali opstu skupstinsku vecinu u parlamentu na drzavnom nivo da bi mogli samostalno formirati vladu pa na taj nacin pokusaju izvrsiti odredjene izmjene u Dejtonskom sporazumu. Sa dosadasnjim uredjenjem svaki pokusaj bilo kakvog napretka i normalizacije medjusobnih odnosa ma ko bio u vlasti iz trece komponente biva blokiran i opstruiran od strane druge dvije komponente uz pomoc domacih saradnika i izdajnika.
JohnnyS

#4539 Re: PROTESTI!!!

Post by JohnnyS »

denimb wrote:
Kako sprijeciti da nam sutra ne dođu isti kriminalci, samo u drugoj kozi...ako se budu cekali izbori, opet ce nam iste ljude postaviti na vlast polupismeni gorstaci koji glasaju po default-u bez obzira na sve.

Jebiga druže, ovo ti je granični fašizam (kako je postala devalvirana ta riječ). Pa ako smo u demokraciji onda svačiji glas jednako vrijedi bez obzira što je netko totalni idiot, a netko akademik (premda su i ti idioti u 90% slučajeva :D ). I ja bih da oni koji slušaju turbofolk nemaju pravo glasa, al ne ide to tako...
NoDrotLand

#4540 Re: PROTESTI!!!

Post by NoDrotLand »

Doso malo i Lucifer da sere.
3 2 1 odabi
ExNihilo

#4541 Re: PROTESTI!!!

Post by ExNihilo »

Alfons Kauders wrote:
ExNihilo wrote:
Alfons Kauders wrote:

Na osnovu čega da ga prijavim? Reci mi i uradit ću to. Uostalom, on je stranački potkovan, a ja sam "miš". I nemoj mi samo početi s pričom "pravosuđe je nezavisno" ko ovaj retardirani @Lucifer.

Ne krade se samo iz budžeta, jeboga ti. Kralo se iz milijardi donacija koje su tekle u potocima poslije rata. Krade se i korupcijom i reketom, itd.

Korupcija koju je politička elita u BiH uzela u zadnjih 20 godina daleko premašuje cifru "sto milijardi".
Alfons Kauders

#4542 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Za prosječnog režimskog poslušnika je civlizacijski i krajnji domet "civilizacije" da se krade po zakonu 20 godina, uništava društvena imovina...itd. Kada ti isti pokrade progovore jezikom koji razumiji onda se to naziva državni udar, huliganstvo, bagra.
precizna kvalifikacija u glavi XV KZa

Član 149.
Napad na ustavni poredak Federacije

Ko upotrebom fizičke sile ili prijetnjom upotrebe fizičke sile pokuša promijeniti ustavni
poredak Federacije ili svrgnuti njene najviše institucije,

Član 150.
Ugrožavanje teritorijalne cjeline Federacije
Ko upotrebom sile ili prijetnjom upotrebe sile pokuša otcijepiti dio teritorije Federacije ili
dio njene teritorije pripojiti drugom entitetu,

Član 164.
Kažnjavanje za najteže oblike krivičnih djela protiv ustavnog poretka Federacije
(1) Za krivično djelo iz čl. 149. (Napad na ustavni poredak), 150. (Ugrožavanje
cjelovitosti Federacije), 155. (Podrivanje vojne i odbrambene moći), 156. (Oružana
pobuna) i 157. (Špijunaža) ovog zakona, koje je imalo za posljedicu smrt jedne ili više
osoba, ili je izazvalo opasnost za život ljudi, ili je praćeno teškim nasiljima i velikim
razaranjima,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog
zatvora.
(2) Ako je pri učinjenju krivičnog djela iz stava 1. ovog člana učinitelj s umišljajem
usmrtio jednu ili više osoba,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Član 165.
Osnivanje udruženja ili nabavljanje sredstava za učinjenjekrivičnih djela iz ove glave
ovog zakona
Ko osnuje udruženje u cilju učinjenja krivičnih djela iz ove glave ovog zakona, ili ko
nabavi sredstva za učinjenje krivičnih djela iz ove glave ovog zakona, kaznit će se
kaznom zatvora od jedne do deset godina.
Ja i?
i je veznik

pa nista, samo pokusavam reci da je jedno rusiti vlast a nesto sasvim deseto rusiti drzavu i njene institucije... ogromna razlika koju mnogi i dalje ne kontaju... vlast i drzava nisu isti pojam... vlast je vec srusena, a ne vidim razlog da se rusi drzava, ma kakva bila, ukoliko nema neke alternative... s obzirom da su zahtjevi demonstranata mahom infantilni, ne vjerujem da su u stanju ponuditi ikakvu alternativu...

institucije nisu krive sto smo ih popunili imbecilima, za to smo svi odgovorni, neko vise, neko manje
L u c i f e r

#4543 Re: PROTESTI!!!

Post by L u c i f e r »

Mario979 wrote: Martinu Niemöller

Prvo su došli po komuniste,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio komunista.

Zatim su došli po Jevreje,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio Jevrejin.

Zatim su došli po sindikalce,
a ja se nisam pobunio jer nisam bio sindikalac.

Zatim su došli po katolike,
a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant.

Zatim su došli po mene,
ali tada više nikoga nije bilo da se pobuni.
prepade me, ja reko čmoljo se nešta iznerviro :lol:
hhaarree

#4544 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Slo Burner wrote:
ratamahatta wrote:
stihija wrote:Image

Je li moze neko pojasnjenje uz sliku....ko, kada, gdje.... :?

zadnja tri dana na ulazima i izlazima iz DOboja prema FBiH. Kalasnjikovi i tako to :)
ima li ko kakvu sliku ovih jedinica sa puskama to jest dugim cijevima? cini mi se da je neko reko da je to zabranjeno na linijama razgranicenja dejtonskim sporazumom
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4545 Re: PROTESTI!!!

Post by hrasno38 »

Bakir pokusava da uvuce jedan dio bivsih boraca koji su uvijek bili odani Izetbegovicu u sukobe sa ljudima koji protestvuju jer je sinoc jasno rekao da nece dati ostavku. Dzevad Topic je jedan od jacih ratnih profitera i takodje jedan od ljudi Bakira Izetbegovica. Nista nije slucajno. SDA nece tako lako dati vlast zato treba jasno dati do znanja da ljudi ne zele ni njih ni Radoncica i Lagumdziju. Otkud se odjednom pojavi Zoka Cegar sa prosipanjem svoje sile iako citav grad zna za njegove ratne avanture. Ova vlast ima i te kako duboke temelje i stvorila je bezbroj ovisnika koji im jedu iz ruku. Ja sam maloprije dosao sa protesta i za grad Sarajevo a da ne govorim za F BiH ovo je beznacajan broj prosvjednika koje ce pokusati da zastrase na razne nacine pa cak i prijetnjom bivsih boraca u koje spadam i sam ali nikada na strani ovih koji su sa Izetbegovicem. Gospodar kasika je poceo svoju igru.
Drvosjeca iz Dejcica

#4546 Re: PROTESTI!!!

L u c i f e r wrote:
Alfons Kauders wrote: et sad stotine milijardi :D pa na poljinama bi bio monte carlo onda :D a na bjelasnici aspen :D
Šta misliš koliko ima po bankama na Zapadu? Moj Alfons, nemoj biti naivan, ne drži se sve u BiH. Koliko je onaj mali šupak, bivši direktor UIO pokrao za jedan mandat...procjenjena vrijednost imovine par miliona maraka. Šta misliš koliko su u ovi za 20 godina na svim nivoima direktno i indirektno pokrali, upropastili i pronevjerili? Ovo što se vidi očima je isto kao santa leda, što vidiš iznad površine 5 puta tolika je amsa ispod površine pa ti skonta. :izet:
dokazi? presude?

ili ipak samo mahalanje?
Da bi imao dokaze i presude moraš imati uvid u dokumentaciju a dokumentaciju naravno štiti režim. Dokaz mogu biti imovinski karotini političara koji su svake godine bivali sve duži i duži a sve pod krinkom zakona i legalnosti. Evo prilike da dođemo do prilike za uvid u sve relavantne dokumente pa ako ne bude ništa ljudi mogu tražiti odštetu od države za klevetu...a ako bude e onda sve moraju vratiti. Šta misliš što ih je zabolila glava ovih dana?
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#4547 Re: PROTESTI!!!

Post by Slo Burner »

Nemam sliku ali to je u Doboju jako cesto..
Basvod

#4548 Re: PROTESTI!!!

Post by Basvod »

rex1990 wrote:Prvo, trebali bi raditi na formiranju jednog zajednickog tijela na nivou drzave koje ce kordinirati i objediniti procese i zahtjeve tokom demonstracija. Dosadasnji tok vaseg pokreta je samo povrsinsko grebanje i beskonacno daleko od zarisnog problema iz kojeg su proizasli svi ostali problem koji vas muce. Pravi problem i kost u grlu sviju vas je "ludjacka kosulja" zvani Dejtonski sporazum koji uredjuje unutarnje uredjenje drzave i ustroj vlasti na svim nivoima. Nista necete postici niti promijeniti da smijenite sve ljude koji su imali dodira sa dosadasnjom politikom ako se ne promjeni sustina Dejtona ili ne nacini odgovarajuci Ustavni poredak.Drzava je ovako podijeljena i politicka elita se tako ponasa dok se podjela konacno ne definise. Hrvatske i Srbske komponente su potpuno jedinstvene kad su upitanju njihovi ineresi a po potrebi interese medjusobno i kordiniraju dok je treca strana u potpunom rasulu i obezglavljena bez vizije o objedinjavanju i usaglasavanju jedinstvenih ciljeva i interesa. Razlozi opsteg rasula u treceoj komponenti leze u cinjenici da medju njima ima dio onih koji podrzavaju srbsko/hrvatske ideje i njihovi ciljevi su cijepanje BiH dok drugi dio tezi ocuvanju i jedinstvu BiH. Zato bi bilo dobro ovaj pokret, poslije smjene vladajuce garniture i zaustavljanje opste pljacke, preusmjeriti ka medjunarodnoj zajednici i posebno Amerikancima jer su oni tvorci i garanti Dejtonskog sporazuma. Dejtonski sporazum mora nestati ako mislite postici bilo kakve promjene. Jedna mogucnost je povratak predhodnog BiH ustava. Druga mogucnost je pisanje novog ustava na osnovu medjunarodnih standard. Treca varijanta je formiranje koalicije u trecoj komponenti na jedinstvenim principima stim da im se da opsta podrska na prvim opstim izborima tako da bi imali opstu skupstinsku vecinu u parlamentu na drzavnom nivo da bi mogli samostalno formirati vladu pa na taj nacin pokusaju izvrsiti odredjene izmjene u Dejtonskom sporazumu. Sa dosadasnjim uredjenjem svaki pokusaj bilo kakvog napretka i normalizacije medjusobnih odnosa ma ko bio u vlasti iz trece komponente biva blokiran i opstruiran od strane druge dvije komponente uz pomoc domacih saradnika i izdajnika.
Zna se kako se mjenja Dejton.
Ne mogu Bosnjaci sami mjenjati Dejton vec iskljucivo u dogovoru sa Srbima i Hrvatima.
Uostalom izmjena Dejtona nije ni tema ovih protesta...
L u c i f e r

#4549 Re: PROTESTI!!!

Post by L u c i f e r »

ExNihilo wrote: Na osnovu čega da ga prijavim? Reci mi i uradit ću to. Uostalom, on je stranački potkovan, a ja sam "miš". I nemoj mi samo početi s pričom "pravosuđe je nezavisno" ko ovaj retardirani @Lucifer.

Ne krade se samo iz budžeta, jeboga ti. Kralo se iz milijardi donacija koje su tekle u potocima poslije rata. Krade se i korupcijom i reketom, itd.

Korupcija koju je politička elita u BiH uzela u zadnjih 20 godina daleko premašuje cifru "sto milijardi".
hvala na komplimentu :)

ako neće pravosuđe presuđivati, ko će onda

rulja, masa, mahala, spin doktori i njihove žrtve, ko?

shvatate li da je to poziv na rušenje ustavnog poretka - krivično djelo kao što je to već odlično ukazao alfons

i to jedno od najozbiljnih krivičnih djela uopšte
Alfons Kauders

#4550 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

ExNihilo wrote:
Alfons Kauders wrote:
ExNihilo wrote: Halo ba. Sve je to na računima vani. Imam prvog komšiju, direktor jednog javnog preduzeća, koji je meni u facu rekao da ima toliko keša vani, da ne smije ni 1% unijeti. Još je on obični stranački poslušnik, šta je sa vrhom? Nemoj biti smiješan.

Na osnovu čega da ga prijavim? Reci mi i uradit ću to. Uostalom, on je stranački potkovan, a ja sam "miš". I nemoj mi samo početi s pričom "pravosuđe je nezavisno" ko ovaj retardirani @Lucifer.

pa zasto ne kazes barem ko je lik, eto ako ga ne mozes prijaviti?

sto se tice donacija... "tekle potocima"... ne bas... na donatorskim konferencijama je cilj bio prikupiti $5.1bn - toliko je doslo zvanicnim kanalima... poslije jos malo, ali nikako stotine milijardi

e onda se ide u teorije zavjera i prica o "vrecama para"... ali tesko mi je povjerovati da se 90 i kusur miliona moglo dobiti u vrecama ili koferima... uostalom zasto bi ih iko tako davao? ukradena je mozda milijarda, mozda 2-3... ali 100?

uostalom koliko bi to bilo ljudi? imali bi 100 milijardera koji ni fenig ne trose ovdje, zive u ovim govnima kao i mi, a drze pare vani... ili bi imao 1000 ljudi sa po 100 miliona koji rade isto

zasto? ja da imam 10 miliona bilo bi zbogom barake na breci za sva vremena :D a eto, ti nasi milijarderi zive u jebenom sarajevu i po ostalim selendrama, a u svici imaju milijarde koje ne smiju trositi... :D nekako ne vidim svrhu :D
Post Reply