djama wrote:Namaklo se nekih para sa strane pa bih da iskoristim ove akcije za ps4.
Koliko mi se isplati uzeti ovaj ps4 pro 1tb koji je na akciji 699 KM ili da idem na obicnu verziju od 1tb ?
Nazalost imam full hd tv tako da u startu ne bih imao fajde od pro
Ima prednosti od pro i na FHD TV. Ja sam do nedavno koristio PRO sa FHD TV i u vecini igara imas mogucnost veceg FPS, ili na samoj konzoli upalis supersampling koji radi render igre na 4K pa "smanjuje" na FHD i primjeti se razlika. Nije sad neka ogromna ali uglavnom je ima, samo sto kada radi na 4K tad je bucnija dosta, slim je najtisa. Malo ostrija slika sa bocu vise detalja, npr u rdr2 se najveca razlika primjeti na kosi, dlakama i takvim stvarima.
Dodatno mislim da pro ima prednosti i radi buducnosti, gdje ce novije i zahtjevnije igre kako izlaze sigurno gurati sa stabilnijim performansama i bocu graficki dotjerano.
Ako imas ikako u planu nabavljati 4K TV onda idi odmah na pro, ali ako nemas onda nije toliko bitno jer ipak smatram da ta prednost na FHD TV koja se dobije ne vrijedi razlike u parama od 200KM.