Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
Co0l

#4526 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:cim si onako apriori ismijao njihove izjave,koje su,kasnije i Rusi dobrim dijelom potvrdili.I to samo zato sto su dosle od njih. 8)
Postupek a ne izjave i njihov sadržaj. Davati dalekosežne pretpostavke u tako delikatnoj situaciji kada je istraga bila u povoju je izraz nezapamćenog političkog neukusa. To je skandalozni primitivizam nedoličan piljarima a kamo li šefovima država.

Ali, razumijem da to nekima nije jasno, nije da ne razumijem...
Istraga ni sada nije nista dalje odmakla niti se doslo do nekih drugacijih zakljucaka od momenta kad su ovi dali takve izjave.
Sto dovodi do zakljucka,a sto je jasno ko dan,da ti nije izjava smetala nego to od koga je dosla.
celava_dlaka

#4527 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by celava_dlaka »

Kolke su sanse da se rusi sluze sa false flag operacijama i da su strusili svoj avion da bi uzeli arapska naftna polja i imali povod za ratovanje ?
Challenger__

#4528 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Istraga ni sada nije nista dalje odmakla niti se doslo do nekih drugacijih zakljucaka od momenta kad su ovi dali takve izjave.
Potpuno netačno.
Co0l

#4529 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Ko bi bio katarski izvodjac radova u tom slucaju i ko god da je, sta bi zajednicko bilo tom cinu kojeg bi izvrsio katarski izvodjac radova i ISIL-ovom,ako se ne aludira na istog izvodjaca? Kad si odgovoris na to pitanje,skontaces poveznicu.Valjda.I ne rece ti,sta se prica,koje su jos zemlje na toj listi iz ruskih kuloara?
ISIL kao neka impersonalna apstrakcija i Katar kao osumnjičeni naručilac nisu isto. To ti je jasno i ne vjerujem da ti to nije jasno.

Ovo drugo... To je i za mene intrigantno jer zapažam da insistiraju samo na utvrđenim činjenicama, pa čak i sada kada su obrađene crne kutije (a navodno isključuju mogućnost kvara) ne stoje na kategoričkoj poziciji da je to bio teroristički čin, ali "po svemu sudeći jeste. Tim prije su te nezvanične aluzije intrigantnije.

Baš zato sam ih prenio jer odudaraju od zvaničnog pristupa koji se drži tišine i step-by-step činjenica.

Tih par autora je onako BTW bacilo svjetlo sumnje na Katar.

Sumnje a ne tvrde optužbe.

Nisam zapazio da ti krugovi sumnjiče druge, za sada.
Znam da ISIL i Katar nisu isto ali u oba slucaja bi se radilo o terorizmu.To je poveznica koju nisi shvatio.
Dakle,ono na sta se odmah i posumnjalo ali ti koji su sumnjali su bili kreteni sve dok RT nije to objavio.Iako se ni sada ne zna nesto vise.Ali to nije ni bitno,bitno je da je objavljeno na RT-u.I da se prica u ruskim kuloarima :D
Avetinho

#4530 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

celava_dlaka wrote:Kolke su sanse da se rusi sluze sa false flag operacijama i da su strusili svoj avion da bi uzeli arapska naftna polja i imali povod za ratovanje ?
Vrlo lako moguce. Rusi su poznati lazovi. Eno jucer ih ufatilo da kradu Olimpijske medalje sistematskim dopingovanjem sportasa. Ta drzava smrdi od vrha pa do dna, u svakom aspektu drustva.
Co0l

#4531 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Istraga ni sada nije nista dalje odmakla niti se doslo do nekih drugacijih zakljucaka od momenta kad su ovi dali takve izjave.
Potpuno netačno.
Tacno-jos se ne zna sta se desilo,i dalje je sve u domenu vjerovatnoce koja ukazuje na iste stvari na koje su i ovi prvi ukazivali.
Challenger__

#4532 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Znam da ISIL i Katar nisu isto ali u oba slucaja bi se radilo o terorizmu.To je poveznica koju nisi shvatio.
Ko je isključio mogućnost da se radi o terorizmu?
insomnia78

#4533 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by insomnia78 »

Avetinho wrote:
celava_dlaka wrote:Kolke su sanse da se rusi sluze sa false flag operacijama i da su strusili svoj avion da bi uzeli arapska naftna polja i imali povod za ratovanje ?
Vrlo lako moguce. Rusi su poznati lazovi. Eno jucer ih ufatilo da kradu Olimpijske medalje sistematskim dopingovanjem sportasa. Ta drzava smrdi od vrha pa do dna, u svakom aspektu drustva.
:-D
Co0l

#4534 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Znam da ISIL i Katar nisu isto ali u oba slucaja bi se radilo o terorizmu.To je poveznica koju nisi shvatio.
Ko kaze da je neko iskljucio tu mogucnost?
Challenger__

#4535 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Tacno-jos se ne zna sta se desilo,i dalje je sve u domenu vjerovatnoce koja ukazuje na iste stvari na koje su i ovi prvi ukazivali.
Američki general potpisuje izjavu drugi dan, Cameron daje izjavu treći, Obama četvrti a nemaju uvd ni u sadržaj crnih kutija a da ne kažem u forenzičke nalaze na tijelima poginulih.

Njihove ishitrene izjave su neukusne, nevjerovatne, skandalozne. Čovjek bi pomislio da im je više stalo do istine od famlija nastradalih... Ali, razumijem, neki u ovome ne vide ništa loše, razumijem.

Ponavljamo se.
Challenger__

#4536 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:
:lol:

OK, živ bio majci.
Co0l

#4537 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Tacno-jos se ne zna sta se desilo,i dalje je sve u domenu vjerovatnoce koja ukazuje na iste stvari na koje su i ovi prvi ukazivali.
Američki general potpisuje izjavu drugi dan, Cameron daje izjavu treći, Obama četvrti a nemaju uvd ni u sadržaj crnih kutija a da ne kažem u forenzičke nalaze na tijelima poginulih.

Njihove ishitrene izjave su neukusne, nevjerovatne, skandalozne. Čovjek bi pomislio da im je više stalo do istine od famlija nastradalih... Ali, razumijem, neki u ovome ne vide ništa loše, razumijem.

Ponavljamo se.
Ima nesto sto se zove educated guess.Plus sto su imali uvid u satelitske snimke na kojima se vidio bljesak od eksplozije.Razumijem i ja da neki u svemu vide zavjeru.
Co0l

#4538 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:
Challenger__ wrote:
:lol:

OK, živ bio majci.
Sta ti sad nije jasno?
Challenger__

#4539 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Ima nesto sto se zove educated guess
Zavisi od koga dolazi. Ako dolazi od onih koji su zadnjih 15 godina iznijeli niz dokazanih laži (primjer, irački MWD), onda to ne vrjedi ni 5 pfeninga.
.Razumijem i ja da neki u svemu vide zavjeru.
Nikakvu zavjeru. Primitivizam, neukus, skandal.
Avetinho

#4540 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:

Ponavljamo se.
Ono sto ti ne vidis da je skandalozno (jer ne pise na stranicama RT) je sto Sisi nije ODMAH zatvorio aerodrom i obustavio sve leteve. Hajde dobro sto su putinkovi avioni letjeli kao da se ama bas nista nije desilo, znamo da putinka zaboli za Rusima, ali Sisi, najveci sin nacije da se tako neodgovorno ponasa?

Covjek bi pomislio da im je više stalo do istine od turistickih dolara od famlija nastradalih. Ali sta ces kad Rusiju i Egipat drma kriza, svaki dolar je dobrodosao. Ko ce se jos brinuti oko sacice putnika u oborenim avionima.
Co0l

#4541 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Ima nesto sto se zove educated guess
Zavisi od koga dolazi. Ako dolazi od onih koji su zadnjih 15 godina iznijeli niz dokazanih laži (primjer, irački MWD), onda to ne vrjedi ni 5 pfeninga.
.Razumijem i ja da neki u svemu vide zavjeru.
Nikakvu zavjeru. Primitivizam, neukus, skandal.
Ljudi nisu tek tako to izjavili,napisao sam na cemu su temeljili te izjave.
Za iracki MWD znamo koji su motiv imali,koji bi motiv imali da lazu za nesto ovako?Ako zanemarimo 'sitnicu' da se uopste ne radi o lazi,barem kako sada stoje stvari.Ako je vjerovati Rusima.
Challenger__

#4542 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Ljudi nisu tek tako to izjavili,napisao sam na cemu su temeljili te izjave.
Za iracki MWD znamo koji su motiv imali,koji bi motiv imali da lazu za nesto ovako?Ako zanemarimo 'sitnicu' da se uopste ne radi o lazi,barem kako sada stoje stvari.Ako je vjerovati Rusima.
:-)

Hajde još jednom pročitaj šta sam napisao:
Challenger__ wrote:Postupak a ne izjave i njihov sadržaj. Davati dalekosežne pretpostavke u tako delikatnoj situaciji kada je istraga bila u povoju je izraz nezapamćenog političkog neukusa. To je skandalozni primitivizam nedoličan piljarima a kamo li šefovima država.

Challenger__

#4543 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

...a što se motiva tiče, možemo nagađati, ali onda stavi tačku na već pretresene stvari.
Co0l

#4544 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Ljudi nisu tek tako to izjavili,napisao sam na cemu su temeljili te izjave.
:-)

Hajde još jednom pročitaj šta sam napisao:
Challenger__ wrote:Postupak a ne izjave i njihov sadržaj. Davati dalekosežne pretpostavke u tako delikatnoj situaciji kada je istraga bila u povoju je izraz nezapamćenog političkog neukusa. To je skandalozni primitivizam nedoličan piljarima a kamo li šefovima država.

Procitao sam ovo i ocito je da se ne slazem sa napisanim.Ne vidim nista niti skandalozno niti primitivno u iznosenju istine.Druga je stvar ako ta istina nekom u datom trenutku nije odgovarala.
Co0l

#4545 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:...a što se motiva tiče, možemo nagađati, ali onda stavi tačku na već pretresene stvari.
Da bi nekoga optuzio za ono za sta ga optuzujes,barem bi trebao da imas jasan stav o njihovom motivu.Nisi ni u stanju da objasnis zbog cega bi iznosenje istine bilo skandalozno i imalo dalekosezne posljedice,kako tvrdis. Cijela ti se halabuka oko izjava svodi na to da optuzujes sefove drzava da su primitivni.Jako neozbiljno od tebe.
Challenger__

#4546 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

"Istina" prije istrage? "Istina" od onih koji su isti tren znali ko je napravio 9/11 a nisu bili u stanju da to spriječe? "Istina" od onih koji su slagali za irački WMD? "Istina" od onih koji su imali "nepobitne dokaze" za 1.400 žrtava Gute a niti jedan jedini dokaz nisu iznijeli? "Istina" od onih koji "znaju" navodnu "istinu" o MH17 ali do dan danas nisu iznijeli ni jedan jedini dokaz? Njihova "istina"??.

Pa ti stvarno mene za*ebavaš.
Challenger__

#4547 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Ali, eto, primićemo k znanju da postoje osobe koje vjeruju da britanskog premijera i nominalnog šefa američke države više zanima istina (sa ili bez navodnika) od državnih organa zemlje čiji su građani poginuli.

To vjerujem, bez ostatka.
Co0l

#4548 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:"Istina" prije istrage? "Istina" od onih koji su isti tren znali ko je napravio 9/11 a nisu bili u stanju da to spriječe? "Istina" od onih koji su slagali za irački WMD? "Istina" od onih koji su imali "nepobitne dokaze" za 1.400 žrtava Gute a niti jedan jedini dokaz nisu iznijeli? "Istina" od onih koji "znaju" navodnu "istinu" o MH17 ali do dan danas nisu iznijeli ni jedan jedini dokaz? Njihova "istina"??.

Pa ti stvarno mene za*ebavaš.
Svasta si nesto udrobio a sto se moze i ovoj 'drugoj strani' pripisati, da bi zamaskirao cinjenicu da u ovom slucaju jedini argument imas sto ti ne odgovora ko je dao izjavu a ne sama izjava.Koju su nedugo zatim i bez istrage,kako pokusavas predstaviti,i ovi drugi potvrdili.
walter kurtz

#4549 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by walter kurtz »

Image
Challenger__

#4550 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Svasta si nesto udrobio a sto se moze i ovoj 'drugoj strani' pripisati, da bi zamaskirao cinjenicu da u ovom slucaju jedini argument imas sto ti ne odgovora ko je dao izjavu a ne sama izjava.Koju su nedugo zatim i bez istrage,kako pokusavas predstaviti,i ovi drugi potvrdili.
Po treći put ponavljam: postupak, čin, akt, a ne sama izjava i njen sadržaj. Taj postupak ne da je skandalozan, on graniči sa političkim ludilom.

_______
Post Reply