Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Skyfox
#4526 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Leptir ima duzi životni vijek od svježe iscrtane zebre u Sarajevu 
-
kakaljin
#4527 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Po zahrdalosti ograde ima pravo puno od kada je ukinut prelaz, a ma incijativa da se ukinu i ova dva prelaza izmedju semafora na skenderiji i semafora na vrbanji. jer nemaju svrhu jer ko hoce tamo prema skoli i vodovodu svakako predje na semaforu i ima siroko setaliste, dok uz miljacku ostaviti samo ko ide dalje i nama namjeru prelaziti preko. Cak se trazi da se zabrani zaustavljanje auta u traci kdo skole jer stvaraju guzvu a ima parking iza skole i prolaz do istog da auta ne smetaju saobracaju.mayab wrote:Taj prelaz je zapravo ukinut ima godina i godina, isprva su tu zebru sastrugali i prefarbali crnim, ali se vremenom to ispralo,
i opet se zebra vidi, tako da to izgleda pravo glupo,
a govori o tome kako se kvalitetno i trajno može iscrtati horizontalna signalizacija po kolovozu, ako se hoće i radi posteno !
- So What!
- Cossack
- So What!
-
BadBoy
#4531 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo lijepo izgleda iz ove tačke, onako, urabano, planski uređeno.
-
StupskaBitanga
#4532 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
lijeva strana da a desna ne baš
-
Naslovnica
#4533 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Maksimalno su zasrali sa raskrsnicama i semaforima.BadBoy wrote:Ovo lijepo izgleda iz ove tačke, onako, urabano, planski uređeno.
Umjesto da su odmah napravili 2-3 kružna.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4534 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
bosanska sirotinja kuće na 3 kata 
-
Trebam te
#4535 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
L u c i f e r wrote:ne znam da li se meni čini ili je od otvaranja onog kružnog u briješću gora gužva
sigurno jeste, cim pogledas kruzni tok, vidis kako je naglo i nazhor utrpan. To se trebalo sire rasplanirati i uraditi kako treba.
Doduse kod nas je sve ja more kako bilo ...
- DaysleepeR
#4536 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Crveni krug - mjesto gdje se auta na divljaka preko pune uključuju na transferzalu, i desno i lijevo
Zeleni krug - redovno se prolazi kroz crveno ili izlijeće kroz crveno na transferzalu
Žuti krug - mjesto gdje se pješaci penju i silaze sa transferzale, tu bi trebalo napraviti stepenice

Zeleni krug - redovno se prolazi kroz crveno ili izlijeće kroz crveno na transferzalu
Žuti krug - mjesto gdje se pješaci penju i silaze sa transferzale, tu bi trebalo napraviti stepenice

- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#4537 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ko god je uradio plan i projekat komplet te nove dionice od Mojmila do Aerodroma, treba ga na Jagomir zatvoritDaysleepeR wrote:Crveni krug - mjesto gdje se auta na divljaka preko pune uključuju na transferzalu, i desno i lijevo
-
Trebam te
#4538 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Laik vidi sta su uradili 
- nineinchnails
#4539 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zna li neko kada ce se parkiraliste na Dobrinji 5 asfaltirati i srediti?So What! wrote:
- Hajvan
#4540 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
https://www.klix.ba/vijesti/bih/uskoro- ... /171204111nineinchnails wrote:Zna li neko kada ce se parkiraliste na Dobrinji 5 asfaltirati i srediti?
- Thorgerson
#4541 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A sta je konkretno problem?liaar wrote:
Ko god je uradio plan i projekat komplet te nove dionice od Mojmila do Aerodroma, treba ga na Jagomir zatvorit
Je li se cesta mozda trebala prilagoditi svakom bosnji koji je odlucio da ovdje kucetinu svoju izgradi.
Dakle, tebi smeta jedna ovakva transverzala koja je ucrtana prije 30 i kusur godina, ali su ti sasvim ok ove kuce, ciji vlasnici nisu ni pokusali, nisu se ni nasalili da barem dvije kuce okrenu u istim smjerovima, da barem lici to na nesto. Pa pogledaj tog rugla, nista ni sa cim. Ko da su u inat svi rekli, ajmo napraviti sto drugacije kuce i okrenuti ih u svim mogucim smjerovima i svim mogucim sirinama i visinama.
Ono sto streba uraditi jeste ograda, pa da se ne moze ukljucivati nikako. Htio si tu kucu, izvoli onda kruzi okolo snadji se kako znas i umijes. A ne jbt odoh ja preko livade se ukljucit na transverzalu, ja sam ba kupio ovdje zemlju, ovo je moje sad.
Ove stepenice za pjesake sto je predlozio @DaysleepeR svakako napraviti.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#4542 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Konkretno mislim na semafore, izgradnja je sasvim OK, transverzala je OK. Semafori su napravljeni tako da se bukvalno izazivaju sudari.Thorgerson wrote:A sta je konkretno problem?liaar wrote:
Ko god je uradio plan i projekat komplet te nove dionice od Mojmila do Aerodroma, treba ga na Jagomir zatvorit
Je li se cesta mozda trebala prilagoditi svakom bosnji koji je odlucio da ovdje kucetinu svoju izgradi.
Dakle, tebi smeta jedna ovakva transverzala koja je ucrtana prije 30 i kusur godina, ali su ti sasvim ok ove kuce, ciji vlasnici nisu ni pokusali, nisu se ni nasalili da barem dvije kuce okrenu u istim smjerovima, da barem lici to na nesto. Pa pogledaj tog rugla, nista ni sa cim. Ko da su u inat svi rekli, ajmo napraviti sto drugacije kuce i okrenuti ih u svim mogucim smjerovima i svim mogucim sirinama i visinama.![]()
Ono sto streba uraditi jeste ograda, pa da se ne moze ukljucivati nikako. Htio si tu kucu, izvoli onda kruzi okolo snadji se kako znas i umijes. A ne jbt odoh ja preko livade se ukljucit na transverzalu, ja sam ba kupio ovdje zemlju, ovo je moje sad.
Ove stepenice za pjesake sto je predlozio @DaysleepeR svakako napraviti.
- nineinchnails
#4543 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
OdličnoHajvan wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/uskoro- ... /171204111nineinchnails wrote:Zna li neko kada ce se parkiraliste na Dobrinji 5 asfaltirati i srediti?
Pretpostavljam da će se parking naplaćivati okolnim stanarima, ko unajmi parkirno mjesto, na mjesečnoj osnovi preko KJKP NERAD.
Slobodnog parkirališta neće biti? Ako dodjem nekome u goste ili trebam u poštu npr?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4544 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prave nova parkirališta u tom naselju dok brojna druga zjape poluprazna....nineinchnails wrote:OdličnoHajvan wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/uskoro- ... /171204111nineinchnails wrote:Zna li neko kada ce se parkiraliste na Dobrinji 5 asfaltirati i srediti?
Pretpostavljam da će se parking naplaćivati okolnim stanarima, ko unajmi parkirno mjesto, na mjesečnoj osnovi preko KJKP NERAD.
Slobodnog parkirališta neće biti? Ako dodjem nekome u goste ili trebam u poštu npr?
- Hajvan
#4545 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
docim, nemres proc plocnikom od parkiranih limenih ljubimaca...sabina1 wrote: Prave nova parkirališta u tom naselju dok brojna druga zjape poluprazna....
- sabina1
#4546 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Još kad bi cijene u garažama bile u skladu sa standardom.....Hajvan wrote:docim, nemres proc plocnikom od parkiranih limenih ljubimaca...sabina1 wrote: Prave nova parkirališta u tom naselju dok brojna druga zjape poluprazna....
- Hajvan
#4547 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
jos kad bi cijena zeljista, betona, armature bila u skladu sa standardomsabina1 wrote: Još kad bi cijene u garažama bile u skladu sa standardom.....
- supercali
#4548 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
jos kad bi imanje auta bilo u skladu sa standardom....sabina1 wrote:Još kad bi cijene u garažama bile u skladu sa standardom.....Hajvan wrote:docim, nemres proc plocnikom od parkiranih limenih ljubimaca...sabina1 wrote: Prave nova parkirališta u tom naselju dok brojna druga zjape poluprazna....
- sabina1
#4549 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
U postojećim garažama ima dovoljno mjesta a prave se nove - zašto ?supercali wrote:
jos kad bi imanje auta bilo u skladu sa standardom....
Garaže su preskupe za sve.
Gotovo svi moramo voziti auta jer je javni prevoz užasno spor , netačan , prljav i nesiguran a biciklističke staze i stanice za ljetnje mjesece ne postoje.
- supercali
#4550 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ja uopste ne pricam o garazama i sl niti me zanimaju
samo govorim da ne moraju svi imati auto ako ne mogu ga priustiti i placati sve sto treba za njega
ovo sada sa autima je kupovanje socijalnog mira
samo govorim da ne moraju svi imati auto ako ne mogu ga priustiti i placati sve sto treba za njega
ovo sada sa autima je kupovanje socijalnog mira