Instalacioni tel.kabal oznake Y 2x2x0,4. Al nemoj do rutera nego do uticnice.aladinosmic1 wrote:Koji kabal da koristim od kotuije na kući do rutera? šta je najbolje?
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
uvijekIInikadI
#45226 Re: BHTelecom All About
-
caseytron
#45227 Re: BHTelecom All About
Samo da ukratko napisem jedno svoje iskustvo, posto sam obecao da cu javno izloziti.
Naime pocetkom ove godine dolazi racun 483 KM, na racunu stoji modem 110 KM, STB uredjaj 230 KM + standardni racun + PDV. Nazovem, pitam kakav modem ADSL koristim od 2006.-te godine i dan danas se koristi, odakle modem na racunu nakon deset godina? Kazu ne znamo doslo do greske. Haj dobro, a kakav STB? Kazu pa odjavili ste drugu televiziju prije pola godine niste vratili opremu. Znaci kad ti se ne gleda druga televizija moras sve sabrati i odnijeti gospodi na noge? Pitam gdje pise u ugovoru da u slucaju raskida ja vracam opremu, kaze ne pise nigdje nego zakon o potrosacima tako nalaze!?!? Onda pitam da li ste svi kolektivno normalni trebam citati clanove zakona? Je li tesko pri odjavi televizije reci donesite opremu ili da kazu ako ne mozete doci ce tehnicka ekipa, ali jok, kontaju pare uzeti. Srecom nisam neskolovan, odem u poslovnicu, krhnem preko pulta njihovu opremu od 300 maraka (ujedno koja je stara nekih 15. godina) i kazem pisi sve sta sam vratio, svoj potpis i pecat na kraju. Nakon toga svega sto je trajalo oko dva mjeseca, dolazi racun 34 KM bez izvinjenja ili necega? Meni pukne film, odjavim sve njihove usluge, kucni broj koji imamo oko 40. godina takodjer odjavimo. Prijavim Telemach i evo nikakvih problema vec dvije sedmice, sve pohvale za uslugu.
A da ne pricam o BHT koliko sam se napatio tih godina posto sam u Starom Gradu, od prekida slike, interneta, do nedolaska tehnicara.. Uglavnom zao mi je sto sami sebe ukopavaju, unistavaju drzavnog giganta, ali ko im je kriv. Za svoje pare ne zelim da me iko pravi budalom, niti da se nerviram cim vjetar puhne. Zivjeli vi meni jos sto godina, ali daleko vam moja kuca bila!
P.S. ako neko misli da sam se registrovao rad ih blatim, ne, jesam da bih ovo mogao napisati i ako neko misli da je izmisljotina, poslikat cu sve te racune.
Naime pocetkom ove godine dolazi racun 483 KM, na racunu stoji modem 110 KM, STB uredjaj 230 KM + standardni racun + PDV. Nazovem, pitam kakav modem ADSL koristim od 2006.-te godine i dan danas se koristi, odakle modem na racunu nakon deset godina? Kazu ne znamo doslo do greske. Haj dobro, a kakav STB? Kazu pa odjavili ste drugu televiziju prije pola godine niste vratili opremu. Znaci kad ti se ne gleda druga televizija moras sve sabrati i odnijeti gospodi na noge? Pitam gdje pise u ugovoru da u slucaju raskida ja vracam opremu, kaze ne pise nigdje nego zakon o potrosacima tako nalaze!?!? Onda pitam da li ste svi kolektivno normalni trebam citati clanove zakona? Je li tesko pri odjavi televizije reci donesite opremu ili da kazu ako ne mozete doci ce tehnicka ekipa, ali jok, kontaju pare uzeti. Srecom nisam neskolovan, odem u poslovnicu, krhnem preko pulta njihovu opremu od 300 maraka (ujedno koja je stara nekih 15. godina) i kazem pisi sve sta sam vratio, svoj potpis i pecat na kraju. Nakon toga svega sto je trajalo oko dva mjeseca, dolazi racun 34 KM bez izvinjenja ili necega? Meni pukne film, odjavim sve njihove usluge, kucni broj koji imamo oko 40. godina takodjer odjavimo. Prijavim Telemach i evo nikakvih problema vec dvije sedmice, sve pohvale za uslugu.
A da ne pricam o BHT koliko sam se napatio tih godina posto sam u Starom Gradu, od prekida slike, interneta, do nedolaska tehnicara.. Uglavnom zao mi je sto sami sebe ukopavaju, unistavaju drzavnog giganta, ali ko im je kriv. Za svoje pare ne zelim da me iko pravi budalom, niti da se nerviram cim vjetar puhne. Zivjeli vi meni jos sto godina, ali daleko vam moja kuca bila!
P.S. ako neko misli da sam se registrovao rad ih blatim, ne, jesam da bih ovo mogao napisati i ako neko misli da je izmisljotina, poslikat cu sve te racune.
- MOSALJOZE
#45228 Re: BHTelecom All About
Jedno pitanje za tebe,nit ih branim niti išta.
Ko će ti otkazati uslugu,a da prethodno ne vratiš opremu?
Nema logike.
Nema logike.
- alibegoa
#45229 Re: BHTelecom All About
Bh telecom redovno. Otkazao sam sluzbeno brojne usluge u 99% slucajeva nikad ne dodju po opremuMOSALJOZE wrote:Jedno pitanje za tebe,nit ih branim niti išta.
Nema logike.
-
rodjeni_95
#45230 Re: BHTelecom All About
Ima svega lijepog, hvala na pitanjumirza_15 wrote:Pusti ga bolan. Vidis da je neko dijete u pitanju.gunner37 wrote:
Šta ima, kad će telemah u Salakovac?
Po čemu to zaključuješ?? Moram ti reći da si se za*bao i to dobro.
- MOSALJOZE
#45231 Re: BHTelecom All About
Ok,moje izvinjenje.alibegoa wrote:Bh telecom redovno. Otkazao sam sluzbeno brojne usluge u 99% slucajeva nikad ne dodju po opremuMOSALJOZE wrote:Jedno pitanje za tebe,nit ih branim niti išta.
Nema logike.
Znam kad sam otkazivao usluge hs-a,pitali imate li neki uredjaj koji je iznajmljen,da vratite.
- escobar__
#45232 Re: BHTelecom All About
Znači i slagat možeš. 
-
uvijekIInikadI
#45233 Re: BHTelecom All About
jos si ti mlad na forumu za komentarecaseytron wrote:![]()
-
The Realist
#45234 Re: BHTelecom All About
Kako se ulazi u ovaj voage router? Trebao bih vidjeti kakav mi signal dolazi, da znam sta da trazim sutra. Hvala.
-
mirza_15
#45235 Re: BHTelecom All About
Jesi li ti primjetio da poslije tvog komentara ima jos jedan na koji smo odgovorili i ja i gunner? Znaci ni jedan od ta dva odgovora nije bio upucen tebi nego onome ko je komentarisao poslije tebe.rodjeni_95 wrote:Ima svega lijepog, hvala na pitanjumirza_15 wrote:Pusti ga bolan. Vidis da je neko dijete u pitanju.gunner37 wrote:
Šta ima, kad će telemah u Salakovac?a doći će i to aBd
Po čemu to zaključuješ?? Moram ti reći da si se za*bao i to dobro.
-
rodjeni_95
#45236 Re: BHTelecom All About
Ima svega lijepog, hvala na pitanjurodjeni_95 wrote:[quote="mirza_15"
Pusti ga bolan. Vidis da je neko dijete u pitanju.
Po čemu to zaključuješ?? Moram ti reći da si se za*bao i to dobro.[/quote]
Jesi li ti primjetio da poslije tvog komentara ima jos jedan na koji smo odgovorili i ja i gunner? Znaci ni jedan od ta dva odgovora nije bio upucen tebi nego onome ko je komentarisao poslije tebe.[/quote]
Drug,koliko vidim na moj post je prvi feedback poslao @avaks pa onda @gunner37 pa onda ti. Tako da to liči da si mislio na mene, a možda si greškom kliknuo 'replay' na moju objavu. Ako sam ja pogriješio - izvinjavam se, a ako si ti nije problem
I imam 21 god eto da se zna
-
mirza_15
#45237 Re: BHTelecom All About
Kada se tako odgovara obicno se odgovara onom posljednjem. Da je gunner imao namjeru da odgovori tebi odgovorio bi na tvoj izvorni komentar, a ne na komentar u kojem je avaksova replika na tvoj komentar. Ovaj koji je odgovorio tebi je advokat telemacha i kritikuje sve vezano za telecom. Zato ga gunner malo podbada, a avaks je sa komentarom o Jajcu i magistralnom putu imao namjeru da kao nesto sukne meni. Novi si na forumu. Naucices kako stvari funkcionisu.
-
caseytron
#45238 Re: BHTelecom All About
Nazvao, rekao imam dva STB uredjaja, hocu da jedan odjavim jer ne boravim kuci duzi period. Ljudi rekli nije problem nikakav, evo odmah ukidamo. Nakon pola godine dolazi racun s pomenutom cifrom. Ima li tebi logike da oni ne kazu da se oprema vrati ili da ce ekipa doci po istu? Nema ni meni ali eto, zato i gube klijente rapidnom brzinom.MOSALJOZE wrote:Jedno pitanje za tebe,nit ih branim niti išta.
Nema logike.
- zateznistub
#45239 Re: BHTelecom All About
Ne znam sta ocekujes i sta si umislio, pola godine te cekali i sad ti krivo sto su ti ispostavili racun...a ovao drugi dio zadnje recenice jecaseytron wrote:Nazvao, rekao imam dva STB uredjaja, hocu da jedan odjavim jer ne boravim kuci duzi period. Ljudi rekli nije problem nikakav, evo odmah ukidamo. Nakon pola godine dolazi racun s pomenutom cifrom. Ima li tebi logike da oni ne kazu da se oprema vrati ili da ce ekipa doci po istu? Nema ni meni ali eto, zato i gube klijente rapidnom brzinom.MOSALJOZE wrote:Jedno pitanje za tebe,nit ih branim niti išta.
Nema logike.
-
caseytron
#45240 Re: BHTelecom All About
Ocekujem da se kaze kako se oprema treba vratiti, ili da bar u ugovoru pise, a ne da ja bacam grah hoce li oni doci ili ja trebam maksuz svoje vrijeme odvojiti pa njima na noge vracati nesto sto sam isplatio davno.zateznistub wrote:Ne znam sta ocekujes i sta si umislio, pola godine te cekali i sad ti krivo sto su ti ispostavili racun...a ovao drugi dio zadnje recenice jecaseytron wrote:Nazvao, rekao imam dva STB uredjaja, hocu da jedan odjavim jer ne boravim kuci duzi period. Ljudi rekli nije problem nikakav, evo odmah ukidamo. Nakon pola godine dolazi racun s pomenutom cifrom. Ima li tebi logike da oni ne kazu da se oprema vrati ili da ce ekipa doci po istu? Nema ni meni ali eto, zato i gube klijente rapidnom brzinom.MOSALJOZE wrote:Jedno pitanje za tebe,nit ih branim niti išta.
Nema logike.
-
mirza_15
#45241 Re: BHTelecom All About
Posto vise nisi korisnik bh telecoma mislim da si fulio temu. Vidim hvalis neke druge, a oni imaju svoju temu pa mozes lagano da se preselis tamo.caseytron wrote:Nazvao, rekao imam dva STB uredjaja, hocu da jedan odjavim jer ne boravim kuci duzi period. Ljudi rekli nije problem nikakav, evo odmah ukidamo. Nakon pola godine dolazi racun s pomenutom cifrom. Ima li tebi logike da oni ne kazu da se oprema vrati ili da ce ekipa doci po istu? Nema ni meni ali eto, zato i gube klijente rapidnom brzinom.MOSALJOZE wrote:Jedno pitanje za tebe,nit ih branim niti išta.
Nema logike.
-
caseytron
#45242 Re: BHTelecom All About
Ne mislim, imam pravo iznijeti svoje iskustvo, sami su me otjerali nakon deset godina koristenja usluge.mirza_15 wrote:Posto vise nisi korisnik bh telecoma mislim da si fulio temu. Vidim hvalis neke druge, a oni imaju svoju temu pa mozes lagano da se preselis tamo.caseytron wrote:Nazvao, rekao imam dva STB uredjaja, hocu da jedan odjavim jer ne boravim kuci duzi period. Ljudi rekli nije problem nikakav, evo odmah ukidamo. Nakon pola godine dolazi racun s pomenutom cifrom. Ima li tebi logike da oni ne kazu da se oprema vrati ili da ce ekipa doci po istu? Nema ni meni ali eto, zato i gube klijente rapidnom brzinom.MOSALJOZE wrote:Jedno pitanje za tebe,nit ih branim niti išta.
Nema logike.
Doduse odoh, rapidnom brzinom, pozdrav:

-
rodjeni_95
#45243 Re: BHTelecom All About
Drug, gunner je mene pitao ono pitanje jer ja živim u navedenom području.E sad da li ga tim pitanjem "bocka" jer TM signala kod mene nema a kažeš da je prvi tip advokat TM-a nzm. U svakom slučaju živio ti meni i sve najbolje.mirza_15 wrote:Kada se tako odgovara obicno se odgovara onom posljednjem. Da je gunner imao namjeru da odgovori tebi odgovorio bi na tvoj izvorni komentar, a ne na komentar u kojem je avaksova replika na tvoj komentar. Ovaj koji je odgovorio tebi je advokat telemacha i kritikuje sve vezano za telecom. Zato ga gunner malo podbada, a avaks je sa komentarom o Jajcu i magistralnom putu imao namjeru da kao nesto sukne meni. Novi si na forumu. Naucices kako stvari funkcionisu.
-
uvijekIInikadI
#45244 Re: BHTelecom All About
A sta ti je bilo s ostatkom usluge, taj prvi STB i jos drugo sta si imao? Jesi li koristio i to malo sto je ostalo i dobijao racune tih 6 mjeseci?caseytron wrote: Nazvao, rekao imam dva STB uredjaja, hocu da jedan odjavim jer ne boravim kuci duzi period. Ljudi rekli nije problem nikakav, evo odmah ukidamo. Nakon pola godine dolazi racun s pomenutom cifrom. Ima li tebi logike da oni ne kazu da se oprema vrati ili da ce ekipa doci po istu? Nema ni meni ali eto, zato i gube klijente rapidnom brzinom.
Ili su prestali racuni dolaziti i onda tek nakon 6 mj. odjednom se neki obznanio?
-
caseytron
#45245 Re: BHTelecom All About
Imao sam MojaTV dva STB-a, telefon, internet itd. Otkazem samo jedan STB, ostalo sam koristio normalno i nakon pola godine salju racun za drugi STB i za modem koji sam usput koristio i dalje. Spremio opremu cekao da je neko pokupi, kad samo jedan dan racun, dalje procitaj prvi post pa ces se lahko nadovezati...uvijekIInikadI wrote:A sta ti je bilo s ostatkom usluge, taj prvi STB i jos drugo sta si imao? Jesi li koristio i to malo sto je ostalo i dobijao racune tih 6 mjeseci?caseytron wrote: Nazvao, rekao imam dva STB uredjaja, hocu da jedan odjavim jer ne boravim kuci duzi period. Ljudi rekli nije problem nikakav, evo odmah ukidamo. Nakon pola godine dolazi racun s pomenutom cifrom. Ima li tebi logike da oni ne kazu da se oprema vrati ili da ce ekipa doci po istu? Nema ni meni ali eto, zato i gube klijente rapidnom brzinom.
Ili su prestali racuni dolaziti i onda tek nakon 6 mj. odjednom se neki obznanio?
- zateznistub
#45246 Re: BHTelecom All About
Očekivao ti ili ne, valja samo čitati. A ne praviti se pametan više no što misliš da jesi!caseytron wrote:
Ocekujem da se kaze kako se oprema treba vratiti, ili da bar u ugovoru pise, a ne da ja bacam grah hoce li oni doci ili ja trebam maksuz svoje vrijeme odvojiti pa njima na noge vracati nesto sto sam isplatio davno.
https://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user ... ificni.pdf

- Dozer
#45247 Re: BHTelecom All About
Da sad ne trkeljam unazad, moze li neko ukratko objaasniti da li su pojeftinili za onih nekakvih 25%, i na sta se to tacno odnosi?
Majke mi, kada vidim kakvi su paketi kod komsija, i za koje pare (tipa, u HR i SRB se za 10-ak KM dobije 1,5-2GB neta, 1500-2000 min razgovorra i 1500-2000 SMS-ova), pa to onda uporedim s nasim etnickim operaterima kod kojih se za 17KM dobije 100 MB neta, 50-ak min razgovira i 80-ak SMS-oova, lijepo mi se povraca...
Majke mi, kada vidim kakvi su paketi kod komsija, i za koje pare (tipa, u HR i SRB se za 10-ak KM dobije 1,5-2GB neta, 1500-2000 min razgovorra i 1500-2000 SMS-ova), pa to onda uporedim s nasim etnickim operaterima kod kojih se za 17KM dobije 100 MB neta, 50-ak min razgovira i 80-ak SMS-oova, lijepo mi se povraca...
-
caseytron
#45248 Re: BHTelecom All About
Eh vidis, na mom ugovoru od prije sedam godina to nigdje nije bilo. Uostalom bilo pa proslo, ja sam sad rahatzateznistub wrote:Očekivao ti ili ne, valja samo čitati. A ne praviti se pametan više no što misliš da jesi!caseytron wrote:
Ocekujem da se kaze kako se oprema treba vratiti, ili da bar u ugovoru pise, a ne da ja bacam grah hoce li oni doci ili ja trebam maksuz svoje vrijeme odvojiti pa njima na noge vracati nesto sto sam isplatio davno.
https://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user ... ificni.pdf
-
uvijekIInikadI
#45249 Re: BHTelecom All About
Prije 7 godina nije ni bilo MojaTVcaseytron wrote: Eh vidis, na mom ugovoru od prije sedam godina to nigdje nije bilo. Uostalom bilo pa proslo, ja sam sad rahat
Imas li jos kakvu glupost za izvaliti
- zateznistub
#45250 Re: BHTelecom All About
Ne piše ni danas, isto kao što ne piše ni na Ugovorima drugih što, po automatizmu, ne znači da opet nisi dužan istu vratiti. Zato se dokument i zovecaseytron wrote:
Eh vidis, na mom ugovoru od prije sedam godina to nigdje nije bilo. Uostalom bilo pa proslo, ja sam sad rahat
"opšti uslovi".
A drago mi da si rahat