Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

ferratilis

#45201 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Dope_Man wrote: 13/09/2023 12:02 - Inventory je bar malo bolji od Skyrim i Fallout.. al samo malo, cim izadje kakav dobar mod, kao i sa prethodnim igrama, to cu odmah instalirati.
Vec je izasao
https://www.nexusmods.com/starfield/mods/773

Sto se tice persuasiona, mjesavina je taktike i srece. Uvijek pogledaj u donjem lijevom uglu tezinu. Ako ima cetiri bara, moras skupit toliko bodova unutar broja poteza koji imas. To je takticki dio. Sreca je dice rolls, koji su oznaceni bojama. Iako je sve nasumicno, zelena znaci visoka sansa uspjeha, crvena najniza. Nije bas komplikovano, meni se svidja. :)
Image
DonieBrasco

#45202 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Nema povlacenja i pregovora sa piratima i lovcima na glavu. :izet:
Dope_Man

#45203 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

ferratilis wrote: 13/09/2023 12:10
Dope_Man wrote: 13/09/2023 12:02 - Inventory je bar malo bolji od Skyrim i Fallout.. al samo malo, cim izadje kakav dobar mod, kao i sa prethodnim igrama, to cu odmah instalirati.
Vec je izasao
https://www.nexusmods.com/starfield/mods/773
Svaka im dala za brzinu :thumbup:
Tito_i_Partija

#45204 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 13/09/2023 11:24 Da se ne hvali samo Tito, i ja sam malo osvjezio sistem. Novi 8-core procesor, 32 gige rama na 3600mhz, jos jedan nvme SSD, zamijenio sve case fanove sa boljim. Osjeti se cak i u Windowsu koliko ram i dvije dodatne jezgre pomazu. I naravno RTX 4070 koju sam uzeo u aprilu. Ovo mi je finalni AM4 build. Trebao bi drzati barem tri-cetiri godine.
Image
Čestitam, nek ti pruži kamaru zabave i veselja. :thumbup:
ferratilis

#45205 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 13/09/2023 14:00 Čestitam, nek ti pruži kamaru zabave i veselja. :thumbup:
:thumbup: :bih:
SanskiBiser

#45206 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SanskiBiser »

ferratilis wrote: 13/09/2023 11:24 Da se ne hvali samo Tito, i ja sam malo osvjezio sistem. Novi 8-core procesor, 32 gige rama na 3600mhz, jos jedan nvme SSD, zamijenio sve case fanove sa boljim. Osjeti se cak i u Windowsu koliko ram i dvije dodatne jezgre pomazu. I naravno RTX 4070 koju sam uzeo u aprilu. Ovo mi je finalni AM4 build. Trebao bi drzati barem tri-cetiri godine.
Image
to :thumbup:
ne stignem da komentarisem, u glavi mi bilo da ti kucam poruku, kod mene je 3600 na polici rezervni, a na 2K ti 5800X3D daje samo 5% bolje rezultate u prosjeku od 5800X ili 5700X sa pbo..a 5800X ili 5700X to moze cak i smanjiti sa podesavanjem latencije memorije ko ima vremena da se igra s tim pa da spusti ispod ili da bude oko 60ns (osjeti se na 1% lows najvise), mada ako si uzeo 3600 cl16 ne moras nista ni podesavati...1080p 5800X3d je najbolje sto moze AM4 platforma ponuditi...tu je koliko pratim egal sa 7600
Copper

#45207 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Copper »

Mislim da nije niko primjetio koliko smo zaboravili
Tito_i_Partija

#45208 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

:lol:

Image

Backlash je ogroman. Svi su se kolektivno digli, i trebaju.

https://www.pcgamer.com/why-every-game- ... explained/
Averus

#45209 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Debil. Kakav debil. Kao da mu je Fadil nesto u rodu :oops:
Cak su varali sa TOS, da im se placa i retroaktivno za ne znam koji period :-)
Dope_Man

#45210 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Copper wrote: 13/09/2023 17:31 Mislim da nije niko primjetio koliko smo zaboravili
Je li moguce.... koliko sam vremena potrosio u ovom tamo nekad kad sam dobio prvi komp. Mislio sam da vjerovatno ne postoji ni studio nit ista vec odavno.

Sad kad pregledah... jos jedan CoD, BF, nije bas ono sto je DF bio :-)
Peacean

#45211 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Za besplatnu igru izgleda solidno, dok god ne zeznu nešto.
Averus

#45212 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ne nadajte se previse :D
Kinezi su ukljuceni, znaci ako je f2p bit ce p2w

Otkud u DF powerup (speed boost)?
Po obicaju, imam osjecaj da ce Kinezi samo uzeti poznato i drago ime, a napraviti sranje.
Dope_Man

#45213 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Ne izgleda kao Delta Force, to je problem, bar koji ja vidim na prvu. Plus kompanija koja ovo radi sve zivo pravi u p2w.

DF je bio tactical shooter u svoje vrijeme, a ovo gore je CoD, sto ce sigurno razocarati stare fanove. A kod novih se probit je lutrija. Uglavnom, vidim u drugom videu da ce biti singleplayer kampanja iz Black Hawk Down pa bih zbog toga probao nakon sto pogledam gotov proizvod, MP ne igram svakako.
Tito_i_Partija

#45214 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Averus wrote: 14/09/2023 07:04 Debil. Kakav debil. Kao da mu je Fadil nesto u rodu :oops:
Cak su varali sa TOS, da im se placa i retroaktivno za ne znam koji period :-)
Već se prognozira mećava tužbi, pogotovo od Sonija i Nintenda, koji imaju nekoliko igara na Unity-u. Pogotovo od ovog drugog, koji voli da tuži za svaku sitnicu. :-D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#45215 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Apsolutno ne vidim na koji način bi ijedan sud dosudio retroaktivnu primjenu naplate.

Dakle, da naplate nešto što nije ugovoreno, i to jednostranim i kako se čini, vrlo proizvoljnim aktom.

Ovo bi moglo jedino i ako developeri nisu ni počeli sa razvojem igre. Jer u zavisnosti koliki bi zbog ovoga bili nepredviđeni troškovi developera, a čini se značajni, mogli bi tužiti zbog nastale štete obzirom da su trošili svoje resurse na razvoj igre gdje bi im troškovi bili značajno veći zbog jednostrane odluke druge strane.

Meni se čini da su ovi svjesno žrtvovali ovakav rejting zbog nečega drugog.
ferratilis

#45216 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Lik koji vodi kompaniju je, dok je bio EA CEO, htio da se igracima naplacuje svaki metak koji ispale u Battlefieldu. Jasno je k'o dan da o kakvom se idiotu radi. Ovdje je problem sto americki kapitalizam dozvoljava da se takvi ljudi izvuku bez ikakve odgovornosti. Unity ce propasti, njihovi developeri ce ostati bez posla, a ovaj klaun ce dobiti onaj njihov severance package od milijardu i vise i onda preci u neku drugu kompaniju dok je ne sahrani. Desavalo se i prije.

Ne treba suditi ljudima na osnovu izgleda, ali kod nekih odmah vidis s kim imas posla:
Spoiler
Show
Image
Tito_i_Partija

#45217 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Image

Interesantni komentari na Redditu:
Devolver Digital has said they now want to know what engine you use during pitches for publishing. This heavily implies unity is now banned from the biggest indie publisher there is.

If Unity is dropped by mobile devs, the people this policy targets the most for money, its over for unity.
Y'know, considering that Wizards of the Coast *literally* just had this fight like, less than 6 months ago *and lost that fight*, Unity execs would be kind of scrambling to change lanes on this.

Dozens of lawyers came forward during WotC's thing to point out that no, you cannot retroactively change a contract unless it's already written in and agreed to beforehand as that's illegal. Someone also needs to point out that there's functionally no way for Unity to actually *enforce* payments from free users as no money changed hands, particularly from *freely distributed* games that do not have a price tag.
Nema apsolutno nikakve šanse da ovo prođe. A čak i da sad podviju rep i da se izvine zbog ove gluposti, toliko su sebi sjebali reputaciju da developeri i publisheri sigurno neće rizikovat' da se ovakav stunt opet desi kroz koju godinu, nego će pravit' igre sa Unreal, Godot, il' drugim alternativama.
Tito_i_Partija

#45219 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Cirkus. :lol:

Nego, doš'o mi je sinoć monitor, pa kontam šta ću večeras da prvo raspalim na novom PCu. Rek'o sam Feri da ću počet' sa WotR, al' da mi je za početak neku vizuelnu poslasticu da baš vidim razliku. Nemam još Cyberpunk, nažalost.

Možda The Ascent? Control?
ferratilis

#45220 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 14/09/2023 16:33 Cirkus. :lol:

Nego, doš'o mi je sinoć monitor, pa kontam šta ću večeras da prvo raspalim na novom PCu. Rek'o sam Feri da ću počet' sa WotR, al' da mi je za početak neku vizuelnu poslasticu da baš vidim razliku. Nemam još Cyberpunk, nažalost.

Control ti je dobar izbor. Metro Exodus Enhanced Edition isto. Witcher 3 sa raytracingom.

De ti prvo provjeri postavke. Pobrini se da je odabran najveci moguci refresh rate, ukljuci freesync i overdrive u postavkama monitora, kalibrisi boje, u control panelu windowsa ukljuci isto variable refresh rate. Jesi li ukljucio EXPO u BIOS-u? To su sve pocetnicke greske, koje su nazlost ceste. :)
Tito_i_Partija

#45221 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 14/09/2023 16:36
Tito_i_Partija wrote: 14/09/2023 16:33 Cirkus. :lol:

Control ti je dobar izbor. Metro Exodus Enhanced Edition isto. Witcher 3 sa raytracingom.

De ti prvo provjeri postavke. Pobrini se da je odabran najveci moguci refresh rate, ukljuci freesync i overdrive u postavkama monitora, kalibrisi boje, u control panelu windowsa ukljuci isto variable refresh rate. Jesi li ukljucio EXPO u BIOS-u? To su sve pocetnicke greske, koje su nazlost ceste. :)
:thumbup:

EXPO sam već uključio kad sam ga prvi put upalio, ovo ostalo ću večeras. :)
Averus

#45222 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ja imam osjecaj da je ovo s Unityjem zajebancija namjerno, da bi se, kao, iskupili i povukli, a onda nesto prihvatljivije uveli bez ovoliko backlasha.
Ja sam uklonio Unity, prelazim na UE iako mislim da nisam dovoljno inteligentan za C++ :lol:

Kad smo kod pohlepnih govana - Square Enix. Da hoce propasti vise i da se Final Fantasy IP proda nekome kompetentnijem :oops:
Jbt jedina igra koju su izdali u poslj 10-15 godina koju zaista zelim igrati ne spada ispod 50-60€, a jos nije ni kompletna, nego jedna epizoda!!! (FF7 Remake)

Eh eto.
Al sam kupio FF3R i Lost in Random za 20KM danas, nek se nadje
ferratilis

#45223 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Barem znaju napravit dobar trailer.
korisnik_ca

#45224 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by korisnik_ca »

:run:

Ljudi su placeni milione da naprave strategiju (cash grab) koju ce svaki sud proglasiti nelegalnom.

https://xbox.fandom.com/wiki/List_of_Xb ... r_variants

Dzojstik nema gyro aiming, ali zato dodje u bezbroj dezena. Boja dzojstika utjece na kvalitet i ugodjaj.
MarlboroGold

#45225 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Frišak najnoviji trailer FFVII Rebirth. Gold saucer :srce:
Post Reply