Vidim bas je belaj,zovi u Sarajevo budi dosadan,ja sam zvao vise puta i preko mjesec dana cekao da dodju da mi zamjenu modem,a prije toga mi je veza pucala svako malo htio sam da poludim,sad je NAPOKON SVE OK.DaTRiX wrote:Samo još gore naprave, pogledaj što su meni belaj napraviliDzenis961 wrote:Kod nas Krajisnika se Telekom najmanje trudi pa je sve kako ne treba![]()
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Dzenis961
#45201 Re: BHTelecom All About
-
prelivoda
#45202 Re: BHTelecom All About
Fazon je u tome što su žice upletene, svaka boja je upletena različit broj obrtaja po metru dužnom u parice. Te parice (dvije žice) su upletene i izmežu sebe. To se radi zbog toga da ne dođe do "preslušavanja" preskakanja signala sa jedne žice na drugu (kroz PVC) izolaciju.tandrli wrote:
P.S. otišla mi UTP kliješta .. imal ko prijedlog koja uzet (samo ne Genelec-Gembird smeca)
Zato su i žice kroz koje ne ide signal direktno vrlo bitne za kvalitet signala.
Kada bi razmotao žice, na par metara, dobio bi vrlo slabe rezultate brzine, ili mreže nikako nebi bilo.
Kod tebe se očigledno vidi velika spremnost da nešto naučiš od drugih, pa mi je drago da sam pokušao da ti objasnim.
- tandrli
#45203 Re: BHTelecom All About
jes da je offtopic ali opet je u komšiluku internet operatera/vezaprelivoda wrote:Fazon je u tome što su žice upletene, svaka boja je upletena različit broj obrtaja po metru dužnom u parice. Te parice (dvije žice) su upletene i izmežu sebe. To se radi zbog toga da ne dođe do "preslušavanja" preskakanja signala sa jedne žice na drugu (kroz PVC) izolaciju.tandrli wrote:
P.S. otišla mi UTP kliješta .. imal ko prijedlog koja uzet (samo ne Genelec-Gembird smeca)
Zato su i žice kroz koje ne ide signal direktno vrlo bitne za kvalitet signala.
Kada bi razmotao žice, na par metara, dobio bi vrlo slabe rezultate brzine, ili mreže nikako nebi bilo.
Kod tebe se očigledno vidi velika spremnost da nešto naučiš od drugih, pa mi je drago da sam pokušao da ti objasnim.
ali sve ovo što govoriš nema veze da žice koje su van upotrebe tj. 2 parice mogu doprinjeti kvalitetu konekcije...
ovo sve što si reko u zadnjem postu stoji tako za žice kroz koji signal ide..
kao što sam posto sliku .. a dao i citat na engleskom .. kako ti pokušavaš da šalješ neki vid signala pa makar i statični ako hub ima samo 4 kontakta za Lan kablo i nikakav vid elektro signala ne putuje kroz 4 druge žice
ako tvrdiš da mrtve žice mogu kupiti RF signal i tako smanjiti uticaj na one 4 žive .. u to neplaniram da ulazim jer bih morao da postam postove ljudi koji se bave mrežama i uticajima/neuticajima rf signala a onda odosmo tamo đe sunce ne sja
pozzz
-
The Realist
#45204 Re: BHTelecom All About
Kada se uzme dodatni paket 1, koliko dugo treba da puste odgovarajucu brzinu?
I kako se provjerava koja je propusnost?
Hvala.
Hvala.
- escobar__
#45205 Re: BHTelecom All About
Ja sam zahtjev podio 15. maja, 16. maja je data TM ali do dana današnjeg Paket 1 nije aktiviran. Direkcija Tuzla, standardno.
- Sir Charles
#45206 Re: BHTelecom All About
Ja podnio zahtjev 04.05., pusten mi Pink+ paket, a HD sam imao od ranije aktiviran. Do ovog trenutka niti me je ko kontaktirao, niti je ko dolazio, a brzina je oko 11/0.6 sa ugasenim STB-om. Direkcija BihacThe Realist wrote:Kada se uzme dodatni paket 1, koliko dugo treba da puste odgovarajucu brzinu?
Hvala.
- R9..
#45207 Re: BHTelecom All About
Jesil na slateru podnio zahtjev ili si zvao 1444...escobar__ wrote:Ja sam zahtjev podio 15. maja, 16. maja je data TM ali do dana današnjeg Paket 1 nije aktiviran. Direkcija Tuzla, standardno.
U lukavcu u telecomu nema uopste opcije dodatni paket 1..
- escobar__
#45208 Re: BHTelecom All About
Na 1444 prijavio. Prije par dana sam ih kontaktirao, zamolili su me za strpljenje zbog prevelikog broja zahtjeva i rješavanja sporova, pa ne mogu to sve stići. Status zahtjeva mi je, kažu, "u pripremi". 
- R9..
#45209 Re: BHTelecom All About
Hvala na odgovoru,escobar__ wrote:Na 1444 prijavio. Prije par dana sam ih kontaktirao, zamolili su me za strpljenje zbog prevelikog broja zahtjeva i rješavanja sporova, pa ne mogu to sve stići. Status zahtjeva mi je, kažu, "u pripremi".
I ja cu sutra nazvat da me prebace sa dodatnog paketa 2 na dodatni paket 1
-
The Realist
#45210 Re: BHTelecom All About
Sve preko pet dana mi je stvarno puno. Hajde, valjda ovdje poguraju, manje mjesto, znaju se svi.
-
mirzaaa33
#45211 Re: BHTelecom All About
Nije mi jasno kada vi iz telekoma mislite povećavati brzine za obične korisnike interneta, koji imaju net flat pakete.
Ne može ista brzina za jednu cijenu biti i 2011 i pet godina kasnije. Onda je i moglo nekako ali više ne.
Ne može ista brzina za jednu cijenu biti i 2011 i pet godina kasnije. Onda je i moglo nekako ali više ne.
- ala7
#45212 Re: BHTelecom All About
Trik je to.. Zavrzlama.. Neće podići brzine jer očekuju prelazak tih korisnika na mojatv pakete, unisnije.. Možda podignu brzine tek kad počne znatan broj korisnika da bježi sa tih paketa.. I sa mojatv je tako bilo, nismo imali povećanu brzinu tada kada se netflat paketima dizala brzina..mirzaaa33 wrote:Nije mi jasno kada vi iz telekoma mislite povećavati brzine za obične korisnike interneta, koji imaju net flat pakete.
-
mirzaaa33
#45213 Re: BHTelecom All About
Ne znam, možda i ima to smisla kad tako gledaš. Nije da kukam nešto, bilo je dovoljno za moje potrebe ali kako koji dan prolazi i što je korisnik zahtjevniji vidiš mnoge nedostatke.
Konkretno, smeta mi slab upload, slab ping.. Ja sa ovim paketom mogu zaboraviti neko bezvezno online igranje ili da više ukućana koristi internet u isto vrijeme, da neko gleda film, neko utakmicu, neko postavlja slike na FB.
Filmovi nisu više kao prije. Divx od 700 MB i vozdra. Sada su malo veći, youtube se gleda u minimalno 720p, itd
Valjda bi i njima trebao biti cilj da zadrže korisnike a ovako će svako ko ima alternativu otići drugoj firmi.
Je li to toliki problem dignuti download na nekih 8 MB/s za najniži paket i povećati brzinu uploada.. Znam da je tejnički lako izvodivo jer dobiješ to čim platiš više a ovako prosipaju priču kako ne postoje tehnički preduslovi.
Konkretno, smeta mi slab upload, slab ping.. Ja sa ovim paketom mogu zaboraviti neko bezvezno online igranje ili da više ukućana koristi internet u isto vrijeme, da neko gleda film, neko utakmicu, neko postavlja slike na FB.
Filmovi nisu više kao prije. Divx od 700 MB i vozdra. Sada su malo veći, youtube se gleda u minimalno 720p, itd
Valjda bi i njima trebao biti cilj da zadrže korisnike a ovako će svako ko ima alternativu otići drugoj firmi.
Je li to toliki problem dignuti download na nekih 8 MB/s za najniži paket i povećati brzinu uploada.. Znam da je tejnički lako izvodivo jer dobiješ to čim platiš više a ovako prosipaju priču kako ne postoje tehnički preduslovi.
- ala7
#45214 Re: BHTelecom All About
Druže njima je bolje da ljudi prelaze na mojatv i da koriste taj brži net tu a da istovremeno potpišu na 24 mjeseca zbog oslobađanja plaćanja iznajmljivanja terminalne opreme... Obezbjede sebi prihode za naredne 2 godine i to je to.. Čista politika, a da ima kapaciteta, ima BHTelecom..Samo politika.. Mislim ds su 99,99% korisnika zadovoljni novom ponudom osim onih gdje tehničke mogućnosti nema..mirzaaa33 wrote:Ne znam, možda i ima to smisla kad tako gledaš. Nije da kukam nešto, bilo je dovoljno za moje potrebe ali kako koji dan prolazi i što je korisnik zahtjevniji vidiš mnoge nedostatke.
-
mirzaaa33
#45215 Re: BHTelecom All About
Razumijem onda. Šta mi treba da dobijem moju tv, treba mi samo net i eto ako mora ta televizija.
Šta oni nude?
Je li brzina veća nego ovako, na koliko televizora mogu gledati ..tj koliko onih rutera dođe
Šta oni nude?
-
rodjeni_95
#45216 Re: BHTelecom All About
Koja brzina neta ljudi moji... Kupio na mobu 1GB ma prosto "leti". Jedva 144p na YT-u pokrene, o 720p da i ne pričam. Ako je ovako i kad se priključi MojaTV u moju kuću neće ni da mi plate.

-
Dady
#45217 Re: BHTelecom All About
Ma porediš kruške i jabuke. Mobilni internet i xDSL su dvije različite tehnologije.rodjeni_95 wrote:Koja brzina neta ljudi moji... Kupio na mobu 1GB ma prosto "leti". Jedva 144p na YT-u pokrene, o 720p da i ne pričam. Ako je ovako i kad se priključi MojaTV u moju kuću neće ni da mi plate.![]()
- tandrli
#45218 Re: BHTelecom All About
hvala mirzi
mojatv

a ugasena

mojatv

a ugasena

- avaks
#45219 Re: BHTelecom All About
Vjerovatno ne živiš na nekom od magistralnih puteva za Jajce ili na Boračkom jezerurodjeni_95 wrote:Koja brzina neta ljudi moji... Kupio na mobu 1GB ma prosto "leti". Jedva 144p na YT-u pokrene, o 720p da i ne pričam. Ako je ovako i kad se priključi MojaTV u moju kuću neće ni da mi plate.![]()
ADSL će ti raditi ali i tu ti nisu brzine aman zaman, doduše yt i 720p si miran
-
Vidal89
#45220 Re: BHTelecom All About
Imam ovaj paket mini 15, pise da imam preneseno stanje od proslog mjeseca 5,2KM
Je limto sad 15 + 5,2 znaci mogu ovaj mjesec 20,2KM da potrosim za razgovore???
-
gunner37
#45221 Re: BHTelecom All About
Šta ima, kad će telemah u Salakovac?avaks wrote:Vjerovatno ne živiš na nekom od magistralnih puteva za Jajce ili na Boračkom jezerurodjeni_95 wrote:Koja brzina neta ljudi moji... Kupio na mobu 1GB ma prosto "leti". Jedva 144p na YT-u pokrene, o 720p da i ne pričam. Ako je ovako i kad se priključi MojaTV u moju kuću neće ni da mi plate.![]()
![]()
-
mirza_15
#45222 Re: BHTelecom All About
Pusti ga bolan. Vidis da je neko dijete u pitanju.gunner37 wrote:Šta ima, kad će telemah u Salakovac?avaks wrote:Vjerovatno ne živiš na nekom od magistralnih puteva za Jajce ili na Boračkom jezerurodjeni_95 wrote:Koja brzina neta ljudi moji... Kupio na mobu 1GB ma prosto "leti". Jedva 144p na YT-u pokrene, o 720p da i ne pričam. Ako je ovako i kad se priključi MojaTV u moju kuću neće ni da mi plate.![]()
![]()
- Hyperthalamus
#45223 Re: BHTelecom All About
Ima...samo teta na salteru ne zna da tu opciju ne moze naci u svojoj aplikaciji ako pristupa preko telefonskog broja za MojuTV...moras joj reci username....i tad ce u opcijama imati dodatni internet paket 1 ili 2...ovako ako si joj dao broj telefona od MojaTV ona ce imati samo paket 100 u ponudi...trazi uposlenicu ILDU...meni je to odradila bez problema.R9.. wrote:Jesil na slateru podnio zahtjev ili si zvao 1444...escobar__ wrote:Ja sam zahtjev podio 15. maja, 16. maja je data TM ali do dana današnjeg Paket 1 nije aktiviran. Direkcija Tuzla, standardno.
U lukavcu u telecomu nema uopste opcije dodatni paket 1..
- Hyperthalamus
#45224 Re: BHTelecom All About
Da...razgovore, sms, mms.Vidal89 wrote:Imam ovaj paket mini 15, pise da imam preneseno stanje od proslog mjeseca 5,2KM
-
aladinosmic1
#45225 Re: BHTelecom All About
Koji kabal da koristim od kotuije na kući do rutera? šta je najbolje?