Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BHF_Manijak

#45201 Re: Premijer liga BiH

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote:
Kod nas se u BiH ljudi vole gadjati prijetnjama tuzbi. Mislim politicari, javne licnosti. Ovi nasi su bili diplomirali na tome. Mislim da su obecavali i neke tuzbe protiv Slavije (Savija). Valjda profesionalna deformacija, sta li.

No, za mene logicno objasnjenje, sam napisao u prethodnom postu.
Pa ne znam, govorim ti iz svoje perspektive, da znam da sam cist, tuzba bi isla, jer sa jakim advokatom, a ima ih (jer su imali pare), tuzbu dobijas 100% protiv levata.
Dead Man Walking

#45202 Re: Premijer liga BiH

Post by Dead Man Walking »

BHF_Manijak wrote:
jeza u ledja wrote:
Kod nas se u BiH ljudi vole gadjati prijetnjama tuzbi. Mislim politicari, javne licnosti. Ovi nasi su bili diplomirali na tome. Mislim da su obecavali i neke tuzbe protiv Slavije (Savija). Valjda profesionalna deformacija, sta li.

Pa ne znam, govorim ti iz svoje perspektive, da znam da sam cist, tuzba bi isla, jer sa jakim advokatom, a ima ih (jer su imali pare), tuzbu dobijas 100% protiv levata.
Pa isli bi i oni da znaju da su cisti, ali, ali...
jeza u ledja

#45203 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:
jeza u ledja wrote:

Pa sad ti kazem, ja mislim da nisu cisti, ali ne zbog stvari koje je naveo Azmir Husic. I mozda ne nuzno uopste vezano za Slobodu i takmicenje.

Ja sam gore naveo par po meni logicnijih opcija, ali najlogicnija je nazalost ta da su oni htjeli/probali/mislili nesto uraditi u vezi zadnjeg kola i zadnje utakmice. Ako se sjecas u onoj emisiji su se Dino i Azmir oko toga slozili, kao "sastaju se u vezi organizacije utakmice, proslave titule i bla" ( :oops: ). Do dogovora ili nije doslo ili je Ibrak nasankao Azmira, ili je jednostavno navucen da vjeruje da ce nesto dobiti iz toga. U stvari, kad razmislim, vrlo je moguce da je on - nama sam nudio bodove za protuuslugu. Poslije mislio da je nasamaren i tako.
Ja se dobro sjecam situacije nakon utakmice kupa sa Slobodom u Tuzli. Tu noc uopste nije spominjao VBO. Ako se vratis na zadnje kolo sa Slobodom, sedmicama se brujalo o tome da ce nas oni pustiti. Helem, kad je Azmir zakukao, svima je logicno pala na pamet ta utakmica, a ne neka kolo ili dva prije. Moje je misljenje da je frajer tu izletio, ne znajuci sta je dozvoljeno u vezi premiranja, sta ne. Kad mu je objasnjeno - uhvatio se price o VBO.

Zasto ovo sve govorim? Zato sto mi nema logike kako god da okrenes prica o Slobodinoj pobjedi protiv VBO (gubili 0-2 pola sata prije kraja) da bi onda Vitez pustio nas, da bi onda Travnik pustio Viteza, iako su ih pobijedili. I VBO i mescini Zvijezda su u zadnjem kolu dijele sekunda od opstanka, sto bi izbacilo Vitez. Jednostavno nema logike da je Vitez nama pustio iako bi znali unaprijed da ce ih vile pronosati da ostanu u PL.

A krunski dokaz cijele ove price je za mene dakako reakcija privremenog trenera Viteza Valentina Plavcica nakon sto je odsviran kraj utakmice u Travniku. :oops: :D :P Ono jarane ne mozes fejkirati. :)
Last edited by jeza u ledja on 02/05/2017 23:49, edited 1 time in total.
Maharadza

#45204 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

Charuga wrote:Isto kao što je kul ponavljati jednu te istu priču za drugu stranu.
Aktuelna priča, dešava se u tekućoj sezoni, dokaza mnogo koji ukazuju na sumnjive radnje iza kulisa vs stara priča bez ikakvog materijalnog/vidljivog dokaza osim nekih poruka koje danas dijete može lažirati pomoću pišljive aplikacije za smartphone (čak ti ne treba ni pc) a da ne zna neki bogati kamiondžija, profesionalni prevarant i ubleha iz tuzle. :roll:
jeza u ledja

#45205 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Na poruci ne pise "cekam punca da mi isplati 20k maraka sto mi dugujete za pobjedu nad VBO".

Sta uopste znaci "nebi punca"? Ja mislim da to Ricken jedini razumije. :lol:

Nebi punca, ali bi pare. Eee, kurko.
Last edited by jeza u ledja on 02/05/2017 23:51, edited 1 time in total.
Kinaski

#45206 Re: Premijer liga BiH

Post by Kinaski »

Charuga wrote:Koji je sudija dobio najdužu suspenziju u PLBiH?
ticic mirza
Ricken

#45207 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

Maharadza wrote:
Charuga wrote:Isto kao što je kul ponavljati jednu te istu priču za drugu stranu.
Aktuelna priča, dešava se u tekućoj sezoni, dokaza mnogo koji ukazuju na sumnjive radnje iza kulisa vs stara priča bez ikakvog materijalnog/vidljivog dokaza osim nekih poruka koje danas dijete može lažirati pomoću pišljive aplikacije za smartphone (čak ti ne treba ni pc) a da ne zna neki bogati kamiondžija, profesionalni prevarant i ubleha iz tuzle. :roll:
Kojih dokaza?

Misliš onih gdje je sudija zbog grešaka kojima je oštetio Željezničar dobio 18 utakmica suspenzije, ili sudija koji je oštetio obje ekipe i Željezničar i Slobodu. Koliko je dobio suspenzije sudija koji svirao nepostojeći penal za Zrinjski u utakmici sa Željezničarom, ili sudija koji nije mahao ofsajd Sarajevu u utakmici sa Radnikom, a opet koliko je dobio suspenzije sudija koji je poništio čist gol Krupe u duelu sa Zrinjskim ili sudija koji nije isključio golmana Zrinjskog u susretu sa Krupom. Koliko je dobio suspenzije sudija koji je priznao gol Sarića u duelu Slobode i Sarajeva, ili koliko je dobio suspenzija sudija koji nije isključio Ivetića nakon starta sa leđa sa dvije noge, u utakmici Željezničara i Sarajeva.

Sad bih te stvarno zamolio da obrazloziš svoje dokaze. U suprtonom molim moderaciju da konačno reaguje, zbog klevetanja.
Ricken

#45208 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

jeza u ledja wrote:Na poruci ne pise "cekam punca da mi isplati 20k maraka sto mi dugujete za pobjedu nad VBO".

Šta Ricken razumje, neznam što mene prozivaš, i kakve veze imam sa porukama koje je pokazivao Azmir?

Usput prijavljen je post zbog vrijeđenja i insinuiranja. Nije da mi smeta, ali ti za puno manje prijavljuješ postove drugih forumaša, da je red malo da odmoriš.
jeza u ledja

#45209 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Ricken wrote:
jeza u ledja wrote:Na poruci ne pise "cekam punca da mi isplati 20k maraka sto mi dugujete za pobjedu nad VBO".

Šta Ricken razumje, neznam što mene prozivaš, i kakve veze imam sa porukama koje je pokazivao Azmir?

Usput prijavljen je post zbog vrijeđenja i insinuiranja. Nije da mi smeta, ali ti za puno manje prijavljuješ postove drugih forumaša, da je red malo da odmoriš.
Neznas, neznas. Hahahahah :pisnula: :pisnuo: :pisnula: :pisnuo: :pisnula: :pisnuo:

:facepalm:

Nevjerujem. :pisnula:
Ricken

#45210 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

jeza u ledja wrote:
Ricken wrote:

Neznas, neznas. Hahahahah :pisnula: :pisnuo: :pisnula: :pisnuo: :pisnula: :pisnuo:

:facepalm:

Nevjerujem. :pisnula:
Znači trolaš?
jeza u ledja

#45211 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Ricken wrote: Znači trolaš?
Neznaci.
Ricken

#45212 Re: Premijer liga BiH

Post by Ricken »

jeza u ledja wrote:
Ricken wrote: Znači trolaš?
Neznaci.
Odlično, kad me prozoveš, pojasni zbog čega me prozivaš?
todd_smith

#45213 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

ja jos cekam da vidim primjer 4 suspenzije u 1 sezoni, sudija. opcenito, kamoli 4 suca nakon sudjenja jednoj ekipi.

ikada u historiji modernog fudbala? bilo koja liga?
KPNCTNJAH

#45214 Re: Premijer liga BiH

Post by KPNCTNJAH »

Ne bih da vam kvarim dernek, al' kad vec spominjete tog sudiju s vase utakmice protiv Olimpika, red je dodati to da ste prvi gol na toj tekmi dali iz ofsajd pozicije i da je to jedan od razloga zasto je suspendovan :nargila:
Last edited by KPNCTNJAH on 03/05/2017 02:00, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#45215 Re: Premijer liga BiH

todd_smith wrote:ja jos cekam da vidim primjer 4 suspenzije u 1 sezoni, sudija. opcenito, kamoli 4 suca nakon sudjenja jednoj ekipi.

ikada u historiji modernog fudbala? bilo koja liga?
Je li ta ekipa igrala sama sa sobom, ili mozda protiv nekih drugih ekipa koje su sudije gurale da zasluze suspenziju? I naravno da nema nigdje da istu ekipu sudija redovno kolje, to samo kod nas moze.

Jedina greska u nasu korist je penal protiv Zrinjskog, i to ne zato sto je bio, nego zato sto nam je slican sviran protiv Metalaca u BL. Ove debilne penale u kupu ne vrijedi komentarisati, ko misli da su svirani da nam nesto pomognu ludji je i od samog sudije.
todd_smith

#45216 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

fazon u tome to u samoj zavrsnici prvenstva sudije ce strahovati da bilo sta sviraju, za ili protiv, pritisak se vrsi na vec odron od sudija
cvrčak_na_hedonizmu

#45217 Re: Premijer liga BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Valjic je suspendovan da ne bi sudio Celiku u narednoj utakmici koja se trebala odigrati u srijedu, a preko leđa Željezničara. Savez je u vlasnistvu madjara i pitara.

Bas ću se raspitati za ove ostale sudije. Čuj guraju nas, jer nam svira penal kad nam trebaju četiri gola da prođemo :D
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 03/05/2017 02:08, edited 1 time in total.
Dead Man Walking

#45218 Re: Premijer liga BiH

Pa strahuju vec da ista sviraju protiv Zrinjskog pa niko ne talasa. Vidim ni tebi to nije cudno. Nije ti cudno sto se samo analizira sudjenje na nasim utakmicama? Nije ti cudno sto ne kazu jasno zbog kojih odluka ih suspenduju? Koje su to greske? Gdje su snimci iz suprotnog ugla? Na prvu su svi vidjeli penal na Ordagicem, iz drugog ugla jasno da je bila lasta a la Todorovic. Al jok, bolje vako, da se mozes iscudjavati kako to majku mu 4 suspenzije - to nidje na svijetu nema.
trippy

#45219 Re: Premijer liga BiH

Post by trippy »

KPNCTNJAH wrote:Ne bih da vam kvarim dernek, al' kad vec spominjete tog sudiju s vase utakmice protiv Olimpika, red je dodati to da ste prvi gol na toj tekmi dali iz ofsajd pozicije i da je to jedan od razloga zasto je suspendovan :nargila:
red je naglasiti da je taj gol bio na drugoj strani terena za koju je bio zaduzen DRUGI pomocni sudija :-)
cvrčak_na_hedonizmu

#45220 Re: Premijer liga BiH

Dead Man Walking wrote:Pa strahuju vec da ista sviraju protiv Zrinjskog pa niko ne talasa. Vidim ni tebi to nije cudno. Nije ti cudno sto se samo analizira sudjenje na nasim utakmicama? Nije ti cudno sto ne kazu jasno zbog kojih odluka ih suspenduju? Koje su to greske? Gdje su snimci iz suprotnog ugla? Na prvu su svi vidjeli penal na Ordagicem, iz drugog ugla jasno da je bila lasta a la Todorovic. Al jok, bolje vako, da se mozes iscudjavati kako to majku mu 4 suspenzije - to nidje na svijetu nema.
Pa dobro, pitarska priča je jasna. Sumnjam da bi zdrave glave, nakon Istoka, doživjeli omjer 8:4 u titulama. Mislim da bi bilo teških oboljenja i suicida. Svi, ko papagaji, pričaju istu priču. To što njima sviraju penale protiv Krupe nakon faula na 18 metara nije problem, ko da je to bitno :oops:
KPNCTNJAH

#45221 Re: Premijer liga BiH

Post by KPNCTNJAH »

trippy wrote:
KPNCTNJAH wrote:Ne bih da vam kvarim dernek, al' kad vec spominjete tog sudiju s vase utakmice protiv Olimpika, red je dodati to da ste prvi gol na toj tekmi dali iz ofsajd pozicije i da je to jedan od razloga zasto je suspendovan :nargila:
red je naglasiti da je taj gol bio na drugoj strani terena za koju je bio zaduzen DRUGI pomocni sudija :-)

Pa to cekam :mrgreen: znaci sudija koji je vama pomogao, a ostetio Olimpik, nije ni suspendovan, nego samo taj sto je pogrijesio na vasu stetu... :nargila:
cvrčak_na_hedonizmu

#45222 Re: Premijer liga BiH

KPNCTNJAH wrote:
trippy wrote:

Pa to cekam :mrgreen: znaci sudija koji je vama pomogao, a ostetio Olimpik nije ni suspendovan, nego samo taj sto je pogrijesio na vasu stetu... :nargila:

Pablito, kad te sudije guraju onda se ne crtaju linije ofsajda, a titule osvajaju iz metarskih ofsajda, izmišljenih penala i tako tih sitnica - naravno bez suspenzija.

Željezničaru je već oteta jedna titula i to preko Leona "Ofsajd" Benke. Treba nekom jebat' mater iz saveza ako to opet urade. Krme masno debelo uzelo maha.
todd_smith

#45223 Re: Premijer liga BiH

Post by todd_smith »

Dead Man Walking wrote:Pa strahuju vec da ista sviraju protiv Zrinjskog pa niko ne talasa. Vidim ni tebi to nije cudno. Nije ti cudno sto se samo analizira sudjenje na nasim utakmicama? Nije ti cudno sto ne kazu jasno zbog kojih odluka ih suspenduju? Koje su to greske? Gdje su snimci iz suprotnog ugla? Na prvu su svi vidjeli penal na Ordagicem, iz drugog ugla jasno da je bila lasta a la Todorovic. Al jok, bolje vako, da se mozes iscudjavati kako to majku mu 4 suspenzije - to nidje na svijetu nema.
Najveći trik koji je Đavo ikad izveo je kad je ubijedio svijet da ne postoji.
cvrčak_na_hedonizmu

#45224 Re: Premijer liga BiH

todd_smith wrote:
Najveći trik koji je Đavo ikad izveo je kad je ubijedio svijet da ne postoji.
Još je veći trik prozivati nekoga za namještanje nakon zadnje titule gdje se haman zadnjih deset kola ( minus derbi ) namjestilo.

Sarajevo, za stimanje, su prozivali Velez, Sloboda ( iako najavljena, najbolja pravna sluzba u BiH nije smjela tužiti Sisoja nakon javnih optužbi za stimanje ), Slavija i Željezničar, a onda ti nekoga prozivas za namještanje To je veći trik od tog navodnog sejtanskog :D
KPNCTNJAH

#45225 Re: Premijer liga BiH

Post by KPNCTNJAH »

:bih:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: To što njima sviraju penale protiv Krupe nakon faula na 18 metara nije problem, ko da je to bitno :oops:
https://m.youtube.com/watch?v=bQ5ZHTWzcHQ

Eki ono bi o penalima protiv Krupe :nargila:
Last edited by KPNCTNJAH on 03/05/2017 02:32, edited 1 time in total.
Locked