SDP
- arzuhal
#45151 Re: SDP
Normalno i logično je da će Vojin oplesti direktno pa SDA (imenice, što se kae), a ne po SDS-u ili SNSD-u. Ukoliko želi da dobije barem koji srpski glas u RS-u.
-
adelkam
#45152 Re: SDP
Ti si izgleda jucer poceo posmatrati SDP... SDP je uvijek imao ljudi razlicitih nacionalnosti na listama. SDP je imao neke stutarne odredbe koje to regulisu . Obzirom da sam bio u nadzornom odboru koji je pratio statutarnost rada, znam dobro da se uvijek pri izboru kadrova morala zadovoljiti i nacionalna i spolna zastupljenost....i to je dobro..nemoj da ti to smeta.Krokodajl wrote:Ovim SDP samo sebi u stomak skače.
Jer čime se SDP ovdje izdiže iznad politike nacionalizma ?
U prvi plan se stavlja što oni jel sad imaju Srbe i Hrvate pa će po tom i Srbi i Hrvati glasat.
Ako je neko normalan čovjek i ako voli ovu državu, ne bi mu smetalo da glasa za nekog ko se zove Abdulaziz ili Srboljub, nego bi gledao ideju.
Ovdje je SDP pod svaku cijenu prikupljajući da ne kažem drugačije otpatke, pokušao sebe da promovira, i računa na to "Ako stavim Srbina na listu onda će i Srbi glasat". To je apsolutno pogrešno, jer evo vidimo ti Srbi koje su stavili su da ne kažem drugačije nego "alasalamet".
Sudrzat cu se od komentara na otpatke i sl.
Nemoj ni to da ti to smeta... Ako mislis da svi ljudi u SDP-u razmisljaju isto zayebao si se.... ali postoje neke zajednicke osnove i dobro je ako su spremni na dogovore, jer ovi sto su sada gore ocito nisuLik priča kao "dogovorit ćemo se oko dana RS" i sada ja kao Bošnjak treba da aplaudiram na to ?
- Krokodajl
#45153 Re: SDP
Nek se onda dogovore i jel Slobodan Praljak ratni zločinac ili nije.
Ako ima kojih da ne misle tako.
Isto i za Radovana, treba se sjest i dogovorit, jel zločinac ili nije, da ne pljujemo džaba po Srbima onda što su dali ime studentskom domu Dr. Radovan Karadžić.
A ovo za praznike ima isto rješenje.
Ako već 9. Januar ne smeta, nek u RS dan nezavisnosti bude 9. Januar a u Federaciji nek ostane 1. Mart, il i vi u Federaciji promjenite na 9. Januar pa da slavimo zajedno. Da mi može Suljo i u Sarajevo kad na slavu da prispije.
Isto i za Radovana, treba se sjest i dogovorit, jel zločinac ili nije, da ne pljujemo džaba po Srbima onda što su dali ime studentskom domu Dr. Radovan Karadžić.
Ako već 9. Januar ne smeta, nek u RS dan nezavisnosti bude 9. Januar a u Federaciji nek ostane 1. Mart, il i vi u Federaciji promjenite na 9. Januar pa da slavimo zajedno. Da mi može Suljo i u Sarajevo kad na slavu da prispije.
-
adelkam
#45154 Re: SDP
Na ovo ti ne mogu nikako dati kratak odgovor a stvarno hocu da izgledam jedan film i legnem spavatKrokodajl wrote:Nek se onda dogovore i jel Slobodan Praljak ratni zločinac ili nije.
Ne zamjeri
- Krokodajl
#45155 Re: SDP
Ništa, samo ti svoje i uživaj, a odgovor ne moraš ni davat, nećemo se složiti vjerovatno a ne bih da ulazim u raspravu. LP
- Maraschino
#45156 Re: SDP
Ovaj i ovakav SDP je smijurija. Kako ce oni biti pozicija kada su nesposobna opozicija.
Dozvoliti po svakiu cijenu da njihov clan otvoreno krsi odluku US je skandalozno.
Nekada su mi bili simpaticni sada ni to nisu.
Dozvoliti po svakiu cijenu da njihov clan otvoreno krsi odluku US je skandalozno.
SDP je nekada bio nesto dok ga Lagumdzija nije rasturio. Ono sto je ostavio iza sebe skoro da nije vrijedno pomena.NOVI ČLAN SDP-a VOJIN MIJATOVIĆ: "U Srpskoj će se slaviti 9. januar bez obzira na odluke Ustavnog suda"
Nekada su mi bili simpaticni sada ni to nisu.
- cyprus
#45157 Re: SDP
Sada ću reći nešto što će većina smatrati nesuvislim, ali eto, ja tako vidim stvari...
Mišljenja sam da bi za dugoročni interes SDP-a, a još više za dugoročni interes države Bosne i Hercegovine, bolje bilo osvojiti recimo tri mandata u državnom parlamentu - dva iz Federacije BiH i jedan iz Republike Srpske, nego 20 mandata koji bi došli isključivo iz oblasti sa bošnjačkom većinom... Ako gledamo kratkoročno - naravno da je ovo što sam upravo napisao besmislica, ali ako u tu formulu dodamo strpljenje i konzistentnu viziju, vjerujem da bi se to isplatilo...
Džaba je ako SDP potuče SDA i privuče većinu bošnjačkog glasačkog tijela sebi, ako ne ostvari baš nikakav rezultat među Srbima i Hrvatima... Neće moći apsolutno ništa konstruktivno za ovu državu uraditi, koja je tako skrojena da odgovara isključivo nacionalističkim elitama... S druge strane, manji rezultat, ali bar nešto ravnomjernije raspoređen u ovom trenutku ne bi značio automatsku promjenu, ali bi kratkoročno omogućio da se u parlamentu čuje i glas one političke opcije koja prelazi ove naše dobro utvrđene barijere među ljudima, a dugoročno bi imao potencijal permanentnog rasta... I kažem, uz dovoljno strpljenja, jer bi moralo proći još najmanje 15-20 godina, mislim da bi bilo moguće da ova stranka postane faktorom koji će se ravnopravno nositi sa nacionalističkim opcijama, bez potrebe da im se imalo podilazi, te da ih u konačnici jednom i skrši...
Zbog toga bih ja, da se išta pitam, kao primarni cilj, dakle cilj br. 1, zbog kojeg bih bio voljan žrtvovati i mnogo bošnjačkih glasova, postavio proširivanje glasačke baze u područjima sa srpskom i hrvatskom većinom... Neki već postojeći primjeri ukazuju da to i nije toliko nemoguće... Npr. SDP u jednim Grudama u atmosferi ovakvih animoziteta spram Sarajeva već nekoliko lokalnih izbora u nizu uspijeva ući u opštinsko vijeće... U Neumu je na zadnjim izborima DF bio treća stranka po broju glasova (preko 10%)... U Bosanskom Grahovu je čini mi se SDP imao i vlast nekad poslije rata... Čak i primjer NSRzB, bez obzira što je riječ o lopovskoj stranci, ukazuje da je moguće uzeti pristojan broj glasova u etnički različitim sredinama (teško da su svaki glas platili)... I nisu ovo jedini primjeri... Znači nije nemoguće, ali potrebna je vizija, odricanje od uobičajenih kratkoročnih ciljeva i neobaziranje na nacionalističku zajedljivost sa sve tri strane... I ovdje ne mislim na podilaženje četnicima i ustašama, nego prilazak normalnom, nezadojenom svijetu, kojeg (vjerovali ili ne) ima u svim sredinama...
Naravno, ja razumijem i zašto se bilo kojoj stranci teško odlučiti na ovakvu strategiju, a posebno velikoj partiji kakva je SDP, samo eto, volio bih da ima i neka takva iole ozbiljna stranka na ovom našem političkom nebu... Bilo se činilo da bi Naša stranka mogla krenuti tim putem, ali eto, i oni skontaše da je bolje vrabac u ruci...
Mišljenja sam da bi za dugoročni interes SDP-a, a još više za dugoročni interes države Bosne i Hercegovine, bolje bilo osvojiti recimo tri mandata u državnom parlamentu - dva iz Federacije BiH i jedan iz Republike Srpske, nego 20 mandata koji bi došli isključivo iz oblasti sa bošnjačkom većinom... Ako gledamo kratkoročno - naravno da je ovo što sam upravo napisao besmislica, ali ako u tu formulu dodamo strpljenje i konzistentnu viziju, vjerujem da bi se to isplatilo...
Džaba je ako SDP potuče SDA i privuče većinu bošnjačkog glasačkog tijela sebi, ako ne ostvari baš nikakav rezultat među Srbima i Hrvatima... Neće moći apsolutno ništa konstruktivno za ovu državu uraditi, koja je tako skrojena da odgovara isključivo nacionalističkim elitama... S druge strane, manji rezultat, ali bar nešto ravnomjernije raspoređen u ovom trenutku ne bi značio automatsku promjenu, ali bi kratkoročno omogućio da se u parlamentu čuje i glas one političke opcije koja prelazi ove naše dobro utvrđene barijere među ljudima, a dugoročno bi imao potencijal permanentnog rasta... I kažem, uz dovoljno strpljenja, jer bi moralo proći još najmanje 15-20 godina, mislim da bi bilo moguće da ova stranka postane faktorom koji će se ravnopravno nositi sa nacionalističkim opcijama, bez potrebe da im se imalo podilazi, te da ih u konačnici jednom i skrši...
Zbog toga bih ja, da se išta pitam, kao primarni cilj, dakle cilj br. 1, zbog kojeg bih bio voljan žrtvovati i mnogo bošnjačkih glasova, postavio proširivanje glasačke baze u područjima sa srpskom i hrvatskom većinom... Neki već postojeći primjeri ukazuju da to i nije toliko nemoguće... Npr. SDP u jednim Grudama u atmosferi ovakvih animoziteta spram Sarajeva već nekoliko lokalnih izbora u nizu uspijeva ući u opštinsko vijeće... U Neumu je na zadnjim izborima DF bio treća stranka po broju glasova (preko 10%)... U Bosanskom Grahovu je čini mi se SDP imao i vlast nekad poslije rata... Čak i primjer NSRzB, bez obzira što je riječ o lopovskoj stranci, ukazuje da je moguće uzeti pristojan broj glasova u etnički različitim sredinama (teško da su svaki glas platili)... I nisu ovo jedini primjeri... Znači nije nemoguće, ali potrebna je vizija, odricanje od uobičajenih kratkoročnih ciljeva i neobaziranje na nacionalističku zajedljivost sa sve tri strane... I ovdje ne mislim na podilaženje četnicima i ustašama, nego prilazak normalnom, nezadojenom svijetu, kojeg (vjerovali ili ne) ima u svim sredinama...
Naravno, ja razumijem i zašto se bilo kojoj stranci teško odlučiti na ovakvu strategiju, a posebno velikoj partiji kakva je SDP, samo eto, volio bih da ima i neka takva iole ozbiljna stranka na ovom našem političkom nebu... Bilo se činilo da bi Naša stranka mogla krenuti tim putem, ali eto, i oni skontaše da je bolje vrabac u ruci...
Last edited by cyprus on 21/01/2018 02:33, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#45158 Re: SDP
Nerealno je da SDP bude sve Bosanska stranka
Osim NSRZB i Liberalna stranka je uspjela dobiti te Višenacionalne glasove,to nije naš LDS
SDP je Bošnjačka stranka za Srbe i Hrvate
Tri kandidata(Predsjedništvo) za mene je Greška jer sva tri padaju
Bošnjački član predsjedništva ko god bio s Čovićem(99,99%) i Dodikom(60%) nema šta tražiti
Ali Politički bi digao SDP,Mogao bi svojim samo popravit rejting SDP
Insistirati na Srbo Hrvatsvu u SDP je pretjerano
Iako Sva čast onima poput Šućura,Todorovića,Pokojnog Križanovića koji su dugo u SDP
Srbo Hrvati(oprostite na pojmu ne vrijeđam) tačnije Srbi Hrvati i Ostali i SDP služe da SDP dobije pozicije u Domu Narodu,svjesno žrtvujući,poklanjajući Bošnjačke pozicije SDA -u.
Da sam Lider SDP uradio bih
-Kroz Koaliciju s DF+(vjerovatno GS ili ostatci SDU+) Dobio bar jedan mandat više od SDA na TK,i pod svaku cijenu formirao vladu s :SBB SBIH NZBLOK PBHNL BPS bez SDA ,makar nekom od ovih ustupio i Premijera
-U drugim kantonima prihavtio svaku koaliciju bez SDA HDZ i LBH SNSD
-Po Trenutno Rejtingu ipak SDA i HDZ vjerovatno uzimaju FBIH i BIH,Nažalost,Opozicija
-Na listama bio oprezan Razni Miladini,(Lukavac Jaraci ,Mehmedi,Vanje),MORAJU BITI IZBJEGNUTI
-Promjeni tzv stari kadar,uveo smjenu generacija,retoriku bi promjenio,uveo bi više Komunikacije s narodom,više bliskosti s istim,sve one koji su bivali u vladi s SDA bacio u stranu.Napravio bi plan reforme uprave,Sudstva
-Multietničnost bi ostala ali ne forsirana,da na listi mora biti svih nacionalnosti ali ne po svaku cijenu
-Više bi se posvetio socijalnim zakonima,Radnicima i ugroženim
-Tražio bi smanjenje plata zastupnicima,vijećnicima,ministrima,trajno ukidanje bijelog hljeba
-Ne bi pod svaku cijenu imao svog kandidata za načelnika,već dati šansu nekome novom koji nije SDA
-Popravio izborni Zakon,akcenat na smanjenju krađa,dopisivanja,malverazicija jedna osoba 10 puta pomagač)
-Uvedo vanredni izbore s jasnim kriterijima ,kad,zašto,ko...
-Nikšiću ne bi dao ni MZ da vodi
Ja sam idealista,neke od mojih prijedloga koriste NS i NZBLOK
Osim NSRZB i Liberalna stranka je uspjela dobiti te Višenacionalne glasove,to nije naš LDS
Bošnjački član predsjedništva ko god bio s Čovićem(99,99%) i Dodikom(60%) nema šta tražiti
Iako Sva čast onima poput Šućura,Todorovića,Pokojnog Križanovića koji su dugo u SDP
Srbo Hrvati(oprostite na pojmu ne vrijeđam) tačnije Srbi Hrvati i Ostali i SDP služe da SDP dobije pozicije u Domu Narodu,svjesno žrtvujući,poklanjajući Bošnjačke pozicije SDA -u.
-Kroz Koaliciju s DF+(vjerovatno GS ili ostatci SDU+) Dobio bar jedan mandat više od SDA na TK,i pod svaku cijenu formirao vladu s :SBB SBIH NZBLOK PBHNL BPS bez SDA ,makar nekom od ovih ustupio i Premijera
-Po Trenutno Rejtingu ipak SDA i HDZ vjerovatno uzimaju FBIH i BIH,Nažalost,Opozicija
-Na listama bio oprezan Razni Miladini,(Lukavac Jaraci ,Mehmedi,Vanje),MORAJU BITI IZBJEGNUTI
-Promjeni tzv stari kadar,uveo smjenu generacija,retoriku bi promjenio,uveo bi više Komunikacije s narodom,više bliskosti s istim,sve one koji su bivali u vladi s SDA bacio u stranu.Napravio bi plan reforme uprave,Sudstva
-Multietničnost bi ostala ali ne forsirana,da na listi mora biti svih nacionalnosti ali ne po svaku cijenu
-Tražio bi smanjenje plata zastupnicima,vijećnicima,ministrima,trajno ukidanje bijelog hljeba
-Ne bi pod svaku cijenu imao svog kandidata za načelnika,već dati šansu nekome novom koji nije SDA
-Popravio izborni Zakon,akcenat na smanjenju krađa,dopisivanja,malverazicija jedna osoba 10 puta pomagač)
- arzuhal
#45159 Re: SDP
Pa, imaš ti lijepih prijedloga i smjernica s kojima se suštinski slažem...putokaz1 wrote:Nerealno je da SDP bude sve Bosanska stranka
Inače, meni je više bilo žao onomad kada je Slobodan Popović najuren iz/napustio SDP nego što sam nešto "očaran" Vojinom Mijatovićem...To je moja vlastita, nestranačka i nebotovska percepcija...
-
svi u napad
#45160 Re: SDP
Slobodan Popovic je uvijek bio crveni i steta je sto je otjeran. Ovaj Mijatovic je samo sitno sicardzijski umiveni nacionalista koji nema ni 10% politickog znanja (u drugim sferama je jak) kojeg ima Popovic.
P.S. jebi ga lijepi narcisoid je unistio gromadu Durakovica a da ne sjebe buraniju u SDP.
P.S. jebi ga lijepi narcisoid je unistio gromadu Durakovica a da ne sjebe buraniju u SDP.
- johntra
#45161 Re: SDP
Može sad NZ Blok, vidiš da su dobili 4 zastupnika...putokaz1 wrote:Kako god
u KS će i SDP i GS i NS proći prag i imati oko 14 Zastupnika
Za vladu je protrebno još 4
Hajmo naći ta 4
SBB?
BPS?
Boss?
PBHNL?
NZBLOK?
Realno?
-
putokaz1
#45162 Re: SDP
Može sad NZ Blok, vidiš da su dobili 4 zastupnika...
[/quote]
7 iz DF
4 otišlo i NZBLOK a 3 u NS
Preletači oni bi i u SDA samo radi fotelje-Bar neki od njih
Kakvo je sad stanj u KS
SDA-10/11
NS-5
SDP-4/5
SBB-4
Nzblok-4
PBHNL-1
Boss-1
BPS-2
?????
7 iz DF
Kakvo je sad stanj u KS
SDA-10/11
NS-5
SDP-4/5
SBB-4
Nzblok-4
PBHNL-1
Boss-1
BPS-2
?????
-
Heartbeats
#45163 Re: SDP
7 iz DFputokaz1 wrote:Može sad NZ Blok, vidiš da su dobili 4 zastupnika...
Kakvo je sad stanj u KS
SDA-10/11
NS-5
SDP-4/5
SBB-4
Nzblok-4
PBHNL-1
Boss-1
BPS-2
?????[/quote]
Zar ne brani Bibija Kerla naradžaste boje još uvijek u skupštini?
-
putokaz1
#45164 Re: SDP
Zar ne brani Bibija Kerla naradžaste boje još uvijek u skupštini?[/quote]
Vjeruj da niko nezne ko je gdje
Danas su u ovoj sutra u onoj a prekosutra u ko zna kojoj
Ali SDA Opstaje kako god se okrene
3 prešla u NS ,4 u Nzblok,Peca kod Ibrahima,Jedan iz Bosa u SDA,Treba vremena da se situacija rasčisti
2018 će građani Izgubiti
Nemiriše mi na dobro
Nedostaje pokretačka snaga
Imamo Vagone mnogo vagona ali Motor Lokomotive ne radi
Rečenica ''Ne sam Safete'' je aktuelna a prevodi se
''Ne sam Željko''
''Ne sam Nermine''
''Ne sam Peđa''
''Ne sam Reufe''
''Ne sam Ibrahime''
''Ne sam Senade''
Njih 6 bi mogli imati 5 Kantona ali kako stvari stoje NEĆE
Vjeruj da niko nezne ko je gdje
Danas su u ovoj sutra u onoj a prekosutra u ko zna kojoj
Ali SDA Opstaje kako god se okrene
3 prešla u NS ,4 u Nzblok,Peca kod Ibrahima,Jedan iz Bosa u SDA,Treba vremena da se situacija rasčisti
2018 će građani Izgubiti
Nemiriše mi na dobro
Nedostaje pokretačka snaga
Imamo Vagone mnogo vagona ali Motor Lokomotive ne radi
Rečenica ''Ne sam Safete'' je aktuelna a prevodi se
''Ne sam Željko''
''Ne sam Nermine''
''Ne sam Peđa''
''Ne sam Reufe''
''Ne sam Ibrahime''
''Ne sam Senade''
Njih 6 bi mogli imati 5 Kantona ali kako stvari stoje NEĆE
-
Heartbeats
#45165 Re: SDP
Formalno si potpuno u pravu.Banksy wrote:Brine ono o Šućuru...Heartbeats wrote:
Kad uzmem u obzir ovo što sam boldirao i izjavu Vojina Mijatoviča o 9.januaru (koji pravno čisti stvar - odluka US - politizira) pitam se kako SDP ima obraza pigledati u oči Slavišu Šućura?
Da ne govorim da nesretni Miljan danas kritičare njegovih izjava nazva “mongoloidima” (brzo je pobrisao dvoj tweet nakon što je upućen da se radi o osobama sa downovim sindromom, ali raja screen shot podijeliše)![]()
Prošaraj malo nekad i po SDA, fola radi. Baš je preofirno da kao forumski advokat GS-a udaraš samo po SDP-u, NS-u i ostatku 'ljevice', ama baš svakim postom. I Refa i Emir nekad prošaraju...
SDA šute kao neka stvar na sva dešavanja i nastavljaju sa izdajničkom politikom (zadnje je ova Zvizdićeva izdaja sa popisom) sakrivenom pod plašt tobožnje brige za BiH koja im služi samo da bi sebe namirili. Odavno mi je jasno da je SDA BiH samo sredstvo a nikako cilj. I valjda sam toliko oguglao na to jer znam da su klerofašistička đubrad!
Ali me smeta od ljudi za koje sam mislio da imaju plementije porive za bavljenje politikom (SDP/DF/NS - i ova selidbe iz jedne u drugu stranku, meni je sve to u par deka i ok jer vrijednosno nisu đubrad kao ovi klerofašisti), kada oni počnu primjenjivati operativni model ovih za koje valjda više svi znamo ko su i šta su.
I vjerovatno na to više reagujem jer to baš kao da te neko iz familije iznevjerio.
Dakle suštinski je skroz drugačija stvar. Ali u pravu si jer "na oko" ispada ovo oavko kako si navela.
- Ned071
#45166 Re: SDP
izdaja s popisom? manje avaza, zdravije je...
- johntra
#45167 Re: SDP
znači lik rekao da će narod u RS slaviti taj dan bez obzira na odluke Ustavnog suda i sad to kao problem...eto, kao niko od nas nije svjestan toga, da će Srbi vazda to slaviti, dok se ne dogovorimo svi oko praznika, a zna se da taj dan haman nikad neće doći...lik nije ni četnik, nije ni klao, nije nikog ubio...i on problem, a nije problem ista ta SDA koja im je dala pare da proslave Dan RS...
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#45168 Re: SDP
Problem su dvostruki standardi kad je riječ o spinovanju . Kad sdp spinuje da je podrška usvajanju budžeta u kojem se nalazi i ta stavkajohntra wrote:znači lik rekao da će narod u RS slaviti taj dan bez obzira na odluke Ustavnog suda i sad to kao problem...eto, kao niko od nas nije svjestan toga, da će Srbi vazda to slaviti, dok se ne dogovorimo svi oko praznika, a zna se da taj dan haman nikad neće doći...lik nije ni četnik, nije ni klao, nije nikog ubio...i on problem, a nije problem ista ta SDA koja im je dala pare da proslave Dan RS...
o novcu za proslavu dana rs i prevede to kao "sda dala pare " , onda svi aplauz na taj spin.
Kad sda spinuje da je član sdp-a podržao dan rs-a ...e onda jbg ide priča "kako mogu lagati".
- johntra
#45169 Re: SDP
pa kakav je to spin da podržavaš budžet lika protiv kojeg se ko navodno boriš na svakom koraku i nisi sa njim u koaliciji?Nurudin wrote:Problem su dvostruki standardi kad je riječ o spinovanju . Kad sdp spinuje da je podrška usvajanju budžeta u kojem se nalazi i ta stavkajohntra wrote:znači lik rekao da će narod u RS slaviti taj dan bez obzira na odluke Ustavnog suda i sad to kao problem...eto, kao niko od nas nije svjestan toga, da će Srbi vazda to slaviti, dok se ne dogovorimo svi oko praznika, a zna se da taj dan haman nikad neće doći...lik nije ni četnik, nije ni klao, nije nikog ubio...i on problem, a nije problem ista ta SDA koja im je dala pare da proslave Dan RS...
o novcu za proslavu dana rs i prevede to kao "sda dala pare " , onda svi aplauz na taj spin.
Kad sda spinuje da je član sdp-a podržao dan rs-a ...e onda jbg ide priča "kako mogu lagati".
jesu li morali glasati, nisu?
budžet bi prošao i bez glasova Domovne...
- arzuhal
#45170 Re: SDP
Pa jes, mog'o je proći budžet, al' Domovina može barem trgovati pa izbiti koju marku zauzvrat...Mislim, kad će ionako proći...Kao što i Vojin može serbez kazat da će narod slavit, ha rek'o ha ne rek'o... 
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#45171 Re: SDP
Da , ali tu je riječ o cijelom budžetu ,a nije kako ti kažeš "sda dala pare za proslavu dana rs-a" .
Vjerovatno su podržali budžet zato što nisu imali podršku Szpromjene sa uvođenjem akciza, pa je snsd podržao
Vjerovatno su podržali budžet zato što nisu imali podršku Szpromjene sa uvođenjem akciza, pa je snsd podržao
- arzuhal
#45172 Re: SDP
Podržali su jer bi prošao i bez njihovih ruku, a ovako mogu dobiti 150.000 KM ili koliko su već dobili.
- horkesh
#45173 Re: SDP
Domovina je mogla uložiti veto na budžet, što bi malo razvuklo proceduru, kao što je uradio HDZ. Prošao bi, na kraju, ali bi ga morao odobriti Ustavni sud RS.
- Nurudin
#45174 Re: SDP
sumnjam da je tu riječ o 150.000 km , to je sića za te igre. Kako ćeš podnijeti veto na budžet, a jedva si skupio
glasove za akcize
glasove za akcize
- JThomas
#45175 Re: SDP
nije koalicija nego zajedničko glasanje. stop zlonamjernim spinovima.