Crvena Tifoza wrote:Džeko je imao strašne zadnje dvije sezone u Romi, kako u domaćem prvenstvu tako u LP ove godine. Sad da kažem da je igrao u nekom boljem klubu, mogao je dalje u LP ove sezone ali to nisam baš siguran. Sad postavljam pitanje, jel on završio sa nekim značajnim transferima u karijeri? Mislim, šta mislite može li na ljeto ostvariti neki pomak u neki bolji klub pa da konačno pokori i LP?
Mi ovako raja inace kad pricamo o transferima bas nemamo uvidjaj u te neke licne stvari koje su vazne timovima i ovim igracima. Dzeko se uklopio u Rimu. On tamo sad ima drugove, Kolarova.. itd.. to se vidi i na terenu ti momci se bore jedan za drugog. Tu nema nekog rivalstva, to je ko familija haman. I nemislim da je Romi u cilju da to pokvari. Takodjer i Dzeko stari, prilagodjavati se sad nekoj novoj sredini je gubljenje vremena.
Zena i djeca se takodjer navikla na Rim, ipak je to jedan lijep grad u poredjenje na recimo Manchester i Minhen.
Dosta velikih igraca su imali propale transfere. A realno gdje bi Dzeko mogao otici a da mu bas bude puno bolje nego u Romi? Jedino timovi tipa Barca, Real Madrid, i Bayern bi bili onako jedan realni napredak u smislu velicine kluba.
Juventus nije opcija, jer ipak mislim da je Dzeki stalo da ne pokvari odnose sa Romom (greska koju je Pjanic napravio). A sta sa Higuinom? Manchester United, i ako bi im sjeo kao pjanom samar, njega Mourinho gotivi a i on je uvijek govorio da mu je zelja igrati za Mourinha, ipak to nije opcija zbog Citija. Zasto kvariti svoju pricu koju je zabiljezio u Citiju. A boga pitaj koliko ce Mourinho biti dugo tamo. I dali bi Dzeko uopste bio u prvom planu. Englezi bas neznaju cijeniti Dzekine kvalitete kao sto smo to vidjeli kroz City.
Eto imao je sansu igrati u Chelsea ali nije ni Chelsea neki sad tim da je puno veci od Rome. Tu je to negdje, i na kraju se i sam Edin odlucio da ne predje (pametno po meni). Tako da mi se ni jedan tim u Engleskoj ne svidja za njega.
On jednostavno ne odgovara Barceloninoj vrsti igre, tamo je Messi glavni, Ibrahimovic se nije mogao uklopiti. Real Madrid opet ima neka nova pokoljenja. Onaj Vinicius ce njima biti glavni za par godina. A Bale propada na klupi ko Dzeko u Citiju.
Znaci Rim je za njega savrsen. Tu je glavni, zna se nema polemike, cijeni ga klub (najvecu platu ima). Strasni navijaci, sta god da postigne sa Romom je duplo sladje sigurno nego sa nekim od ovih velikana. Ona pobjeda protiv Barcelone ce se spominjati jos 20 godina naj manje.
A da i vidimo sad Roma ima nesto love iz LP-a, Monchi mozda dovede par solidnih pojacanja. A bogami i ovaj me je EdF u zanje vrijeme odusevio, zna kiksati ali ima klikera. Pa ce slijedeca sezona biti interesantna. Ja mislim da bi mogli sigurno zaprjetiti Juventusu koji je malo oslabio po meni u poredjenju na zadnjih par godina. Sarri ce ici u Englesku tako da nemislim da ce Napoli nesto puno napraviti slijedece godine. Kad bi Dzeko osvojio Scudetto sa Romom to bi bio slag na tortu za jednu sjajnu klupsku karijeru.