Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

noiserr

#45151 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

hrasno38 wrote:
BarbaDue wrote:
Edin H. wrote:kmica završila.

tek sam se sada uvjerio da Roma ima snage, kada svi zapnu, dobiti bilo koga
Ma Romu jebu nevjerovatni kiksevi. Ja ne znam zasto je vereas onaj Pelegrini onoliko igrao...pa on je katastrofa igrac!
Nemaju koga drugog igrati. Od kako su prodali Pjanica nisu ga zamjenili, pa prodali su i onog Paredesa, a kupuju samo napadace. Veceras Strootman bio povrjedjen. Ko ce drugi da igra u sredini? Jednostavno fali im igraca. Klupa tanka ko papir za cigarete.

Nego samo da se potpisem. Dzeko je babo! Roma samo moze da mu kopacke ljubi, ovo sto su uopste ovako daleko dosli je najvise njegova zasluga. I veceras umalo preokret da ih sudija nije zesno (dva cista penala ne svirana, i drugi gol Liverpool-ov bio faul na Dzeki nije se trebao racunati). :bih: :bih:
noiserr

#45152 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

Image
drug_profi

#45153 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

Football.London: Clinical as ever against Liverpool, Chelsea fans are all saying the same thing about Edin Dzeko. http://google.com/newsstand/s/CBIwqZ7PtTg
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#45154 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Crvena Tifoza

#45155 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

Džeko je imao strašne zadnje dvije sezone u Romi, kako u domaćem prvenstvu tako u LP ove godine. Sad da kažem da je igrao u nekom boljem klubu, mogao je dalje u LP ove sezone ali to nisam baš siguran. Sad postavljam pitanje, jel on završio sa nekim značajnim transferima u karijeri? Mislim, šta mislite može li na ljeto ostvariti neki pomak u neki bolji klub pa da konačno pokori i LP?
AmiĐa_Idriz

#45156 Re: Edin Džeko

Post by AmiĐa_Idriz »

Crvena Tifoza wrote:Džeko je imao strašne zadnje dvije sezone u Romi, kako u domaćem prvenstvu tako u LP ove godine. Sad da kažem da je igrao u nekom boljem klubu, mogao je dalje u LP ove sezone ali to nisam baš siguran. Sad postavljam pitanje, jel on završio sa nekim značajnim transferima u karijeri? Mislim, šta mislite može li na ljeto ostvariti neki pomak u neki bolji klub pa da konačno pokori i LP?
Sasvim solidnu on ima garnituru medalja...Bundes, Prem 2x, mislim da je uzimao i Kupove u Engleskoj, šteta bi bila da ne uzme još koji makar sa Romom, ali ni ovo do sada nije toliko loše. Neki igrači i to sanjaju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#45157 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Crvena Tifoza wrote:Džeko je imao strašne zadnje dvije sezone u Romi, kako u domaćem prvenstvu tako u LP ove godine. Sad da kažem da je igrao u nekom boljem klubu, mogao je dalje u LP ove sezone ali to nisam baš siguran. Sad postavljam pitanje, jel on završio sa nekim značajnim transferima u karijeri? Mislim, šta mislite može li na ljeto ostvariti neki pomak u neki bolji klub pa da konačno pokori i LP?
Pa ako pogledas igracki support koji je imao Dzeko u ovoj i predhodnoj sezoni i koji su imali napadaci u najvecim evropskim klubovima mislim da je ovo VRH VRHOVA! 8 golova za LP i to postignutih Celiziju, Barceloni, Liverpulu, Sahtaru je zasita veliki uspjeh a pogotovo sto je u zadnjih 5 odlucujucih utakmica em postizao golove em bio uglavnom igrac utakmice.
Crvena Tifoza

#45158 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

AmiĐa_Idriz wrote:
Sasvim solidnu on ima garnituru medalja...Bundes, Prem 2x, mislim da je uzimao i Kupove u Engleskoj, šteta bi bila da ne uzme još koji makar sa Romom, ali ni ovo do sada nije toliko loše. Neki igrači i to sanjaju.

Uredu, to sve stoji. Ali volio bi da i mi opet dočekamo da još jedan naš igrač podigne pehar LP poslije Hasana i Baljića :D. Gledajući ovo finale LP opet će neki Hrvat dići pehar kako god ishod utakmice bio.
Crvena Tifoza

#45159 Re: Edin Džeko

Post by Crvena Tifoza »

hrasno38 wrote:
Pa ako pogledas igracki support koji je imao Dzeko u ovoj i predhodnoj sezoni i koji su imali napadaci u najvecim evropskim klubovima mislim da je ovo VRH VRHOVA! 8 golova za LP i to postignutih Celiziju, Barceloni, Liverpulu, Sahtaru je zasita veliki uspjeh a pogotovo sto je u zadnjih 5 odlucujucih utakmica em postizao golove em bio uglavnom igrac utakmice.

Ne kažem da nije vrh vrhova, ali da je imao bolji vezni red iza sebe možemo samo zamisliti kakve bi sezone imao iza sebe i dokle bi dogurao.
drug_profi

#45160 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

U koji to klub moze preci da mu garantuje finale LP?
Bayern? Barcelonu?
Nema tu nista sigurno.
hekaton

#45161 Re: Edin Džeko

Post by hekaton »

drugi profil wrote:U koji to klub moze preci da mu garantuje finale LP?
Bayern? Barcelonu?
Nema tu nista sigurno.
Pa ako ode levandovski zasto ne u Bayern...doduse imaju onu svoju trupinu
drug_profi

#45162 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

hekaton wrote:
Bayern? Barcelonu?
Nema tu nista sigurno.
Pa ako ode levandovski zasto ne u Bayern...doduse imaju onu svoju trupinu
Inače Bajern stalno igra finale....
leškarenje

#45163 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

Bayern? Barcelonu?
Nema tu nista sigurno.
Real :D
AmiĐa_Idriz

#45164 Re: Edin Džeko

Post by AmiĐa_Idriz »

Trenutni Džeko je bolji od Lewandovskog. Poprilično sam uvjeren.
noiserr

#45165 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

Mi ovako raja inace kad pricamo o transferima bas nemamo uvidjaj u te neke licne stvari koje su vazne timovima i ovim igracima. Dzeko se uklopio u Rimu. On tamo sad ima drugove, Kolarova.. itd.. to se vidi i na terenu ti momci se bore jedan za drugog. Tu nema nekog rivalstva, to je ko familija haman. I nemislim da je Romi u cilju da to pokvari. Takodjer i Dzeko stari, prilagodjavati se sad nekoj novoj sredini je gubljenje vremena.

Zena i djeca se takodjer navikla na Rim, ipak je to jedan lijep grad u poredjenje na recimo Manchester i Minhen.

Dosta velikih igraca su imali propale transfere. A realno gdje bi Dzeko mogao otici a da mu bas bude puno bolje nego u Romi? Jedino timovi tipa Barca, Real Madrid, i Bayern bi bili onako jedan realni napredak u smislu velicine kluba.

Juventus nije opcija, jer ipak mislim da je Dzeki stalo da ne pokvari odnose sa Romom (greska koju je Pjanic napravio). A sta sa Higuinom? Manchester United, i ako bi im sjeo kao pjanom samar, njega Mourinho gotivi a i on je uvijek govorio da mu je zelja igrati za Mourinha, ipak to nije opcija zbog Citija. Zasto kvariti svoju pricu koju je zabiljezio u Citiju. A boga pitaj koliko ce Mourinho biti dugo tamo. I dali bi Dzeko uopste bio u prvom planu. Englezi bas neznaju cijeniti Dzekine kvalitete kao sto smo to vidjeli kroz City.

Eto imao je sansu igrati u Chelsea ali nije ni Chelsea neki sad tim da je puno veci od Rome. Tu je to negdje, i na kraju se i sam Edin odlucio da ne predje (pametno po meni). Tako da mi se ni jedan tim u Engleskoj ne svidja za njega.

On jednostavno ne odgovara Barceloninoj vrsti igre, tamo je Messi glavni, Ibrahimovic se nije mogao uklopiti. Real Madrid opet ima neka nova pokoljenja. Onaj Vinicius ce njima biti glavni za par godina. A Bale propada na klupi ko Dzeko u Citiju.

Znaci Rim je za njega savrsen. Tu je glavni, zna se nema polemike, cijeni ga klub (najvecu platu ima). Strasni navijaci, sta god da postigne sa Romom je duplo sladje sigurno nego sa nekim od ovih velikana. Ona pobjeda protiv Barcelone ce se spominjati jos 20 godina naj manje.

A da i vidimo sad Roma ima nesto love iz LP-a, Monchi mozda dovede par solidnih pojacanja. A bogami i ovaj me je EdF u zanje vrijeme odusevio, zna kiksati ali ima klikera. Pa ce slijedeca sezona biti interesantna. Ja mislim da bi mogli sigurno zaprjetiti Juventusu koji je malo oslabio po meni u poredjenju na zadnjih par godina. Sarri ce ici u Englesku tako da nemislim da ce Napoli nesto puno napraviti slijedece godine. Kad bi Dzeko osvojio Scudetto sa Romom to bi bio slag na tortu za jednu sjajnu klupsku karijeru.
Bazinga1234

#45166 Re: Edin Džeko

Post by Bazinga1234 »

Najbolje u Francusku, pa da i tamo zabije preko 50 golova. :-D :izet:
AmiĐa_Idriz

#45167 Re: Edin Džeko

Post by AmiĐa_Idriz »

Pih, tamo bi s pola snage utrpao petobu i vise :mrgreen:
ultima_palabra

#45168 Re: Edin Džeko

Post by ultima_palabra »

AmiĐa_Idriz wrote:Pih, tamo bi s pola snage utrpao petobu i vise :mrgreen:
Bi u PSG-u :D
AmiĐa_Idriz

#45169 Re: Edin Džeko

Post by AmiĐa_Idriz »

ultima_palabra wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Pih, tamo bi s pola snage utrpao petobu i vise :mrgreen:
Bi u PSG-u :D
Taman umjesto Cavanija :mrgreen:

Al opet bi imao nekog škrtog cigana pored sebe, ovog puta u vidu Neymara :twisted:
SSemir

#45170 Re: Edin Džeko

Post by SSemir »

noiserr wrote:Juventus nije opcija, jer ipak mislim da je Dzeki stalo da ne pokvari odnose sa Romom (greska koju je pjanic napravio)
Zbog cega je pjanic pogrijesio prelaskom u Juventus? Kakva greska?
Edin H.

#45171 Re: Edin Džeko

Post by Edin H. »

SSemir wrote:
noiserr wrote:Juventus nije opcija, jer ipak mislim da je Dzeki stalo da ne pokvari odnose sa Romom (greska koju je pjanic napravio)
Ko radi taj I grijesi :D
BarbaDue

#45172 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Bayern? Barcelonu?
Nema tu nista sigurno.
Nemojte ga nigdje seliti, dobro mu je u Romi. Jedino ako možete nagovorite Mončija da kupi par dobrih igrača za sredine.
noiserr

#45173 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

SSemir wrote:
Guzicom vrata zatvorio kad je napustio Romu. Mislim jasno je zasto je napustio tim, htjeo je vecu platu ali nije trebao ici u Juventus. Dobro nije Lazio ali Juventus isto nevalja. To mu je Roma zamjerila.

Kad slusas Palottu o tom pitanju zvuci kao da im nije dao ni opciju da ga zadrze. Jednostavo imao otkupnu cijenu i napustio bez pregovora. Cisto sumnjam da bi se mogao vratiti u Romu sad kad bi zatrebalo, a steta tolike godine igrati tamo i tako postupiti bas nije profesionalno. Mislim da bi Roma sve ucinila da ga zadrzi da im je dao sansu.
AmiĐa_Idriz

#45174 Re: Edin Džeko

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa sto bi se vracao u Romu, kao da mu je to jedina opcija nakon Juventusa :-)

I nisu samo pare u pitanju, ima tu i poneki trofej.
noiserr

#45175 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

AmiĐa_Idriz wrote:Pa sto bi se vracao u Romu, kao da mu je to jedina opcija nakon Juventusa :-)

I nisu samo pare u pitanju, ima tu i poneki trofej.
Nikad se nezna. Zavoli te milion navijaca Rome i onda odes kod rivala, to se bas ne odnosi dobro ni na biznis sto se tice popularnosti i reklamiranja.

A sto se tice trofeja, da je ostao mogli su Scudetto uzeti prosle sezone kad su imali Salah mozda, kad im je malo falilo. A ove sezone i bez njega i Salah Roma odigra bolje nego Juve u Ligi Sampiona.

Nije idealan potez napravio po meni. Bayern, Barca, Real Madrid, Manchester United mozda ok. Gdje ce u Juventus.
Post Reply