bit ce, vise nego, dobro, ako se uzme kakve love za bht i eronet. veca je mogucnost da nam ih kreditori uzmu "nako, na ime transi, koje ne mozemo vracati. kreditima se kupuje socijalni mir, podmiruju budzetske rupe, isplacuju prekobrojni zaposleni u administraciji i javnim ustanovama, drzavnim frimama... samo, kredit treba vracati, a vlada nema love. ostaje da nam poklope ovo malo vrijednoti sto je ostalo. a, tada, nema vise emocija i nepotizma. stranac ce odmah nabiti visak nogom u guzicu. i u mtel-u je, kada su ih srbi preuzeli, visak otpusten u kratkom roku. doduse, uz neke otpremnine.Benq wrote:VLADA FBIH SPREMNA DA PRODA OBA TELEKOMA
http://hayat.ba/vijest.php?id=32454
Do oktobra ove godine Vlada planira, u saradnji s Grupom Svjetske banke i EBRD-om, procijeniti vrijednost dvaju telekoma, a onda ih do kraja 2017. godine i prodati.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
klej1
#45151 Re: BHTelecom All About
- krakatoa
#45152 Re: BHTelecom All About
Na mojMini 15 ne gasi se internet nakon potrošnje 500+100MB već surfa neograničeno po smanjenoj brzini.Hyperthalamus wrote:Ako si na ultri...nakon sto potrosis 500 MB internet i dalje koristis po punoj brzini....samo sto ti tada pocinje skidati kredit. Ako si na moj mini 15....nakon sto potrosis 500 + 100 MB....internet ti se gasi, a ako si na ostalim postpaid paketima...nakon sto potrosis 500 MB + MB iz paketa...internet nastavljas koristiti po smanjenoj brzini bez naplate prekorcenja.boltstream wrote:Danas sam aktivirao onaj Moja TV - Moj izbor i naravno da sam zaboravio upitati. Da li nakon što ispucam ovih 500 MB mobilnog interneta i dalje imam internet po onoj najsporijoj brzini ili mi se jednostavno ukida internet, ili mi oduzima od kredita ako prekoračim ?
- Hyperthalamus
#45153 Re: BHTelecom All About
Nije tacno.krakatoa wrote:Na mojMini 15 ne gasi se internet nakon potrošnje 500+100MB već surfa neograničeno po smanjenoj brzini.Hyperthalamus wrote:Ako si na ultri...nakon sto potrosis 500 MB internet i dalje koristis po punoj brzini....samo sto ti tada pocinje skidati kredit. Ako si na moj mini 15....nakon sto potrosis 500 + 100 MB....internet ti se gasi, a ako si na ostalim postpaid paketima...nakon sto potrosis 500 MB + MB iz paketa...internet nastavljas koristiti po smanjenoj brzini bez naplate prekorcenja.boltstream wrote:Danas sam aktivirao onaj Moja TV - Moj izbor i naravno da sam zaboravio upitati. Da li nakon što ispucam ovih 500 MB mobilnog interneta i dalje imam internet po onoj najsporijoj brzini ili mi se jednostavno ukida internet, ili mi oduzima od kredita ako prekoračim ?
http://www.mojatv.ba/ucestala-pitanja.html
P. Da li je mobilni internet koji dobijem kada aktiviram Moja TV Moj izbor na flat principu, odnosno da li se samo smanji brzina kada potrošim 500 MB ili prestaje korištenje?
O. Mobilni internet jeste po flat principu za sve pakete IZUZEV prepaid paketa i Moj mini 15.
-
aladinosmic1
#45154 Re: BHTelecom All About
koliko se plaća statična IP adresa?
-
ing-ecc
#45155 Re: BHTelecom All About
https://www.bhtelecom.ba/4784.htmlaladinosmic1 wrote:koliko se plaća statična IP adresa?
https://www.bhtelecom.ba/5629.html
https://www.bhtelecom.ba/5630.html
- zateznistub
#45156 Re: BHTelecom All About
Mirzi i inzinjeru jedno veliko hvala na trudu i pomoci koju su mi ukazivali u nekoliko navrata, ali ovo je prelilo čašu!
BH Telecom, hvala i doviđenja!

- krakatoa
#45157 Re: BHTelecom All About
Halo, radim svaki dan sa tim i ti meni našao objašnjavati kako radi usluga. Nisi u pravu i tačka. Onako je kako sam ja napisao!Hyperthalamus wrote: Nije tacno.
P. Da li je mobilni internet koji dobijem kada aktiviram Moja TV Moj izbor na flat principu, odnosno da li se samo smanji brzina kada potrošim 500 MB ili prestaje korištenje?
O. Mobilni internet jeste po flat principu za sve pakete IZUZEV prepaid paketa i Moj mini 15.
- Hyperthalamus
#45158 Re: BHTelecom All About
Izvini, bez ljutnje...ako vec radis sa tim...i ako ja grijesim zbog toga sto se pozivam na informacije koje su date na oficijelnoj stranici...onda sugerisi kolegama koji rade na odrzavanju stranice da su dali netacne informacije.
-
hladan.preminger
#45159 Re: BHTelecom All About
Raja trebam pomoc.
Vec mjesec dana me jebe BHT u zdrav mozak. Imam paket mojatv+internet+telefon.
Problem je u tome sto mi je upload od 0,05 do 0,1 umjesto 0,5 Mbps. Ali pored toga upload nestane po par sekundi svakih 30-45 sekundi. Prijavljivao sam kvar 10 puta i oni svaki put zaprime prijavu i onda nista. I tako mjesec dana. Jednom je dolazio neki njhov zaposlenik malo pregldao instalacije (uvjerio se covjek da je sve ok) i uradio hard reset modema. Nista ne pomaze.
Ja ponovo prijavljivao mailom, i oni smo jave da su zaprimili prijavu, i opet cekaj 7 i nista. Onda im jucer srocim mail da cu sve odjavit i mojutv i mobitele. Oni odgovore da se strpim jos malo (doslovni su tako napisali
) da su poslali urgenciju.
U mene je samo problem sa uploadom, download radi bez problema, mojatv i telefon rade ok.
Ima li ko kakav savjet da pomaze.

Vec mjesec dana me jebe BHT u zdrav mozak. Imam paket mojatv+internet+telefon.
Problem je u tome sto mi je upload od 0,05 do 0,1 umjesto 0,5 Mbps. Ali pored toga upload nestane po par sekundi svakih 30-45 sekundi. Prijavljivao sam kvar 10 puta i oni svaki put zaprime prijavu i onda nista. I tako mjesec dana. Jednom je dolazio neki njhov zaposlenik malo pregldao instalacije (uvjerio se covjek da je sve ok) i uradio hard reset modema. Nista ne pomaze.
Ja ponovo prijavljivao mailom, i oni smo jave da su zaprimili prijavu, i opet cekaj 7 i nista. Onda im jucer srocim mail da cu sve odjavit i mojutv i mobitele. Oni odgovore da se strpim jos malo (doslovni su tako napisali
U mene je samo problem sa uploadom, download radi bez problema, mojatv i telefon rade ok.
Ima li ko kakav savjet da pomaze.

Last edited by hladan.preminger on 02/06/2016 23:05, edited 1 time in total.
-
Cupko_
#45160 Re: BHTelecom All About
Klasična šalteruša BHTelecoma
Ne znaju ni oni više jel tačno šta piše na stranici il šta će ti reć na 1444 il šta kaže kolega sa šaltera
Al bitno je da ti kaže "Halo, nisi upravu" 
-
bumerangss
#45161 Re: BHTelecom All About
Joj kolikiiiiii ti jeeee.... pingzateznistub wrote:Mirzi i inzinjeru jedno veliko hvala na trudu i pomoci koju su mi ukazivali u nekoliko navrata, ali ovo je prelilo čašu!
Kod mene na moja tv phone paketu onaj socjalni net 0,82/0.33 bolji od tvog a ping he 66
- ala7
#45162 Re: BHTelecom All About
Kakav je to način razgovora, jaro smiri se ne vadi ti nokat sa prsta.. Dese se svakom greške..tu su da se isprave.. Odma ko horozi.. Ne kontam šta će te postići sa tim..krakatoa wrote:Halo, radim svaki dan sa tim i ti meni našao objašnjavati kako radi usluga. Nisi u pravu i tačka. Onako je kako sam ja napisao!Hyperthalamus wrote: Nije tacno.
- Maharadza
#45163 Re: BHTelecom All About
Nemoj ga dirati, ima razlog da bude neUrozan: http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /160602135 - umalo da uhljebe srčani ne pokosi!ala7 wrote:Kakav je to način razgovora, jaro smiri se ne vadi ti nokat sa prsta.. Dese se svakom greške..tu su da se isprave.. Odma ko horozi.. Ne kontam šta će te postići sa tim..krakatoa wrote:Halo, radim svaki dan sa tim i ti meni našao objašnjavati kako radi usluga. Nisi u pravu i tačka. Onako je kako sam ja napisao!Hyperthalamus wrote: Nije tacno.
-
ing-ecc
#45164 Re: BHTelecom All About
a jooooj, pa zar ovo još traje?? Jesi li prijavljivao smetnju? Jesu li probali rješiti problem?zateznistub wrote:Mirzi i inzinjeru jedno veliko hvala na trudu i pomoci koju su mi ukazivali u nekoliko navrata, ali ovo je prelilo čašu!
- zateznistub
#45165 Re: BHTelecom All About
Nisam, progrmilo samo od sebe. Stvarno je postalo smarajuće... malo, malo pa handri sa padom brzine...ing-ecc wrote: a jooooj, pa zar ovo još traje?? Jesi li prijavljivao smetnju? Jesu li probali rješiti problem?
-
ing-ecc
#45166 Re: BHTelecom All About
pa daj da vidimo šta se može učiniti, možemo li poslati tehničare da ispitaju problem?zateznistub wrote:Nisam, progrmilo samo od sebe. Stvarno je postalo smarajuće... malo, malo pa handri sa padom brzine...ing-ecc wrote: a jooooj, pa zar ovo još traje?? Jesi li prijavljivao smetnju? Jesu li probali rješiti problem?
- tandrli
#45167 Re: BHTelecom All About
ne da te vucem za nos, tj. mozda si i probo .. al da dam prijedlogzateznistub wrote:Nisam, progrmilo samo od sebe. Stvarno je postalo smarajuće... malo, malo pa handri sa padom brzine...ing-ecc wrote: a jooooj, pa zar ovo još traje?? Jesi li prijavljivao smetnju? Jesu li probali rješiti problem?
jednom sam se susreo sa ovim slucajem jer Lan kablo nije bilo uredu, tj. davalo konekciju ali brzina i ping katastrofa
ako mozes to probati ili da testiras brzinu preko wifi
pucanj u prazno pa reko mozda pomogne
- studiorum_tuzlaensis
#45168 Re: BHTelecom All About
Ode Telekom.

Kako sam skontao, Telekom će izgleda otići i prije 2018. godine, i to vjerovatno za male pare. Ovo rade iz razloga jer su velike šanse da će SDA izgubit izbore i da će Vlada past, pa prodaj dok možeš, jer kod zna ko će bit na vlasti. Kredit od MMFa u iznosu od 550 miliona služi samo za pokrivanje dospjelih rata kredita i isplaćivanje plata javnoj administraciji i budžetskim korisnicima.

Kako sam skontao, Telekom će izgleda otići i prije 2018. godine, i to vjerovatno za male pare. Ovo rade iz razloga jer su velike šanse da će SDA izgubit izbore i da će Vlada past, pa prodaj dok možeš, jer kod zna ko će bit na vlasti. Kredit od MMFa u iznosu od 550 miliona služi samo za pokrivanje dospjelih rata kredita i isplaćivanje plata javnoj administraciji i budžetskim korisnicima.
-
probook
#45169 Re: BHTelecom All About
Naravno da ce se svako javno preduzece koje dobro radi prodati. Uzimaju se MMF krediti i dug se samo gomila. I mmf poslije X godina samo dodje na naplatu i kaze - ok nemate pare, dajte Telecom, Elektroprivredu itd. Preuzmu sve strani vlasnici (obicno Njemacki) i ti pjevaj onda mmf-u koliko hoces. Zivi bili pa vidili 
-
bzlatko
#45170 Re: BHTelecom All About
Izgleda da nam je isto i u Cazinu i u Kladusi, jucer se vozaju pored mjesta gdje je kvar i ni da stanu, al zato imaju vremena da piju kafu u toku radnog vremena par kuća dalje...[/quote]krakatoa wrote:Nisi jedini druze,ja vec ima vise od 1 mjesec prijavio kvar za internet i nakon toliko vremena se sjetili i zovu da pitaju u cemu je problem,i rekli su da ce poslati kuci tehnicara da vidi u cemu je problem,a zvao sam 5 puta i prijavljivao isti kvar i nakon eto vise od 30 dana javili se i nadam se da ce uskoro doci,inace direkcija Bihac je u Pitanju,tacnije Velika kladusa,samo nas teritorij kao da i ne postoji jer za svaku uslugu cekamo toliko vremena,zalosno je to.bzlatko wrote:
Jesi li ti iz Cazina?[/quote]
Ne bas iz Cazina, ali iz Općine Cazin jesam.
-
hladan.preminger
#45171 Re: BHTelecom All About
ing-ecc wrote:pa daj da vidimo šta se može učiniti, možemo li poslati tehničare da ispitaju problem?zateznistub wrote:Nisam, progrmilo samo od sebe. Stvarno je postalo smarajuće... malo, malo pa handri sa padom brzine...ing-ecc wrote: a jooooj, pa zar ovo još traje?? Jesi li prijavljivao smetnju? Jesu li probali rješiti problem?
Imaš li kakav savjet za moj problem gore naveden?
-
Dzontra_Volta
#45173 Re: BHTelecom All About
mirza_15 wrote:Ima nekih najava o povecanju tog interneta, ali za sada nista zvanicno i konkretno.Dzontra_Volta wrote:Dobio sam poruku od BH Telecoma da mi akcija 200% ističe za mjesec dana.
Inače imam pretplatu mini15 (stari paket) i stari mSurf 250, koji košta 6 KM + PDV.
Hoću li ja od 1. juna automatski biti prebačen na mojMini15 ili moram podnositi zahtjev? Također, šta se dešava sa ovim mSurf-om? Pošto više ne postoji, pretpostavljam da mi ga automatski ukidaju, a ja ako hoću dodatni mobilni internet moram ponovo podnijeti zahtjev za neki od novih paketa?
P.S. Uvodi li se šta novo od 1.6., da džaba ne uzimam dodatni internet, ako će pojačati ovih 100 MB na mojMini15?
Mislim da ce ti ukinuti taj m:surf, ali nisam 100% siguran. Najbolje da provjeris na 1444.
Evo sad gledam stanje računa preko bhmobile.ba, i vidim da su me automatski prebacili na mojMini 15 i da su me prebacili sa starog mSurf 250 na mojmSurf 500 (automatski).Hyperthalamus wrote:
Automatski te prebacuju na moj mini 15 i ukidaju mSurf. Meni se to desilo u martu (posljednji mjesec akcije do 200% bio je februar). U martu sam vec postao korisnik paketa moj mini 15, sa ukljucenih 100 MB....automatski. Kad sam dostigao tih 100 MB internet je onemogucen...tako da sam 100 % siguran da je mSurf paket (6KM + PDV) koji je bio aktivan prije prebacivanja na moj mini 15 isto tako automatski deaktiviran.

- Hyperthalamus
#45174 Re: BHTelecom All About
Kod mene tu pise mojmsurf basic (kod tebe pise mojmsurf 500 MB). Dobro ti provjeri sta su oni tebi aktivirali da ti ne dodje uvecan racun.
-
prelivoda
#45175 Re: BHTelecom All About
Juče sam bio kod montera u Slatini (Cazin), nema nikoga, svi na terenu, negdje je presječen kabl.bzlatko wrote:
Ne bas iz Cazina, ali iz Općine Cazin jesam.