BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Teufik

#45126 Re: BHTelecom All About

Post by Teufik »

Pitanje za one koji su nedavno uzeli neki mobitel od BH Telecoma (postpaid i prepaid) - da li su mobiteli kodirani samo na njihovu mrezu?
mit12

#45127 Re: BHTelecom All About

Post by mit12 »

bumerangss wrote:Sad sam mjerio brzinu ovog socijalnog neta 0,83/0,33 a ping je 66 :D
Šta znaci taj ping, je li bolje da je veci ili manji?
Bolje je što je manji ,oko 20.
aladinosmic1

#45128 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

bzlatko wrote:
bzlatko wrote:
bzlatko wrote:Pozdrav, moze li neko od ovih iz BHTelecom-a provjeriti gdje je zapelo pri popravku linije u Cazinu. Kvar je prijavljen prije 15-ak dana, i od tada nije bilo nikakvih aktivnosti na popravci. Oko desetak kuća je trenutno bez interneta i telefona. Tačna lokacija je Gornja Lučka, a brojevi su 037-540-xxx.

PS: Prošli mjesec je bila ista situacija, samo sto je popravak urađen nakon 13 dana.

Ima li ikoga?? 16. dan prođe, a još nikakve reakcije.
17.dan, brojimo i dalje...
sutra 18. dan
Dzenis961

#45129 Re: BHTelecom All About

Post by Dzenis961 »

bzlatko wrote:
bzlatko wrote:
bzlatko wrote:Pozdrav, moze li neko od ovih iz BHTelecom-a provjeriti gdje je zapelo pri popravku linije u Cazinu. Kvar je prijavljen prije 15-ak dana, i od tada nije bilo nikakvih aktivnosti na popravci. Oko desetak kuća je trenutno bez interneta i telefona. Tačna lokacija je Gornja Lučka, a brojevi su 037-540-xxx.

PS: Prošli mjesec je bila ista situacija, samo sto je popravak urađen nakon 13 dana.

Nisi jedini druze,ja vec ima vise od 1 mjesec prijavio kvar za internet i nakon toliko vremena se sjetili i zovu da pitaju u cemu je problem,i rekli su da ce poslati kuci tehnicara da vidi u cemu je problem,a zvao sam 5 puta i prijavljivao isti kvar i nakon eto vise od 30 dana javili se i nadam se da ce uskoro doci,inace direkcija Bihac je u Pitanju,tacnije Velika kladusa,samo nas teritorij kao da i ne postoji jer za svaku uslugu cekamo toliko vremena,zalosno je to.
pink floydd

#45130 Re: BHTelecom All About

Post by pink floydd »

šta je sa pingom više jbt, evo par dana ne mogu ništa da radim zakuca do 700 :zid:
bzlatko

#45131 Re: BHTelecom All About

Post by bzlatko »

[/quote]
Nisi jedini druze,ja vec ima vise od 1 mjesec prijavio kvar za internet i nakon toliko vremena se sjetili i zovu da pitaju u cemu je problem,i rekli su da ce poslati kuci tehnicara da vidi u cemu je problem,a zvao sam 5 puta i prijavljivao isti kvar i nakon eto vise od 30 dana javili se i nadam se da ce uskoro doci,inace direkcija Bihac je u Pitanju,tacnije Velika kladusa,samo nas teritorij kao da i ne postoji jer za svaku uslugu cekamo toliko vremena,zalosno je to.[/quote]

Izgleda da nam je isto i u Cazinu i u Kladusi, jucer se vozaju pored mjesta gdje je kvar i ni da stanu, al zato imaju vremena da piju kafu u toku radnog vremena par kuća dalje...
bumerangss

#45132 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

bzlatko wrote:
bzlatko wrote:

Da ste pametni da svi iz tih 10-ak kuca zovete 1444 i to 5 b6 puta dnevno i da ih moljakate i trazite broj šefova pa koju i lanete :D urodilo bi plodom a tako da cekate od toga nema nista!
bumerangss

#45133 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

bzlatko wrote:
Nisi jedini druze,ja vec ima vise od 1 mjesec prijavio kvar za internet i nakon toliko vremena se sjetili i zovu da pitaju u cemu je problem,i rekli su da ce poslati kuci tehnicara da vidi u cemu je problem,a zvao sam 5 puta i prijavljivao isti kvar i nakon eto vise od 30 dana javili se i nadam se da ce uskoro doci,inace direkcija Bihac je u Pitanju,tacnije Velika kladusa,samo nas teritorij kao da i ne postoji jer za svaku uslugu cekamo toliko vremena,zalosno je to.[/quote]

Izgleda da nam je isto i u Cazinu i u Kladusi, jucer se vozaju pored mjesta gdje je kvar i ni da stanu, al zato imaju vremena da piju kafu u toku radnog vremena par kuća dalje...[/quote]

Zali se makar u SDA :D
bzlatko

#45134 Re: BHTelecom All About

Post by bzlatko »

bumerangss wrote:
[/quote]
Da ste pametni da svi iz tih 10-ak kuca zovete 1444 i to 5 b6 puta dnevno i da ih moljakate i trazite broj šefova pa koju i lanete :D urodilo bi plodom a tako da cekate od toga nema nista![/quote]

Pa vec jesmo, i svakodnevno se zove ali nikakve koristi od toga. Samo se prebacuje odgovornost s jednih na druge i tako u krug. Najzastupljenija fraza kod njih je:"Tehnička služba je već upoznata s tim, i problem će biti riješen u najkraćem mogućem periodu".
askeri

#45135 Re: BHTelecom All About

Post by askeri »

bzlatko wrote: Pa vec jesmo, i svakodnevno se zove ali nikakve koristi od toga. Samo se prebacuje odgovornost s jednih na druge i tako u krug. Najzastupljenija fraza kod njih je:"Tehnička služba je već upoznata s tim, i problem će biti riješen u najkraćem mogućem periodu".
E u ovom roku im je oprema ekspresno vraćena i dobili su mahanje, nakon mjesec dana prijavljivanja kvara i zivkanja kojekakvih brojeva,
bzlatko

#45136 Re: BHTelecom All About

Post by bzlatko »

askeri wrote:
bzlatko wrote: Pa vec jesmo, i svakodnevno se zove ali nikakve koristi od toga. Samo se prebacuje odgovornost s jednih na druge i tako u krug. Najzastupljenija fraza kod njih je:"Tehnička služba je već upoznata s tim, i problem će biti riješen u najkraćem mogućem periodu".
E u ovom roku im je oprema ekspresno vraćena i dobili su mahanje, nakon mjesec dana prijavljivanja kvara i zivkanja kojekakvih brojeva,
E da je sreće pa da imam mogućnost izbora kao kod Vas, ali posto su jedini provajder moje je da cekam :-)
Skream

#45137 Re: BHTelecom All About

Post by Skream »

Jel iko u Tz dobio ovaj socijala net na moja tv?

Evo starci mjesec dana čekaju, zvali su i ovdje direkciju, kažu čekaju nešto iz Sarajeva, neku priču im slažu

šta imaš čekati toliko da uključiš net hedalji
Adi-g

#45138 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

Skream wrote:Jel iko u Tz dobio ovaj socijala net na moja tv?

Evo starci mjesec dana čekaju, zvali su i ovdje direkciju, kažu čekaju nešto iz Sarajeva, neku priču im slažu

Jesam ja svom dedi prijavio ovako u petak i dobio isti u narednu srijedu. S tim da je to bilo prije 1 mjesec kad su tek uvedeni paketi. Uglavnom samo su trazili da se licno na salteru podnese zahtjev
krakatoa

#45139 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

bzlatko wrote:

Izgleda da nam je isto i u Cazinu i u Kladusi, jucer se vozaju pored mjesta gdje je kvar i ni da stanu, al zato imaju vremena da piju kafu u toku radnog vremena par kuća dalje...[/quote]
Jesi li ti iz Cazina?
Skream

#45140 Re: BHTelecom All About

Post by Skream »

Adi-g wrote:

Jesam ja svom dedi prijavio ovako u petak i dobio isti u narednu srijedu. S tim da je to bilo prije 1 mjesec kad su tek uvedeni paketi. Uglavnom samo su trazili da se licno na salteru podnese zahtjev
Sve su to moji uradili, ne znam šta im treba toliko :-?
Hvala drug
bumerangss

#45141 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Ja u Sa prijavio da mi puste taj net 25.05 kad je bio onaj požar na malti jer mi je pucao wifi od komsije iznad a nisam znao da je zbog pozara :D i dosao mi monter 30.05 i pustio mi. Jeste dosta sporiji ali nek ima za ne daj Boze ako komšija promjeni šifru. Fb na mobitelu dobro funkcioniše sa tim skcijalnim netom
Skream

#45142 Re: BHTelecom All About

Post by Skream »

bumerangss wrote:
Ja u Sa prijavio da mi puste taj net 25.05 kad je bio onaj požar na malti jer mi je pucao wifi od komsije iznad a nisam znao da je zbog pozara :D i dosao mi monter 30.05 i pustio mi. Jeste dosta sporiji ali nek ima za ne daj Boze ako komšija promjeni šifru. Fb na mobitelu dobro funkcioniše sa tim skcijalnim netom

ma te su brzine dovoljne, mati samo koristi na mobitelu, fb i viber
pozz drug
Lazo_makazica

#45143 Re: BHTelecom All About

Post by Lazo_makazica »

Image

Jel' vas stid smetljari? U centru Sarajeva k'o da je kakvo selo u Africi! U pitanju je MojaTV Full na kojoj je inicijalna brzina od proslog mjeseca 10+ Mbits. Mjesecima se "kvar" prijavljuje a vi ignorisete, nemojte misliti da necete bit' zamijenjeni iako imam vazeci ugovor jos godinu i 4 mjeseca, na sudu cete da zavrsite!
sencobih

#45144 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Lazo_makazica wrote:Image

Jel' vas stid smetljari? U centru Sarajeva k'o da je kakvo selo u Africi! U pitanju je MojaTV Full na kojoj je inicijalna brzina od proslog mjeseca 10+ Mbits. Mjesecima se "kvar" prijavljuje a vi ignorisete, nemojte misliti da necete bit' zamijenjeni iako imam vazeci ugovor jos godinu i 4 mjeseca, na sudu cete da zavrsite!
to Lazo samo oštro
rodjeni_95

#45145 Re: BHTelecom All About

Post by rodjeni_95 »

sencobih wrote:

to Lazo samo oštro
A ja konto da priključim Moja TV (inače iz Mostara sam) ali kad vidjeh ovo tvoje još si u glavnom gradu - neću bgm :mrgreen:
ing-ecc

#45146 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

hajd pošalji podatke na PM ako želiš
boltstream

#45147 Re: BHTelecom All About

Post by boltstream »

Danas sam aktivirao onaj Moja TV - Moj izbor i naravno da sam zaboravio upitati. Da li nakon što ispucam ovih 500 MB mobilnog interneta i dalje imam internet po onoj najsporijoj brzini ili mi se jednostavno ukida internet, ili mi oduzima od kredita ako prekoračim ?
Officer Crabtree

#45148 Re: BHTelecom All About

Post by Officer Crabtree »

mislim da samo flat paketi imaju smanjenje brzine
Lazo_makazica

#45149 Re: BHTelecom All About

Post by Lazo_makazica »

rodjeni_95 wrote:
sencobih wrote:

to Lazo samo oštro
A ja konto da priključim Moja TV (inače iz Mostara sam) ali kad vidjeh ovo tvoje još si u glavnom gradu - neću bgm :mrgreen:
Iskreno korisnik sam usluga BH Telecom od 2004-05 godine i nikad nisam imao nikakvih problem jos dok je samo ADSL bio (i to onaj 2GB downloada mjesecno). Dok se dosta moje raje zalilo na ucestale prekide kod drugih operatera, ja sam bio bezbrizan do unazad 2 godine kada je sve pocelo. Medju prvima sam uzeo MojaTV paket, i nisam imao zamjerki do eto prije 2 godine. Dok sam placao za brzinu od 5Mbits nije mi bio toliki belaj sto je tad brzina bila 3.9 Mbits (najednom kao nije se mogla pustiti puna brzina al' haj zbog 1.1 Mbits nisam nikad reagovao ozbiljnije). Medjutim danas kad placam za 10+ Mbits krajenje je neozbiljno od najveceg operatera u drzavi da ja i dan danas imam cak i manju brzinu (do 3.3 Mbits). Ni po muke da se ispuni ono sto kazu preko telefona/maila/u poslovnici, al' mi je zaista dosta neodgovornog ponasanja od strane BH Telecoma. Ako rijese problem, svaka cast, na obostrano zadovoljstvo nastavljamo dugogodisnju saradnju, ako ne, nisu jedini u drzavi.

@ing-ecc imas pm :)
Hyperthalamus

#45150 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

boltstream wrote:Danas sam aktivirao onaj Moja TV - Moj izbor i naravno da sam zaboravio upitati. Da li nakon što ispucam ovih 500 MB mobilnog interneta i dalje imam internet po onoj najsporijoj brzini ili mi se jednostavno ukida internet, ili mi oduzima od kredita ako prekoračim ?
Ako si na ultri...nakon sto potrosis 500 MB internet i dalje koristis po punoj brzini....samo sto ti tada pocinje skidati kredit. Ako si na moj mini 15....nakon sto potrosis 500 + 100 MB....internet ti se gasi, a ako si na ostalim postpaid paketima...nakon sto potrosis 500 MB + MB iz paketa...internet nastavljas koristiti po smanjenoj brzini bez naplate prekorcenja.
Locked