FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

LSD

#45126 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

po nekima, Pique (koji je na prakticno na centru) valjda treba sam da zatvorili prostor od 50 kvadratni metara iza leđa :-) dok Alves i Mathieu izigravaju krila

ali kako Apsas prebaci Alvesa kod treceg gola Celte :lol: :thumbup:
skenderija04

#45127 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

BHF_Manijak wrote:Uvijek sam dijelio misljenje da je Puyol Piquea cinio boljim stoperom nego sto ovaj realno jeste! :mrgreen: :mrgreen:
Pique je odličan stoper ako se potrefi da hoće da trenira, da mu se igra, da nije opterecen svojom firmom za video igre, pokerom, politikom, porodicom.... Danas nije bio raspoložen za igru :mrgreen:
Logovan

#45128 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

skenderija04 wrote:
BHF_Manijak wrote:Uvijek sam dijelio misljenje da je Puyol Piquea cinio boljim stoperom nego sto ovaj realno jeste! :mrgreen: :mrgreen:
Pique je odličan stoper ako se potrefi da hoće da trenira, da mu se igra, da nije opterecen svojom firmom za video igre, pokerom, politikom, porodicom.... Danas nije bio raspoložen za igru :mrgreen:
I kao takav kojem se treba potrefiti puno stvari, on nije odličan igrač.
skenderija04

#45129 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Logovan wrote:
skenderija04 wrote:
I kao takav kojem se treba potrefiti puno stvari, on nije odličan igrač.
Njegova sala trofeja demantuje tu tvrdnju. Samo odličan igrac moze biti samion svega.
fidoremilienko

#45130 Re: FC Barcelona

Post by fidoremilienko »

pozdrav haveri stari. Javljam se iz dijaspore. Docepo se konacno.

kako durate ovaj poraz danas? 4:1? :roll:

Imate li dole izbjeglica...
todd_smith

#45131 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

skenderija04 wrote: Njegova sala trofeja demantuje tu tvrdnju. Samo odličan igrac moze biti samion svega.
i anderson ima ligu prvaka, titulu engleske par puta...

:mrgreen:
skenderija04

#45132 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

todd_smith wrote:
skenderija04 wrote: Njegova sala trofeja demantuje tu tvrdnju. Samo odličan igrac moze biti samion svega.
i anderson ima ligu prvaka, titulu engleske par puta...

:mrgreen:
Ima, tacno :mrgreen:
suncica24

#45133 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

Dajte ba, Pique je proslu sezonu odradio ko zmaj.

Sad to sto ide jedna odlicna, jedna losa...
sizifinho

#45134 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Isto ko da je Pique kriv što je posljednji igrač na centru, a Alves sa strane igra aut liniju.
Jeste kriv što je pogrešio, ali su primili 4 gola. Je li on kriv za to? Da je jedan gol razlike, rekao bih, zajebao Pikac, al četiri.
A niko nije primjetio ona njegova uklizanja u ključnim trenucima?

Nije se barsa mogla sastaviti s centrom, messi i ney što su činili uz malo inieste, i to je bila sva naša igra. Jel Pikac kriv i za to?

Uz sve, igra jedini odbranu, pošto mathieua ne računam kao defanzivca a maskerano je za glavu nizak kod zrak igre pa ni njeg ne računam u momentima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#45135 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Posebno primjetih kod 4. gola, na desnoj strani nikog, sam covjek iz Celte, fino udje u 16 i nabaci za gol :D
Nece Pikac igrati i beka valjda :-)
skenderija04

#45136 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

sizifinho wrote:Isto ko da je Pique kriv što je posljednji igrač na centru, a Alves sa strane igra aut liniju.
Jeste kriv što je pogrešio, ali su primili 4 gola. Je li on kriv za to? Da je jedan gol razlike, rekao bih, zajebao Pikac, al četiri.
A niko nije primjetio ona njegova uklizanja u ključnim trenucima?

Nije se barsa mogla sastaviti s centrom, messi i ney što su činili uz malo inieste, i to je bila sva naša igra. Jel Pikac kriv i za to?

Uz sve, igra jedini odbranu, pošto mathieua ne računam kao defanzivca a maskerano je za glavu nizak kod zrak igre pa ni njeg ne računam u momentima.
Ma naravno da je ekipa podbacila, ali Pique i Alves na slici kod četiri gola. Nema veze, ovaj put znamo gdje je uzrok. Nisu i kondiciji (i neka nisu, vise volim da u martu lete), puno povreda(danas je klupa tako skromno izgledala da je Luis napravio samo dvije izmjene), i Celta je osigrala fantastično. Idemo dalje. Znali smo da ce do januara biti cupavo.
Crvena Tifoza

#45137 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

@skenderija

Sutra nam piši šta 'čaršija' kaže i kako komentarišu rezultat. :D
skenderija04

#45138 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Crvena Tifoza wrote:@skenderija

Sutra nam piši šta 'čaršija' kaže i kako komentarišu rezultat. :D
Pa ovo malo sto sam cuo, nema velikog razocarenja. Ima ova ekipa kredita i to dosta. Iako, vjeruj mi, ove sedmice se i nije pricalo o fudbalu osim gdje ce Barsa igrati dogodine :mrgreen:
LSD

#45139 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ma normala sve... Vigo je tradicionalno teško gostovanje, ali opet nisam ocekivao ovako jadan nastup i potop od 4 torpeda :roll:
Hajd, morali su negdje kiksati....San Mames i Calderon su prošli neokrznuti i uzeli puni plijen, što je svakako za pohvalu - ali na Balaidosu je došlo do šamaranja i neka je....vakat je i bio

po meni, bitno je održavati neki korak sa vrhom (može i do - 5 bodova) i onda od januara krenuti punom snagom....ovo je zapravo sve odrađivanje posla do januara
međutim, u LP ce morati mnogo ozbiljnije i angažovanije igrati, inace ce popušiti u grupi.
skenderija04

#45140 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Vidjecemo sta ce biti. Prvo ova partija saha sa FIFOM kako ce zavrsiti. U principu, ako nastave sa pritiskom i odbiju Ardu, onda ide tuzba roditelja u civilnom postupku, najvjerovatnije u SAD, a u situaciji u kojoj se nalaze, ne zele novi slucaj.
Ali osim Arde, fale dvojica. Luis hoce Nolita, a prica se da Barto ima Reusa zavsenog. Dosla bi obojica u januaru. Povreda Rafe bi taj proces ubrzala. Sad nije kapric vec potreba. Sa druge strane, izgleda da Mou hoce Alvesa. Taj transfer bi mogao finansijski pogurati ovu operaciju.
LSD

#45141 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Skenderbeže

ali nema ništa od ovih masijaca :roll: nema tu kuveta...mislio sam da ce Lucho ubaciti u prvi tim Sampera, ali izgleda da su se zakacili, dok gura ovog Gumbaua (nemam ništa protiv).
Munir tanak, ne zna desnom, danas 100% šansa, izbaci ga Messi, ali ne zna desnom i onda lijevom iz teže pozicije i obruka se.
Sandro mi izgleda jaci, žilaviji, agresivniji....Roberto najbolji na beku, bolji od Alvesa...u sredini luta.
skenderija04

#45142 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Skenderbeže

ali nema ništa od ovih masijaca :roll: nema tu kuveta...mislio sam da ce Lucho ubaciti u prvi tim Sampera, ali izgleda da su se zakacili, dok gura ovog Gumbaua (nemam ništa protiv).
Munir tanak, ne zna desnom, danas 100% šansa, izbaci ga Messi, ali ne zna desnom i onda lijevom iz teže pozicije i obruka se.
Sandro mi izgleda jaci, žilaviji, agresivniji....Roberto najbolji na beku, bolji od Alvesa...u sredini luta.
Nema. Munir je pregazen prosle godine, kada je za tri mjeseca prosao put od juniora do reprezentacije. Malo slava, malo lose okruzenje, malo gramzivi otac.. Nije isključeno da ga otac proda negdje.
Sandro je to sto vidis, borba, poštenje...
Samper je upitnik
Mene zanima Grimaldo.
Ñolano, korak po korak.
Tito_i_Partija

#45143 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote:
Jebes takvog igraca, realno. Ako klubu nije mrsko na tvoj racun godisnje uplacivat' milione, ne bi trebalo ni tebi bit' mrsko sakupit' malo profesionalizma pa vjezbat' dosljedno, a ne igrat' kad i kako ti se cefne.

Al' zato kad treba sjest' i zajebavat' se sa medijima, on je prvi. De malo slikajte mi dobru zenu, de malo bodljikavih komentara na racun Reala, pa de me malo gledajte kako igram poker.

Serem se na njega i ta njegova "opterecenja".
Logovan

#45144 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Trofeji ne otkrivaju kakav je ko igrač.

Barcelona može i mora priuštiti sebi bolje stopera od njega.
sizifinho

#45145 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

skenderija04 wrote:Vidjecemo sta ce biti. Prvo ova partija saha sa FIFOM kako ce zavrsiti. U principu, ako nastave sa pritiskom i odbiju Ardu, onda ide tuzba roditelja u civilnom postupku, najvjerovatnije u SAD, a u situaciji u kojoj se nalaze, ne zele novi slucaj.
Ali osim Arde, fale dvojica. Luis hoce Nolita, a prica se da Barto ima Reusa zavsenog. Dosla bi obojica u januaru. Povreda Rafe bi taj proces ubrzala. Sad nije kapric vec potreba. Sa druge strane, izgleda da Mou hoce Alvesa. Taj transfer bi mogao finansijski pogurati ovu operaciju.
ovo je najbolja stvar koju sam pročitao danas.

Nolito je pokazao kakva je klasa jer onakve golove ne daju prosječni igrači. Samo me strah da klupu ne grije.

A Reus... nema se tu šta pričat, nasljednik Inieste.

A ALVES.. u budućnosti će se pokazati šta je taj čovjek uradio, kakve informacije ima ili šta već, pa je obezbjedio sebi toliko kredita
supercali

#45146 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Messi mi kaze da su se spremali za bajram :D
HB_BHF

#45147 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Bajram šerif mubarek olsun svima vama koji slavite ovaj praznik, a i koji ne slavite. Da ste mi živi i zdravi i da još dugo godina zajedno pratimo Barcu na ovoj temi :D
suncica24

#45148 Re: FC Barcelona

Post by suncica24 »

skenderija04 wrote:Vidjecemo sta ce biti. Prvo ova partija saha sa FIFOM kako ce zavrsiti. U principu, ako nastave sa pritiskom i odbiju Ardu, onda ide tuzba roditelja u civilnom postupku, najvjerovatnije u SAD, a u situaciji u kojoj se nalaze, ne zele novi slucaj.
Mou kad vec ne moze voditi Barcu, slaze sebi svoju Barcu :D

Ali ako kupi Danija... damo mu i set nozeva pride :D
skenderija04

#45149 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Barcelona je dobila odgovor od FIFA - e. U odgovoru kazu da NE PREPORUCUJU REGISTRACIJU ARDE, ALI DA JE. OVO CISTO INFORMATIVAN ODGOVOR.

Barcelona je ponovo uputila dopis u kome traze da se FIFA izjasni moze li ili ne Arda biti registrovan. Klub kaze da se nije obratio za savjet vec za jasan odgovor da ili ne.

Ovdje je u igri nesto puno vise. Fifa, sada je vec jasno, radi protiv Barcelone iz nekog razloga. Da su sigurni ne bi uputili ovakv dopis, vec bi rekli ne moze. Dva su razloga za ovo. Prvi je dobijanje na vremenu. Odugovlacenje procesa znaci da se u prepiskama približavamo januaru a onda je pojeo vuk magarca. Sa druge strane, tuzba oca malog Liedermana koja bi bila u civilnoj proceduri u Americi, im ne ide u prilog. Presuda bi mogla da ima istu tezinu kao slucaj Bosman. Vise niko ne bi smio da makoljetnicima uskracuje fudbalski razvoj ako su roditelji saglasni. Zavrsilo bi se sa talovima, divljim menadzerima, procentima i ucjenama. Mnogima to ne odgovara.

Sa druge strane, neki analitičari tumace ovaj odgovor kao prijetnju na mafijaski nacin. Ja ti savjetujem da to ne radis, a ti ces vec vidjeti isplati li se ili ne.
Saian

#45150 Re: FC Barcelona

Post by Saian »

pa jebote koji je ovaj fudbal prljavstina u sustini tito mili pocevsi od haman svakog saveza do ovih krovnih organizacija, pa jel ima nesto u cheranju lopte nogom umjesto rukom sta uslovljava ljude da budu notorni shuftovi i gamad, bice da je opet samo do penezi
Post Reply