Nakon 4 sudije suspenfovanog nakon sto sudi utakmicu jedne te iste ekipe moraju tako nesto objavitu formalnosti reda radiCharuga wrote:Utvrđeno je da je na utakmici FK Sloboda-FK Željezničar bilo značajnih sudijskih propusta na štetu obje ekipeKomitet je i pored evidentnih propusta u suđenju, stanovišta da su oni rezultat dekoncentracije i neadekvatne pripreme za utakmicu, a ne plod tendencije ili favorizovanja nekog od klubova.![]()
Start Pirića na 20 m i dodjeljen samo žuti karton je "u skladu sa pravilima nogometne igre" ...Na ostalim utakmicama suđenje je bilo u skladu sa pravilima nogometne igre.
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#45101 Re: Premijer liga BiH
- cpu_fan
#45102 Re: Premijer liga BiH
Pa kad sam vidio da je Boro komentarisao onaj drugi start kao penal nad štrumfovima odmah mi je bilo jasno da se skida odgovornost za štimanje i sve se prebacuje Bjelici kao neznanje. Isti taj Boro start nad Duljom na derbiju komentariše vidimo da je bio kontakt ali nije penal, a za štrumfove kaže vidite da je bio kontakt i to je penal
Bolje da ne šalju Boru na televiziju lakše bi se vadili za ova štimanja !
- jeza u ledja
#45103 Re: Premijer liga BiH
Obje situacije cist penal.Charuga wrote:http://sport1.ba/premijer-liga-bih/vide ... uzli/81537
No ne mogu se oteti utisku da se nakon svake VASE utakmice kaznjava sudija i da je u svakoj VASOJ utakmici bila bar jedna situacija u kojoj je vas protivnik drasticno ostecen. U stvari nije to utisak vec fakat.
-
bjelave
#45104 Re: Premijer liga BiH
Ide prvo Boro poslije utakmice, pa onda danas Sport1 sa naslovom Snimak iz drugog ugla: Ko je oštećen u derbiju u Tuzli? i na kraju Savez da zapakuje sa obrazlozenjem Bjelicine suspenzije koja je inace presedan.cpu_fan wrote:Pa kad sam vidio da je Boro komentarisao onaj drugi start kao penal nad štrumfovima odmah mi je bilo jasno da se skida odgovornost za štimanje i sve se prebacuje Bjelici kao neznanje. Isti taj Boro start nad Duljom na derbiju komentariše vidimo da je bio kontakt ali nije penal, a za štrumfove kaže vidite da je bio kontakt i to je penalBolje da ne šalju Boru na televiziju lakše bi se vadili za ova štimanja !
A svi pomenuti akteri doje istu sisu.
-
Pavel Nedved
#45105 Re: Premijer liga BiH
bjelave wrote:Ide prvo Boro poslije utakmice, pa onda danas Sport1 sa naslovom Snimak iz drugog ugla: Ko je oštećen u derbiju u Tuzli? i na kraju Savez da zapakuje sa obrazlozenjem Bjelicine suspenzije koja je inace presedan.cpu_fan wrote:Pa kad sam vidio da je Boro komentarisao onaj drugi start kao penal nad štrumfovima odmah mi je bilo jasno da se skida odgovornost za štimanje i sve se prebacuje Bjelici kao neznanje. Isti taj Boro start nad Duljom na derbiju komentariše vidimo da je bio kontakt ali nije penal, a za štrumfove kaže vidite da je bio kontakt i to je penalBolje da ne šalju Boru na televiziju lakše bi se vadili za ova štimanja !
Mozda doje istu cunu, sta znas
- jeza u ledja
#45106 Re: Premijer liga BiH
Djakmicu i Velkoski, dze vi to dojite? 
- alberto_tomba
#45107 Re: Premijer liga BiH
Ispravka krivog navoda. Nije u pitanju sisa.bjelave wrote:Ide prvo Boro poslije utakmice, pa onda danas Sport1 sa naslovom Snimak iz drugog ugla: Ko je oštećen u derbiju u Tuzli? i na kraju Savez da zapakuje sa obrazlozenjem Bjelicine suspenzije koja je inace presedan.cpu_fan wrote:Pa kad sam vidio da je Boro komentarisao onaj drugi start kao penal nad štrumfovima odmah mi je bilo jasno da se skida odgovornost za štimanje i sve se prebacuje Bjelici kao neznanje. Isti taj Boro start nad Duljom na derbiju komentariše vidimo da je bio kontakt ali nije penal, a za štrumfove kaže vidite da je bio kontakt i to je penalBolje da ne šalju Boru na televiziju lakše bi se vadili za ova štimanja !
-
Sa_u_srcu
#45108 Re: Premijer liga BiH
Nece imati tko da sudi, rekoh ja davno...
Moj zeljeznicare, djeca nam se smiju...
Moj zeljeznicare, djeca nam se smiju...
- armin071
#45109 Re: Premijer liga BiH
Ovo nije jos zbiljezeno 4 sudije u nizu suspendovane. Definitivno najmutnija sezona od kada se igra liga. Ne bi ne cudilo da nas suspenduju iz Evrope ako se ovako nastavi.
- cpu_fan
#45110 Re: Premijer liga BiH
Ni ovo nije nemoguće ! Ja ne pamtim da se igdje desilo da u završnici savez suspenduje četvoricu sudija do kraja prvenstva i to na utakmicama jednog tima gdje su oštečeni njihovi protivnici ! Nema mjesta sumnji, zar ne ?armin071 wrote:Ovo nije jos zbiljezeno 4 sudije u nizu suspendovane. Definitivno najmutnija sezona od kada se igra liga. Ne bi ne cudilo da nas suspenduju iz Evrope ako se ovako nastavi.
- Maharadza
#45111 Re: Premijer liga BiH
cpu_fan wrote:Ni ovo nije nemoguće ! Ja ne pamtim da se igdje desilo da u završnici savez suspenduje četvoricu sudija do kraja prvenstva i to na utakmicama jednog tima gdje su oštečeni njihovi protivnici ! Nema mjesta sumnji, zar ne ?armin071 wrote:Ovo nije jos zbiljezeno 4 sudije u nizu suspendovane. Definitivno najmutnija sezona od kada se igra liga. Ne bi ne cudilo da nas suspenduju iz Evrope ako se ovako nastavi.

- cpu_fan
#45112 Re: Premijer liga BiH
E jbg sadMaharadza wrote:cpu_fan wrote:Ni ovo nije nemoguće ! Ja ne pamtim da se igdje desilo da u završnici savez suspenduje četvoricu sudija do kraja prvenstva i to na utakmicama jednog tima gdje su oštečeni njihovi protivnici ! Nema mjesta sumnji, zar ne ?armin071 wrote:Ovo nije jos zbiljezeno 4 sudije u nizu suspendovane. Definitivno najmutnija sezona od kada se igra liga. Ne bi ne cudilo da nas suspenduju iz Evrope ako se ovako nastavi.
- studeni76
#45113 Re: Premijer liga BiH
Ovo je necuveno kakav se pritisak pravi na sudije. Jos malo pa ce morat sudit i sto vide i ne vide protiv Zelje samo da ne budu kaznjeni!
- alberto_tomba
#45114 Re: Premijer liga BiH
Pobjednicki komentar, nagrada "Đon obraz" ide u prave ruke.studeni76 wrote:Ovo je necuveno kakav se pritisak pravi na sudije. Jos malo pa ce morat sudit i sto vide i ne vide protiv Zelje samo da ne budu kaznjeni!
- Ricken
#45115 Re: Premijer liga BiH
Snimak na sport1 otkriva da je Ordagić simulirao, samo ćorav ili zlonamjeran to ne vidi. Ni kod Balagojevića nema govora o penalu, jer oba igrača igraju na loptu, i ostvaruju kontakt sa loptom, pa tek onda Slobodin igrač sa protivnikom. Reklo bi se da je sudja odlično postavljen u oba slučaja i donosi dobre odluke.ZonFon wrote:Kolutam ocima jer vi pokusavate nas ubjediti da je prva situacija cista i nema penala a druga situacija cist penal.Ricken wrote:Pročitaj zaključak, i uporedi sa postom dotičnog, pa se onda ufati kolutanja.
Po mom misljenju oba penala je trebao svirati i nek je kaznjen. Sumnjam da je kupljen nego covjek ne zna da sudi a to je u ovom dijelu prvenstva nedopustivo.
Slažem se bjelave da nije prirodno da se objavljuju razlozi suspenzije, i na Grbavici protiv Zrnjskog treba očekivati veliku podršku arbitra za Mostarce, jer oni samo tako mogu do bodova. U Mostaru u redovnom dijelu lige mi smo se osvjedočili nepostojećem penalu koji je sviran za Zrinjski, tako da sam siguran da će biti još sudijskih suspenzija. Ili možda neće, jer igra Zrinjski.
Ovakvoj konstataciji i ide u prilog ocjena da na ostalim mečevima nije bilo ozbiljnih grešaka, što je direktna laž, ali nije da nismo navikli od sudijske komisije.
- cpu_fan
#45116 Re: Premijer liga BiH
Saša MatićRicken wrote:Snimak na sport1 otkriva da je Ordagić simulirao, samo ćorav ili zlonamjeran to ne vidi. Ni kod Balagojevića nema govora o penalu, jer oba igrača igraju na loptu, i ostvaruju kontakt sa loptom, pa tek onda Slobodin igrač sa protivnikom. Reklo bi se da je sudja odlično postavljen u oba slučaja i donosi dobre odluke.ZonFon wrote:Kolutam ocima jer vi pokusavate nas ubjediti da je prva situacija cista i nema penala a druga situacija cist penal.Ricken wrote:Pročitaj zaključak, i uporedi sa postom dotičnog, pa se onda ufati kolutanja.
Po mom misljenju oba penala je trebao svirati i nek je kaznjen. Sumnjam da je kupljen nego covjek ne zna da sudi a to je u ovom dijelu prvenstva nedopustivo.
Slažem se bjelave da nije prirodno da se objavljuju razlozi suspenzije, i na Grbavici protiv Zrnjskog treba očekivati veliku podršku arbitra za Mostarce, jer oni samo tako mogu do bodova. U Mostaru u redovnom dijelu lige mi smo se osvjedočili nepostojećem penalu koji je sviran za Zrinjski, tako da sam siguran da će biti još sudijskih suspenzija. Ili možda neće, jer igra Zrinjski.
Ovakvoj konstataciji i ide u prilog ocjena da na ostalim mečevima nije bilo ozbiljnih grešaka, što je direktna laž, ali nije da nismo navikli od sudijske komisije.
- Kinaski
#45117 Re: Premijer liga BiH
daj ba sta im objasnjavate jel ili nije bio penal. Nek gledaju i grizu se za muda od muke
- Ricken
#45118 Re: Premijer liga BiH
@cpu_fan:
Žao mi je za tvoje probleme sa vidom.
Žao mi je za tvoje probleme sa vidom.
-
Dead Man Walking
#45119 Re: Premijer liga BiH
Samo suspenduj, pa ce se zamisliti ko ce nam opet dati preostar crveni ili nas zakinuti za penal. 
- Šibicar
#45120 Re: Premijer liga BiH
Dead Man Walking wrote:Samo suspenduj, pa ce se zamisliti ko ce nam opet dati preostar crveni ili nas zakinuti za penal.
- cpu_fan
#45121 Re: Premijer liga BiH
Pravi primjer kokošara ! Jajare
- BHF_Manijak
#45122 Re: Premijer liga BiH
Bas me interesuje kada ce se poceti kaznjavati suci koji idu u korist zrinjskog. Zasada dva prosla apsolutno bez kazne. Ali valjda je samo jedan pravi i istinski konkurent, za ovog drugog vas zaboli qrac kakve im se stvari gledaju kroz prste. 
-
Dead Man Walking
#45123 Re: Premijer liga BiH
Mudogriz level: Beli.cpu_fan wrote:Pravi primjer kokošara ! Jajare
-
bjelave
#45124 Re: Premijer liga BiH
Pokusavaju da sebe i vas operu ali tako trapavo i providno da smo potvrduju da je rijec o sistemskom kriminalu a ne tek o nekoliko korumpiranih sudija.Ricken wrote:
Slažem se bjelave da nije prirodno da se objavljuju razlozi suspenzije,
Sto ne saopstise prosle godine koga je Jakupovic materijalno ostetio u derbiju pa je suspendiran do kraja sezone?
-
bjelave
#45125 Re: Premijer liga BiH
Halo objektivni, proslo kolo je suspendiran Jamak da ne bi mogao igrati na Grbavici.To ste zaboravili ali kukate za pirica. Nikad vam dosta.BHF_Manijak wrote:Bas me interesuje kada ce se poceti kaznjavati suci koji idu u korist zrinjskog. Zasada dva prosla apsolutno bez kazne. Ali valjda je samo jedan pravi i istinski konkurent, za ovog drugog vas zaboli qrac kakve im se stvari gledaju kroz prste.