Sirija

Locked
sumirprimus

#45101 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:
sumirprimus wrote:bas lijepo planiraju, u sukobu sa svima...
nije ni cudo sto nemaju drzavu---
Barzani mijenja pristup. On je sada deklarativno dobar sa svima. :thumbup:

A slazem se da ih je politika 'sami protiv svih' debelo kostala u proslosti...

Cak je i zadrti PKK malo smeksao...
u sirij im je malo nezgodnije..priznaces....crno se pise ko god prodje u finale...il ce bit kakav dejton...ko zna...
sumirprimus

#45102 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Fakat, zna li se pouzdano koliko se ljudi izvuklo...?
opcija a debela dama jos nije zapjevala...
opcija b jedni lizu rane,drugi sram...?
Co0l

#45103 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Inace, drago mi je da su se borci SAA izvukli iz bolnice, veci dio...

Ne zelim nikome da bude okruzen na malom prostoru i da ga svuda okolo vrebaju ljudi zeljni osvete. Ne zelim to ni ISILovcima, a kamoli kome drugom.
Koliko ih se izvuklo?

P.S.Vidis da nikog ne zanimaju vijesti vezane za Kurde osim da te ismijavaju :D .Ne budi dosadan :kiss:
Challenger__

#45104 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:P.S.Vidis da nikog ne zanimaju vijesti vezane za Kurde osim da te ismijavaju :D
Netačno.
Challenger__

#45105 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

pouzdan izvor, upravo:
#Syria: Heroic soldiers liberated from #Jisr Al-Shugour Hospital arrive now in #Lattakia 1:52 am: Heavy gunfire to celebrate their arrival
ali ni on ne piše koliko...
sumirprimus

#45106 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:pouzdan izvor, upravo:
#Syria: Heroic soldiers liberated from #Jisr Al-Shugour Hospital arrive now in #Lattakia 1:52 am: Heavy gunfire to celebrate their arrival
ali ni on ne piše koliko...
koji ako je jedan od ona dva ruska cesto netacno...
a i slika vrijedi tisucu rijeci... :skoljka:
dragma
Vozim: Pješe

#45107 Re: Sirija

Post by dragma »

sarajevoxxxx wrote:
dragma wrote:Telefonski razgovor sa pukovnikom Mahmoud Sabhom, jednim od preživjelih oficira iz Jisr Al Shughour bolnice.

@Saxx ako si online možeš li nam molim te ukratko prevesti o čemu govori?

Inače ime pukovnika Mahmouda je poznato javnosti zbog navodnog snimka presretnutog razgovora iz prošle godine u kojem on izdaje naredbu za korištenje hemijskog oružja u Idlib i Hama provinciji.
Na početku rekao da je napad bio žestok, da su stranci nearapi učestvovali u napadu, da ga je zvao lično Bešar Al Asad i pitao ga za moral vojnika.Kazao da mu je bila posebna čast što ga je nazvao Al Asad, poželio mu dug život, rekao da vodi časnu borbu i da je na istini, da je on spreman ponovo vratiti se da nastavi izvršavati svoju obavezu prema domovini itd.

Nije spominjao broj poginulih, ranjenih, ništa.Niti koliko ih se izvuklo, na koji način, djeluje iscrpljeno :-)
Znači ništa bitno.

Ne znam jel' žalosno ili smiješno da kreten priča takve budalaštine u trenutku kada svi (prvenstveno porodice vojnika) osluškuju i čekaju vijesti u vezi dešavanja oko bolnice :-)

Hvala ti drug :thumbup:
Last edited by dragma on 23/05/2015 01:01, edited 1 time in total.
Co0l

#45108 Re: Sirija

Post by Co0l »

Za sad se kao najtacniji pokazao ovaj izvor:
arman1 wrote: Prilikom izvlačenja 2 pripadnika SAA poginula, a nekoliko ranjeno. Niko nije zarobljen.
Howitzer

#45109 Re: Sirija

Post by Howitzer »

A opet nešto razmišljam što noću nisu krenuli u proboj, smanjena vidljivost, mnogo više načina da se zakloniš, sumnjam da rebeli imaju night vision pa da ih uprate, a svaki rebel da ima taman posla. Ovako u sred bijela dana, pomalo naivno, ono što bi se reklo naizvolite.
sarajevoxxxx

#45110 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Od Wadi Deifa do bolnice u Džisr Eš-Šuguru... promo video ''Ariha, zadnja operacija''

sumirprimus

#45111 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Co0l wrote:Za sad se kao najtacniji pokazao ovaj izvor:
arman1 wrote: Prilikom izvlačenja 2 pripadnika SAA poginula, a nekoliko ranjeno. Niko nije zarobljen.
nadam se da ne ide u kladionicu,sta god napise profula...
vivaldi

#45112 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Howitzer wrote:A opet nešto razmišljam što noću nisu krenuli u proboj, smanjena vidljivost, mnogo više načina da se zakloniš, sumnjam da rebeli imaju night vision pa da ih uprate, a svaki rebel da ima taman posla. Ovako u sred bijela dana, pomalo naivno, ono što bi se reklo naizvolite.

mislim da zdrave logike u siriji i iraku nema vec odavno...kako tek sada zvuce smjesno one teheranske prijetnje izraelu..
Challenger__

#45113 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ako se ne varam, odgovornost za bombaški napad na šiitsku džamiju u gradu Qatif (istok KSA) preuzela je tzv. "Islamska država".

EDIT: ne varam se.
insomnia78

#45114 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Howitzer wrote:A opet nešto razmišljam što noću nisu krenuli u proboj, smanjena vidljivost, mnogo više načina da se zakloniš, sumnjam da rebeli imaju night vision pa da ih uprate, a svaki rebel da ima taman posla. Ovako u sred bijela dana, pomalo naivno, ono što bi se reklo naizvolite.
Zato sto ni oni ne bi vidjeli gdje idu?
Challenger__

#45115 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

#USA @SenJohnMcCain to #CNN: 75% of Coalition air raids on #ISIS in #Syria & #Iraq return to bases with bombs still loaded on jets...
insomnia78

#45116 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:
#USA @SenJohnMcCain to #CNN: 75% of Coalition air raids on #ISIS in #Syria & #Iraq return to bases with bombs still loaded on jets...
Ma sjebaju Obamu
Cuj oni se zalazu za slanje 10 000 americkih vojnika u Irak :lol:
Nigdje ja nisam vidio taj podatak za avione
Imas link?
Haman

#45117 Re: Sirija

Post by Haman »

Ovi ekstremisti imaju odlicnu logistiku. Njima nista ne fali: hrana, odjeca, obuca a naoruzanje redovno pristize. Cudim se da to mocnici ne sprijece, jer je to najlaksi nacin da ih pobijede.Zracni udari mozda samo se to rijetko cini, a sta se gadja to je posebna prica. Oni treba da sruse Asada, drugi to ne mogu i usput da iskopromitiraju islam kao vjeru do maksimuma.
Last edited by Haman on 23/05/2015 04:07, edited 1 time in total.
Challenger__

#45118 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote: Nigdje ja nisam vidio taj podatak za avione
Imas link?
:arrow: LINK
insomnia78

#45119 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:
insomnia78 wrote: Nigdje ja nisam vidio taj podatak za avione
Imas link?
:arrow: LINK
Jesi svjestan da googl za ovu vijest "izbacuje" jedino tvit od ovog lika?
Na CNN-u postoje dva teksta o McCainu i ni u jednom se ne spominje ovo sa avionima
Iznenadilo me je kad sam vidio jer sam malo prije toga procit'o intervju sa njim na CNN-u i to nisam vidio
Takodje na CNN-ovom twitteru ne postoji ovo sto on prenosi, ili barem ja nisam nasao
McCain jeste ispljuv'o Obamu i ne samo on
Par senatora smatra da je operacija fijasko i da se moraju poslati trupe u Irak (govori se o 10 000 ljudi) ali cini se da je u pitanju predizborna jer se Obama pritiska da naredi slanje a americka javnost je jos uvijek vecinski protiv
Challenger__

#45120 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Pretpostavljam da je lik prenio ono što je McCain izjavio za TV, a nije navedeno u printanom rezimeu intervjua. Znajući ovog tviteraša nema nikakve osnove misliti da je to izmislio. Vjerujem da je McCain to rekao.

Image

Placebo je ova "borba protv ISIL-a", polako, shvatićeš.
insomnia78

#45121 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:Pretpostavljam da je lik prenio ono što je McCain izjavio za TV, a nije navedeno u printanom rezimeu intervjua. Znajući ovog tviteraša nema nikakve osnove misliti da je to izmislio. Vjerujem da je McCain to rekao.

Image

Placebo je ova "borba protv ISIL-a", polako, shvatićeš.
Aha, CNN nije nas'o za bitno da spomene tako vaznu stvar
Da je americki senator stvarno izjavio to mediji bi se uzarili
Moj @cheli, nikad neces nauciti

PS: taj isti tvoj, pouzdani tviteras pise kako Esma i djeca uskoro bjeze u London :lol:
Challenger__

#45122 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

OK Nesanice. Obuma se bori protiv ISIL-a, nema šta da se brineš.

Laku noć.
insomnia78

#45123 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Nije to poenta
Poenta je da po ko zna koji put pokusavas "poentirati" sa izmisljenom vijesti
Ako ti je jedan od pouzdanijih ljudi ovaj ja bi se na tvom mjestu dobro zamislio o pouzdanosti informacija sa kojim raspolazem

A borba je takva kakva je, za sada
Pojedini senatori pokusavaju Obamu gurnuti u vatru sa donosenjem odluke o kopnenim trupama
a ko sto rekoh, ima link na istrazivanje javnog mijenja upravo na tom clanku sa senatorom, javnost nije bas raspolozena, za sada, da salje ponovo ljude u Irak
Challenger__

#45124 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Čovječe dragi, kakva "izmišljena vijest". Riječ je o tvitu. Teško je povjerovati da je lik vijest izmislio a meni ne pada na pamet gledati višesatne odborske rasprave koje prati takva vrsta ljudi. Ne kažem ja da je pouzdan nego da ne vjerujem da je u stanju da tako bitnoj osobi pripiše takvu rečenicu.

A kakvi su rezultati "borbe protiv ISIL-a" pišu i ozbiljni američki mediji, a oni su na tragu mojih teza: slabljenje ISIL-a je mit. Šta više, višestruko je ojačao od kako je počela "intervencija" samozvane "koalicije".
insomnia78

#45125 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Da, rjec je o tvitu koji je jedini on na citavom internetu prenio
Niko, niti jedan medij, posebno ne CNN na koga se on referira, nije nigdje spomenuo tu vijest
Senator McCane je preozbiljan sagovornik i informacija o 75% bombi vracenih u bazu je preozbiljna da bi prosla neprimjeceno

Umjesto sto siris teorije procitaj na CNN-u sta senator stvarno kaze u vezi sa situacijom kontra Daesha
Procitaj i na senatorovom profilu sta misli o poruci Rusiji koju Amerika salje
Neboj se neces postati republikanac :lol:

Bjezi odoh spavati
Ustajem u pola sedam :lol:
Locked