Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
r_faruk
#45076 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne po mojim, no po tvojim... ti si spominjao bitne drzave. Prvo Ameriku pa Madjarsku i Rumuniju.
Gsje god sam ukucao nasao sam da je dozvoljeno za Dansku i Finsku. Cak za Finsku pise da nije ni regulisano eksplicitno, no da se na osnovu drugih clanova zakljucuje da moze. Ljudima nije ni trebao zakon za te gluposti.
Takvi zakoni trebaju samo nama jer smo stoka.
Takodjer, sljedeci put zovi policiju kada te zaobidje neko na motoru, a u Europi... ne znam sta ces tamo, zagradi ga da ne moze proci.
Gsje god sam ukucao nasao sam da je dozvoljeno za Dansku i Finsku. Cak za Finsku pise da nije ni regulisano eksplicitno, no da se na osnovu drugih clanova zakljucuje da moze. Ljudima nije ni trebao zakon za te gluposti.
Takodjer, sljedeci put zovi policiju kada te zaobidje neko na motoru, a u Europi... ne znam sta ces tamo, zagradi ga da ne moze proci.
Last edited by r_faruk on 19/09/2023 18:30, edited 1 time in total.
- canvra888
#45077 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo nama treba, a u Francuskoj hladno donijeli regulativu da je zabranjenor_faruk wrote: ↑19/09/2023 18:24 Ne po mojim, no po tvojim... ti si spominjao bitne drzave. Prvo Ameriku pa Madjarsku i Rumuniju.
Šta ćemo i sa Njemačkom, to i oni levati pa zabranili? Još uz to, Švicarska, Danska, Češka i Finska asli sve levatske države.
I da, ja sam spomenuo SAD, Mađarsku i Rumuniju ja nisam prvi spomenuo, nego ti.
-
r_faruk
#45078 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Procitaj clanak do kraja i procitaj sta je bilo poslije. U Francuskoj je trajala studija o lane splitting/filtering-u pet godina i trajace do 2024. 2021 su ukinuli lane spliting pa sad ponovo odobrili dok ne zavrsi istrazivanje. Zar ti stvarno nije dovoljan podatak da je u vecini EU zemalja dozvoljeno?
Kao sto rekoh, telefon u ruke i prijavljuj, a po Europi ih blokiraj.
Kao sto rekoh, telefon u ruke i prijavljuj, a po Europi ih blokiraj.
- canvra888
#45079 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
"The French authorities had expected to use the study as justification to legalize the practice across the entire country but, instead, they announced the end of the period of quasi-legalized lane splitting. As before, riders could be fined €135 and be docked three points on their license. (A loss of 12 points over a specific period will result in suspension.)"
Eto šta piše pri kraju članka. Dakle, trenutno je i dalje ilegalno.
Po FEMA-i (a ona bi trebala biti relevantna, jer joj je i samoj svrha služba motoristima), u Njemačkoj, Francuskoj, Češkoj, Finskoj i Danskoj nije dozvoljeno. Još tu dodaj i Švicarsku. To nisu banana države i dovoljan su argument da na ovo pitanje nema konsenzusa. Dakle, poštuj zakone države u kojoj se nalaziš.Zar ti stvarno nije dovoljan podatak da je u vecini EU zemalja dozvoljeno?
Tamam posla da nekog blokiram, nisam, niti ću. Policiju bih i zvao kad bi postojalo bilo kakvih naznaka da ih zanimaju takve stvari i da prolazi njihov prag zbog čega se vrijedi pokrenuti. Opasnije i veće prekršaje ignorišu, a da se za ovo počešu, tamam posla.Kao sto rekoh, telefon u ruke i prijavljuj, a po Europi ih blokiraj.
U Evropi mi se nikad i nije desila ovakva situacija.
- skrbavi-admin
#45080 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jesi smor jebotehljeb i tesko onom ko je tebe ozenio 
- canvra888
#45081 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zovu te guzice na pranje... a možda i banovići, ko će više upratiti
-
r_faruk
#45082 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Taj clanak je iz marta 2021. One 2021 koju sam spominjao maloprije i koja je dio istrazivanja. Mislim da poslije ovoga stvarno ne vrijedi vise raspravljati sa tobom.canvra888 wrote: ↑19/09/2023 19:18"The French authorities had expected to use the study as justification to legalize the practice across the entire country but, instead, they announced the end of the period of quasi-legalized lane splitting. As before, riders could be fined €135 and be docked three points on their license. (A loss of 12 points over a specific period will result in suspension.)"
Po FEMA-i (a ona bi trebala biti relevantna, jer joj je i samoj svrha služba motoristima), u Njemačkoj, Francuskoj, Češkoj, Finskoj i Danskoj nije dozvoljeno. Još tu dodaj i Švicarsku. To nisu banana države i dovoljan su argument da na ovo pitanje nema konsenzusa. Dakle, poštuj zakone države u kojoj se nalaziš.Zar ti stvarno nije dovoljan podatak da je u vecini EU zemalja dozvoljeno?
Tamam posla da nekog blokiram, nisam, niti ću. Policiju bih i zvao kad bi postojalo bilo kakvih naznaka da ih zanimaju takve stvari i da prolazi njihov prag zbog čega se vrijedi pokrenuti. Opasnije i veće prekršaje ignorišu, a da se za ovo počešu, tamam posla.Kao sto rekoh, telefon u ruke i prijavljuj, a po Europi ih blokiraj.
- skrbavi-admin
#45083 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
shvatio sam ja davno da su drugaciji arsini za banove al da se toliko stiti jedan smetljar od coeka je cudo
...i sto je najgore lose informisan smetljar jer tebi nazalost ja to ne radim. a imam sav respekt prema tim krvnickim radnicima za razliku od tebe.. otro si me ko tariguz supak evo sav sav usplahiren.
- canvra888
#45084 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moja greška onda, ali i dalje ostaju sve pobrojane države.r_faruk wrote: ↑19/09/2023 19:31Taj clanak je iz marta 2021. One 2021 koju sam spominjao maloprije i koja je dio istrazivanja. Mislim da poslije ovoga stvarno ne vrijedi vise raspravljati sa tobom.canvra888 wrote: ↑19/09/2023 19:18
"The French authorities had expected to use the study as justification to legalize the practice across the entire country but, instead, they announced the end of the period of quasi-legalized lane splitting. As before, riders could be fined €135 and be docked three points on their license. (A loss of 12 points over a specific period will result in suspension.)"
Po FEMA-i (a ona bi trebala biti relevantna, jer joj je i samoj svrha služba motoristima), u Njemačkoj, Francuskoj, Češkoj, Finskoj i Danskoj nije dozvoljeno. Još tu dodaj i Švicarsku. To nisu banana države i dovoljan su argument da na ovo pitanje nema konsenzusa. Dakle, poštuj zakone države u kojoj se nalaziš.
Tamam posla da nekog blokiram, nisam, niti ću. Policiju bih i zvao kad bi postojalo bilo kakvih naznaka da ih zanimaju takve stvari i da prolazi njihov prag zbog čega se vrijedi pokrenuti. Opasnije i veće prekršaje ignorišu, a da se za ovo počešu, tamam posla.
- vjeshalica
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#45087 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Je li ovo opet Respo reinkarnirao? Opasno mi baca na njegove shizofrene postove.

- vjeshalica
- skrbavi-admin
#45089 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ugl raji koja vozi motore.... zavidim vam 
zato se sklanjam zato pustam... vas dijeli nekoliko kv centi od smrti
zato se sklanjam zato pustam... vas dijeli nekoliko kv centi od smrti
-
kakaljin
#45090 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije ovo je auto, a prica se o motoruvjeshalica wrote: ↑19/09/2023 19:36 Jel to? Jel to?
https://www.instagram.com/reel/CxXa1vBr ... FiZDMwYg==
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#45091 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A koja je razlika??kakaljin wrote: ↑19/09/2023 20:02Nije ovo je auto, a prica se o motoruvjeshalica wrote: ↑19/09/2023 19:36 Jel to? Jel to?
-
kakaljin
#45092 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa razlika sto je na snimku auto a ovdje se cijelo vrijeme prica o motoru.
- konektovan
#45093 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
kakaljin
#45094 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja nisam motorista ali sto se mene tice ok je da Motorista to uradi i uvijek cu ga pustiti da me prodje sto prije radi svoje i njegove sigurnosti.
- konektovan
#45095 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
kakaljin
#45096 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A sto bi cekao red, kada Moze bez problema proci. Ne vidim nikakav problem da obidje kolonu. PA i svrha motora je da se mozes povuci i proci sto prije da ne cekas. Ja iskreno zavidim motoristima na tome sto to mugu izvesti a ja sa autom ne mogu proci tako lako sporace koji sporo voze ispod ogranicenja i prave guzvu na cesti.
- konektovan
#45097 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakve veze imaju sporaci na cesti za zaobilazenjem kolone..?!
Fakat imam tolerancije prema njima..ali evo slucaj danas. U koloni na naplatnoj, ne jedan nego vise njih..nas zaobilaze. Ja mogu cekati, oni ne mogu??
Da je jedan bio, ne bi mi smetalo...ali grupa njih mi je vec podigla pritisak.
U voznji im uvijrk ostavljam prostor tako sto idem krajnje desno, da me prodju..cak i tamo gdje je puna bez ikakvih problema.
Ali ova zaobilazenja kolona, isto mi dodje kao i ovaj lik sa klipa na granici..
Fakat imam tolerancije prema njima..ali evo slucaj danas. U koloni na naplatnoj, ne jedan nego vise njih..nas zaobilaze. Ja mogu cekati, oni ne mogu??
Da je jedan bio, ne bi mi smetalo...ali grupa njih mi je vec podigla pritisak.
U voznji im uvijrk ostavljam prostor tako sto idem krajnje desno, da me prodju..cak i tamo gdje je puna bez ikakvih problema.
Ali ova zaobilazenja kolona, isto mi dodje kao i ovaj lik sa klipa na granici..
- Laplace
#45098 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko brzo juri ka granici, ne bih isključio da neki od policajaca (brz na obaraču) pomisli da je ovo mogući teroristički napad ili neki teški kriminalac pokušava pobjeći preko granice.vjeshalica wrote: ↑19/09/2023 19:36 Jel to? Jel to?
Jedino su od ovoga gori oni koji su mu ostavili prostor da se ubaci.
- Laplace
#45099 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U broju točkova.
- kabal1337
#45100 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa ne radi us army na granicnom prelazuLaplace wrote: ↑19/09/2023 22:38Koliko brzo juri ka granici, ne bih isključio da neki od policajaca (brz na obaraču) pomisli da je ovo mogući teroristički napad ili neki teški kriminalac pokušava pobjeći preko granice.vjeshalica wrote: ↑19/09/2023 19:36 Jel to? Jel to?
Jedino su od ovoga gori oni koji su mu ostavili prostor da se ubaci.