BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
bosnian batman

#45076 Re: BHTelecom All About

Post by bosnian batman »

studiorum_tuzlaensis wrote:
bosnian batman wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:
zar nije svugdje tako?
NIJE
na haloo i izi plaćaš samo poziv !! i imaš sat priče džaba
na haloo 0,09 a na izi 0,07
Molim te da ne iznosiš lažne činjenice, to vrijedi samo u mreži Haloo, znači kad nazoveš izvan, skine ti 30 feninga odma.
naravno da je u mreži, ali SA SVIM brojevima iz mreže, dakle 1000 puta bolje od najbrojeva bht gdje plaćaš po minuti a ne po pozivu i gdje imaš samo 2 najbroja

kakvih 0,30 o čemu buncaš
0,18 je po minuti na haloo za ostale mreže
mirza_15

#45077 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

1243 strana jednog drugog provajdera na ovom forumu. Pocetak stranice. Zasto je pristup tamo jedan, a ovdje drugi? Ovdje ne samo da moze o drugim operaterima nego se mogu i vrijedjati drugi forumasi koji koriste usluge operatera iz naslova. Cak je jedan komentar sa uvredom i moj u kojem kazem da je post prijavljen obrisan, a nema nikakvog upozorenja. Ovaj lik je prekrsio nekoliko pravila foruma i zbog njega ja sada krsim jedan-komentarisem rad administracije-i rizikujem ban, ali moram da ukazem na ocigledno drugacije standarde na onoj i ovoj temi. Jos postoje teme na ovom forumu koje su namjenjene za ovakve rasprave i on zna za te teme kao i nekoliko drugih koji su se poveli za njim. Dobro, mozda je ono na 1243. stranici napisao jedan moderator, a moje zalbe razmatrao drugi, ali kriteriji bi morali biti ujednaceni! Necu vise komentarisati rad administracije, ali bih volio da se jasno definise mogu li ja upasti na teme drugih operatera, korisnike nazvati ovcama i glupim i promovisati neke trece operatera kao ovdje ili upozorenje sa 1243. stranice vazi za tog operatera, a na temi bh telecoma moze kako hoces? Ovo je moj prvi i posljednji komentar rada administracije. Znam da je zabranjeno i to nikada ne radim. Sada sam napravio izuzetak iako znam da rizikujem sankcije, ali jednostavno ovo ne mogu presutiti.
ing-ecc

#45078 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

bosnian batman wrote:
avaks wrote:
ing-ecc wrote:al je tarifa za Najbroj i dalje 5 pf :D
Poziv prema najbroju 0,12 feninga po minutu kakvih crnih 5 :run:
nije poziv !!! nego svaki minut 0,12 !!!!!
nije svaki minut 0,12 pf nego 1000 minuta je SAMO 5 pf :D
znači, ostvariš vezu i lapandaš :tooo: 1000 minuta al platiš samo 5 pf :P :P :P
bosnian batman

#45079 Re: BHTelecom All About

Post by bosnian batman »

ing-ecc wrote:
bosnian batman wrote:
avaks wrote:
Poziv prema najbroju 0,12 feninga po minutu kakvih crnih 5 :run:
nije poziv !!! nego svaki minut 0,12 !!!!!
nije svaki minut 0,12 pf nego 1000 minuta je SAMO 5 pf :D
znači, ostvariš vezu i lapandaš :tooo: 1000 minuta al platiš samo 5 pf :P :P :P
NE LAŽI RAJU !!!!!!!!!!!!!!!!!!
na klasičnom Mojmini 15 toga nema !!!!!

svaki minut 0,12

Image
ing-ecc

#45080 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

bosnian batman wrote:ma jašta malog resursa, tako malog da za samo 9 feninga mozes sat vremena pričat što je kod bhtelekom lopova nezamislivo jer oni naplacuju po minuti i kod najbrojeva kojeg opet mozes imat jedan, dva a na haloo sa svakim iz mreže za samo 9 feninga do sat priče
pošto ne znaš šta pitaš i pričaš evo ti malo pa se podsjeti svoje nesvjesti :lol:
Laertes

#45081 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

mirza_15 wrote:1243 strana jednog drugog provajdera na ovom forumu. Pocetak stranice. Zasto je pristup tamo jedan, a ovdje drugi? Ovdje ne samo da moze o drugim operaterima nego se mogu i vrijedjati drugi forumasi koji koriste usluge operatera iz naslova. Cak je jedan komentar sa uvredom i moj u kojem kazem da je post prijavljen obrisan, a nema nikakvog upozorenja. Ovaj lik je prekrsio nekoliko pravila foruma i zbog njega ja sada krsim jedan-komentarisem rad administracije-i rizikujem ban, ali moram da ukazem na ocigledno drugacije standarde na onoj i ovoj temi. Jos postoje teme na ovom forumu koje su namjenjene za ovakve rasprave i on zna za te teme kao i nekoliko drugih koji su se poveli za njim. Dobro, mozda je ono na 1243. stranici napisao jedan moderator, a moje zalbe razmatrao drugi, ali kriteriji bi morali biti ujednaceni! Necu vise komentarisati rad administracije, ali bih volio da se jasno definise mogu li ja upasti na teme drugih operatera, korisnike nazvati ovcama i glupim i promovisati neke trece operatera kao ovdje ili upozorenje sa 1243. stranice vazi za tog operatera, a na temi bh telecoma moze kako hoces? Ovo je moj prvi i posljednji komentar rada administracije. Znam da je zabranjeno i to nikada ne radim. Sada sam napravio izuzetak iako znam da rizikujem sankcije, ali jednostavno ovo ne mogu presutiti.
Ko Mirzu banuje, imaće posla sa mnom.
bosnian batman

#45082 Re: BHTelecom All About

Post by bosnian batman »

ing-ecc wrote:
bosnian batman wrote:ma jašta malog resursa, tako malog da za samo 9 feninga mozes sat vremena pričat što je kod bhtelekom lopova nezamislivo jer oni naplacuju po minuti i kod najbrojeva kojeg opet mozes imat jedan, dva a na haloo sa svakim iz mreže za samo 9 feninga do sat priče
pošto ne znaš šta pitaš i pričaš evo ti malo pa se podsjeti svoje nesvjesti :lol:
i šta ti tu nije jasno
ing-ecc

#45083 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

bosnian batman wrote:
ing-ecc wrote:
i šta ti tu nije jasno
meni je sve jasno samo si ti nejasan!!! :-) zapamti SAMO 5 pf prema najbroju :P :P
bosnian batman

#45084 Re: BHTelecom All About

Post by bosnian batman »

al u qurcu
jesil ćorav ili nisi ja ne znam
ali da ne bi takvi lagali raju
eto gore crno na bjelo izvid iz cjenovnika bht za mini 15
bumerangss

#45085 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

mirza_15 wrote:
I to do 1+2+2+3=8 brojeva i svi izmedju sebe pricaju za 0,05 KM uspostave poziva i po 1.000 minuta svaki, plus 5 od njih dobije po 500 MB mobilnog interneta.

A ja nista od ovoga ne bih kucao da ne koristim bh telecom jer ne bih imao mobilnog interneta. Dokaz na stranici ranije.

Na happy-ju je 0,08 KM.
Samo bi bilo dobro da se tih 500 MB moze prebaciti na nekog drugog iz grupe jer moj komšija hoce da uveze u moj izbor moja tv full i 3 ultra broja svoj, zenin i sinov. On radi a sin je srednjoskolac i njima itekako treba taj net a zena je domacica prava minedrpuza jer iz kuce izlazi samo jednom mjesecno da plati racune :D i njoj bi tih 500 MB uvijek propadalo jer kuci ima wifi.

Omogucite da se taj net moze prebaciti na nekog drugog clana grupe!
hakazvaka

#45086 Re: BHTelecom All About

Post by hakazvaka »

@bosnian batman iskljucenje 15 dana off topic + vrijedjanje
gunner37

#45087 Re: BHTelecom All About

Post by gunner37 »

Za 15 KM 500 mega razgovori unutar 5 brojeva 5 Kpf, ako je nekom puno para, netreba mu mobitel.
neki

#45088 Re: BHTelecom All About

Post by neki »

dileja opet metastazirao...al nije dugo :lol:
pepeljara

#45089 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Raja kakav je ovaj ,sto ima na telecomu ?
http://www.gsmarena.com/lenovo_vibe_k4_ ... s-7802.php

Interesuje me samo simultalno koristenje net + pozivi.
Jel ima ko iskustva?
krakatoa

#45090 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

pepeljara wrote:Raja kakav je ovaj ,sto ima na telecomu ?
http://www.gsmarena.com/lenovo_vibe_k4_ ... s-7802.php

Interesuje me samo simultalno koristenje net + pozivi.
Jel ima ko iskustva?
Iskreno, Lenovo je smece. Do skora su isporucvali telefone sa virusnim bloatware-om i zbog toga su popili debelu kaznu. Takodjer, sistem im ne vrijedi ni jedne pare jer te neoptimizovan do bola. Za taj novac mozes puno bolje naci od provjerenih proizvodjaca a ne neki lenovi, oukitelovi, opi i sl.
avaks

#45091 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Pa da je smeće i nije, možda si ti imao nekih loših iskustava vala.
Inače su prošle godine bili najprodavaniji brend što se tiče PCova (ispred HP, Dell, Acer, Apple, Asus) a oni su i vlasnici Motorole...
Kakav li si ti sistem imao pa je toliko neoptimizovan, ne znam, ali Lenovo je strašno jak brand i ne znam na koje provjerene onda ciljaš pogotovo u tom cjenovnom rangu :-)
krakatoa

#45092 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

avaks wrote:Pa da je smeće i nije, možda si ti imao nekih loših iskustava vala.
Inače su prošle godine bili najprodavaniji brend što se tiče PCova (ispred HP, Dell, Acer, Apple, Asus) a oni su i vlasnici Motorole...
Kakav li si ti sistem imao pa je toliko neoptimizovan, ne znam, ali Lenovo je strašno jak brand i ne znam na koje provjerene onda ciljaš pogotovo u tom cjenovnom rangu :-)
Prvo, ako si ozbiljan korisnik koji se ne pali na Snapchat, igrice i ostale gluposti, imas Microsoft koji posjedije nevjerovatnu cloud podrsku, office paket, sigurnost i sl. Dalje imas Samsung koji je sa novom linijom proizvoda napravio revoluciju u nizem i srednjem cjenovnom rangu. Recimo J5 model ima spec kao neki manji flaghship (kamera pogotovo) a cijena mu je oko 300KM. Dalje tu je LG sa Magna, Bello2, Spirit linijom,... Na kraju krajeva imas uzeti i iphone 5 nov za 380 KM. Svi ovi nabrojani su ipred Lenova. Tacnije idu oni pa jedno dvadeset mjesta ispod pa tek Lenovo. Lenovo je kinez koji je kupio Motorolu a ne posjeduje ni M od iste. Software pun kineskog smeca kojem nikome ne sluzi osim da zagusi telefon. O bateriji da ne govorim. Kad je sistem neoptimizovan, ni HE Jablanica mu ne moze pomoci.
Laertes

#45093 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

krakatoa wrote:
Prvo, ako si ozbiljan korisnik koji se ne pali na Snapchat, igrice i ostale gluposti, imas Microsoft koji posjedije nevjerovatnu cloud podrsku, office paket, sigurnost i sl. Dalje imas Samsung koji je sa novom linijom proizvoda napravio revoluciju u nizem i srednjem cjenovnom rangu. Recimo J5 model ima spec kao neki manji flaghship (kamera pogotovo) a cijena mu je oko 300KM. Dalje tu je LG sa Magna, Bello2, Spirit linijom,... Na kraju krajeva imas uzeti i iphone 5 nov za 380 KM. Svi ovi nabrojani su ipred Lenova. Tacnije idu oni pa jedno dvadeset mjesta ispod pa tek Lenovo. Lenovo je kinez koji je kupio Motorolu a ne posjeduje ni M od iste. Software pun kineskog smeca kojem nikome ne sluzi osim da zagusi telefon. O bateriji da ne govorim. Kad je sistem neoptimizovan, ni HE Jablanica mu ne moze pomoci.
J5 :thumbup: Sve preporuke. LG x10 uzeo ženi, meščini još bolji, bar po karakteristikama, samo što ona ne koristi ni 10%.
krakatoa

#45094 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

Laertes wrote:
krakatoa wrote:
J5 :thumbup: Sve preporuke. LG x10 uzeo ženi, meščini još bolji, bar po karakteristikama, samo što ona ne koristi ni 10%.
Naravno. Jedino mu je mana sto je jeftin pa ljudi odmah okrecu glavu i misle da je isti kao neki ace ili mini od prije 4-5 godina. Ja prodajem taj model i prodao sam ih puno ali je problem upravo u cijeni jer ljudi misle da ce stopati, restartovati se i sl. Naravno hoce ako ga natrpas glupostima (i S7 stopa kad ima FB aplikaciju, snapchat, igrice i sl). Za normalnu upotrebu (Browser, mail, poslovne app i sl.) ovaj telefon je odlicn.
Adi-g

#45095 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

Pitanje za strucnjake iz BHTelecom.
Da li se moze uvezati u mojatv moj izbor preplatnik npr. mini 15paketa koji je clan porodice ali nije na istoj adresi kao preplatnik mojatv?
mirza_15

#45096 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Adi-g wrote:Pitanje za strucnjake iz BHTelecom.
Da li se moze uvezati u mojatv moj izbor preplatnik npr. mini 15paketa koji je clan porodice ali nije na istoj adresi kao preplatnik mojatv?
Svi prikljucci moraju biti na isto ime, a adresa moze biti druga. Na kraju ce dolaziti samo jedan racun. Znaci, za taj broj bi prvo trebalo izvrsiti prenos prikljucka na onoga ko vec posjeduje mojatv moj izbor. Do dva postpaida mogu biti u mojatv moj izbor plus 3 prepaida. Bitno je i to sto ce sve dolaziti na jedan racun.
bzlatko

#45097 Re: BHTelecom All About

Post by bzlatko »

bzlatko wrote:Pozdrav, moze li neko od ovih iz BHTelecom-a provjeriti gdje je zapelo pri popravku linije u Cazinu. Kvar je prijavljen prije 15-ak dana, i od tada nije bilo nikakvih aktivnosti na popravci. Oko desetak kuća je trenutno bez interneta i telefona. Tačna lokacija je Gornja Lučka, a brojevi su 037-540-xxx.

PS: Prošli mjesec je bila ista situacija, samo sto je popravak urađen nakon 13 dana.

Ima li ikoga?? 16. dan prođe, a još nikakve reakcije.
aditon

#45098 Re: BHTelecom All About

Post by aditon »

bumerangss wrote:
mirza_15 wrote:
I to do 1+2+2+3=8 brojeva i svi izmedju sebe pricaju za 0,05 KM uspostave poziva i po 1.000 minuta svaki, plus 5 od njih dobije po 500 MB mobilnog interneta.

A ja nista od ovoga ne bih kucao da ne koristim bh telecom jer ne bih imao mobilnog interneta. Dokaz na stranici ranije.

Na happy-ju je 0,08 KM.
Samo bi bilo dobro da se tih 500 MB moze prebaciti na nekog drugog iz grupe jer moj komšija hoce da uveze u moj izbor moja tv full i 3 ultra broja svoj, zenin i sinov. On radi a sin je srednjoskolac i njima itekako treba taj net a zena je domacica prava minedrpuza jer iz kuce izlazi samo jednom mjesecno da plati racune :D i njoj bi tih 500 MB uvijek propadalo jer kuci ima wifi.

Omogucite da se taj net moze prebaciti na nekog drugog clana grupe!
Ovo sam i ja pitao. Ako se kredit može prebacivati onda bi trebali omogučiti i da se MB prebacuju. Jer u konačnici za telecom ga dođe na isto, oni svakako poklanjaju svim članovima grupe po 500 ali ako dva od tri npr člana ne koriste iz ovog ili onog razloga te MB-te onda oni propadaju. Ako bi se mogli prebacivati, mogli bi se i iskoristiti...
kakabanja213

#45099 Re: BHTelecom All About

Post by kakabanja213 »

mirza_15 wrote:
Svi prikljucci moraju biti na isto ime, a adresa moze biti druga. Na kraju ce dolaziti samo jedan racun. Znaci, za taj broj bi prvo trebalo izvrsiti prenos prikljucka na onoga ko vec posjeduje mojatv moj izbor. Do dva postpaida mogu biti u mojatv moj izbor plus 3 prepaida. Bitno je i to sto ce sve dolaziti na jedan racun.
1. Da li se mogu u ovaj telekomov izbor uvezati 1 mini 15, 1 fiksni, 1 no Limit i 2 ultre.
2. Da li se mora potpisivati vremenski ugovor?
3. Ako mora, kakvi se penali placaju, ko placa penale, da li neka pojedinacna stavka moze povuci iz ovog izbora bez penala?
4. Da li ce na tom jednom racunu biti tacno (jednostavno) rasclanjeno ko je sta potrosio? Dosadasnji pojedinacni racuni su sve samo ne jasni.
krakatoa

#45100 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

kakabanja213 wrote:
mirza_15 wrote:
1. Da li se mogu u ovaj telekomov izbor uvezati 1 mini 15, 1 fiksni, 1 no Limit i 2 ultre.
2. Da li se mora potpisivati vremenski ugovor?
3. Ako mora, kakvi se penali placaju, ko placa penale, da li neka pojedinacna stavka moze povuci iz ovog izbora bez penala?
4. Da li ce na tom jednom racunu biti tacno (jednostavno) rasclanjeno ko je sta potrosio? Dosadasnji pojedinacni racuni su sve samo ne jasni.
1. DA
2. NE
3. odgovor pod 2.
4.DA i NE (dobićeš listing za uslugu MTV MojIzbor a sve rasčlanjeno imaš na postalu www.bhmobile.ba i www. bhtelecom.ba)
Locked