Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Film "Kad porastem, biću kengur" sastoji se iz tri isprepletene priče čija je radnja smještena na Voždovac. U prvoj priči, voždovački "urođenik" Braca pokušava da "zbari" Iris, manekenku iz centra grada. Iako se trude da ne budu "dva svijeta", oni to definitivno jesu. U drugoj priči, Šomi i Duje se klade na pobjedu engleskog fudbalskog kluba "Easthvich", u kome brani njihov školski drug, a protiv favorizovanog "Manchester Uniteda". U trećoj priči, Avaks i Hibrid provode dan u gluvarenju na krovu solitera u očekivanju da se nešto desi. Pobornici su filozofije "najrentabilniji sam kad sjedim kod kuće - nema prihoda, ali nema ni rashoda". Onda Avaks ugleda neobičnu pojavu na nebu.
Ovo je priča o mladim ljudima koji su na granici kada mladost prestaje - a ništa nisu uradili u svom životu. Svi oni bave se sporednim stvarima, pa čak i kad pokušavaju da unesu promjene u svoje živote, čine to na pogrešan način. Čekaju da ih nešto trgne iz učmalosti, ne shvatajući da se život, kao i duhovno zdravlje, ne dobija na poklon, već osvaja teškom borbom. Na Festivalu u Motovunu „Kad porastem biću Kengur“ je osvojio nagradu Propeler za najbolji film u regionu.
Gay SS-u krivo što nije mogao da gleda cuerpo koji je u najmanju ruku iste kvalitete kao ovaj drugi.
Pa sad pokušava sam sebe s karina surinami da uvjeri da je napravio dobru odluku što ga nije nastavio gledati, a nema pojma koliko je dobar film.
klosar pravi wrote:Gay SS-u krivo što nije mogao da gleda cuerpo koji je u najmanju ruku iste kvalitete kao ovaj drugi.
Pa sad pokušava sam sebe s karina surinami da uvjeri da je napravio dobru odluku što ga nije nastavio gledati, a nema pojma koliko je dobar film.
Klošar ponovno otkriva svoje pravo lice. Nomen est omen. Btw, moje znači pobjednik naroda. Nego što se s menom baviš, bavi se filmovima. Nešto si jutros na krivu nogicu ustao ili oduvek imaš dve leve.
P.S. Aha, vidim sad na drugoj temi šta je razlog. Satrale te žemske pa te okrenulo na agresivu kontra homoseksualaca. Razumljivo. Bruda, izdrži! Idem sad naći ono friends and foes. Pa-pa!
klosar pravi wrote:Gay SS-u krivo što nije mogao da gleda cuerpo koji je u najmanju ruku iste kvalitete kao ovaj drugi.
Klošar ponovno otkriva svoje pravo lice. Nomen est omen. Btw, moje znači pobjednik naroda. Nego što se s menom baviš, bavi se filmovima. Nešto si jutros na krivu nogicu ustao ili oduvek imaš dve leve.
P.S. Aha, vidim sad na drugoj temi šta je razlog. Satrale te žemske pa te okrenulo na agresivu kontra homoseksualaca. Razumljivo. Bruda, izdrži! Idem sad naći ono friends and foes. Pa-pa!
Problem je što si bolesnik za forumom i znamo i ja i ti kao i ostatat uvaženih forumaša da je opet nešto jace od tebe i klikneš da vidiš šta je napisano.
Kakva filmčina! Jezoviti psihološki horor koji izvrčući klišeje i klasične teme horor filmova (duhovi, kultovi) stvara film koji istinski
plaši, ali i progovara o mnogo kompleksnijim temama kao što su žalost, krivnja,mentalna bolest, opsesija i roditeljska anksioznost. Obavezno pogledati i za ljubitelje horora, ali i za sve ostale. Toni Collette je fenomenalno odradila posao.
edit: Vidim da smo Johnny i ja na istim valnim dužinama u ovom slučaju.
Po tvom ovom rezimeu sam uzeo da pregledam, nisam se odavno ovako sjebao gledajući film. Da se razumijemo, film je fenomenalan, ali nije za osobe sa slabim želudcom. Sve vrijeme gledajući, jeza me hvatala, želudac mi se čini mi se pomjerio, imam nekakav "kamen". Valja zaspat sad poslije ovog
- If you're serious about making a run for it - I'm in.
- I thought you were a loner?
- Can't be done alone. Besides, you have a weakness that could be useful to me.
- And what's that?
- Compassion.
Black swan wrote:ja kad sam preporučavao magdalene sestre ljudi mi se smijali
I ti si četnička lezbijka.:ppp Eno pape, sapire se u Irskoj, do unatrag osamdesetih godina prošlog stoljeća (!?) su djevojke kao u Magdalene Sisters slali u samostane. No, djevojka u filmu sa svijećnjakom načini više bunta od svih rock bendova Balkana unatrag deset godina.
Vrhunski film, najtoplija preporuka. Romantična drama o prijateljstvu povučenog petnaestogodišnjaka koji je tek na početku srednje škole i dvoje tinejdžera koji ju završavaju. Charlie (L. Lerman) je pametan i pokušava naći svoje mjesto u školi, ali druga djeca ga maltretiraju i ne prihvaćaju. Slučajno upozna starijeg Patricka (E. Miller) i njegovu polusestru Sam (E. Watson), koji ga prihvate...
Stephen Chbosky napisao je roman i scenarij prema kojem je snimljen ovaj film, a i režirao ga je. Kritičari i novinari pozitivno su ga ocijenili na mnogobrojnim filmskim festivalima na kojima je osvojio dosta nagrada i nominacija.