BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
prelivoda

#45001 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

bosnian batman wrote:
prelivoda wrote:Da država ne upravlja tržištem sad bi imali 100 telekom operatera, a nemamo. Država je vlasnik (suvlasnik) dva telekom operatera, prema tome i te kako je upletena.
nova glupost ha
nema novih telekom operatera, kojima inače niko ne brani dolazak u BH, jer je trziste malo i neinteresantno gigantima, mada ima naznaka ulaska njemačkog t_mobila preko mtela odnosno kupovinom matičnog srbijanskog operatera, a ako to bude onda ga je bhtelekom tek popušio
mada je nacionalno torovska svijest takva a i bosanska beskrajna glupost raje, da kad bi se sutra pojavio novi operater koji bi prepolovio cijene, ono bi nesto vrtilo glavom i sumnjalo da ga nece neko nesto zajebat, valjda ih kroz istoriju svi guzili na svim poljima pa nepovjerljivi, te ostalo vjerno svom torovskom operateru koji ga uredno klepa po usima i sebi djeli super plate
jer i sad imaju povoljnjji od bhtelekoma, to je npr. i halo i izimobil, pa raja opet neće da ih napusti iz njima znanih razloga
Ako je to tako kao što ti veliš, zašto bi itko kupovao BH Telecom za veliku lovu, kad može za male pare da "otvori" novu firmu i krene izpočetka sa dobrom uslugom i dobrim cijenama.
Telekom tržište je regulirano na puno komplikovaniji način, ne baš tako jednostavno kao što ti misliš. Nije to obična "piljara".
bosnian batman

#45002 Re: BHTelecom All About

Post by bosnian batman »

nemas ti pojma jer si sam sebi eto kontradiktoran, upravo sto to nije piljara nikome se ne isplati da kreće ispočetka i gubi vrijeme gdje će ga sve skuplje doći nego da kupi nekog već postojećeg operatera koji vec ima krdo ovaca, kod nas pogotovo nacionalno obojenih, kojeg bi tesko mogao pridobiti čak i da ponudi duplo niže cijene, odnosno bio bi to dug proces trosenja para, vremena i resursa a to na zapadu niko nema na bacanje, uostalom čitaj drugi dio mog prethodnog posta
sreca je ovih bht uhljupa sto smo malo trziste neinteresantno globalnim gigantima, davno bi oni otisli na bubanj, i s druge strane sto su partijske pajdose i familije pozaposljavali u bhtelekomu pa je normalno da nece protiv svojih, zato i izbjegavaju privatizaciju javnih preduzeca, vidi kolika je frka oko sarajevo osiguranja, zajaukali uhljebi i uhljupi sto ce bit privatizovani
prelivoda

#45003 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

bosnian batman wrote:nemas ti pojma jer si sam sebi eto kontradiktoran, upravo sto to nije piljara nikome se ne isplati da kreće ispočetka i gubi vrijeme gdje će ga sve skuplje doći nego da kupi nekog već postojećeg operatera koji vec ima krdo ovaca, kod nas pogotovo nacionalno obojenih, kojeg bi tesko mogao pridobiti čak i da ponudi duplo niže cijene, odnosno bio bi to dug proces trosenja para, vremena i resursa a to na zapadu niko nema na bacanje, uostalom čitaj drugi dio mog prethodnog posta
sreca je ovih bht uhljupa sto smo malo trziste neinteresantno globalnim gigantima, davno bi oni otisli na bubanj, i s druge strane sto su partijske pajdose i familije pozaposljavali u bhtelekomu pa je normalno da nece protiv svojih, zato i izbjegavaju privatizaciju javnih preduzeca, vidi kolika je frka oko sarajevo osiguranja, zajaukali uhljebi i uhljupi sto ce bit privatizovani
Najbolji argument ti je kad napišeš "nemaš ti pojma". Očigledno je da ti imaš, pa se sa tobom bez veze raspravljati :)
The BEN10

#45004 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

Šta ovo jako znači: mini15 će koštati 15 KM/mjesečno ili da treba biti istaknuto da je bez PDV-a!?
http://www.avaz.ba/clanak/238586/cijene ... i-smanjene
BH Telecom d.d. je izvršio redizajn ponude post-paid tarifnih modela. Cijena mjesečne pretplate se nije promjenila, ali je u cijenu mjesečne pretplate uključen veći bonus, odnosno uključena je određena količina mobilnog interneta. Takođe, snižene su cijene poziva prema određenim destinacijama, pa je za korisnike tarifnog modela „moj Mini 15“ cijene poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 11%, dok je cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH snižena za 17 %, za tarifne modele „moj Midi30“, „moj Maxi 50“ i „moj Mega 100“ cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH je snižena od 25% do 30%.
Agencija je konstatovala da operatori na web stranicama kao i reklamnim kampanjama navode cijene bez PDV-a, uz obavještenje da su cijene bez PDV-a, a koje se navodi na kraju teksta i teško je uočljivo.
sencobih

#45005 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

bosnian batman wrote:reče čojk glupost i osta živ, kake veze ima država i telekom tržište
bhtelekom u prošloj godini izgubio 120 hiljada ultra korisnika i ta tendencija se nastavlja i onda ti meni tako pametan sad reci ako opadnu prihodi kako to ne moze bht bit na nuli ili cak u gubitku, a na drugoj strani rastrosnost i 3500 zaposlenih i dalje stoji na rashodovnoj strani, plus sto iz godine u godinu je dobit koja ide u budžet sve manja i manja
bezbeli je svih 120 000 prešlo na tvoj izi ?
pepeljara

#45006 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Imam pitanje za nekog iz Telecoma, a i ostale ako znaju.

Nedzarici, semafor kod skretanja kod fis-a, u ogradjenom prostoru ima cirka 30 auta (mozda manje nisam brojao) sve skoda fabia 1, lada niva bez registracie ,i tu su vec duzi period trunu. Ne izgledaju bas rashodovano, nego bas u voznom stanju, ali u prasini..
sada mene interesuje zasto se te skode ne prodaju , odnosno ta auta ?

Realno svaka firma to treba da radi, a ne da ceka da propadnu i proda ih po 200 km, nego dok nesto vrijede ?

Mene licno interesuje lada niva, pa da vidim ocel biti kakvih tendera sto prije.. Fakat dugo stoje, umjesto da se rashoduju, prodaju (dodatna sredstva, za bil osta ).

hvala.
mirza_15

#45007 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ne znam sto ga citirate. Jasno je o kome se radi. Nacin pisanja, izi... Samo mu dajete na vaznosti. Btw dobit bh telecoma u 2015-toj je veca nego u 2014-toj dok je dobit m:tela npr. drasticno pala. Generalno je trziste telekomunikacija bilo u padu posljednjih godina i ove godine se tek stabilizuje. Jedan od razloga za to su ott platforme koje odnjele ogroman dio prihoda telekomunikacionim kompanijama. Stranci vec sada imaju udjela u mobilnoj pa ja nesto ne vidim veliki pad cijena.
mirza_15

#45008 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

pepeljara wrote:.
Bude s vremena na vrijeme oglas za prodaju vozila, a i druge opreme koja se vise ne koristi. E sada kada, sta, kako fakat ne znam jer me nikada nije previse interesovalo.
ing-ecc

#45009 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

pepeljara wrote:Imam pitanje za nekog iz Telecoma, a i ostale ako znaju.

Nedzarici, semafor kod skretanja kod fis-a, u ogradjenom prostoru ima cirka 30 auta (mozda manje nisam brojao) sve skoda fabia 1, lada niva bez registracie ,i tu su vec duzi period trunu. Ne izgledaju bas rashodovano, nego bas u voznom stanju, ali u prasini..
sada mene interesuje zasto se te skode ne prodaju , odnosno ta auta ?

Realno svaka firma to treba da radi, a ne da ceka da propadnu i proda ih po 200 km, nego dok nesto vrijede ?

Mene licno interesuje lada niva, pa da vidim ocel biti kakvih tendera sto prije.. Fakat dugo stoje, umjesto da se rashoduju, prodaju (dodatna sredstva, za bil osta ).

hvala.
niti jedno od primjećenih vozila nije u voznom stanju, da jeste sigurno bi bili u pogonu
dobiješ na PM kontakt telefon iz odsjeka za saobraćaj pa možda i saznaš nešto više
mi se ovde malo više zabavljaamo sa brzinama koje imaju oznaku jedinice b/s :D
Dzontra_Volta

#45010 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

The BEN10 wrote:Šta ovo jako znači: mini15 će koštati 15 KM/mjesečno ili da treba biti istaknuto da je bez PDV-a!?
BH Telecom d.d. je izvršio redizajn ponude post-paid tarifnih modela. Cijena mjesečne pretplate se nije promjenila, ali je u cijenu mjesečne pretplate uključen veći bonus, odnosno uključena je određena količina mobilnog interneta. Takođe, snižene su cijene poziva prema određenim destinacijama, pa je za korisnike tarifnog modela „moj Mini 15“ cijene poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 11%, dok je cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH snižena za 17 %, za tarifne modele „moj Midi30“, „moj Maxi 50“ i „moj Mega 100“ cijena poziva prema drugim mobilnim mrežama u BiH je snižena od 25% do 30%.
Agencija je konstatovala da operatori na web stranicama kao i reklamnim kampanjama navode cijene bez PDV-a, uz obavještenje da su cijene bez PDV-a, a koje se navodi na kraju teksta i teško je uočljivo.
Znači ništa od povećanja ovih 100 MB koji dolaze uz mojMini 15!? :sad:
pepeljara

#45011 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Hvalaa ing, Mirza :thumbup:
bosnian batman

#45012 Re: BHTelecom All About

Post by bosnian batman »

sencobih wrote:
bosnian batman wrote:reče čojk glupost i osta živ, kake veze ima država i telekom tržište
bhtelekom u prošloj godini izgubio 120 hiljada ultra korisnika i ta tendencija se nastavlja i onda ti meni tako pametan sad reci ako opadnu prihodi kako to ne moze bht bit na nuli ili cak u gubitku, a na drugoj strani rastrosnost i 3500 zaposlenih i dalje stoji na rashodovnoj strani, plus sto iz godine u godinu je dobit koja ide u budžet sve manja i manja
bezbeli je svih 120 000 prešlo na tvoj izi ?
gdje su prešli nije ni bitno, važno da tebi ne daju više lovu i da su skontali da ih klepate po ušima
za očekivat je da će sve više raje doći tobe, a da ćete vi sve laganije bit pušiona

šta kaže onaj pametni,veća dobit, jest al zato što su smanjeni rashodi, a tu više nema prostora, jer je teško za očekivat da će 3.500 uhljeba sebi počet smanjivat plate i druge troškove, pa stoga uz smanjene prihode, koji su bili i 2015. samo se može očekivat još manja dobit, ako je uopšte i bude
Last edited by bosnian batman on 30/05/2016 15:54, edited 1 time in total.
The BEN10

#45013 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

Dzontra_Volta wrote:
The BEN10 wrote:Šta ovo jako znači: mini15 će koštati 15 KM/mjesečno ili da treba biti istaknuto da je bez PDV-a!?
Znači ništa od povećanja ovih 100 MB koji dolaze uz mojMini 15!? :sad:
Haman ništa od toga.
bosnian batman

#45014 Re: BHTelecom All About

Post by bosnian batman »

:lol: :lol: :lol: :lol:
sunce te j....
jel čitavih 100 jebenih MB imate za 17,5 KM
strašno jebeno
Del_Boy1

#45016 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Hvala @mirza_15 sad je OK.

2 STB-a uključena
Image

1 STB uključen
Image

Bez STB-ova
Image
mirza_15

#45017 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

:thumbup:
bosnian batman

#45018 Re: BHTelecom All About

Post by bosnian batman »

ništa čudno, još jedno leglo uhljeba čija je jedina nesreća što svijet nije dužan plaćat pretplatu da bi gledao tv
skupljac_zeljeza

#45019 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

Popravljaju i povećavaju. Sa jednim uključenim STB i preko wi-fi, preko lan-a ima i preko 40 download-a. Ovako se lakše diše. :mrgreen:

Image

@mirza, jesi li ti možda dodavao ili to oni? Prije par dana bilo jedva 30.
Last edited by skupljac_zeljeza on 30/05/2016 16:04, edited 1 time in total.
pepeljara

#45020 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Sad je naijsplativija kombinacija koristiti telefone sa ds odnosno svi noviji to furaju umjesto sd kartice ubacis drugu sim,
uzmes samo mobilni internet, + preplata 15 top :)

;)
mirza_15

#45021 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

skupljac_zeljeza wrote:Popravljaju i povećavaju. Sa jednim uključenim STB i preko wi-fi, preko lan-a ima i preko 40 download-a. Ovako se lakše diše. :mrgreen:

Image

@mirza, jesi li ti možda dodavao ili to oni? Prije par dana bilo jedva 30.
Ja vise pojma nemam kome sam sta gledao :lol:

Nisam juce i danas sigurno nista dirao :mrgreen:
mirza_15

#45022 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

pepeljara wrote:Sad je naijsplativija kombinacija koristiti telefone sa ds odnosno svi noviji to furaju umjesto sd kartice ubacis drugu sim,

;)
Ja na mini 15 imam 600 MB. :mrgreen:

Kako sam ja cuo, uskoro ce na mini 15 biti 250 MB i to nema veze sa ovim oko odluke RAK-a.
skupljac_zeljeza

#45023 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

mirza_15 wrote:
Nisam juce i danas sigurno nista dirao :mrgreen:
Ti si napravio povećanje prije donošenja innboxa pa su onda oni i nešto je kilavilo oko 30 i evo prodisalo juče.

Tebi hvala za onaj prvi pokušaj i povećanje.
pepeljara

#45024 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

mirza_15 wrote:
pepeljara wrote:Sad je naijsplativija kombinacija koristiti telefone sa ds odnosno svi noviji to furaju umjesto sd kartice ubacis drugu sim,

;)
Ja na mini 15 imam 600 MB. :mrgreen:

Kako sam ja cuo, uskoro ce na mini 15 biti 250 MB i to nema veze sa ovim oko odluke RAK-a.
Malo mi je to totallka.
Meni treba na 30 midi 2GB pa da bude paket top.
Ovako, 15 + mozda neki od 2-4 ovisi ko nudi vishe u mobilnim internetima.
Sir Charles

#45025 Re: BHTelecom All About

Post by Sir Charles »

Da li neko od insajdera zna kakve su sanse da se u skorije vrijeme poveca broj HD kanala?
Locked